Olut käy pöytään pääsiäisenäkin
Pääsiäinen ja olut ovat liittyneet yhteen vuosisatojen ajan. Baijerilaiset munkit nauttivat vahvaa dobbelbock-olutta pääsiäistä edeltävän paastonajan nestemäisenä leipänä, ja samoin Belgiassa munkit saivat ravintoa luostarioluistaan.
– Lampaalle sopii erinomaisesti esimerkiksi trappisti-olut. Maun lisäksi tarina ja perinteet oluen taustalla viehättävät: olut syntyy trappistiluostarissa munkkien tekemänä. Luonteeltaan olut on vahva-alkoholinen ja aromaattinen, usein makean maltainen, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Matti Syrjä.
Vahvoista lagereista pääsiäispöytään sopivat esimerkiksi bock- ja dobbelbock-oluet. Hieman kevyempien makujen ystävät voivat valita vaikka tumman lagerin. Hedelmäisen kevyen ja runsaan hiilihappoisen Saison-oluen raikkaus sopii miedolle karitsalle.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)