Otteluanalyysi: Interin tehokkuus liikaa Hongalle

Filip Valencic on tällä hetkellä pysäyttämätön Vaikkausliigassa. Filip Valencic on tällä hetkellä pysäyttämätön Vaikkausliigassa. Kuva: Markku Jokela

Interin hyökkäysvoima on tällä hetkellä liikaa muille jalkapalloilun Veikkausliigan joukkueille. Interin tehoista sai tuta myös Honka, joka kärsi Kupittaalla tappion 3-1 (1-0) muutoin varsin tasaisessa ottelussa. Inter oli yksinkertaisesti vain parempi tilanteissa, joissa pallo piti panna maaliverkkoon.

Inter nousi voitolla sarjan kakkoseksi 27 pisteellä. Kärjessä on Ilves 29 pisteellä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Interin kanssa tasapisteissä ovat KuPS ja Honka yhtä monta peliä pelanneena, joten tasaista on.

Inter oli voittanut Hongan liigassa viimeksi vuonna 2012. Oli siis jo korkea aika.

Maalit: 6. Elias Mastokangas 1-0, 59. Filip Valencic (Mikko Kuningas) 2-0, 82. Abel Suarez (Juha Hakola) 2-1, 90. Timo Furuholm (Valencic) 3-1.

Yleisöä: 2 077.

Kentän kunkku: Filip Valencic, Inter. Tehot ovat kohdillaan. Maali, maalisyöttö ja pohjustus Interin ensimmäiseen maaliin. Valencic johtaa liigan maalipörssiä 13 maalilla ja on kovassa iskussa.

Illan erikoisuus: Ottelun alussa huomio kiintyi siihen, ettei Luciano Balbin ja Alvaro Municin selässä ollut lainkaan nimeä. Balbi pelaa yleensä numerolla 2, nyt selässä oli 27. Municin selässä oli numero 30, kun numero on yleensä 8. Mikä oli syynä? Herrat olivat ilman lupaa vaihtaneet pelipaitaa Bröndby-ottelun jälkeen. Lupa oli vaihtaa vieraspaita, ei kotipaitaa. Varalla ei olut nimellä varustettua paitaa, saati omaa numeroa. Väärinkäsitys kuulemma. Niin kai sitten.

Matsin surkeinta: Honka on hyvä joukkue, mutta yksi osa-alue ei ollut samalla tasolla kuin muut. Hyökkäyspään erikoistilanteista ei saatu mitään aikaiseksi. Lahjapalloja Interin pakeille.

Tuhlaajapoika: Tässä matsissa ei ollut mitä tuhlata. Ainoaa tuhlaamista oli se, ettei Honka saanut pallonhallinnasta huolimatta aikaiseksi laukauksia maalia kohti. Jos Inter oli tehokas, niin Honka oli tehoton.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Henrik Moisander torjui kerran, joten liikaa hommia ei ollut. Yksi pallo livahti selän taakse. Hongan vahti Tim Murray torjui myös vain kerran, tilastojen mukaan, mutta kaivoi pallon maaliverkostaan kolme kertaa.

Mitä sanottiin?:

Jose Riveiro, Inter: Erittäin tärkeät kolme pistettä. Meillä oli kaksi päivää aikaa palautua. Tärkeää on se, miten joukkue ottaa pelin mentaalisesti. Olimme valmiita. Kaikki halusivat pelata. Olisi ollut helppo sanoa, ettei jaksa.

Vesa Vasara, Honka: Inter oli hyvä niissä asioita, joissa odotettiinkin. Ei pystytty ottamaan vahvuuksia pois. Luotiin sellaisia aihioita, että oltaisiin voitu itsekin olla tehokkaampia. Oli muutama läheltä piti -tilanne. Niistä pitäisi tehdä näissä peleissä, jos haluaa pysyä mukana. Inter oli tuon verran parempi.

Analyysi: Kaksikko Filip Valencic-Timo Furuholm on tulikuuma. Valencic oli mukana kaikissa Interin maaleissa ja teki niistä yhden, Furuholm sai myös tililleen maalin. Valencicin saldo on nyt 13 maalia, Furuholmilla on koossa seitsemän maalia. Yhteensä he ovat siis tehneet 20 maalia eli enemmän kuin Ilves (16) tai HJK (19) tai SJK (19). Inter on tehnyt 30 maalia eli enemmän kuin mikään muu joukkue Veikkausliigassa. Hyökkäyspelistä homma ei jää kiinni.

Myös puolustuspeli toimi, etenkin matalalla puolustaminen, jossa on aiemmin ollut vaikeuksia. Honka nosti hyökkäykset hyvin, mutta 30 metriä ennen maalia tuli seinä vastaan. Ei se ollut pelkästään Interin puolustuksen hyvyyttä. Hongan murtautumismallit, jos sellaisia oli, eivät nyt toimineet.

Peli oli kuitenkin paljon tasaisempi kuin numerot osoittavat. Honka on erittäin hyvin organisoitu joukkue. Joukkuepuolustus on erinomainen. Prässi on synkronoitu hyvin, linjat pumppaavat oikeaa aikaan ja välimatkat pysyvät sopivina. Interillä olikin vaikeuksia nostaa hitaita hyökkäyksiään. Pallonhallinta oli selvästi Hongalla. Eikä pallonhallinnassakaan ollut muuta vikaa kuin se, ettei maalipaikkoja kyetty luomaan. Se on toki iso puute jalkapallojoukkueelle. Hallinnasta ei hyötyä, jos ei tee maaleja. Bubismi mutta totuus.

Honka on tehoton, Inter ei ole. Se on hyvä, jos ja kun pääsee lähelle vastustajan rangaistusaluetta. Furuholm viimeistelee hyvin läheltä maalia, Valencic hyvin kauempaa. Murtautumismalleja on ja tilanteita avautuu. Honka puolusti keskialuetta nyt niin hyvin, ettei Inter liian usein päässyt vierailemaan vierailijoiden maalilla. Tuloksena oli silti kolme maalia.

Mika Ojala on loukkaantuneena sivussa, mikä avasi Elias Mastokankaalle paikan avauskokoonpanoon. Hän kiitti tilaisuudesta ja teki Interin avausmaalin. Se oli hänen avausmaalinsa Veikkausliigassa.

Inter: Henrik Moisander; Daan Klinkenberg, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho; Luciano Balbi (90. Daniel Kamy), Alvaro Muniz, Aleksi Paananen (74. Niko Markkula), Niilo Mäenpää; Timo Furuholm, Elias Mastokangas (46. Mikko Kuningas), Filip Valencic.

Honka: Tim Murray; Mikko Sumusalo, Robert Ivanov, Tommi Saarinen, Henri Aalto; Demba Savage (62. Joel Perovuo), Javi Hervas (87. Martin Salin), Duarte Tammilehto (75. Abel Suarez), Juha Hakola; Borjas Martin, Lucas Kaufmann.

Erotuomari: Oskari Hämäläinen.

Varoitukset: Furuholm, Paananen ja Hämäläinen, Inter. Ivanov ja Hervas, Honka.

Lasse Virtanen

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.