Sitruunainen rapu-avokadopasta siunataan tillillä ja sitruunankuorella
Kermainen ja sitruunainen rapupasta tillin, sekä avokadon kera on mahdottoman hyvää. Pasta on myös nopea valmistaa siihen verrattuna, kuinka maukas lopputulos on. Sillä aikaa kun pasta kiehuu, valmistetaan kastike kuullottamalla sipulit voissa sekä öliiviöljyssä ja lisäämällä raastettu sitruunankuori. Ne saavat maustua kermakylvyssä, johon lisätään sitruunan mehua.
Kun pasta on valmis, se valutetaan ja kaadetaan kastikkeen joukkoon. Lopuksi lisätään katkaravut, avokado ja tuore tillisilppu. Pasta maustetaan suolalla ja pippurilla ja se on valmista tarjoiltavaksi. Rapupastaan sopii mainiosti myös tuoreet herneet.
Sitruunainen rapu-avokadopasta
5 dl kermaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 luomusitruuna
1 avokado
nippu tuoretta tilliä
200 g isoja katkarapuja
50 g voita
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
500 g pastaa
Sulata katkaravut. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Pese sitruuna ja raasta kokonaisen sitruunan kuori. Poista avokadon kuori ja kivi ja pilko avokado sopiviksi suupaloiksi. Laita pasta kiehumaan. Kuumenna paistokasari ja kuumenna voi, lisää sipuli ja oliiviöljy pannulle ja paista miedolla lämmöllä niin, että sipuli alkaa saamaan väriä. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää kerma, sitruunankuori ja purista puolet sitruunan mehusta.
Sekoita ja tarkista maku, lisää sitruunamehua jos haluat lisää hapokkuutta. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes pasta on valmista. Kaada pastavesi pois ja lisää pasta kastikkeen joukkoon. Lisää vielä katkaravut ja tilli, sekoita. Lisää lopuksi avokado ja kauho pasta lautasille. Koristele tillisilpulla ja tarjoile heti.
Henriikka Fingerborg