Pikisaaren paviljonkiin kesäravintola Airi
Kakolanruususta ja Kaskiksesta tutut yrittäjät avaavat uuden ravintolan Pikisaareen. Kesäravintola Airin nimi viittaa Airistoon, jonka merelliset maisemat inspiroivat sekä keittiötä että salia.
Ravintola Airi avataan Airisto Segelsällskapetin historiallisessa paviljongissa Pikisaaressa. Paviljongilla on pitkä ja perinteikäs historia purjehtijoiden ja vierailijoiden kohtaamispaikkana.
– Ravintolaan voi mielellään tulla myös omalla veneellä, sanoo ASS:n toiminnanjohtaja Sara Huldén tiedotteessa.
– Toivoisimme olevamme helposti lähestyttävä välipysähdys purjehtijoille, kotoisa pistäytymispaikka saaren asukkaille sekä matkailijoille ja kaupunkilaisille viihtyisä kohde, jonne kannattaa tulla vierailemaan kauempaakin, sanoo ravintoloitsija Erik Mansikka.
Toukokuun alkupuolella liikennöintinsä aloittava Föli-vesibussi tarjoaa merimatkan ravintolalle. Fölläri-fillarit parkkeeraavat ravintola Airin parkkipaikalla ja tarjoavat vaihtoehdon perinteiselle bussille, joka liikennöi noin 300 metrin päästä ravintolasta. Ryhmille tarjotaan mahdollisuus varata yksityinen venekyyti Aurajoen rannasta laituriin.
Airin á la carte-listalla on merellisiä makuja saaristosta sekä lähialueen tuottajilta ja yhteistyökumppaneilta.
– Ruokalistaltamme tulee löytymään raikkaita kesän makuja, klassisia kesäannoksia, mutta myös yllätyksellisempiä makuja maailmalta. Airin ruokalistan kivijalan muodostavat sesongin parhaat kesäkasvikset ja tuoreet meren antimet, maalailee ravintoloitsija Simo Raisio.
– Auringon alla siemaillaan raikkaita cocktaileja ja mocktaileja, joissa maistuu sesongin raaka-aineet ja muun muassa suomalaisen metsän maut, ravintoloitsija, Bar Manager Miika Virtanen kertoo.
Airin viinivalikoima on pääosin eurooppalaista. Perjantaisin ja lauantaisin Airissa viihdyttää vaihtuvat dj:t. Ravintola Airi avautuu äitienpäivänä 11. toukokuuta. Ravintola on avoinna alku- ja loppukesästä keskiviikosta sunnuntaihin ja keskikesällä joka päivä.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)