Matti ja Teppo vuoden positiivisimmat

Matti ja Teppo Ruohonen. Matti ja Teppo Ruohonen. Kuva: Timo Jerkku

Turun seudun vuoden positiivisimmat henkilöt on palkittu. Turun positiivisimpina palkittiin erottamaton veljesduo Matti ja Teppo Ruohonen. Naantalin positiivisin on kuvataiteilija Kristiina Turtonen ja Naantalin positiivisimman nuoren tittelin vei opiskelija Emma Lähteenmäki.

Kaarinan positiivisimpien tittelit jaettiin tanssija Sami Heleniukselle ja laulaja, tanssija Benjamin Peltoselle. Rymättylästä palkittiin Sipi Lähteenmäki, maanviljelijä, urakoitsija metsä-, puutarha- ja rakennusalalla, ja Raisiosta aktiivinen eläkeläinen Kaija Honka. Lisäksi tilaisuudessa palkittiin ensimmäistä kertaa Turun seudun positiivisin ukrainalainen. Hän on Ruslana Verzhanska.

Veljesduo Matti ja Teppo on varmasti tuttu kaikille turkulaisille. Matti ja Teppo ovat luoneet uraansa jo yli 50 vuotta ja pitkän uransa aikana he ovat tuottaneet yli puolitoista miljoonaa myytyä levyä, saaneet kymmeniä platina- ja kultalevyjä sekä suuren määrän muita tunnustuksia. Huumorintajuisilla veljeksillä onkin tapana sanoa: Matin ja Tepon laji ei ole hevimetallia, se on jalometallia.

Kaikkien aikojen turkulaisveljekset ovat tallanneet oman polkunsa suomalaisen iskelmämusiikin historiaan. Matin ja Tepon ensilevy Jos olet onnellinen ilmestyi vuonna 1969. Heidän pitkän uransa salaisuus on musiikillinen lahjakkuus, sitkeys ja usko omaan tekemiseen. Veljeksillä vain ”Vauhti kiihtyy” ja uutta musiikkia tuotetaan edelleen. Matti ja Teppo julkaisivat kesällä uuden albuminsa Ollaan kuin ennen. Ikinuoret veljekset osaavat ottaa edelleenkin lavat haltuunsa, vaikka keikkatahti onkin hieman rauhoittunut.

Kristiina Turtonen on pitänyt lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä sekä toiminut eri projekteissa ja kuvittanut monia kirjoja. Lisäksi hän on pitänyt yhteisötaidetapahtumia ja taideprojekteja hoitokodeissa, kouluissa, eri seurakunnissa ja senioriryhmissä. Turtonen on ollut mukana Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n toiminnassa ja hallituksessa sekä vuosien ajan edistänyt Turun Zonta-naisissa naisten ja tyttöjen hyvinvoinnin mahdollisuuksia.

Turtosen inspiroiva ja valoisa, ympäri vuoden avoinna oleva Ateljee-Galleria sijaitsee Naantalin Vanhassakaupungissa. Hän tekee taidetta monella eri tekniikalla. Teokset voivat olla kuvanveistoksellisia teoksia, installaatioita, maalauksia tai piirustuksia. Lyijykynäteokset ovat kuitenkin hänen suuri rakkautensa ja intohimonsa. Suuret, yksityiskohtaiset ja pikkutarkat lyijykynäteokset kirjahyllyineen ovatkin hänen tunnettua taidettaan. Turtonen toivoo, että katsojat kohtaavat hänen teoksissaan arjen kauneuden, tunnelman, värit sekä hetkeen ja tunteeseen samaistumisen. Hän haluaa tuoda iloa ja onnea arkeen.

Rymättylässä asuva 22-vuotias Emma Lähteenmäki opiskelee maisterin tutkintoa, pääaineenaan Itä-Aasian tutkimus. Hän on kiinnostunut eri kielistä ja kulttuureista ja saanut koulussa tutustua ihmisiin eri puolilta maailmaa. Hän kertoo saaneensa huomata yhä uudelleen, että kulttuurieroistamme huolimatta me ihmiset olemme lopulta hyvin samanlaisia keskenämme. Jokainen arvostaa kulttuurien välisiä kohtaamisia ja vuoropuhelua, jotka auttavat meitä ymmärtämään toisiamme paremmin ja oppimaan toinen toisiltamme. Lähteenmäki uskoo, että avoin ja hyväksyvä asenne ovat tärkeitä nykymaailmassa, jossa olemme yhä enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, jotka näyttävät erilaisilta kuin me ja puhuvatkin eri kielillä. Lähteenmäki toimii myös Turun yliopistossa kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina.

