Martinsillan kulmaan tulossa kymmenkerroksisia kerrostaloja

Tältä näyttäisi uusi katunäkymä Martinmäkeen Martinsillalta katsottuna.
Tältä näyttäisi uusi katunäkymä Martinmäkeen Martinsillalta katsottuna.

Itäisen Rantakadun ja Martinkadun kulmauksen tintille suunnitellaan asemakaavanmuutosta. Kaavamuutoksella muutetaan alueen hallinto- ja virastorakennusten korttelialueen käyttötarkoitus asuin-, liike- ja toimistorakentamiseksi. Kaavaluonnos on laadittu yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Luonnossuunnittelun pohjana on arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy:n laatimat korttelin viitesuunnitelmat. Kortteli on osoitettu asumiseen sekä liike- ja toimistorakentamiseen.

Uudet asuin-, liike- ja toimistorakennukset sijoittuvat Martinkadun ja Itäisen Rantakadun varrelle. Vanha puurakenteinen asuinrakennus vuodelta 1831 Itäisen Rantakadun varrella suojellaan.

Uusi korttelipiha muodostuu rakenteellisen pihakannen päälle. Pihakannen alla sijaitsee kaksi autopaikoitustasoa, jonne sisään- ja ulosajo tapahtuu Itäisen Rantakadun liittymästä. Pihakannen alle sijoittuu myös polkupyörien säilytystiloja, jätteenkeräys-, varasto-, tekniikka- ja väestönsuojatiloja sekä pihakannen alusrakenteita.

Kannen alle ei saa sijoittaa asumiseen tarkoitettuja tiloja. Ensimmäiseen kerroksen autopaikoitustaso noudattaa Itäisen Rantakadun katualueen korkoasemaa. Autopaikoitustasoilta on yhteys asuinrakennusten kerroksiin. Myllyahteen liittymä on tarkoitettu jätehuoltoajoa varten.

Pihakannelle sijoittuu leikki- ja oleskelualue sekä pihavarastot. Piha-alueen hulevedet ja -reitit tulee suunnitella vettä alueella viivyttävinä. Pihakannelta on kävely- ja polkupyöräyhteydet Martinkadulle.

Martinkadun ja Itäisen Rantakadun varrelle katutason ensimmäisen kerroksen julkisivun tulee avautua katutilaan, jossa ensimmäisen kerroksen ikkunapinta-alaa on oltava vähintään 30 % julkisivun pinta-alasta. Umpinaisia osuuksia tulee elävöittää esimerkiksi materiaalivalinnoin, istutuksin ja taideteoksin.

Rakennusten kerrosluku vaihtelee neljästä kymmeneen kerrokseen kasvaen Itäiseltä Rantakadulta Urheilupuiston suuntaan. Rakennusoikeus on 17 500 kerrosneliömetriä, josta asumista on enintään 14 850 kerrosneliömetriä sekä liike- tai toimistotilaa vähintään 2 650 kerrosneliömetriä.

Rakennusoikeus lisääntyy alueella 2 233 kerrosneliömetrillä. Alustavien suunnitelmien mukaan alueelle on tulossa 300 uutta asuntoa ja arviolta noin 450 asukasta. Autopaikkoja rakennetaan noin 190.

Asemakaavanmuutos jäi tiistaina pöydälle kaupunkiympäristölautakunnassa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Havainnekuva Itäisen Rantakadun ja Martinkadun kulmauksen tontista rakennusmassoineen. Havainnekuva Itäisen Rantakadun ja Martinkadun kulmauksen tontista rakennusmassoineen.

Samppalinnanmäellä esitellään Utopediaa

Rakkaudesta-esitys nähdään Turussa toukokuussa.

Rakkaudesta-työryhmän teos Rakkaudesta – sanasto tuleville vuosikymmenille vierailee FInFringessä Turussa 11.–12. toukokuuta. Se sai ensi-iltansa Uuden Sirkuksen Keskus Cirkossa Helsingin Suvilahdessa 11. syyskuuta.

Roskia tulessa keskellä Turkua

Aution puutalon pihalla sytytettiin roskia palamaan Turun keskustassa Kaskenkadulla torstaina iltapäivällä.

Turun yliopisto haluaa olla mukana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa

Pentti Huovinen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän uudistuksen tarve ei hävinnyt, vaikka sen toteutusmallista ei päästy yksimielisyyteen viime hallituskaudella. Työ jatkuu uuden hallituksen johtamana. Turun yliopiston monitieteinen Sote-akatemia tarjoaa uudistuksen tueksi tutkittua tietoa ja jatkuvan oppimisen palveluita.

Vakaviin rikoksiin syyllistynyt voi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden

Kansalaisuuslakia muutetaan siten, että tiettyihin vakaviin rikoksiin syyllistynyt henkilö voi menettää Suomen kansalaisuuden. Valtioneuvosto esitti lain vahvistamista torstaina 25. huhtikuuta, ja tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina. Lain on määrä tulla voimaan 1. toukokuuta.

