Jose Riveiro haluaa Interin nauttivan loppukaudesta

Inter kohtasi KuPS:n kotonaan Kupittaalla 18. elokuuta. Inter kohtasi KuPS:n kotonaan Kupittaalla 18. elokuuta. Kuva: Selma Paavola

FC Inter starttaa Veikkausliigan ylempään loppusarjaan eli mestaruussarjaan 15. syyskuuta, kun IFK Mariehamn vierailee Kupittaalla. Inter lähtee viiden ottelun loppurutistukseen sarjakärjessä. Eroa lähimpiin uhkaajiin, KuPSiin ja Ilvekseen, on kaksi pistettä.

– Voimme olla iloisia tilanteesta, jossa nyt olemme. Kun aloitin Interissä päävalmentajana viime vuoden marraskuussa, emme missään vaiheessa ajatelleet mestaruutta, tunnustaa Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

– Olemme tilanteessa, jossa voimme nauttia. Me itse pelasimme itsemme siihen tilanteeseen, että voimme nauttia loppukaudesta.

Riveiro valmennusryhmineen on tehnyt läpi kauden paljon töitä mentaalisen puolen kanssa. Yksi ensimmäisistä asioista kauden alkaessa oli saada joukkue sitoutumaan ajatukseen siitä, että Inter voi vaikeiden vuosien jälkeen palata Veikkausliigan kärkitaistoon.

– Tiesimme, että meillä on mahdollisuus menestyä, jos kaikki onnistuu. Veikkausliiga on tasainen sarja. Jos asiat tekee oikein, on mahdollisuus pelata voitosta. HJK:lla on isoin budjetti, mutta joukkueiden erot ovat todella paljon pienempiä kuin vaikkapa Espanjassa, Vigosta kotoisin oleva Riveiro tarkentaa.

Espanjalaisluotsi oli kahtena edellisenä vuonna voittamassa mestaruutta HJK:n apuvalmentajana. Hän näkeekin yhden merkittävän yhtäläisyyden parin viime kauden HJK:ssa ja nykyisessä Interissä.

– Kun meille on tällä kaudella tullut huono peli, olemme välittömästi päässeet takaisin raiteillemme ja jatkaneet työntekoa. Se on yksi asia, mikä erottaa voittavat joukkueet muista.

– Pelaajat ovat myös läpi kauden olleet todella ammattimaisia. Vain muutaman kerran kauden aikana olen joutunut muistuttamaan työnteon tärkeydestä, mikä on jalkapallojoukkueessa todella harvoin.

Kun panokset ovat kovat, Riveiro korostaa pelaamisesta nauttimista. Joukkueen ulkopuolelta tulevat odotukset pyritään jättämään pukukopin ulkopuolelle.

– Kun tilanne on nyt mikä on, ulkopuolisista varmasti tuntuu siltä, että kausi on pettymys, jos olemme viiden seuraavan pelin jälkeen toisena tai kolmantena. Mutta se ei pidä paikkaansa.

Riveiro ei puhu mestaruuden voittamisesta, mutta tiedostaa, että Interin palauttaminen mestariksi 11 vuoden tauon jälkeen on täysin realistinen tavoite loppukaudeksi. Tulosta enemmän Riveiron fokuksessa on tunne.

– Kun kausi loppuu, meillä pitää olla tunne siitä, että olemme tehneet kaiken mahdollisimman hyvin. Meillä pitää olla kauden lopussa tunne siitä, että ansaitsemme mestaruuden. Jalkapallo-ottelussa voi tapahtua kaikenlaista, eikä sitä voi hallita. Voi tulla rangaistuspotku, joku veto voi mennä tolppaan ja niin edelleen. Mutta kauden lopussa meillä pitä olla tunne siitä, että mestaruus kuuluu meille.

Ilkka Lappi

Linja-autoilun sosiaalinen etiketti

Bussimatkustamisella on kirjoittamaton, mutta sitäkin vakiintuneempi sosiaalinen etikettinsä.

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin?

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin? Vaikka lemmikki ei olisikaan nielaissut tupakkatuotetta, on silti hyvä konsultoida etäeläinlääkäriä. Jos lemmikki on niellyt tupakkatuotteen tai nuollut sähkötupakan nestettä ja ilmenee nikotiinimyrkytyksen oireita, tulee hakeutua välittömästi päivystykseen.

Turun kaupunki selvittää Sepänkatu 2:n asbestiepäilyn

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Tuloksia odotellaan maanantaina aamulla.

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Näytteet on otettu perjantaina iltapäivällä ja niiden tulokset saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan maanantaina aamulla. Asiasta tiedotetaan heti, kun tutkimustulokset on saatu kaupungille ja tulokset on analysoitu.

100 000 suomalaista lasta ja nuorta liikkuu Euroopan urheiluviikolla

Euroopan urheiluviikkoa vietetään viidettä kertaa 23.–30. syyskuuta. EU-puheenjohtajuuskausi tuo Suomeen viikon avajaiset. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

THL: Sosiaalityön apua tarvitsevat tulisi ohjata Kelasta kuntiin nykyistä tehokkaammin

Sosiaalityö tarpeessa olevien asiakkaiden ohjaaminen Kelasta kuntiin toimii heikosti, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kun perustoimeentulotuki siirrettiin Kelaan vuoden 2017 alussa, Kelan tehtäväksi tuli myös ilmoittaa kuntaan niistä toimeentulotukea saavista, joilla on tarvetta sosiaalityön palveluille.

Laskuri kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

S-ryhmä on avannut ostetun ruoan hiilijalanjäljen kertovan laskurin. Palvelu on osa S-mobiilin Omat ostot -palvelua, ja sitä on kehitetty pitkään yhdessä Luonnonvarakeskuksen parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa Loukinaistentiellä perjantaina kello 21.20 tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta.

Kuntien sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannukset kasvuun viime vuonna

Tilastokeskuksen kuntataloustilaston tiedot osoittavat kuntien käyttötalouden nettokustannusten kasvaneen 31,4 miljardiin euroon vuonna 2018. Muutokseen vaikuttivat erityisesti sekä sosiaali- ja terveystoiminnan että opetus- ja kulttuuritoiminnan nettokustannusten muodostuminen edellisvuotta suuremmiksi.

Agilityn joukkueiden maailmanmestaruudet ratkaistu Turussa, Suomi ei yltänyt mitaleille

Janita Leinonen ja bordercollie Fu.

Agilityn joukkuekilpailun maailmanmestaruudet on ratkaistu Turussa Gatorade Centerissä. Kilpailujen ennakkosuosikit valtasivat palkintosijat. Suomi ei yltänyt mitaleille. Kilpailut kokoavat agilityharrastajia ympäri maailman paikan päälle tai ruudun ääreen. Suomen joukkue hurmasi kotiyleisön ja menestystä odotetaan viikonlopun yksilökilpailuista.

Urheilu

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Jälkipeli: Tuton valmentaja Antti Virtanen tietää kokemuksesta, mitä menestyminen edellyttää

Komean liigauran ja Suomen mestaruuden voittanut Tuto Hockeyn uusi päävalmentaja Antti Virtanen tietää, mitä menestyminen vaatii.

– Olen nähnyt ja kokenut, miten voittava organisaatio toimii liigatasolla. Tuloksia saa, kun pidetään määrätyistä asioista kiinni. Esimerkiksi yksikään pelaaja ei jätä takakarvaamatta tai ota tyhmiä jäähyjä. Ei siis tehdä mitään sellaista, mikä hajottaa kokonaisuutta.

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.