Autovakuutuksen kilpailuttaa useammin mies kuin nainen

Yhä useammat kilpailuttavat autovakuutuksensa säännöllisesti, sillä kilpailuttaminen käy nykyään helposti verkossa. Miehet ovat selvästi naisia aktiivisempia vakuutusten kilpailuttamisessa, vaikka POP Vakuutuksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan hinta on tärkeä tekijä sekä miehille että naisille. POP Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisen asiantuntija Emilia Sonné muistuttaa, että hinnan lisäksi kannattaa aina tutustua myös vakuutuksen sisältöön.

Miehet ovat naisia aktiivisempia hankkimaan ja kilpailuttamaan autovakuutuksia. POP Vakuutuksen teettämästä kyselystä* selviää, että 75 prosenttia miehistä ilmoittaa hoitavansa autovakuutuksen hankinnan itse. Naisista sen sijaan vain 38 prosenttia ilmoittaa hankkivansa autovakuutuksen itse.

Naiset antavat miehiä useammin puolisonsa hoitaa autovakuutusasiat. Naisista lähes kolmannes ilmoittaa puolisonsa hoitavan autovakuutuksen hankkimisen, kun miehistä vain noin viisi prosenttia ilmoittaa puolison hoitavan taloutensa autovakuutushankinnat.

Miehet myös useimmiten hoitavat autovakuutusten kilpailuttamisen: miehistä kolmannes kilpailuttaa autovakuutuksensa parin vuoden välein, kun naisista näin tekee neljäsosa. Kyselytutkimus paljastaa, että sama ilmiö toistuu myös kotivakuutuksen kohdalla, sillä miehet kilpailuttavat kotivakuutuksiakin aktiivisemmin kuin naiset.

– Tämä on siinä mielessä erikoista, että hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä vakuutusten valinnassa sekä miehille että naisille. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista varmistaa omalle vakuutukselle edullisin hinta, kertoo Sonné.

Vuoden 2017 tammikuisen liikennevakuutuslain uudistumisen jälkeen vakuutusyhtiöt ovat entistä vapaammin pystyneet kehittämään ja uudistamaan liikennevakuutuksiaan. Tämä on vaikuttanut liikennevakuutusten hintoihin ja bonuksiin.

Ennen uudistusta bonukset kertyivät autokohtaisesti, mutta nyt bonukset kertyvät kuskikohtaisesti. Henkilökohtaisen bonuksen muodostumiseen vaikuttavat esimerkiksi vakuutuksenottajan ajovuosien määrä ja vahinkohistoria. Bonuksissa on vakuutusyhtiökohtaisia eroja.

– Nyt kannattaa huomioida erityisesti vakuutusyhtiöiden väliset erot esimerkiksi lähtö- ja maksimibonusten suuruudessa sekä vahinkojen vaikutukset bonuksiin. Lisäksi omavastuissa ja turvien sisällöissä on eroja, toteaa Sonné.

Useimmilla vakuutusyhtiöillä on verkkosivuillaan vakuutuslaskuri, jonka avulla voit laskea vakuutusmaksujen suuruuden. Verkossa voit myös tutustua vakuutuksen sisältöön rauhassa itse ja käyttää aikaa sisältöjen vertailuun.

Mieti etukäteen, mitkä riskit ovat olennaisimpia juuri sinun ajoneuvosi kohdalla ja mitä turvia kannattaa ottaa. Jos ajat paljon, kaskovakuutuksen lasi- ja eläintörmäysturvat voivat olla sinulle tärkeämpiä kuin sellaiselle, joka ajaa vain lyhyitä matkoja kaupungissa.

Minkä ikäinen autosi on? Tavallisesti uudet autot tarvitsevat kattavamman turvan kuin iäkkäämmät autot.

Mieti myös vuosittaisia ajokilometrejäsi: riittääkö sinulle kilometrihinnoiteltu Kilsa-autovakuutus, joka on vähän ajaville edullisempi vaihtoehto?

Kyselyn toteutti POP Vakuutuksen toimeksiannosta tutkimusyhtiö M3 Research viime huhtikuussa. Kyselyyn osallistui tuhat suomalaista aikuista eri puolilta Suomea, iältään 18−65-vuotta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Makasiinit avautuvat Vanhalla Suurtorilla

Luostarin Välikadun kesä alkaa kauppiaiden saapuessa makasiineille. Kaikki tilat on tälläkin kaudella vuokrattu, vahvistaa palvelupäällikkö Sami Männistö Tilapalvelukeskuksesta.

Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjä aletaan selvittää

Kupittaanpuiston puiden ympäristöhyötyjä aletaan tutkia.

Puilla on suuri merkitys kaupunkikuvalle ja ne parantavat kaupunkiympäristön viihtyisyyttä ja laatua. Lisäksi ne sitovat ilmansaasteita ja hiiltä, vähentävät hulevesiä, vaimentavat melua ja suojaavat auringon paahteelta. Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjen taloudellista arvoa ei kuitenkaan Suomessa tunneta. Tätä ryhdytään arvioimaan Turussa ja Helsingissä i-Tree -ohjelmiston avulla.

Puolukkasadosta tulossa etelässä runsas, mustikkasadosta keskinkertainen

Etelä-Suomessa tulee tänä vuonna puolukkaa.

Kukkahavaintojen perusteella mustikkasadosta on tulossa keskinkertainen koko maassa. Puolukkasadosta on tulossa runsas eteläisessä Suomessa, mutta korkeintaan keskinkertainen Keski- ja Pohjois-Suomessa. Marjakasvien kukinta alkoi tänä vuonna lähes neljä viikkoa aiemmin kuin vuonna 2016 ja 1–2 viikkoa aiemmin kuin viime vuosina keskimäärin.

Hansakortteli palvelee normaalisti remontin ajan

Hansakorttelissa parhaillaan käynnissä olevat uudistustyöt eivät vaikuta kauppakeskuksen aukioloon. Hansan liikkeet palvelevat asiakkaita normaalisti koko uudistustyön ajan.

Taaleri: Toriparkin rahoitus on kasassa

Finanssiryhmä Taalerin järjestelemä Turun Toriparkin rahoitus on koossa. Taaleri ilmoitti toukokuussa järjestelevänsä rahoitusta Turun keskustan torin alle rakennettavaa pysäköintilaitosta varten. Nyt pysäköintilaitoksen rakennuttajana toimivalla Turun Toriparkki Oy:llä on tarvittavat varat hankkeen toteuttamiseen.

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa aina työkohteen kohdalla 30. syyskuuta asti. Päivittäinen työaika on kello 7–15. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Toukotalkoot kampanjoi turvallisen loman puolesta

Lomakauden alkaessa Toukotalkoot-kampanja muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä.

Suomalaistutkijat analysoivat T-auttajasolu 17:n proteomin

T-auttajasolu 17 (Th17) kuuluu T-soluihin, jotka ovat keskeisiä tekijöitä autoimmuunisairauksien ja tulehdusten synnyssä. Säätelijä-T-solut (iTreg) taas ovat T-soluja, joiden tehtävänä on ylläpitää vastustuskykyä ja estää autoimmuunivasteen syntymistä. Tunnistaakseen Th17- ja iTreg-solujen proteomit Turun biotekniikan keskuksen ja Aalto-yliopiston tutkijat hyödynsivät huipputeknologiaa, jossa käytetään leima-aineetonta kvantitatiivista proteomiikkaa.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Åboraakkeli: Isot saappaat

Viime viikolla saatiin odotettu vahvistus sille, että Tomi Kallion komea pelaajaura päättyy.

Vapaaotteluorganisaatio Cage ehkä palaamassa Turkuun

Edellisen kerran Cage vieraili Turussa syksyllä 2014. Tuolloin Teemu Packalen pääsi tuulettamaan voittoa Hyram Rodriguezista.

Muutama vuosi sitten turkulaista vapaaottelukansaa hemmoteltiin, kun Cage-promootio järjesti säännöllisesti otteluiltoja Turussa. Tuolloin Cagen illoissa nähtiin muun muassa myöhemmin UFC:hen asti ponnistaneet Tom Niinimäki , Makwan Amirkhani ja Teemu Packalen .

Kauden toinen derby keskiviikkona

Mika Ääritalo on nykypelaajista tehokkain derbypyssy.

Kun jalkapallon MM-kisat ovat päässeet Venäjällä hyvään vauhtiin, myös kotoisessa Veikkausliigassa pelataan kiivaalla rytmillä.

Täysosuma
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.