Sami Helenius on paitsi tanssija myös tanssinopettaja, koreografi ja ammattivalmentaja. Hänellä on sekä kotimainen että kansainvälinen tanssinopettajatutkinto ja lisäksi ammattivalmentajan tutkinto. Helenius on tanssinut yhdessä vaimonsa Jutta Heleniuksen kanssa 14 vuotta, joista kymmenen vuotta ammattilaisina. Ammattilaisurallaan pari voitti SM-kultaa kahdesti, ja hyviä sijoituksia on tullut niin EM- kuin MM-kilpailuissakin. Nyt ammattilaisura on jäänyt ja Heleniukset toimivat tanssinopettajina omassa yrityksessään ja esiintyvät edelleen aktiivisesti.

Helenius on toiminut myös monena vuonna tähtiopettajana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Vuonna 2020 hän voitti ohjelman tanssiparinsa Virpi Sarasvuon kanssa. Helenius elää tanssista ja tanssille ja haluaa saada ihmiset innostumaan ja nauttimaan siitä. Tanssi ja huumori ovat elämän suola.

Kaarinasta kotoisin oleva, vuonna 1997 syntynyt Benjamin Peltonen on laulaja ja tanssija, joka tuli alkuaan tunnetuksi kuvien jakopalvelu Instagramista, jossa hänen vuonna 2012 avaamallaan profiililla on edelleen yli 300 000 seuraajaa. Peltonen on monelle ihailtu roolimalli ja vaikuttaja. Faneja hänellä on ympäri maailmaa.

Peltonen on haaveillut pienestä asti laulajan urasta. Avaamalleen Instagram-tilille hän teki videoita, joissa soitti kitaraa ja rallatteli. Pian tämän jälkeen hän alkoikin saada yhteydenottoja eri levy-yhtiöiltä ja keväällä 2014 hän solmi levytyssopimuksen. Ensimmäisen singlensä Peltonen julkaisi syyskuussa 2014 ja esikoisalbumi ilmestyi huhtikuussa 2016. Elokuussa 2018 hän julkaisi ensimmäiset suomenkieliset singlensä, jotka striimasivat platinaa.

Nykyään Peltonen tunnetaan menestyneenä laulajana ja lauluntekijänä, joka kirjoittaa musiikkinsa itse ja iloitsee aidosti onnistumisistaan. Hän on myös tuttu kasvo monista TV-ohjelmista. Tämän syksyn Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa Peltonen on osoittanut ilmiömäiset tanssijan lahjansa. TTK-tuomaristo on myös maininnut Peltosen olleen yksi koko tanssijajoukon positiivisimmista.

Sipi Lähteenmäen vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu vanhojen rakennusten kunnostaminen. Hänellä on pihapiirissään muun muassa aitta, makasiini, navetta ja tuulimylly vuodelta 1759. Lapsuudenkoti toimiikin kotimuseona. Pihatöinä Lähteenmäellä on monipuolinen puutarha aina viiniköynnöksiä myöten. Viime vuosina hänen aikansa on kulunut vanhan savusaunan kunnostamiseen ja lämmittämiseen. Lähteenmäki on kaikkien kaveri, joka jaksaa pitää yllä positiivista henkeä ympärillään.

Vuoden positiivisin naantalilainen nuori Emma Lähteenmäki luonnehtii vuoden positiivisimpana raisiolaisena palkittua isäänsä seuraavasti:

– Näin meidän kesken, isä ei ehkä aina itse mielellään sanoita omaa osaamista tai kiinnostuksen kohteitaan, mutta hän on tavattoman kiinnostunut maailmasta ja sen erilaisista ilmiöistä: hän katsoo uutiset monta kertaa päivässä, lukee lehtiä ja kuuntelee radiota aktiivisesti. Toisaalta isä on vähän kuin ikuinen Peter Pan: hän rakastaa käydä Disneylandissa ja nauttii ylipäänsä hyvästä viihteestä, oli se sitten Elton Johnin konsertti tai ilotulitusshow. Hän ostaa kotiin kaikenlaisia hassuja vempeleitä kuten saippuakuplakoneita, diskopalloja ja värikkäitä led-valoja. Minulle isän positiivisuus näkyy juuri tällaisissa hetkissä, lapsenomaisena innostuksena maailmaa kohtaan ja kykynä nauttia iloisista asioista ystävien ja perheen seurassa.

