Rattijuoppo pakeni poliisia, ajoi ylinopeutta ja väärällä kaistalla sekä lopulta ulos tieltä

Poliisi sai sunnuntaina noin kello 4.40 hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan Aninkaistenkadulla sijaitsevan huoltamon pihalla oli ollut pahoinpitely. Tekijä oli poistunut punaiseen Volvo -merkkiseen henkilöautoon.

Autosta tuli useita ilmoituksia, joiden mukaan auto olisi ajanut päin aitoja ja välillä palannut uudelleen huoltoaseman pihalle.

Poliisipartio tavoitti henkilöauton Satakunnantien ja Nuijamaantien risteyksessä. Auto teki u-käännöksen ja lähti kohti Turun keskustaa voimakkaasti kiihdyttäen partiota karkuun. Satakunnantiellä nopeus oli selvästi yli 150 kilometriä tunnissa. Alueella on nopeusrajoituksena 50 kilometriä tunnissa.

Pakeneva auto kääntyi Satakunnantieltä Tampereentielle vastaantulevien kaistoja pitkin, jossa oli myös vastaantulevaa liikennettä. Ajonopeus oli taas selvästi yli 150 kilometriä tunnissa. Poliisipartio kadotti näköyhteyden ajoneuvoon Kärsämäentien alussa.

Volvon kuljettaja ei saanut autoa pysymään tiellä, vaan se ajautui mutkassa vastaantulevien kaistan yli reunakivetykseen, josta auto kimposi nurmikolle ja sieltä oikealle viherkaistan ja kevyenliikenteenväylän yli kuitujakokaappiin.

Tapahtumapaikalla oli jarrutukseen ja ulosajoon liittyviä jälkiä noin 140 metrin matkalta. Ilmeni myös, että autossa oli väärät rekisterikilvet.

Partio otti kiinni tapahtumapaikalta poisjuosseen miehen. Vuonna 1997 syntynyt mies on Pöytyältä kotoisin. Ajoneuvon ulkopuolelta löytyi tajuttomana vuonna 2003 syntynyt tyttö. Takapenkiltä löytyi sekä vuonna 2001 syntynyt tyttö että vuonna 1997 syntynyt mies.

Matkustajat olivat kotoisin Kyröstä. Autossa matkustajana olleet kuljetettiin Tyksiin, mutta he selvisivät kuin ihmeen kaupalla lievin vammoin.

Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometrin tulokseksi 1,08 promillea. Häntä epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hän on aikaisemmin ollut epäiltynä muun muassa kymmenestä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, viidestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta, rattijuopumuksesta yms. Kuljettaja on pidätetty.

Poliisi selvittää myös takaa-ajoa edeltänyttä pahoinpitelyä ja siihen liittyen poliisi pyytää vihjeitä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turku Energia: Sähkövika korjattu

Turku Energian mukaan kello 8.30 alkanut sähkönjakeluhäiriö Friskalassa, Haarlassa, Kakskerrassa ja Satavassa on päättynyt kello 8.49.

Sähköt poikki saarilla

Turku Energian mukaan sähköverkon vika on aiheuttanut sähkönjakelun keskeytyksen Friskalassa, Haarlassa, Kakskerrassa ja Satavassa.

Teollisuuden työntekijämäärä kovassa kasvussa

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat toukokuussa 5,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu oli voimakasta erityisesti teollisuudessa, jossa työntekijämäärä kasvoi 6,1 prosenttia.

Saarekkeessa tehdään ekologisia ryijyjä

Petri Saarikon ja Eveliina Hämäläisen muodostama Aukea-kollektiivi soveltaa teoksissaan luonnon raaka-aineita sekä synteettisiä, biohajoavia ja orgaanisia materiaaleja. Saarekkeessa järjestettävässä BioBoa-työpajassa 4.–5. elokuuta toteutetaan kaupunki- ja luonnonmaisemaa sekä biohajoavaa materiaalia yhdistämällä yhteisöllisiä, veistosmaisia tilateoksia. Ryhmätyönä syntyvät BioBoa-ryijyt ripustetaan Mynämäen keskustaan ja niiden löytämiseksi koostetaan erityinen vierailukartta.

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.