Teijula hakee kovaa vauhtia jo alkukaudesta

Markus Teijulan tämän kesän päätavoite on Ruotsissa kisattavat 22-vuotiaiden EM-kisat. Markus Teijulan tämän kesän päätavoite on Ruotsissa kisattavat 22-vuotiaiden EM-kisat. Kuva: Jane Iltanen

Naantalin Löylyn Markus Teijula tähyää luottavaisena alkavaan yleisurheilukesään. Alla on suunnitelmien mukaan sujunut talvikausi, joka toi 21-vuotiaan keskimatkojen juoksijan palkintokaappiin muun muassa sisäratojen SM-kultaa 800 metrillä.

Aiempina kesinä Teijula on nähty radalla juoksemassa sekä 800 metriä että 400 metriä. Tulevana kesänä Teijula keskittyy aiempaa enemmän 800 metrille.

– Tokion 2020 olympialaiset asetettiin jo neljä-viisi vuotta sitten tavoitteeksi. Tavoitteena on juosta siellä 800 metriä. Sitä tavoitetta silmällä pitäen tänä kesänä on tarkoitus juosta enemmän 800 metrin kisoja ja vähemmän 400 metriä, Teijula kertoo.

Tokion tulosrajat julkistettiin pari kuukautta sitten. Suoran tulosrajan saavuttaminen myös miesten 800 metrillä on kovan työn takana. Teijulan tapauksessa se vaatii reilua ennätysparannusta. Tokion raja on 1.45,20. Teijulan viime kesänä juoksema ennätys 800 metrillä on 1.48,10.

Rajoihin ja ennätysparannuksiin Teijula suhtautuu tyynesti.

– Kehitys on ollut suhteellisen tasaista viime vuosina. Välissä oli yksi vuosi, jolloin kehitystä ei tullut niin paljon kuin olisin toivonut. Tavallaan olemme vähän jäljessä muutama vuosi sitten tehdystä suunnitelmasta, mutta jos tämä kesä menee hyvin, en näe mahdottomana ottaa sitä kiinni.

800 metriin keskittyminen on näkynyt talvikaudella myös Teijulan harjoittelussa.

– Hiukan ollaan lisätty harjoittelussa, mikä toivottavasti palvelee 800 metriä, jotta siitä saadaan kesällä vielä enemmän irti.

Ennen Tokiota arvokisarintamalla on edessä 22-vuotiaiden EM-kisat, jotka käydään ensi heinäkuussa Gävlessä. Teijulan henkiseen kalenteriin onkin merkattu isolla 14. heinäkuuta kello 19. Silloin starttaa miesten 800 metrin finaali Gävlessä.

Teijula on tunnettu kirikykyisenä juoksijana, joten arvokisafinaalin tyyppisessä taktiikkajuoksussa menestymismahdollisuuksia voisi olla korkeallekin. Ennen menestyksestä haaveilua pitää kuitenkin juosta kovaa, että kisoihin pääsee.

– Gävleenkin tulosraja on aika kova. Tulosraja pitäisi olla ihan saavutettavissa, mutta koskaan ei tiedä, miten kausi lähtee käyntiin. Yritän juosta jo alkukesästä kovavauhtisia juoksuja, ettei rajan alittamisesta tule ylimääräisiä paineita.

Yksi mahdollisuus kovavauhtiseen juoksuun tarjoutuu uudessa kotikaupungissa Turussa runsasta kuukautta ennen Gävleä. Paavo Nurmi Gamesissa 11. kesäkuuta tarjolla on kovavauhtinen 800 metriä.

– Ennen Paavo Nurmi Gamesia suunnitelmissa on juosta kaksi tai kolme kisaa ja saada niissä tehtyä niin kova aika, että se riittää Paavo Nurmi Gamesissa kuumempaan 800 metrin erään. Viime vuosina 800 metriäkin on ollut Paavo Nurmi Gamesissa kovatasoinen, Teijula toteaa.

Ilkka Lappi

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyysvaatimukset tulevat voimaan porrastetusti

Tupakkalain jäljitettävyysjärjestelmää koskeva sääntely tulee voimaan porrastetusti 20. toukokuuta alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa sääntely koskee savukkeita ja kääretupakkaa ja toisessa vaiheessa (20.5.2024 alkaen) kaikkia muitakin tupakkatuotteita.

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadulla keskiviikkona illalla

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadun ja Vanhan Littoistentien risteysalueella 22. toukokuuta kello 18–2.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!