Kallella edessä kaskinen kausi

Monet katseet kääntyvät alkavalla kaudella TPS:n penkin taakse Kalle Kaskiseen. Monet katseet kääntyvät alkavalla kaudella TPS:n penkin taakse Kalle Kaskiseen. Kuva: Ari-Matti Ruuska

TPS lähtee jääkiekon Liiga-kauteen ristiriitaisista lähtökohdista. Viime vuosina Palloseura on yrittänyt paluuta valtakunnan huipulle, mutta hyvät runkosarjaesitykset ovat vaihtuneet pettymykseen pudotuspeleissä.

Kaudella 2017–18 Palloseura eteni neljän joukkoon, vaikka SaiPa olikin runkosarjan kakkoselle odotettua kovempi kanto kaskessa. Välierissä Tappara marssi finaaliin suoraan neljässä ottelussa.

Viime kaudella matka päättyi puolivälierissä tulevaa mestaria HPK:ta vastaan. Kerho vei ottelusarjan voitoin 4–1, eikä Palloseuralle jäänyt jossiteltavaa.

Parin viime kauden pettymykset ovat monien mielissä henkilöityneet päävalmentaja Kalle Kaskiseen. Pitkän kauden aikana tapahtuu monenlaista ja on lopulta hyvin pienistä asioista kiinni, mihin suuntaan pudotuspeliottelut kääntyvät. Paljon sellaista tapahtuu, mikä ei ole päävalmentajan käsissä.

Fakta kuitenkin on se, että TPS on parin viime kauden aikana riisuttu pelillisistä aseista melko helposti ratkaisevilla hetkillä. Kun kyyti on pudotuspeleissä ollut kylmää, eivät runkosarjan pisteputket lämmitä. Silloin katseet kääntyvät väistämättä valmennukseen.

Alkavalle kaudelle Kaskisen valmennusryhmineen pitää keksiä jotain uutta. Se tulee määrittämään Kaskisen uran suuntaa valmentajana.

Monien kiekkoa seuraavien silmissä Kaskinen on päävalmentajana katsottu kortti. Hänellä alkaa nyt kolmevuotisen pestinsä viimeinen kausi. Juuri nyt, kauden kynnyksellä, on hyvin vaikea nähdä tilannetta, että Kaskinen valmentaisi TPS:ssä ensi kevään jälkeen.

Vaikka Palloseura yllättäisikin ja menisi Kaskisen alaisuudessa esimerkiksi mitaleille, jatkoa on vaikea nähdä. Ensi kauden valmentaja-asiat ovat selvillä hyvissä ajoin ennen kevättä. Jos TPS majailee esimerkiksi tammikuussa noin sijalla kuusi, on vaikea nähdä, miksi Kaskinen jatkosopimuksen saisi.

TPS on kuitenkin edelleen lähtökohtaisesti organisaatio, jolle keskikastin sijoitukset eivät kelpaa.

Toisin sanoen Palloseuran pitäisi esittää hyvää ja voittavaa jääkiekkoa heti kauden alussa. Se taas ei näytä todennäköiseltä. TPS:n alkukaudessa on liian paljon Kaskisesta riippumattomia kysymysmerkkejä.

Periaatteessa TPS:n joukkue vaikuttaa potentiaaliselta, mutta monen kysymysmerkin pitää kääntyä plussaksi, jotta menestystä tulee. Pystyykö Lauri Korpikoski nousemaan edes lähelle sairauttaan edeltänyttä huipputasoa? Pysyykö Simon Suoranta pelikunnossa? Nostavatko pari-kolme kautta mukana olleet pelaajat tasoaan?

Kysymysmerkkejä synnytti myös Jonne Virtasen tapaus. Oliko kyse vain yksittäisen pelaajan skismasta päävalmentajan kanssa vai jäävuoren huippu pinnan alla kytevästä?

Kysymyksiä ja spekuloitavaa riittää. Tehokkain tapa TPS:lle on vastata pelaamalla hyvin kaukalossa.

