Otteluanalyysi: VPS haki arvokkaan pisteen Kupittaalta

Petri Vuorinen ja Jose Riveiro. Petri Vuorinen ja Jose Riveiro. Kuva: Lasse Virtanen

Tiedossa oli, ettei VPS ole mikään heittopussi, vaikkei se ole kyennyt voittamaan vielä peliäkään jalkapalloilun Veikkausliigassa. Inter ei hallitsi avausjaksoa mielin määrin, mutta kykeni maalintekoon vain kerran. Toiselle jaksolle juoksi piristynyt VPS, joka otti pelin haltuunsa pitkiksi toveiksi. Kaksijakoinen ottelu päättyi 1-1 (1-0), vaikka molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus iskeä voittomaali.

Tasapeli pudotti Interin neljänneksi, mutta eroa kärkeen on vain kaksi pistettä. VPS osoitti, ettei se ole huono joukkue, mutta se tarvitsee voittoja. Vaasalaiset ovat karsijan paikalla, suoraan säilymiseen on eroa jo seitsemän pistettä.

Maalit: 25. Timo Furuholm (Mika Ojala) 1-0, 51. Samu Alanko (Alain Ebwelle) 1-1.

Yleisöä: 3 227.

Kentän kunkku: Viihdyttävässä ja tilannerikkaassa pelissä ei ollut hallitsevaa pelaajahahmoa. Mikko Kuningas heiluttaa tahtipuikkoa hyvin Interin keskikentällä ja rytmittää peliä. VPS:n Samu Alanko oli vaikeasti pideltävä laidallaan ja onnistui tekemään tärkeän tasoituksen.

Illan erikoisuus: VPS ei ole voittanut vielä peliäkään liigassa, mutta nähdyn kaltaisella esityksellä voittojakin kyllä tulee. Tuleeko niitä riittävästi? Tasaiset pelit olisi kyettävä kääntämään voitoiksi. Mieluummin heti eikä kohta.

Matsin surkeinta: VPS:n Jerry Voutilainen otti pelin lopussa toisen keltaisen kortin ja lensi kentältä. Se heikensi ratkaisevasti VPS:n mahdollisuuksia ryöstää koko pistepotti. Oliko tuomio oikeutettu tai teko välttämätön? Sillä ei ole merkitystä. Vaikutuksella on.

Tuhlaajapoika: VPS:n Steven Morrissey teki tuhoisaa jälkeä, kun hän tuli liigaan, mutta ruuti on nyt märkää. Ensimmäisellä jaksolla Henrik Moisander torjui Morrisseyn puskun, pelin lopussa laukaukset painuivat yli tai ohi.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, eikä kukaan päässyt helpolla. Inter laukaisi kymmenen kertaa, joista neljä kohti maalia, VPS seitsemän kertaa, kahdesti maalia kohti.

Mitä sanottiin?:

Jose Riveiro, Inter: Sekalaiset tunnelmat. Voi sanoa, että olisimme ansainneet kolme pistettä. Mutta en tiedä oikeastaan menetimmekö kaksi pistettä vai voitimmeko yhden pisteen. Katsojien kannalta peli oli hyvä. Molemmat hakivat kolme pistettä. Yritimme ja loimme tilanteita, vaikka päivä ei ollut paras. Pelissä olisi pitänyt olla pausseja, jossa olisimme voineet hiukan levätä.

Petri Vuorinen, VPS: Alku oli tosi vaikea. Inter vyörytti hyökkäyksiä hyvällä pelillä, tuli laitojen kautta. Meillä oli vaikeuksia. Tokalla saatiin painetta Interin päätyyn ja pitempiä hyökkäyksiä. Jaksettiin hyvin painaa loppuun saakka. Olen tyytyväinen siihen asenteeseen, joka joukkueella on tällä hetkellä. Olemme tukalassa tilanteessa, mutta se ei näkynyt puristamisena pelissä. Pitää olla tyytyväinen yhteen pisteeseen. Inter on vahva joukkue.

Analyysi: Ensimmäisellä jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue, Inter. Se prässäsi ahnaasti ylhäältä, eikä VPS:lle jäänyt tilaa eikä aikaa hyökätä. Interin lähes jokainen hyökkäys päättyi sen sijaan maalintekoyritykseen. Maali syntyi näyttävän syöttöyhdistelmän päätteeksi. Filip Valencic vapautti Luciano Balbon laitaan. Mika Ojala sai kosketuksen Balbon keskitykseen ja takana tullut Timo Furuholm niittasi pallon verkkoon.