Kaija Honka on tehnyt pitkän työuransa kansainvälisen kaupan saralla, mikä johti lopulta siihen, että Hongan 40-vuotinen elämäntehtävä oli pk-yritysten kansainvälistymispalveluissa Ulkomaankauppaliitossa sekä lopuksi ELY-keskuksessa.

Raisiolaiseksi Honka on tullut 51 vuodessa. Hänen kotiutumistaan on edistänyt toiminta erilaisissa yhdistyksissä sekä kuntapolitiikassa. Erityisen mieluisaa on ollut toimia omassa Lions Clubin vuotuisessa Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksessä, kansainvälisessä nuorisovaihdossa ja alueen lotille ja pikkulotille järjestettävissä hyvän mielen tilaisuuksissa. Hääräämistä riittää muutamassa muussakin mukavassa yhdistyksessä, sokerina pohjalla Happy Ladies Club – ihan vain yhteiseksi iloksi. Perhe paljastaa, että vielä eläkeläisenäkin erilaisten tapahtumien järjestelyissä mukana olo pitää Hongan kiireisenä. Hongan motto: Joka asiassa on hyvä puoli.

Sotaa kotimaastaan Ukrainasta Suomeen huhtikuussa paenneen nuoren Ruslana Verzhanskan elämä muuttui kertaheitolla. Ylempi korkeakoulututkinto ja toimistotyö vaihtuivat siivoamistyöhön ja auto lainapolkupyörään. Sopeutuminen uuteen maahan on vaatinut sisua, sitkeyttä, lannistumattomuutta ja joustavuutta, ominaisuuksia, joita Verzhanskasta löytyy ihailtavan paljon. Aamuisin hän suuntaa kello 5 koulusiivoukseen, kello 9 päiväksi kylpylään siivoamaan ja työskentelee viikonloppuisin matkailuyrityksen siistijänä. Iltaisin hän opiskelee suomen ja englannin kieltä.

Onnen ja turvan tunnetta on varjostanut vanhempien ja isovanhempien jääminen kotimaahan. Pelkoa on herättänyt myös rintamalla jo seitsemän kuukautta viettänyt veli Roman. Huolesta ja epävarmuudesta huolimatta Verzhanska on rakentanut itselleen hyvän elämän Suomessa. Hän tulee toimeen työstään ansaitsemallaan palkalla, hänellä on pieni, mutta kauniisti sisustettu, viihtyisä koti, ja hän pitää hyvää huolta itsestään ja terveydestään. Positiivisuus, ahkeruus ja auttamisen halu paistavat hänen olemuksestaan ja puheestaan. Vastikään hän keräsi suomalaisilta ystäviltään, itsensä lisäksi, rahaa käytetyn pakettiauton hankkimiseksi veljelleen. Autoa käytetään haavoittuneiden sotilaiden turvaan viemisessä.

Kotimaansa tilanteesta huolimatta Verzhanska osaa elää tässä hetkessä ja myös sanoittaa onnellisuutta. Tällä hetkellä onnea tuovat muun muassa kaunis suomalainen luontomme, meri ja turvallisuuden tunne. Kokemuksistaan ja nykytilanteen haasteellisuudesta huolimatta hän jaksaa hymyillä ja osaa löytää elämästään myös positiivisia asioita. Suomalaiset ovat hänen suuri ihanteensa ja voimansa jatkaa täällä oloaan, kunnes hän pääsee jälleen takaisin kotiinsa.

Vuoden positiivisimman valinnan on ideoinut Positiivareiden Juhani Töytäri, jonka toimesta valintoja on tehty jo vuodesta 1993. Valinnan tarkoituksena on muistuttaa, että on aivan yhtä helppoa ajatella positiivisesti kuin negatiivisestikin, ja että jokaisen henkilökohtaisen elämänlaadun kannalta tuo oma valinta on kaikkein ratkaisevin. Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi 2022 on valittu näyttelijä Christoffer Sandberg.

