Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth. Karl-Anton Lönnroth. Kuva: Nicholas Fomin

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Viikonlopun aikana minigolfkentällä koettiin jännittäviä hetkiä, kun lajin harrastajat ottivat mittaa toisistaan. Lauantaina järjestettiin noviisisarja, johon osallistumaan pääsivät vain henkilöt, jotka eivät ole osallistuneet aiemmin liiton virallisiin kilpailuihin. Noviisisarjan paras kierrostulos oli 42 lyöntiä.

Minigolfkentän kierrosennätys meni uuteen uskoon, kun Porvoosta kilpailuun saapunut Karl-Anton Lönnroth pelasi sunnuntaina ennätystuloksen. Minigolfkentän uusi virallinen kierrosennätys on 31 lyöntiä.

– Tältä alustalta minulla on suhteellisen vähän pelikokemusta, siitä johtuen harjoitteluissa en päässyt ihan samoihin tuloksiin, kuin itse kilpailussa. Tämä ennätyskierros oli minulle ylivoimaisesti kesän paras minigolfsuoritus, Lönnroth paljastaa.

Tšekeistä kilpailuun saapuneet Daniel ja Matej Vlcek ehtivät harjoitella kentällä kaksi päivää ennen kilpailua. Mukaansa Suomeen he pakkasivat noin kaksikymmentä palloa ja omat mailat.

– Tänä kesänä pelaamme kymmenkunta kilpailua viidessä eri maassa. Suomi valikoitui pelattavien kenttien listalle, kun kuulimme uudesta kentästä, Daniel Vlcek kertoo.

Danielin poika Matej, 12, on harrastanut minigolfia kuusivuotiaasta saakka. Daniel voitti kokonaiskilpailun ja Matej sijoittui kahdeksanneksi.

– Pelaaminen juniorisarjassa oli tosi hauskaa. Tulisin mielelläni uudelleenkin Suomeen pelaamaan, Matej hehkuttaa.

Ruotsista kilpailemaan saapui senioreiden hallitseva maailmanmestari Jens Bergström. Bergström on ensimmäistä kertaa kilpailemassa Suomessa.

– Kupittaalla on hienot radat, jotka tarjoavat sopivasti haastetta. En ole vieläkään varma löysinkö jokaiseen rataan optimaalisen pelitavan, Bergström pohtii ja kertoo jo suunnitelmistaan tulla uudelleenkin pelaamaan Kupittaalle.

Bergström on harrastanut minigolfia 18 vuotta ja kannustaa lajista kiinnostuneita ottamaan rohkeasti yhteyttä paikalliseen seuraan.

– Alkuun pääsee hankkimalla mailan ja 4–5 kilpapalloa. Tämä on edullinen ja matalan kynnyksen laji, Bergström valottaa.

Kansainvälisten huippujen ja kotimaisten harrastajien lisäksi kilpailussa nähtiin myös turkulaisia pelaajia. Turun Ratagolfseuraa edustanut Petri Lönngren sijoittui kilpailussa seitsemänneksi.

– Tuntui hienolta, että joukkueemme voitti tšekkiläisten joukkueen. Se on kova suoritus, ottaen huomioon, että he pelaavat vain tällä alustalla (Adventure). Lisäksi he ovat menestyneet hyvin MM-kilpailuissa, Lönngren pohjustaa.

Lönngrenin kotikenttänä on Impivaaran minigolfkenttä, jossa on huoparadat.

– Olen pelannut tällä alustalla viimeksi vuonna 2006 British Open -kilpailussa. Viikonlopun kilpailut loivat uskoa, että voisin menestyä tälläkin alustalla – joskin se vaatisi paljon enemmän harjoittelua, Lönngren arvioi.

Kilpapelaajien suoritukset herättivät kiinnostusta myös ohikulkijoissa. Lauantaina ja sunnuntaina kilpailua oli seuraamassa turkulainen Timo Vihersaari.

– En ole vielä ehtinyt pelata näillä uusilla radoilla, mutta 60-luvun lopusta 80-luvun alkuun saakka kävin aktiivisesti pelaamassa Kupittaanpuiston minigolfkentällä. Silloin radat olivat hieman erilaiset ja kierrosennätys oli Raimo Salmen hallussa. Hän pelasi 70-luvun alussa 23 lyönnin kierroksen. Itse pelasin silloin kuukausikilpailussa parhaimmillaan 28 lyönnin kierrostuloksen. Näillä radoilla ei ihan samanlaisia tuloksia nähdä, Vihersaari arvioi.

– Halusin tulla katsomaan kilpailua, kun pallolajit ovat vahvasti verissä. Tämän tyylisiä ratoja en ole ennen nähnyt, mutta hienoltahan ne näyttävät. Olen laittanut merkille, että kilpapelaajien kesken vallitsee hyvä henki ja kaikki kannustavat toisiaan – hyviä suorituksia iloitaan yhdessä, Vihersaari toteaa.

Sandra Walker

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen viesti hallituspuolueille.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.