Näkökulma: Huikea mestaruustaisto kehittymässä Veikkausliigassa

Inter on tiukasti mukana Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Niko Markkula (vas.) tuuletti Timo Furuholmin osumaa VPS-ottelussa. Inter on tiukasti mukana Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Niko Markkula (vas.) tuuletti Timo Furuholmin osumaa VPS-ottelussa. Kuva: Jane Iltanen

Kun Veikkausliigan ylemmän loppusarjan alkuun on runsas kuukausi, kilpavarustelu mestaruustaistoon ilmoittautuneiden joukkueiden välillä käy lämpimänä.

Tällä viikolla velloneet huhut Petteri Forsellin liittymisestä HJK:n miehistöön konkretisoituivat. Ylempään loppusarjaan tyrkyllä olevista joukkueista myös SJK hankki uutta voimaa joukkueeseensa, eikä mestaruustaistoon tosissaan kuluvalla kaudella palannut Inter myöskään jäänyt seisomaan sormi suussa siirtomarkkinoilla.

Inter hankki peräti kaksi pelaajaa, kun Connor Ruane ja Anthony Annan liittyivät joukkueeseen.

Sinimustien tuoreimmat vahvistukset ovat ainakin paperilla kovan luokan täsmähankintoja juuri niille paikoille, jotka ehkä ovat mestaruustaistelua ajatellen Interin heikompia kohtia.

Viimeistään tuoreiden hankintojen myötä on selvää, että Inter on ihan tosissaan lyönyt panoksia pöytään sillä mielellä, että seura haluaa pelata Suomen mestaruudesta.

Nyt oli myös erinomainen ajankohta haalia vahvistuksia Interin leiriin. Runsaassa kuukaudessa uudet pelaajat todennäköisesti pystyvät sopeutumaan Interiin sillä tavalla, että heistä saadaan kauden tärkeimmillä hetkillä paras mahdollinen irti.

Ruane tuo kaivattua vahvistusta Interin vasemmalle kaistalle, joka Interin kokonaisuudessa ollut koko kauden ajan hieman ohuesti miehitetty. Annan taas on lähtökohtaisesti, ja Veikkausliigassakin tasonsa todistanut, kovan luokan puolustava keskikenttäpelaaja. Tosin ghanalaisen peliminuutit ovat viimeisen vuoden aikana jääneet vähiin. Joka tapauksessa Annanilla on potentiaalia olla puolustussuuntaan peliä tasapainottava ankkuri jollaista Interin puolustaminen kieltämättä on kauden mittaan kaivannut.

Inter on kuluvalla kaudella luottanut kolmen puolustuslinjaan, mikä on välillä maksanut päästettyjä maaleja. Viime aikoina Interin peli on tiivistynyt puolustussuuntaan, mistä osoituksena myös peräkkäiset nollapelit RoPSia ja IFK Mariehamnia vastaan. Profiililtaan Annan on kuitenkin juuri sellainen pelaaja, joka osaamisellaan tuo tukea kolmen puolustajan linjaan pelaamalla keskikentän pohjalla.

Jos taas Ruane osoittautuu mitat täyttäväksi wing-backiksi vasemmalle kaistalle, saa Inter entistä väkevämmät aseet jo ennestään vaaralliselle ja tehokkaalle hyökkäämiselleen. Niko Markkula on läpi kauden ollut hyvä vaihtoehto oikealle kaistalle. Jos Ruane tuo samankaltaisen uhkan vasemmalle laidalle, vastustajilla tulee olemaan vaikeuksia.

Ilkka Lappi

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.