Turun seudun valitsijaraatiin on kuulunut aiempina vuosina seudulla positiivisimpina palkittuja henkilöitä. Raadin puheenjohtajana on kirjailija ja matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas.

Vuoden positiivisimman turkulaisen palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa taiteilija Michael Monroe (2013), tähtitieteen professori Esko Valtaoja (2014), kirkkoherra Jouni Lehikoinen (2015), työyhteisövalmentaja Anja Hyysalo (2016), baarimestari ja ravintola-alan kouluttaja Tanja Raunio (2017), yrittäjä, kondiittori Mikko Hietala (2018), kirjailija Niina Repo (2019), kalakauppias Johan Hellsten (2020) sekä radiojuontaja, toimittaja Marianne ”Maisku” Holmström (2021).

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Onko Suomi oikeasti jakautunut itään ja länteen?

Onko Suomi oikeasti jakautunut itään ja länteen? Selittävätkö historialliset rajat suomalaisten itä–länsijakoa? Millainen on maan kielellisen, geneettisen ja kulttuurisen kahtiajaon tausta? Human Diversity -konsortio järjestää seminaariin, jonka aiheena on Suomen Itä-länsijaon kehittyminen. Seminaari järjestetään 27. syyskuuta Turun yliopiston Arcanumissa.

Suosikkikasvo Lari Halme vierailulle Linnateatteriin lauantaina

Lari Halme.

TV:stä ja teatterilavoilta tuttu näyttelijä Lari Halme vierailee Linnateatterissa lauantaina 23. syyskuuta kello 19 viihteellisellä monologiesityksellään (melkein) Kaikki minusta . Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Halmeen puoliso Marika Vapaavuori .

Raisioon uusia pyörätelineitä ja pyörähuoltopisteitä

Raision kaupunki parantaa pyöräpysäköintiä muuttamalla Raisiontien varren katosten pyörätelineet runkolukittaviksi. Uusia pyörien huoltopisteitä on asennettu Kerttulan liikuntakeskukseen ja Kirjastotalolle.

Maanmittauslaitoksen asiointipalvelusta voi tutkailla oman kiinteistön tietoja

Sähköisessä asiointipalvelussa voit tutkia kartan avulla oman kiinteistösi tietoja.

Maanmittauslaitoksen asiointipalvelusta voi tutkailla oman kiinteistön tietoja, joista voi vaikka paljastua, että mökin alueella on luonnonmuistomerkki.

Poliisi järjestää takavarikkohuutokaupan Raisiossa

Lounais-Suomen poliisi järjestää takavarikoidun tavaran huutokaupan Raision poliisiaseman sisäpihalla keskiviikkona 4. lokakuuta kello 10. Osoite on Nallinkatu 8 (Raisio).

Raision uusi pastalinja päässyt vauhtiin

Raision uusi pastalinja on käynnistetty. Ensimmäiset tuotteet ovat matkalla kauppoihin.

Hyviä uutisia pastan ystäville: hyllyt ovat taas täyttymässä ja kaikkia pastalaatuja on kohta saatavilla. Raision uusi pastalinja on käynnistetty, ja ensimmäiset tuotteet ovat matkalla kauppoihin. Yhtiön mukaan linjaston uusimistyöt osuivat sattumalta samaan aikaan, kun toimialalla oli muutenkin vaikeuksia.

FlixBus suunnittelee uusien reittien avaamista

FlixBus ylitti matkustajamäärätavoitteensa Suomen reitillä ensimmäisen toimintakuukautensa aikana. FlixBus laajensi toimintaansa 27. heinäkuuta Suomeen avaamalla reittiyhteyden Vaasan ja Varsovan välille. Linja-autojen keskimääräinen käyttöaste ylitti selvästi yhtiön uusien reittien kysynnän keskiarvon. Reitillä kotimaan matkailu oli erityisen suosittua, ja suosituimmaksi reitiksi nousi Turun ja Helsingin välinen yhteys. Suomen rajojen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla oli vahvaa kysyntää ja suosituimmiksi kohdemaiksi nousivat Viro ja Puola.

Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrén irtisanoutunut virastaan

Patrik Nygrén.

Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrén ilmoitti torstaina irtisanoutuvansa virastaan 30. marraskuuta alkaen edellyttäen, että johtajasopimusta sovelletaan.

Koronapandemia lisäsi suomalaisten henkivakuutuksia

Koronapandemian aikana uusia henkivakuutuksia otettiin Suomessa selvästi aiempaa enemmän, käy ilmi tuoreesta Etla-tutkimuksesta. Vapaaehtoisia henkivakuutuksia otettiin vuonna 2020 peräti 20 prosenttia enemmän ja myös vakuutussummat kasvoivat korona-aikana. Eniten uusia henkivakuutuksia ottivat korkeasti koulutetut sekä henkilöt, joilla oli henkivakuutus jo ennestään tai joilla oli niin sanottu henkivakuutusvaje.

Skandinaavisen jazzin kuumat nimet perjantain Flame Jazz -keikalla

Emmeluth’s Amoeba.

Café Tiljanin myöhäisillassa perjantaina 22. syyskuuta kello 22 lavalle nousee innovatiivisen saksofonisti Signe Emmeluthin johtama tanskalais-norjalainen Emmeluth’s Amoeba.

Bayer avasi Turkuun 250 miljoonan euroa maksaneen huippumodernin hormonikierukkatehtaan

Bayerin kierukkatehdas rakennettiin entisiin Hansaprint Oy:n tiloihin.

Bayerin uuden, Turun Artukaisiin valmistuneen ja hormonikierukoita valmistavan tuotantolaitoksen avajaisia vietettiin tänään. 250 miljoonan euron investointi on mittaluokaltaan yksi lähihistorian suurimmista ja vahvistaa edelleen Bayerin pitkäjänteistä sitoutumista Suomeen. Turun tuotantolaitos on yksi Bayerin tärkeimmistä lääketehtaista maailmanlaajuisesti.

Koiviston kausi käynnisti Suomen hiljaisen käänteen kohti länttä

Suomen ulkopolitiikassa alkoi 1980-luvun puolivälissä hiljainen käänne. Mauno Koiviston presidenttikauden ulkopolitiikkaa tutkineen valtiotieteiden tohtori Juho Ovaskan mukaan Suomi laajensi Koiviston johdolla huomattavasti ulkopoliittista liikkumatilaansa.

Sadonkorjuu loppusuoralla, sadoissa isoja vaihteluja

Puimatta koko valtakunnan alueella jää arviolta noin viisi prosenttia viljasta. Pahin tilanne on Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaan maakunnassa.

Viljan puinnit ovat loppusuoralla koko Suomessa. Puimatta on edelleen kaikkia viljalajeja ja suurin osa kevätöljykasveista. Eniten puimatta on Satakunnassa ja Pohjanmaalla.

Varsinais-Suomen nuoret tyytymättömimpiä työelämään

Nuoret ovat Varsinais-Suomessa tyytymättömimpiä työelämään. Suomen tyytyväisimmät nuoret ovat Pohjois-Savossa. Suurimmat puutteet koetaan työturvallisuuteen perehdyttämisessä, työntekijöiden tasavertaisessa kohtelussa ja työntekijän kyvyssä antaa palautetta työnantajalle.

Viemäri- ja vesijohtotyö kaventaa ajorataa Humalistonkadun ja Läntisen Pitkänkadun risteyksessä

Humalistonkadun ja Läntisen Pitkänkadun risteyksessä tehdään viemäri- ja vesijohtotyötä 21.9.–31.10. Ajorataa on kavennettu Humalistonkadulla. Läntiselle Pitkällekadulle kulku on kielletty Käsityöläiskadun suunnasta, tonteille ajo on sallittu.

Liedon Säästöpankkisäätiöltä 200 000 euron lahjoitus Turun yliopistolle elintarviketekniikkaan ja kauppatieteisiin

Liedon Säästöpankkisäätiö lahjoittaa Turun yliopistolle yhteensä 200 000 euroa. Säätiö tukee 100 000 eurolla uuden elintarviketekniikan koulutusohjelman käynnistämistä teknillisessä tiedekunnassa.

Saaristoluonnon hoito jatkuu raivaustähteiden poltolla Naantalin Pähkinäisten Kenkämaan alueella

Lehmä Pähkinäisissä.

