Kupittaan Citymarket on jatkossa aina auki

Kupittaan Citymarketin kauppias Hannu Aaltonen kertoo, Kupittaan Citymarketin kauppias Hannu Aaltonen kertoo, Kuva: Jonny Holmén

– Kun avaamme kaupan ovet 3. toukokuuta aamulla kello kahdeksan, emme sulje niitä enää ikinä, pamauttaa Kupittaan Citymarketin kauppias Hannu Aaltonen.

Kupittaan Citymarketista tulee täten maakunnan ensimmäinen suuri päivittäistavarakaupan myymälä, joka on avoinna vuoden kaikkina päivinä vuorokauden ympäri. Päätöksen kypsymiseen vaikuttivat monet seikat.

– Kauppamme on ollut tunnettu etenkin ikäihmisten ostospaikkana. Ympärivuorokautinen aukiolo sopii nuorisolle, jonka vuorokausirytmi on erilainen kuin vaikkapa 1960- ja -70-luvuilla syntyneiden. Lisäksi kaupan lähistössä on viisi sairaalaa, joten vuorotyöläisiäkin on lähistöllä paljon, kertoo Aaltonen.

Aaltonen on käynyt myös keskusteluja pääkaupunkiseudun kauppiaskollegoiden kanssa.

– Ympärivuorokautinen aukiolo ei ole aiheuttanut siellä järjestyshäiriöitä.

Ketään päivävuoroja tekevää ei pakoteta yövuoroihin, vaan niitä varten on rekrytoitu lisää henkilökuntaa. Yötyöläisiä etsittiin jokin aika sitten avoimella haulla. Hakemuksia tuli 270. Aaltonen pitää määrää yllättävän suurena.

– Osa haluaa tehdä pelkkää yövuoroa, osa ilta- ja yövuoroja. Jokaisen ihmisen kroppa on erilainen. Joillekin tällainen työrytmi sopii, sanoo Aaltonen.

Kaupan sunnuntai- ja yöaukiolot työllistävät Aaltosen mukaan yksistään 20–30 henkilöä. Kauppias ei odota yön tunneilta merkittäviä myyntituloksia. Hiljaisempi yöaika voidaan hyödyntää kaupan muuhun toimintaan.

– Tavararekat tulevat joka tapauksessa yöllä, joten yön henkilökunta voi valmistella aamuvuoron töihin saapumista ja tehdä verkkokauppakeräilyjä. Jatkuva aukiolo tulee pienentämään myös elintarvikehävikkiä, kun myyntiaika pitenee ja logistiikka tulee entistä sujuvammaksi.

Yksi päätökseen vaikuttava tekijä oli kaupan sijainti.

– Asiakkaamme asuvat lähellä. Olemme ruutukaava-alueen reunalla ja merkittävä osa asiakkaistamme saapuu kävellen. Peltomarketin pitäjänä en olisi tähän lähtenyt, sanoo Aaltonen.

Yökaupan kilpailu on Turussa toistaiseksi vähäistä. Elintarvikkeita on saatavissa vuorokauden ympäri vain muutamasta liikenneasemien yhteydessä olevasta elintarvikemyymälästä.

Teemu P. Peltola

Kahdella moottoripyörällä nopeutta 203 km/h, kuskit ajokieltoon

Poliisipartio mittasi lauantaina kello 23.50 Turussa kasitiellä kahdelle moottoripyörälle nopeudet 203 kilometriä tunnissa.

Puuvahoilla ilmettä kotiin

Väreillä saa helposti uuden ilmeen sisustukseen. Värillisiä puuvahoja voidaan käyttää kodin puupintojen, kuten seinien, kattojen, huonekalujen ja väliovien suojaamiseen ja sävyttämiseen. Puuvahat imeytyvät puuhun korostaen pinnan eloisuutta ja muotoja.

Kortiton huumemotoristi lähti poliisia pakoon, nopeutta yli 200 km/h

Poliisimoottoripyöränkuljettaja mittasi sunnuntaina kello 00.35 Turun Ohikulkutiellä moottoripyörälle nopeuden 172 kilometriä tunnissa. Paikassa on suurin sallittu nopeus 100 kilometriä tunnissa.

Joka toinen autoileva tuntenut liikennekiukkua

Liikenneturvan kyselyn mukaan joka toinen autoileva on tuntenut liikennekiukkua. Valtaosa ei kuitenkaan anna ärsyyntymisen vaikuttaa toimintaansa kuin korkeintaan itsekseen jupinana ratissa.

