Kirjeiden määrä vähenee ennätystahtia

Posti Group Oyj:n liikevaihto kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 1,8 prosenttia 393,8 (386,8) miljoonaan euroon. Konsernin oikaistu käyttökate parani ja oli 37,9 (23,8) miljoonaa euroa eli 9,6 (6,2) prosenttia liikevaihdosta. IFRS 16 standardin käyttöönotto paransi oikaistua käyttökatetta 12,3 miljoonalla eurolla.

Konsernin käyttökate parani ja oli 32,4 (20,6) miljoonaa euroa eli 8,2 (5,3) prosenttia liikevaihdosta. Oikaistu liiketulos parani ja oli 8,7 (8,2) miljoonaa euroa eli 2,2 (2,1) prosenttia liikevaihdosta. Liiketulos heikkeni ja oli 3,2 (5,0) miljoonaa euroa eli 0,8 (1,3) prosenttia liikevaihdosta.

Posti kasvatti liikevaihtoa paketti- ja verkkokaupassa sekä logistiikkaratkaisuissa. Transvalin ostolla oli merkittävä vaikutus konsernin liikevaihtoon erityisesti vuoden toisella neljänneksellä.

Posti jatkaa uusien palvelujen ja liiketoimintojen kehittämistä ja myös kustannussäästöohjelmaansa sopeuttaakseen toimintansa supistuvien postimarkkinoiden olosuhteisiin.

Posti ilmoitti kesäkuussa tekevänsä muutoksia palvelupisteverkostoonsa. Osana muutosta Posti vähentää 18 omaa myymäläänsä. Suunnitellut muutokset toteutetaan vaiheittain maaliskuuhun 2021 mennessä.

Tarkoituksena on, että näillä paikkakunnilla postipalveluita ylläpitää jatkossa postin paikallinen kumppani, jolla on täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä. Posti ilmoitti myös lisäävänsä palvelupisteidensä ja Postin automaattien määrää tämän ja ensi vuoden aikana yli 700:lla niin, että asiakkaiden käytettävissä tulee olemaan jopa 2 800 palvelupistettä.

Posti on tehnyt kesäkuusta lähtien muutoksia pakettien jakeluun kautta maan. Muutoksen jälkeen asiakkaiden paketit toimitetaan lähimpään mahdolliseen palvelupisteeseen, joka käytännössä pääosalla kuluttajista on pakettiautomaatti.

Konsernin liikevaihto kasvoi alkuvuonna 1,1 prosenttia 790,4 (781,6) miljoonaan euroon. Konsernin oikaistu käyttökate parani ja oli 79,2 (53,1) miljoonaa euroa eli 10,0 (6,8) prosenttia liikevaihdosta. IFRS 16 standardin käyttöönotto paransi oikaistua käyttökatetta 24,2 miljoonalla eurolla.

Konsernin käyttökate parani ja oli 68,8 (50,3) miljoonaa euroa eli 8,7 (6,4) prosenttia liikevaihdosta. Oikaistu liiketulos parani ja oli 21,6 (21,4) miljoonaa euroa eli 2,7 (2,7) prosenttia liikevaihdosta. Liiketulos heikkeni ja oli 11,2 (18,4) miljoonaa euroa eli 1,4 (2,4) prosenttia liikevaihdosta.

Tavallisten kirjeiden kulkunopeutta muutettiin niin, että maaliskuusta alkaen Postin kuluttajakirjeet toimitetaan pääosin neljän työpäivän kuluessa. Aikaisemmin kuluttajakirjeet toimitettiin kahden työpäivän kuluessa.

Posti on merkittävästi laajentanut pakettiautomaattiverkostoaan. Kesäkuun lopussa pakettiautomaatteja oli yhteensä 1 428. Kasvu on ollut nopeaa: tammi-kesäkuussa Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut peräti 41 prosenttia.

– Liikevaihtomme kasvoi noin kaksi prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Mielestäni voimme olla tyytyväisiä tulokseen, sillä Posti on pystynyt ylläpitämään kannattavuuttaan samaan aikaan kun käymme läpi historiallisen suurta muutosvaihetta: verkkokauppa kasvaa, mutta samalla perinteinen postitoiminta siirtyy paperisesta sähköiseksi ja kilpailu kiristyy jatkuvasti, arvioi toimitusjohtaja Heikki Malinen.

– Kasvua haetaan yhä vahvemmin verkkokaupasta ja logistiikasta. Tässä muutoksessa on onnistuttu, sillä Posti on tänään monialayritys. Viisi vuotta sitten paketti- ja logistiikkapalvelut muodostivat noin kolmanneksen koko konsernin liikevaihdosta. Nyt näemme historiallisen käänteen: paketti ja verkkokauppa -liiketoiminnan sekä logistiikkaratkaisut-liiketoiminnan yhteenlaskettu liikevaihto ylittää 50 prosenttia liikevaihdostamme.