Väitös: Perhetausta ja matala koulutus yhteydessä taloudellisten vaikeuksien kokemisen riskiin nuorilla aikuisilla

Ilari Ilmakunnas.

Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassa tutkittiin nuoren aikuisuuden aikaisia taloudellisia vaikeuksia ja niihin yhteydessä olevia tekijöitä. Suomessa taloudelliset vaikeudet ovat nuorilla aikuisilla tyypillisiä, mutta suurimmalle osalle lyhytaikaisia. Riski taloudellisten vaikeuksien kokemiselle ei kuitenkaan jakaudu tasaisesti. Etenkin matala koulutus ja perhetausta ovat voimakkaasti yhteydessä riskiin.

Tutkimus: Nuorisorikollisuuden ehkäisy edellyttää tukea, kuntoutusta ja jälkihoitoa

Toistuvia rikoksia tekevien nuorten tuki ja palvelut ovat pirstaleisia, eikä niiden vaikutuksia seurata. Rikoksia tekevien nuorten tukeen, kuntoutukseen ja jälkihoitoon on kiinnitettävä enemmän huomiota, todetaan 25. huhtikuuta julkaistussa tutkimuksessa.

Santtu Kiili vie ravintola Bassin myös Helsinkiin

Bassi tunnetaan äyriäisvadistaan.

Äyriäisvadistaan tunnettu kala- ja äyriäisravintola Bassi laajentaa toimintaansa tänä keväänä Helsinkiin. Bassi Helsinki avautuu kesäkuun aikana aivan Helsingin ytimeen, Esplanadin puiston laidalle. Ravintola tarjoaa kalaruokia, tuoreita äyriäisiä, kasvisruokaa ja liha-annoksia.

Viranomaisten pankkitilikyselyt muuttuvat sähköisiksi

Useat viranomaiset voivat jatkossa saada sähköisesti tietoa pankkitileistä. Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti vahvistaa lakimuutokset tulemaan pääosin voimaan toukokuun alussa.

Teollisuuden tuottajahinnat nousivat 2,3 prosenttia

Tuottajahintaindeksi (THI) 2015=100, 1/2015–3/2019.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden tuottajahinnat nousivat keskimäärin 2,3 prosenttia vuoden 2018 maaliskuusta vuoden 2019 maaliskuuhun. Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat nousivat 2,7 prosenttia, kun taas vientitavaroiden tuottajahinnat nousivat 1,8 prosenttia.

Urheilu

Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka.

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen .

Ura Basket aloittaa tänään taistelun liigapaikasta

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa oli vaikea monella tapaa. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan karsinnoissa.

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa on ollut vaikea. Eikä se ole edes vielä ohi. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan liigakarsinnassa. Paras kolmesta -sarja alkaa Littoisten monitoimitalolla tänään torstaina 25. huhtikuuta. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva karsintapeli pelataan Littoisissa 3. toukokuuta.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia jatkoja Tepsille

Zach Budish.

HC TPS on vähitellen julkaissut kauden 2019–20 joukkueen sopimuksiaan. Viime vuoden joukkueesta jatkavat muun muassa Lauri Pajuniemi , Zach Budish ja Joe Piskula . Uusina pelaajina Palloseuraan saapuvat muun muassa Topi Nättinen ja Tony Sund .

Palloliiton Länsi-Suomen piirin toiminta vuoden lopussa

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin 24. huhtikuuta Porissa. Sääntömääräisten kevätkokousasioiden lisäksi kokouksessa hypättiin loikka kohti Seurojen Palloliittoa, kun piirin jäsenseurat hyväksyivät sopimuksen toiminnan ja käyttöomaisuuden siirrosta Suomen Palloliitolle.

FC TPS Turku Oy:n tilikauden tulos tappiollinen

Jarmo Kähkönen.

TPS-jalkapallon taustayhtiö FC TPS Turku Oy piti virallisen yhtiökokouksensa tiistaina. Yhtiökokouksessa käsiteltiin kaikki sääntömääräiset yhtiökokouksen asiat.

Tuto Volleyn naisten joukkue nousi ykkössarjaan

Tuto Volley nousi ykkössarjaan.

Lentopalloilun naisten kakkossarja sinetöitiin pääsiäisenä. Tuto Volleyn naiset voittivat niin alkusarjan kuin ylemmän jatkosarjan lohkonsa. Tuto aloitti finaalit kotiedun turvin Turussa pitkäperjantaina voittamalla Pihtiputaan Plokin 3–1. Joukkue matkusti lauantaina Jyväskylään valmistautumaan sunnuntain peliin. Hotellin palohälyttimet laukesivat keskellä yötä ja koko hotelli heräsi piinaavaan summerin sointiin kello 2 yöllä. Siitä huolimatta Tuto voitti sunnuntaina 3–0 Pihtiputaalla.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!