Riisipuurorieskoihin viimeistellään leivinpaahtimessa rapea pinta
Riisipuurorieskat ovat juhlakauden hävikkiruokaa herkullisimmillaan. Ne ovat parhaimmillaan lämpimänä. Riisipuurorieskat valmistuvat nopeasti ja vaativat ainoastaan kolme ainesta: jäähtynyttä riisipuuroa, vehnäjauhoja ja kananmunia. Suolaa voi lisätä oman maun mukaan, riippuen siitä miten suolaista puuro on.
Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä, voisulan ja juustoviipaleen kera. Jos rieskoja jää yli, ne voi lämmittää uunissa tai leivänpaahtimessa rapsakoiksi. Tämä jouluinen resepti on bongattu Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisöstä, joka on tunnettu podcasteista, ruokaohjelmasta, sekä ruokakirjastaan.
Helppo riisipuuro
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l kiehu- tai puuromaitoa
½ tl suolaa
Tämä riisipuuro tehdään kuohu- tai puuromaidosta joka ei pala helposti pohjaan. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna puuron kiehua huljalleen ja sekoittele silloin tällöin, puuro valmistuu 45 minuutissa. Kun puuro alkaa olla samentunut, voit peittää kattilan kannella. Mausta puuro suolalla.
Riisipuurorieskat
7 dl jäähtynyttä riisipuuroa
4,5-5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa (riippuen miten suolaista puuro on)
Lämmitä uuni 230 asteeseen. Laita kylmä riisipuuro isoon kulhoon ja lisää kananmunat, vehnäjauhot ja suola. Sekoita kaikki ainekset käsin taikinaksi. Voit kastella välillä käsiä, jotta taikina ei tartu käsiin. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja painele rieskat käsin pellille. Voit taas kastella käsiä, jos taikina tarttuu sormiin. Ripottele päälle ripaus vehnäjauhoja ja tee haarukalla muutama pisto rieskoihin. Paista 230 asteessa, uunin ylätasolla ja kiertoilmalla noin 10-15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat kullanruskeita. Tarjoile lämpimänä voisulan ja juustoviipaleiden kera.
Henriikka Fingerborg



