Maalitilanteita oli muitakin. Ojala iski vaparista pallon tolppaan. Mutta Inter ei tappanut peliä, kun sillä oli ote. Alkupelissä VPS:aa vietiin kuin pässiä teuraalle. Armoniskua vain odoteltiin. Kun sitä ei tullut, niin tauolta kentälle juoksi toisenlainen VPS. Aggressiivinen ja suoraviivainen VPS, joka tasoitti pelin heti. Samu Alanko käänsi Alain Ebwellen keskityksen verkkoon.

VPS eteni suoraan pystyyn ja kykeni ohittamaan Interin prässin, mutta toisaalta se teki myös pitkiä hyökkäyksiä ja piti palloa hallussaan. Inter ei edelleenkään ollut aseeton, vaan pystyi luomaan maalintekotilaisuuksia mutta ei enää maaleja.

VPS:n ase oli Alanko, joka luikerteli laidaltaan toppari Daan Klinkenbergin ja wingback Balbon väliin, jossa oli aina tilaa. Klinkenbergin ja Balbon yhteistyö pätki myös ylöspäin. Syötöt lipsuivat yli sivurajan.

Interin peli rullaa mallikkaasti. Tilanteita luodaan. Vain teho puuttui. Toisen jakson alussa Inter joutui yllätetyksi. VPS horjutti sitä ja otti otteen. VPS:n valmentaja Petri Vuorinen arvioi, että muutos syntyi korvien välissä. Varmaan sielläkin, mutta jotakin muutakin muutettiin. Oli se mitä tahansa, se puri.

Interillä ei ole hätää, jos se jatkaa nähtyyn malliin. Tärkeintä on luoda tilanteita ja rytmittää peliä. Interin valmentaja Jose Riveiro arvioi, että vaihteita oli liian vähän. Hyökättiin liian pystyyn ja yhdellä nopeudella. Hän kaipasi enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Se olisi viisasta kokonaisuuden kannalta. Joukkue kestää pelin taakkaa paremmin, eikä kenttätasapaino horju liiaksi. Pallon alla täytyy olla riittävästi väkeä, eikä puolustuksen taakse saa jäädä liikaa tilaa.

Inter: Henrik Moisander; Daan Klinkenberg, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho; Luciano Balbi (74. Daniel Kamy), Aleksi Paananen, Mikko Kuningas, Niko Markkula; Mika Ojala (72. Niilo Mäenpää), Timo Furuholm, Filip Valencic.

VPS: Martin Kompalla; Hindrek Ojamaa, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Martti Haukioja; Alain Ebdelle, Jerry Voutilainen, Jonas Häkkinen (69. Aatu Laatikainen), Juho Lähde (82. Momodou Sarr), Samu Alanko (76. Kostas); Steven Morrissey.

Erotuomari: Ville Nevalainen.

Varoitukset: Furuholm ja Kuningas, Inter. Alanko, Voutilainen, Haukioja ja Ebwelle, VPS.

Ulosajo: Voutilainen (87. toinen varoitus).

Lasse Virtanen

Suurten ikäluokkien edustajat ja nuoret miettivät matkailun kestävyyttä muita enemmän

Adoben tekemässä matkailututkimuksessa tutkittiin matkailun trendejä sekä eri ihmisryhmien matkatottumuksia. Tutkimuksesta käy ilmi, että miehet varaavat matkansa 40 prosenttia todennäköisemmin hyvissä ajoin etukäteen, kun taas naiset ovat keskimäärin spontaanimpia matkustajia. Lisäksi nuoret ja suurten ikäluokkien edustajat kiinnittävät eniten huomiota matkustamisen kestävyyteen.

Lääkealan yhteistyötä halutaan tiivistää EU:ssa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea isännöi ensimmäistä EU-puheenjohtajuuskauden kokoustaan Helsingissä 18.−19. heinäkuuta. Kokouksessa oli koolla neljä eri työryhmää ja yhteensä yli sata osallistujaa.

Henrik Goesch triathlonin puolimatkan mestariksi Joroisissa

Henrik Goesch.

Henrik Goesch ja Tiina Pohjalainen voittivat triathlonin puolimatkan yleisen sarjan SM-lähdöt lauantaina Joroisissa. Puolimatkan SM-mitaleista kilpailtiin Joroisissa lauantaina. Kilpailu käytiin upeissa olosuhteissa, tyynessä ja lämpimässä säässä. Puolimatkalla kilpailumatkat ovat 1,9 kilometrin uinti, 90 kilometrin pyöräily ja 21,1 kilometrin juoksu.

Ihmisiä Suomi-filmin suviyössä

Se oli lämmin ja kaunis kesäyö, joka oli kääntymässä kohti sarastavaa auringonnousua. Kaupunki oli kietoutunut seesteiseen rauhaan. Kesäyö, jonka viattomuus olisi istunut vanhaan Suomi-filmiin.