Naantalin Pähkinäisten saareen kuuluvalla Kenkämaan ja Koissaaren alueella järjestetään 21.–24. syyskuuta Rannikko-LIFE-hankkeen talkoot, joissa poltetaan aiemmissa perinneympäristöjen kunnostuksissa syntyneitä raivaustähteitä. Alueella pidettiin heinäkuussa Metsähallituksen ja WWF:n talkooleiri ja raivaustähteet kasattiin, mutta maaston kuivuuden takia kasoja ei voitu silloin polttaa.

Kouluterveyskysely: Ahdistuneisuus ei ole vähentynyt koronaepidemian jälkeen

Kouluterveyskyselyn tuoreiden tulosten mukaan suuri osa lapsista ja nuorista voi hyvin, on tyytyväinen elämäänsä ja arkirytmi on kunnossa. Mutta osan hyvinvointia kuormittavat monet erilaiset tekijät, kuten sairastelu, ahdistuneisuus, kiusaaminen tai sosiaalisten tilanteiden pelko, joiden taustalla voi olla monia erilaisia tekijöitä. Tilanteen korjaaminen vaatii toimia sekä kouluyhteisöltä että opiskeluhuoltopalveluilta.

Urheilu

Åboraakkeli: Helmarien ensimmäinen askel

Helmarit kohtaa Slovakian Veritas Stadionilla perjantaina 22. syyskuuta.

Naisten Kansojen liiga jalkapalloilussa käynnistyy ensimmäistä kertaa Suomen osalta tämän viikon perjantaina, kun Helmarit saa Kupittaalla vastaansa Slovakian. Viimeisen vuoden ajan Suomi on pelannut vain harjoitusotteluita. Niinpä päävalmentaja Marko Salorannalla on ollut hyvin aikaa tehdä kokeiluja.

Paavo Nurmi Games kerää EM-kisojen menestyjät Turkuun 18. kesäkuuta

Paavo Nurmi Games järjestetään ensi kesänä 18. kesäkuuta.

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games kilpaillaan ensi kesänä Turussa vajaa viikko Rooman EM-kilpailuiden jälkeen. Kilpailupäiväksi vahvistui 18. kesäkuuta, joka sopii kilpailun järjestäjille mainiosti.

HC TPS:n peleissä tarjolla nakkimukin ohella entistä laajemmin myös kasviperäisiä ruokia

Pikaruokana on tarjolla esimerkiksi MUU:n kasvishodareita.

HC TPS ja Gatorade Center aloittavat yhteistyön kasviproteiinibrändi MUU:n kanssa. Kasvisruokavaihtoehdolle on jatkuvasti enemmän kysyntää, joten jatkossa Gatorade Centerissä on tarjolla jokaisen ruokavalioon sopiva vaihtoehto lounailla, konserteissa ja pelipäivinä.

Maastoautojen SM-tittelit ratkaistaan Raisiossa

Miika Niinimäki.

Raision moottoriradan maastossa ajetaan lauantaina 23. syyskuuta Offroad Trialin 2023 SM-tittelit ratkaiseva osakilpailu (3/3), jonka järjestää Raision Urheiluautoilijat ry. Edelliset osakilpailut ajettiin samoissa maisemissa.

Lindroos hallitsi nuotit Mynämäessä

Joonas Lindroosille ei löytynyt pysäyttäjää Rantarallissa.

F-Cup Rallisarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina 16. syyskuuta Mynämäen ympäristössä. Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden järjestämä Rantaralli oli järjestyksessään jo 46. Kuuden erikoiskokeen reitti ja erikoiskokeita 62 kilometrin verran haastoi kuljettajat ja sekuntitaistot saatiin ratkottua riittävin eroin.

Helmareilla fanitapaaminen Kauppatorilla maanantaina

Helmarit avaa Nations League -taipaleensa Veritas Stadionilla 22. syyskuuta.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit avaa UEFA Nations League -taipaleensa Turussa Veritas Stadionilla 22. syyskuuta, kun Suomi emännöi Slovakiaa. Otteluun valmistuva Helmarit järjestää yhdessä Turun kaupungin kanssa kaikille avoimen Meet & Greet -tapahtuman maanantaina 18. syyskuuta Turun kauppatorilla.