Uusi risteilyreitti Turusta Tallinnaan jouluna 2018

Baltic Princess tekee jouluristeilyn reitillä Turku-Tallinna 24.-26. joulukuuta 2018. Matkaan voi lähteä joko Turusta tai vaihtoehtoisesti Ahvenanmaalta.

– Turusta on toivottu jatkuvasti risteilymahdollisuutta suoraan Tallinnaan, joten tämän vuoden jouluristeily valikoitui kohteeksi täysin matkustajien toiveiden pohjalta. Vastaavaa risteilyä kyseisellä reitillä ei ole aiemmin järjestetty, eli tämä ainutlaatuinen matka tehdään nyt ensimmäistä kertaa, iloitsee aluejohtaja Nina Honkaranta.

Jouluristeily Baltic Princessillä lähtee Turusta jouluaattona kello 15. Laiva poikkeaa Långnäsissä aattoiltana kello 19.30.

Tallinnaan saavutaan joulupäivänä kello 11. Risteilijöillä on aikaa tutustua jouluiseen Tallinnaan. Paluumatkalle laiva lähtee kello 18.00. Långnäsiin saapuminen on tapaninpäivänä kello 7.30 ja Turkuun kello 12.00.

– Joululuristeilyillä pyritään vaalimaan joulun perinnettä ja niissä onkin yleensä hyvin rauhallinen ja jouluinen tunnelma. Laivan yleisiä tiloja koristellaan jouluisesti ja järjestetään jouluaiheista ohjelmaa, joululauluja unohtamatta. Ruokailuihin panostetaan erityisesti, ja varsinkin siihen että kaikki saavat nauttia joulukattauksensa kaikessa rauhassa. Jouluristeilyllä on aina erityisen hieno tunnelmansa, sanoo Baltic Princessin intendentti Hanna Tamminen.

Turusta on vuodesta 1997 tehty jouluristeilyjä suoraan Riikaan. Risteilyt ovat olleet erittäin suosittuja. Jouluristeilyjen matkustajamäärä on rajoitettu.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Selkokielinen joulukirkko Henrikinkirkossa

Kehitysvammaisten selkokielinen joulukirkko järjestetään Turun Henrikinkirkossa (Peltolantie 2) keskiviikkona 19. joulukuuta kello 9.30–10.30. Selkokielinen joulukirkko toteutetaan vuosittain, ja sen kohderyhmänä ovat erityisesti kehitysvammaiset ja heidän lähipiirinsä. Tapahtumaa on tuotu esiin Turun ja Kaarinan toimintakeskuksissa, vammaispalveluissa ja esimerkiksi asumisyksiköissä.

Ensi vuoden verokorttien postitus alkanut

Verohallinto on aloittanut ensi vuoden verokorttien postittamisen, ja kaikki saavat verokortin kotiinsa viimeistään tammikuun puolivälissä. OmaVerossa verokortit ovat saatavilla jo nyt. Reilun kuukauden aikana suomalaisille jaetaan noin 4,8 miljoonaa verokorttia.

Nousiaislainen kortiton huumekuski kärähti Uudessakaupungissa

Poliisipartio pysäytti henkilöautolla liikkeellä olleen nousiaislaisen miehen Peteksentiellä Uudessakaupungissa torstaina kello 00.52.

WasaGroup toteuttaa DB Schenkerin logistiikkakeskuksen Lietoon

WasaGroup on sopinut DB Schenkerin kanssa logistiikkakeskuksen rakentamisesta Lietoon. Rakennustyömaa käynnistyy keväällä 2019.

Satu Kettusen satumaiset kuvat lumoavat Raision kirjastossa

Satu Kettusen kuvituksissa on taikaa.

Helsinkiläinen kuvittaja Satu Kettunen (s.1979) ripustaa Raision Kirjastotalon Aulagalleriaan tammikuussa alkuperäisiä kuvia kirjoistaan Olematon Olga ja Yökirja . Molempien kirjojen tekstit on kirjoittanut Inka Nousiainen .

Seksiseuraa etsitään useimmin baareista ja Tinderistä

Seksiseuraa etsitään usein baareista tai Tinderin kautta.