Kirjeiden määrä jatkoi laskuaan ja pakettien määrä puolestaan kasvoi. Kirjeitä lähetettiin aiempaa vähemmän. osoitteellisten kirjeiden jakelumäärä väheni 13 prosenttia viime vuoden vastaavaan kauteen verrattuna.

– Kirjeiden ja muun paperisen postin volyymilaskun vuoksi meidän on jatkettava työtä, jota teemme Postin uudistamisen ja kilpailukyvyn varmistamisen eteen. Vuosien 2019–21 aikana tavoittelemme noin 150–200 miljoonan euron kustannussäästöjä. Olemmekin kevään aikana tehneet erilaisia uudelleenjärjestelyitä, tehostaneet toimintaa sekä lisänneet automatisointia saavuttaaksemme säästötavoitteen.

Tammi–kesäkuussa Posti kuljetti yli 24 (22) miljoonaa pakettia, joista yhä useampi jaettiin Postin pakettiautomaattiin. Posti on kasvattanut pakettiautomaattiverkostoaan ja ensimmäisen vuosipuoliskon aikana niiden määrä kasvoi 41 prosenttia yli 1 400 automaattiin.

– Asiakkaamme ovat toivoneet Postin palvelupisteiltä laajaa aukioloaikaa ja sijaintia muiden palveluidensa yhteydessä. Tulemme lisäämään palvelupisteiden ja pakettiautomaattien määrää edelleen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Työsuojeluviranomaisen opastava ote saa kiitosta maahantuojilta

Työsuojeluviranomaisella (aluehallintovirasto) on meneillään kuluvan vuoden kestävä koneiden maahantuojien valtakunnallinen markkinavalvontahanke. Tavoitteena ei ole löytää ongelmakoneita, vaan selvittää kuinka hyvin koneiden maahantuojat tuntevat heitä koskevat velvollisuudet. Nyt kun hankkeen tarkastuksista on tehty puolet, on välitilinpäätöksen aika.

Linja-autoilun sosiaalinen etiketti

Bussimatkustamisella on kirjoittamaton, mutta sitäkin vakiintuneempi sosiaalinen etikettinsä.

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin?

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin? Vaikka lemmikki ei olisikaan nielaissut tupakkatuotetta, on silti hyvä konsultoida etäeläinlääkäriä. Jos lemmikki on niellyt tupakkatuotteen tai nuollut sähkötupakan nestettä ja ilmenee nikotiinimyrkytyksen oireita, tulee hakeutua välittömästi päivystykseen.

Turun kaupunki selvittää Sepänkatu 2:n asbestiepäilyn

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Tuloksia odotellaan maanantaina aamulla.

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Näytteet on otettu perjantaina iltapäivällä ja niiden tulokset saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan maanantaina aamulla. Asiasta tiedotetaan heti, kun tutkimustulokset on saatu kaupungille ja tulokset on analysoitu.

100 000 suomalaista lasta ja nuorta liikkuu Euroopan urheiluviikolla

Euroopan urheiluviikkoa vietetään viidettä kertaa 23.–30. syyskuuta. EU-puheenjohtajuuskausi tuo Suomeen viikon avajaiset. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

THL: Sosiaalityön apua tarvitsevat tulisi ohjata Kelasta kuntiin nykyistä tehokkaammin

Sosiaalityö tarpeessa olevien asiakkaiden ohjaaminen Kelasta kuntiin toimii heikosti, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kun perustoimeentulotuki siirrettiin Kelaan vuoden 2017 alussa, Kelan tehtäväksi tuli myös ilmoittaa kuntaan niistä toimeentulotukea saavista, joilla on tarvetta sosiaalityön palveluille.

Laskuri kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

S-ryhmä on avannut ostetun ruoan hiilijalanjäljen kertovan laskurin. Palvelu on osa S-mobiilin Omat ostot -palvelua, ja sitä on kehitetty pitkään yhdessä Luonnonvarakeskuksen parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa Loukinaistentiellä perjantaina kello 21.20 tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta.

Kuntien sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannukset kasvuun viime vuonna

Tilastokeskuksen kuntataloustilaston tiedot osoittavat kuntien käyttötalouden nettokustannusten kasvaneen 31,4 miljardiin euroon vuonna 2018. Muutokseen vaikuttivat erityisesti sekä sosiaali- ja terveystoiminnan että opetus- ja kulttuuritoiminnan nettokustannusten muodostuminen edellisvuotta suuremmiksi.

Urheilu

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Jälkipeli: Tuton valmentaja Antti Virtanen tietää kokemuksesta, mitä menestyminen edellyttää

Komean liigauran ja Suomen mestaruuden voittanut Tuto Hockeyn uusi päävalmentaja Antti Virtanen tietää, mitä menestyminen vaatii.

– Olen nähnyt ja kokenut, miten voittava organisaatio toimii liigatasolla. Tuloksia saa, kun pidetään määrätyistä asioista kiinni. Esimerkiksi yksikään pelaaja ei jätä takakarvaamatta tai ota tyhmiä jäähyjä. Ei siis tehdä mitään sellaista, mikä hajottaa kokonaisuutta.

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.