Pienpanimot valtaavat Brankun jo kuudennen kerran
Pienpanimotapahtuma Turku Craft Beer Festival tuo VPK:n Talolle 7.–9. maaliskuuta kattauksen kotimaista pienpanimo-osaamista. Mukana ovat lähialueen huipputekijöiden lisäksi panimoita pääkaupunkiseudulta, Lappeenrannasta ja Pohjanmaalta. Tapahtumassa nähdään myös uusi kemiönsaarelainen tislaamo Kimito Distilling Company. Tarjolla on myös viinejä, cocktaileja ja ruoka-annoksia.
Ensimmäistä kertaa Turku Craft Beerin saapuvat Keppo Bryggeri, Maku Brewing, Kimito Distilling Company sekä lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tuju.
– Panimoyhtiö Tuju on luvannut tuoda mukanaan jotain todella ainutlaatuista” kertoo tapahtuman tuottaja Samuli Pasanen tiedotteessa.
Tujun valikoimassa on Vermin Golden Ale. Se on sekoiteolut, joka on kypsynyt vuoden portviinitynnyreissä sekä 18 kuukautta punaviinitynnyreissä yhdessä erilaisten brettanomyces-villihiivojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Tätä hekumallisen punertavaa nektaria on lisäksi kypsytetty suomalaisten Zilga-viinirypäleiden kanssa, tuoden olueeseen ryhtiä sekä väriä.
Turku Craft Beereille saapuu yhteensä kahdeksan kotimaisten pienpanimokentän huippuosaajaa. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla laadukkaita cocktaileja sekä pientuottajaviineihin keskittynyt viinibaari. Juomien kaveriksi tapahtumassa on tarjolla herkullista ruokaa turkulaisen Yum Baon keittiöstä.
Uusien makujen ja tyylien ohella perinteiset lagerit ja pilsnerit ovat tehneet paluutaan.
– Tämän päivän kotimaiset pienpanimot valmistavat laadukkaita oluita oikeastaan kaikissa kategorioissa. Tapahtuman panimot ovat valikoitu niin, että laadukkaita oluita löytyy kevyempien sekä haastavienkin makujen ystäville, Pasanen avaa.
Tapahtumassa panostetaan viime vuosien tapaan istumatilaan sekä menevään musiikkiin.
– Iloinen tunnelma ja helppous ovat tärkeä osa onnistunutta tapahtumaa. Musiikista Turku Craft Beerissä vastaavat turkulaiset DJ Anttipiootti ja DJ Janne Salminen sekä DJ Yours Truly, kertoo Pasanen.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)