Kaalimato.com tutki suomalaisten kokemuksia seksiseuran hakemisesta ja löytämisestä. Vajaa 40 prosenttia suomalaisista kertoo löytäneensä petikaverin ravintoloista ja baareista. Myös työpaikalta (17 %) ja laivalta (15 %) on tarttunut monien suomalaisten kainaloon sänkyseuraa.

Kaupunki pitää yleisötilaisuus Parkinkentän asemakaavanmuutoksesta

Turun kaupunki järjestää yleisötilaisuuden Parkinkentän asemakaavanmuutoksesta. Kaavan tavoitteena on mahdollistaa Parkinkentän liikuntapaikkojen uudistaminen vastaamaan nykypäivän vaatimuksia sekä mahdollistaa alueen täydennysrakentaminen.

Pallon huima lumo

Yle kertoi alkuviikosta tehneensä sopimuksen jalkapallon MM-kisojen näyttämisestä vuonna 2022.

Uudella tutkimusmenetelmä tietoa kuluttajien ruoankäyttötavoista

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran riskinarvioinnin tutkimusyksikössä on kehitetty uusi haastattelumenetelmä, jolla saadaan entistä tarkempaa tietoa kuluttajien ruoankäyttötavoista. Saaduilla tiedoilla voidaan muun muassa tunnistaa uusia ja odottamattomia elintarvikevälitteisiä riskejä. Saatua tietoa voidaan hyödyntää myös täsmällisemmässä kuluttajavalistuksessa.

Kaupunki
Urheilu

TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikielto

Ilkka Heikkinen.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikiellon lauantain KooKoo–TPS-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta. Zach Budishille ei määrätty pelikieltoa.

Jälkipeli: Sokan sukupuussa kiekosta kasvoi reikäpallo

Vanhempien rooli lapsen urheiluharrastuksen tukemisessa on äärimmäisen tärkeä. Miikka Sokan (kesk.) isä Mikko ja äiti Mari ovat aina paikalla, kun perheen poika pelaa.

Kuuluttajan kuulutus vaikuttaa perin tutulta. Tälläkään kertaa, kun tehot ovat 1+5, ei ole epäselvyyttä ottelun tärkeimmästä pelaajasta.

Turkulaisurheilijat sykähdyttivät vuonna 2018 kansainvälisillä kentillä

Lukas Hradeckyn otteet Saksassa ja Suomen maajoukkueen paidassa ovat sykähdyttäneet.

Urheiluvuosi on tarjonnut monta sykähdyttävää hetkeä. Muistelemme muutamaa turkulaisittain hienoa hetkeä vuoden varrelta.

West Coast Phoenix kutsuu tyttöjä kokeilemaan jenkkifutista

Raisiolainen West Coast Phoenix -jenkkifutisseura järjestää lajin kokeiluleirin tytöille.

Raisiolainen amerikkalaisen jalkapallon seura West Coast Phoenix järjestää tytöille ilmaisen lajikokeiluleirin 2.-3. tammikuuta 2019 Taponkedon hallissa (Pallokuja 2, 21250 Masku). Leirille ovat tervetulleita kaikki 10–17-vuotiaat tytöt. Leiri järjestetään kaksipäiväisenä, kumpanakin päivänä leireillään kello 14–16. Leirille osallistuminen on maksutonta ja mukaan voi osallistua molempina päivinä tai vain toisena.

Åboraakkeli: Vaikeaa Unkarissa

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti 4. joulukuuta, että vuoden 2023 yleisurheilun MM-kisat käydään Budapestissa. Päätös tarkoittaa myös sitä, että MM-kisat palaavat Eurooppaan. Kahdet seuraavat kisat 2019 ja 2021 käydään Qatarissa ja Yhdysvalloissa.

Monen panoksen peli

Jukka Ruotsalainen.

TPS Salibandy kohtaa SPV:n Salibandyliigan vierasottelussa 29. joulukuuta. Sarjapisteiden lisäksi ottelussa pelataan Suomen Cupin välieräpaikasta. Cupin puolivälierä piti pelata ennen joulua Turussa, mutta joukkueet yhdessä sopivat muutoksesta.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.