Suomen parhaimmaksi hampurilaisketjuksi äänestetty Boneless avaa ravintolan Maariankadulle
Smash burgereista ja friteeratusta kanasta tunnettu Boneless avaa ravintolan Maariankadulle Turun keskustaan perjantaina 16. toukokuuta. Erityisesti burgereista tunnettu Boneless on äänestetty jo kaksi vuotta peräkkäin Suomen parhaimmaksi burgeriravintolaketjuksi Burger Lovers Finlandin järjestämässä yleisöäänestyksessä.
Turun ravintola on franchise-mallilla toimivan ravintolaketjun 12. ravintola. Boneless Turun yrittäjiä ovat Ahmad Abdul Rahim ja Ahmed Al-Zubaidi, jotka operoivat myös Boneless Grani -ravintolaa Kauniaisissa. Aiemmin Bonelessin annoksia on Turussa saanut maaliskuussa avatusta Länsikeskuksen Huuva-ruokakorttelista.
Boneless on perustettu vuonna 2017 Helsingissä ja se tarjoili luuttomia siipiannoksia, joista ravintolaketju on saanut myös nimensä. osiaalisen median hypetyksen ja suosion saattelemana ensimmäinen Boneless-ravintola avattiin vuotta myöhemmin avautuneeseen Redin kauppakeskukseen Helsingin Kalasatamassa.
Koronavuosista Boneless selviytyi smash burgereiden ja helposti toimitusmyyntiin soveltuvien kana-annosten avulla. Pohjatyö Boneless-ketjun rakentamiselle aloitettiin korona-aikana. Ensimmäiset Boneless-yrittäjien avaamat ravintolat avattiin Helsingissä koronan ja ravintola-alan rajoitusten hellittäessä vuonna 2021. Kasvu on ollut tasaisesti kiihtyvää vaikka erityisesti viimeisen vuoden aikana ravintola-alalta on kuulunut paljon negatiivisia uutisia konkurssien muodossa.
– Tällä hetkellä Boneless-ravintoloita löytyy pääkaupunkiseudulta, Tampereelta Jyväskylästä ja Levin laskettelukeskuksesta – Turun ravintola on Boneless-ketjun 12. ravintola.
Tavoitteenamme on avata 4–5 ravintolaa vuodessa ja Turun jälkeen seuraava ravintolaa aukeaa heinäkuun alussa Vantaan Tikkurilaan, kertoo Boneless ketjun perustaja ja toimitusjohtaja Dean Lyijynen tiedotteessa.
– Turun avajaispäivään on varattu 500 Double Cheese Smash Burgeria tarjoushintaan. Tarjoamme ilmaisen burgerin 50 ensimmäiselle asiakkaalle ja 450 seuraavalle asiakkaalle hinta on vain viisi euroa (normaalihinta 11,90 euroa) tai ateriana sisältäen ranskalaiset ja juoman kymmenen euroa (normaalihinta 16,90 euroa), Lyijynen jatkaa.
Boneless on vuosina 2023 ja 2024 äänestetty Suomen parhaimmaksi burgeriravintolaketjuksi Burger Lovers Finland -yhteisön järjestämässä vuosittaisessa yleisöäänestyksessä, jossa on jätetty kymmeniä tuhansia ääniä. Boneless on äänestetty Helsingin parhaimmaksi burgeriravintolaksi.
– Vaikka Boneless aloitti kanaravintolana niin meidät tunnetaan erityisesti herkullisista smash burgereista. Ensimmäinen burgerimme Double Cheese Smash Burger tuli lounasmenullemme joulukuussa 2019. Parissa kuukaudessa lounasburgerista tuli niin suosittu, että se piti nostaa pysyvästi menulle ja aloitimme kehittämään sen rinnalle myös muita burgereita, kertoo Lyijynen.
– Vaikka Boneless nykyisin mielletään burgeriravintolaksi niin todellisuudessa myynnistämme puolet tulee edelleen kana-annoksistamme, Lyijynen jatkaa.
Smash burgereiden lisäksi Bonelessin listalla on friteerattuja kana-annoksia, kuten erilaisissa maustekastikkeessa pyöriteltyjä friteerattuja kanapaloja, kanaburgereita ja riisipohjaisia bowleja. Bonelessin kaikki liha- ja kanahampurilaiset ja bowlit on mahdollista tilata myös kasvisversioina ja burgerit myös gluteenittomalla ketosämpylällä.
– Vaikka ketju on kasvanut niin emme ole lähteneet oikomaan mutkia vaan marinoimme ja leivitämme kanat edelleen käsin jokaisessa ravintolassa. Lisäksi teemme kaikkien frittikana-annostemme maustekastikkeet Bonelessin omilla resepteillä ravintoloissa, kertoo Lyijynen.
Boneless oli ensimmäinen ravintola Suomessa, joka alkoi markkinoimaan burgereitaan smash burgereina.
– Smash-paistotekniikassa sopivan rasvaisesta jauhelihasta muotoiltu pallo tai panos painetaan tulikuumaa paistoparilaa vasten maillard-efektin maksimoimiseksi. Näin burgeripihviin syntyy maukas ja rapea paistopinta ja pihvin reunoille syntyy monien rakastamaa rapeaa lihakarkkia, kertoo Lyijynen.
Myös kansainvälisesti tunnetuin burgeriravintoloita arvioiva ruotsalainen Burgerdudes.se -sivusto on nostanut Bonelessin burgerit Suomen parhaimmiksi ja Bonelessin eniten burgerikulttuuria kehittäväksi sekä eteenpäin vieväksi burgeriravintolaksi omalla listallaan.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)