Dustin Watten vetää lentopallotreenejä Turussa ja kerää rahaa vähävaraisten perheiden lapsien harrastustoimintaan

Dustin Watten. Dustin Watten. Kuva: Veikko Wahlroos

Maailman kovimpiin lentopallomaajoukkueisiin lukeutuvan USA:n pelaajistoon vakiokasvona jo vuosikaudet kuulunut Dustin Watten palaa elokuun puolivälissä Turun seudulle, josta hänen ammattilaisuransa sai alkunsa yhdeksän vuotta sitten.

Kaliforniasta kotoisin oleva Watten pelasi Loimussa kaksi kautta ja hänet valittiin useasti Mestaruusliigan kuukauden tähdistökentälliseen sekä koko kauden allstarin liberoksi. Mestaruusliigan jälkeen Watten on pelannut Ranskassa, Brasiliassa, Puolassa sekä Saksassa niin paikallisia liigoja kuin Mestareidenkin liigaa. Ensi kaudeksi Watten palaa kivikovaan Puolan Plusliigaan.

Watten otti yhteyttä Loimuun ja kertoi tulevansa Suomeen lomalle Loimun aikaisen pelikaverinsa Eemeli Koukin vieraaksi. Samalla hän haluaa maksaa takaisin paikalliselle lentopalloyhteisölle siitä mahdollisuudesta ja tuesta, jonka hän uransa alussa täältä sai. Watten ehdotti että hän voisi vetää muutamat harjoitukset paikallisille lentopallon ja biitsin pelaajille.

Hän halusi harjoituksiin osallistumiselle pienen osallistumismaksun, jotta hän voisi lahjoittaa nämä paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Hän haluaa tuplata kerätyn potin omasta taskustaan. Hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Loimun kumppani Reilu Fiilis, joka kerää Raisiossa varoja vähävaraisten perheiden lapsien harrastustoiminnan tukemiseen.

Loimu sai ”Dustin is back” -treenien järjestelyihin avukseen Turku Beach Volleyn. Harjoitukset järjestetään junioreille perjantaina 16. elokuuta kello 16.30 alkaen Turun Urheilupuiston beach volley -kentillä. Harjoitus on vastaanotto- ja puolustuspainotteisia ja yksilöllisiä, joten ne sopivat kaikille yli D-juniori-ikäisille lentopallon ja beach volleyn pelaajille.

Harjoitus kestää noin 1,5 tuntia. Sen jälkeen on puolen tunnin keskustelutilaisuus Wattenin kanssa. Watten kertoo nuorille urastaan ja ravintoasioista, joissa hän on koko lentopallomaailman tarkimpia urheilijoita.

Osallistujia voidaan ottaa mukaan maksimissaan 16, mutta jos tulijoita olisi enemmän, niin heti ensimmäisen treenin keskusteluosuuden jälkeen otetaan hietikolle toinen treeniryhmä kello 18.30 alkaen.

Leirille ilmoittaudutaan osoitteeseen info@raisionloimu.fi. Hyväntekeväisyyteen lahjoitettava osallistumismaksu on kymmenen euroa ja se maksetaan paikanpäällä ennen harjoituksia. Maanantaina 19. elokuuta vastaava tapahtuma järjestetään aikuisille. Aikuisten treenien ilmoittautumiset ottaa vastaan Turku Beach Volley www.turkubeachvolley.fi -sivuston ja tbv@turkubeachvolley.fi-meiliosoitteen kautta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen viesti hallituspuolueille.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.