Ilkka Lappi

Linja-autoilun sosiaalinen etiketti

Bussimatkustamisella on kirjoittamaton, mutta sitäkin vakiintuneempi sosiaalinen etikettinsä.

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin?

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin? Vaikka lemmikki ei olisikaan nielaissut tupakkatuotetta, on silti hyvä konsultoida etäeläinlääkäriä. Jos lemmikki on niellyt tupakkatuotteen tai nuollut sähkötupakan nestettä ja ilmenee nikotiinimyrkytyksen oireita, tulee hakeutua välittömästi päivystykseen.

Turun kaupunki selvittää Sepänkatu 2:n asbestiepäilyn

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Tuloksia odotellaan maanantaina aamulla.

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Näytteet on otettu perjantaina iltapäivällä ja niiden tulokset saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan maanantaina aamulla. Asiasta tiedotetaan heti, kun tutkimustulokset on saatu kaupungille ja tulokset on analysoitu.

100 000 suomalaista lasta ja nuorta liikkuu Euroopan urheiluviikolla

Euroopan urheiluviikkoa vietetään viidettä kertaa 23.–30. syyskuuta. EU-puheenjohtajuuskausi tuo Suomeen viikon avajaiset. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

THL: Sosiaalityön apua tarvitsevat tulisi ohjata Kelasta kuntiin nykyistä tehokkaammin

Sosiaalityö tarpeessa olevien asiakkaiden ohjaaminen Kelasta kuntiin toimii heikosti, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kun perustoimeentulotuki siirrettiin Kelaan vuoden 2017 alussa, Kelan tehtäväksi tuli myös ilmoittaa kuntaan niistä toimeentulotukea saavista, joilla on tarvetta sosiaalityön palveluille.

Laskuri kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

S-ryhmä on avannut ostetun ruoan hiilijalanjäljen kertovan laskurin. Palvelu on osa S-mobiilin Omat ostot -palvelua, ja sitä on kehitetty pitkään yhdessä Luonnonvarakeskuksen parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa Loukinaistentiellä perjantaina kello 21.20 tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta.

Kuntien sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannukset kasvuun viime vuonna

Tilastokeskuksen kuntataloustilaston tiedot osoittavat kuntien käyttötalouden nettokustannusten kasvaneen 31,4 miljardiin euroon vuonna 2018. Muutokseen vaikuttivat erityisesti sekä sosiaali- ja terveystoiminnan että opetus- ja kulttuuritoiminnan nettokustannusten muodostuminen edellisvuotta suuremmiksi.

Agilityn joukkueiden maailmanmestaruudet ratkaistu Turussa, Suomi ei yltänyt mitaleille

Janita Leinonen ja bordercollie Fu.

Agilityn joukkuekilpailun maailmanmestaruudet on ratkaistu Turussa Gatorade Centerissä. Kilpailujen ennakkosuosikit valtasivat palkintosijat. Suomi ei yltänyt mitaleille. Kilpailut kokoavat agilityharrastajia ympäri maailman paikan päälle tai ruudun ääreen. Suomen joukkue hurmasi kotiyleisön ja menestystä odotetaan viikonlopun yksilökilpailuista.

Urheilu

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Jälkipeli: Tuton valmentaja Antti Virtanen tietää kokemuksesta, mitä menestyminen edellyttää

Komean liigauran ja Suomen mestaruuden voittanut Tuto Hockeyn uusi päävalmentaja Antti Virtanen tietää, mitä menestyminen vaatii.

– Olen nähnyt ja kokenut, miten voittava organisaatio toimii liigatasolla. Tuloksia saa, kun pidetään määrätyistä asioista kiinni. Esimerkiksi yksikään pelaaja ei jätä takakarvaamatta tai ota tyhmiä jäähyjä. Ei siis tehdä mitään sellaista, mikä hajottaa kokonaisuutta.

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.