Pakasteherneille uutta twistiä sitruuna-timjamivoilla
Joulupöydän perinteisiin kuuluvat joululaatikot, joissa juuresten maut tulevat selkeästi esiin. Juuresten ja kerman mehevää yhdistelmää tuovat joulupöytään myös gratiinit, joissa raaka-aineiden maut nousevat esiin. Joulupöydän klassikko on raikas pakasteherne, joka on parhaimmillaan oikein kuumennettuna. Herne on suomalaisten joulusuosikki, mikä näkyy myyntipiikkinä joulun alla.
Kotimainen pakasteherne on puitu silloin, kun se on parhaimmillaan ja tie pellolta pakkaseen vie vain noin kaksi tuntia, joten se on taatusti joulupöydän tuorein herkku. Pakasteherneen valmistamisessa kannattaa olla tarkkana.
– Kotimainen herne on maultaan erityisen aromikas ja makea. Kun maltat keittää sitä pakkauksen ohjeen mukaan vain kaksi minuuttia, herneen ihana maku ja väri säilyvät parhaiten, kertoo pakastekasviksista vastaava tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala Apetitilta.
Uudeksi twistiksi lämpimänä tarjottaviin herneisiin voi kokeilla sitruuna-timjamivoita.
– Perinteiset jouluruuat kaipaavat joskus rinnalleen myös jotain raikasta tarjottavaa, joka tasapainottaa kokonaisuutta. Erilaisista salaateista, pakasteherneistä ja hapokkaasta vinegretistä saa helposti koottua ihanan salaatin tai herneet voi maustaa tillillä raikkaiksi hölskyherneiksi, Ritala vinkkaa.
Sitruuna-timjamivoi
2 rkl voita
1 pss pakasteherneitä
1/2 punttia tuoretta timjamia
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
ripaus suolaa
mustapippuria
Sulata voi ja lisää hienonnettu timjami. Lisää herneet ja kuumenna mikrossa 5 minuuttia. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

















