Ruusukaalista saa kirpeällä granaattiomenalla juustoisen juhlaruoan
Jouluruoat eivät useinkaan loista värikkyydellään, mutta raikkailla lisukkeilla saa väriä ja makua joulupöytään. Tämä uunissa paahdettu ruusukaali saa kaverikseen rapsakoita pekaanipähkinöitä, makean kirpeitä granaattiomenan siemeniä sekä suolaista parmesaanijuustoa. Ruusukaaleista leikataan kannat ja poistetaan huonoimmat lehdet, ja ne leikataan puoliksi.
Ruusukaali ja pekaanipähkinät paahdetaan uunissa juoksevan hunajan, oliiviöljyn sekä suolan ja pippurin kanssa. Sitten vain koristellaan värikkäillä granaattiomenan siemenillä ja ripotellaan päälle parmesaanijuustoa. Granaattiomena voi olla sottainen kuorittava, mutta tarjoiluissa voi hieman oikaista ja ostaa granaattiomenan siemenet pakastettuna. Granaattiomenan sijaan voi myös kokeilla kuivattuja karpaloita, rusinoita tai hedelmiä. Tämä rapea, suolainen ja makea lisuke maistuu niin laatikoiden, kalojen, kuin kinkunkin kanssa.
Paahdettua ruusukaalia ja pekaanipähkinöitä
500 g ruusukaalia
1,5 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
tarjoiluun:
parmesaanijuustoa
granaattiomenan siemeniä
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Huuhtele ruusukaalit huolellisesti. Leikkaa kannat irti ja poista huonot lehdet. Puolita ruusukaalit ja laita kulhoon. Lisää pähkinät, valuta päälle juoksevaa hunajaa ja oliiviöljyä, rouhaise suolaa ja mustapippuria. Sekoita kaikki keskenään. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paahda 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kaada ruusukaalit ja pähkinät tarjoiluastiaan ja koristele granaattiomenan siemenillä ja parmesaanilastuilla.
Henriikka Fingerborg
