Puhallinmusiikkia koko viikko

Hirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia.

Turun pääkirjaston sisäpiha täyttyy 20.–24. toukokuuta torvista, kun kirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia. Joka päivä ohjelmassa on kaksi konserttia, joista toinen alkaa kello 18 ja toinen kello 19.

Asumaton rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Raisiossa

Asumaton noin 300-neliöinen rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Naakkakujalla Raisiossa sunnuntaina aamulla.

Portsan katumarkkinat sulkee Puutarhakadun liikenteeltä sunnuntaina

Portsan katumarkkinat -tapahtuma sulkee Puutarhakadun yleiseltä liikenteeltä Sairashuoneenkadun ja Korkeavuorenkadun välillä sunnuntaina kello 9–16.

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä Eskonkadun ja Varkkavuorenkadun risteysalueella 20.-21. toukokuuta.

Loton potti nousee 2,4 miljoonaan euroon

Loton kierroksen 20/2019 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on 2,4 miljoonaa euroa. Lauantaina löytyi yksi 6+1 -tulos, jolla Jämsänkosken Kenraalintien R-kioskissa rivinsä tehnyt pelaaja voittaa 372 357 euroa.

Urheilu

Jälkipeli: Rauteen suku on tärkeä osa Turun Kisa-Veikkojen historiaa

Rauteen suku on ollut Turun Kisa-Veikkojen toiminnassa mukana jo kolmen sukupolven ajan. Isoisä Urho Rautee aloitti, pojat Pekka (vas.) ja Matti jatkoivat. Nyt Pekan poika Mikko vetää seuran jääkiekkotoimintaa ja tytär, Katja, on koko seuran puheenjohtaja.

Historiallinen Rientolan urheilutalo on täyttynyt ääriään myöten. Turun Kisa-Veikkojen talvikauden päätöstilaisuus todistaa, miten perinteitä huokuvalla seuralla menee hyvin. ”Kisurit” on tärkeä osa turkulaista urheiluseuraperinnettä.

Otteluanalyysi: Inter jatkoi voittoputkea KuPS:n kustannuksella

Maalivahti Aati Marttinen piti nollan.

Neljäs voitto putkeen. Tällä kertaa jalkoihin jäi KuPS. Inter korjasi Veikkausliigan pisteet 1-0 (1-0). Peli kulkee, tulosta tulee. Eikä haitannut, vaikka Timo Furuholm ja Niko Markkula olivat pelikiellon takia sivussa. Paikkaajia löytyy.

Esimakua finaalista jo alkukaudesta?

Trojansin naisten joukkue kohtaa Roostersin lauantaina.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon kausi on vasta päässyt käyntiin, kun nousijajoukkue Turun Trojans matkustaa 18. toukokuuta Helsinkiin Roostersin vieraaksi. Trojans on asettanut kauden tavoitteekseen finaalipaikan. Naisten Vaahteraliigan kestomenestyjiin kuuluva Roosters on hyvä mittari, missä Trojans tällä hetkellä menee.

Puukkokatsomo: Sundin kokoinen aukko

Antero Niittymäki.

TPS:n jääkiekkomiehistö koki pahan takaiskun jo toukokuussa, kun Vaasan Sportista hankittu puolustaja Tony Sund teki NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

SM-kisoihin tulossa lähes tuhat voimistelijaa

Joka toinen vuosi järjestettävät voimistelun kaikkien lajien yhteiset SM-kilpailut järjestetään 24.–26. toukokuuta Turussa Kupittaan urheilupuistossa. Viidettä kertaa järjestettävä voimistelulajien yhteinen SM-viikonloppu kokoaa maan parhaat voimistelijat urheiluhalliin ja palloiluhalliin.

Otteluanalyysi: TPS nappaa voittoja nihkeillä esityksillä

Tommi Pikkarainen ja Kristian Heinolainen.

Onkohan tämä mikään ongelma ollenkaan? Kerrotaan se silti. TPS nappaa voittoja ja pisteitä jalkapalloilun Ykkösessä, vaikka peliesitys ei ole järin häävi. Nyt uhriksi joutui AC Kajaani, jonka TPS päihitti kapteeni Sami Rähmösen rankkarimaalilla. TPS keikkuu sarjataulukon kärjessä.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!