Kerrostalossa huoneistopalo Varissuolla

Kerrostalossa oli huoneistopalo Varissuolla Suurpäänkadulla lauantaina aamupäivällä.

Venner laajenee Turkuun

Pian toimintaansa pääkaupunkiseudulta myös Turkuun laajentavalle Venner Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Turkulainen rattijuoppo kaahasi kymppitietä kovaa ylinopeutta

Poliisipartio ajoi Koskella kymppitietä pitkin kohti Turkua, kun partiota vastaan tuli perjantaina noin kello 22 kovalla vauhdilla henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin 166 km/h, kun alueella oli 100 km/h nopeusrajoitus.

Suomi yksi maailman venetiheimmistä maista, uusien vesikulkuneuvojen määrä kasvussa

Vesiskootterien suosio kasvaa yhä. Varsinais-Suomessa ensirekisteröitiin alkuvuonna 47 uutta vesiskootteria.

Suomi on edelleen yksi maailman venetiheimmistä maista. Vesikulkuneuvojen ensirekisteröintien määrä kasvoi alkuvuonna 11 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Suosituin kulkuneuvo vesillä liikkumiseen on edelleen moottorivene. Myös vesiskoottereiden suosio on kasvussa. Eniten veneitä rekisteröitiin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Avovene törmäsi laituriin, kolme loukkaantui

Naantalissa tapahtui perjantaina Teersalon ja Velkuan alueella vesiliikenneonnettomuus, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto Twitterissä.

Urheilu

Otteluanalyysi: Haka menee menojaan Ykkösessä

Matej Hradecký teki vahvan paluun kentille 2,5 vuoden tauon jälkeen.

Valkeakosken Haka venytti kaulaa jo kymmeneen pisteeseen lyömällä TPS:n Kupittaalla 3-2 (2-0) jalkapalloilun Ykkösen kärkikamppailussa. Haka on käynyt kahdesti Kupittaalla ja voittanut kahdesti. Jossiteltavaa ei siis ole. Vai onko kuitenkin? TPS tuli vahvasti lopussa ja pääsi yrittämään tasoitusta, kun Haka panikoi yllättävästi.

Henrik Goesch triathlonin puolimatkan mestariksi Joroisissa

Henrik Goesch.

Henrik Goesch ja Tiina Pohjalainen voittivat triathlonin puolimatkan yleisen sarjan SM-lähdöt lauantaina Joroisissa. Puolimatkan SM-mitaleista kilpailtiin Joroisissa lauantaina. Kilpailu käytiin upeissa olosuhteissa, tyynessä ja lämpimässä säässä. Puolimatkalla kilpailumatkat ovat 1,9 kilometrin uinti, 90 kilometrin pyöräily ja 21,1 kilometrin juoksu.

Matej Hradeckýn paluu tapahtumassa huikeissa puitteissa

Matej Hradecký on pelannut viimeksi TPS:n raitapaidassa kaudella 2015.

Kaksi ja puoli vuotta on pitkä aika kenen tahansa elämässä Erityisen pitkä pätkä se on parhaassa iässä olevan jalkapalloilijan elämää. Huhtikuussa 24 vuotta täyttänyt Matej Hradecký pelasi edellisen pelinsä helmikuussa 2017. Tuolloin SJK:ta edustanut Hradecký pelasi Suomen Cupissa MuSaa vastaan, mutta sittemmin hän on joutunut katsomaan pelejä katsomon puolelta.

Jälkipeli: Interin vahtien oma koutsi

Henrik Moisander on yksi Veikkausliigan kokeneimmista maalivahdeista. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valmennus täyttää Jani Meriläisen arjen

Puukkokatsomo: Iso kuva ei muutu

Taika Koilahti.

Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoista oli lupa odottaa enemmän kuin mitä saatiin. Suomen saldona oli yksi pronssi, jonka Ella Junnila toi korkeushypystä. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mistä kielii suomalaisten kymmenen pistesijaa.

Otteluanalyysi: Niin lähellä, mutta niin kaukana

Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen.

Harva siihen uskoi. Interin jatkopaikkaan jalkapalloilun Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Kööpenhaminalainen Bröndby kylvetti Interiä ensimmäisessä osaottelussa 4-1, joten olisi tarvittu ihmettä. Mutta ei siitä kauas jääty. Inter esitti kauden parastaan ja löi Bröndbyn Kupittaalla 2-0 (0-0). Kolmas maali olisi riittänyt, mutta sitä ei enää tullut. Bröndby etenkin jatkoon yhteismaalein 4-3.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.