Otteluanalyysi: Tulosta tulee, tyylistä viis

Tommi Pikkarainen ja Solomon Duah. Tommi Pikkarainen ja Solomon Duah. Kuva: Lasse Virtanen

Voitto huonollakin peliesityksellä. Sellaisista on mestaruudet ja nousujuhlat tehty. Voitto ja pisteet on kaivettava, vaikka peli ei parhaalla mahdollisella tavalla kulkisikaan. Juuri niin teki TPS, joka nousi Kupittaalla tappioasemasta 2-1-voittoon TPV:stä ja samalla miesten jalkapalloilun Ykkösen kärkeen.

Nousujuna on edelleen raiteillaan. Peli ei ollut kylläkään sitä, mitä kotiyleisö odotti, mutta alkukausi on silti ollut tuloksellisesti parempi kuin mihin on totuttu. Tästä on hyvä jatkaa.

Maalit: 37. Aldayr Hernandez, oma maali 0-1, 42. Eliecer Espinosa (Albijon Muzaci) 1-1, 70. Solomon Duah 2-1.

Yleisöä: 1 869.

Kentän kunkku: Sekavahkossa pelissä ei ollut kunkkuja, mutta papukaijamerkin saa Solomon Duah, joka viimeisteli voittomaalin. Se oli tärkeä maali.

Matsin surkeinta: TPV:n maali oli TPS-puolustuksen täyttä koomailua. Maalivahti Anton Lepola lähti vastaan pystysyöttöä ja olisi saanut pallon, mutta toppari Aldayr Hernandez ehti ensin ja purki tilanteen huonosti suoraan TPV:n Arjan Goljahanpoorille, joka puski kohti tyhjää maalia. Hernandez sai vielä kosketuksen palloon, joka kuitenkin painui Lepolan ulottumattomiin TPS-verkkoon. Huonosti pelattu tilanne, jossa kommunikaatio petti. Joko sitä ei ollut tai pelaajat eivät ymmärtäneet tosiaan.

Tuhlaajapoika: Tilanteita oli vähän, eivätkä nekään olleet kovin hyviä, joten titteli jää jakamatta.

Illan erikoisuus: TPV-vahti Tuomas Karjanlahti tarjoili ottelun alussa melkoista komediaa. Paria karmivaa avausharhasyöttöä seurasi tukku hutipotkuja ja puolihuteja. Suurin jännitysmomentti aluksi olikin osuuko Karjanlahti palloon vai ei ja millä tavalla. Pelin myöhäisemmisä vaiheissa Karjanlahti kuitenkin osoitti, että pelaaminen jalalla onnistuu aivan hyvin. Alku meni ehkä hermoilun ja jännityksen piikkiin.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Ei ainakaan valmentaja Tommi Pikkarainen, joka hämmästeli esityksen tahmeutta. Luonnehdinta pelaamisesta kumisaappaat jalassa on kuvaava. Kulmikasta, kömpelöä ja hidasta. Analysoitavaa jäi paljon ja työ jatkunee klippejä katselemalla, vaikka peli on ohi.

Mitä sanottiin?:

Solomon Duah, TPS: Eka maali Tepsin paidassa virallisessa ottelussa. Se on siistiä. Ehkä vähän jännitti eka kotipeli alussa. Kun toisen puoliajan alussa lähti rullaamaan, niin se oli sitä, mitä halutaankin. Mestoja oli aika paljon.

Tommi Pikkarainen, TPS: Ensimmäinen puoliaika oli kauhea, se oli tosi heikko. Ensisijaisesti täytyy miettiä omaa vastuuta. Ei saatu oikein mitään osa-aluetta toimimaan. Puolustettiin isoa aluetta oudosti ja hyökkäyspelaaminen meni ihan kummalliseksi nyhjäämiseksi ja pallojen menetykseksi. Ei siinä oikein ollut mitään elementtejä, joita aikaisemmin on ollut. En oikein tajua miksei. Toisella parannettiin merkittävästi hyökkäyspelaamista. Ei se ollut superhyvää, mutta oli siinä ainakin aihioita. En ole tyytyväinen peliin, mutta saatiin tulos. Tulemme parantamaan todella paljon. Oli niin kuin olisi ollut kumisaappaita jalassa. Tauolla taisi päästä rumakin sana.

Anssi Ylinen, TPV: Ekalla jaksolla oltiin hyvin pelissä mukana. Meillä ei ollut mitään hätää. Tasainen jakso. Tokalla jaksolla ei aloitettu niin hyvin. Ei pystytty pitämään rutiinitasoa riittävänä. Olen älyttömän tyytyväinen pelaajiin.

Analyysi: TPS avasi Ykkösen kotipelinsä koruttomasti ja karulla tavalla. Hyvää oli voitto ja kolme pistettä, huonoa tapa, jolla se tuli. Avauspuolisko ei ollut Ykkösen tasoista peliä ollenkaan. Eikä sitä voi kutsua edes koheltamiseksi, koska vauhtia ei ollut niin paljon, että määritelmä täyttyisi. Idea oli kateissa puolin ja toisin ja ideattomuutta täydensivät virheet, harhasyötöt ja huono harkinta. Maaleja tehtiin kumminkin, yksi kumpaankin päähän, vaikka TPS teki molemmat maalit. Jakso oli joka tapauksessa tasainen.

Toisella jaksolla TPS paransi merkittävästi. Syöttöihin alkoi tulla rytmiä ja järkeä. Joakim Latonen juoksi tauolta kentälle ja oli yksi syy kohentuneeseen esitykseen. Turhien menetysten määrä putosi ja maalitilanteitakin alkoi syntyä. Voittomaali syntyi, kun Latonen ampui tarkan kudin tolppaan. Duah seurasi tilanteen hyvin ja runttasi paluupallon verkkoon.

Kysymysmerkkejä jäi paljon. Puolustuksessa on kommunikaatio-ongelmia, pelinrakentelu ontui. Mutta oli hyvääkin. Kärkipäässä on terävyyttä. Eliecer Espinosa teki maalin ja näytti muutoinkin, että käyttöä varmasti on. Mika Ääritalo on edelleen ruudikas ja terävä. Duahin nopeutta tarvitaan myös. Keskikentän ankkurimies Alim Moundi jätti itsestään kelpo kuvan.

Pelikiellossa ollutta Rasmus Holmaa tuurasi topparina Sami Rähmönen, Jonni Peräaho luuti laitapakkina. Rosterissa on leveyttä, penkiltä on juoksuttaa miestä, jotka pystyvät kääntämään pelin suunnan. Latonen oli sellainen pelaaja ja Jani Virtanen on myös sellainen pelaaja. Oskari Jakonen ei vielä saanut peliaikaa ja vuoroaan odottavat myös Hradeckyn veljekset Tomas ja Matej.

Nousijajoukkue TPV jätti kelpo kuvan itsestään. Maalinteko on ollut tervaa toistaiseksi, mutta pelillisesti se ei jäänyt jyrän alle.

TPS: Anton Lepola; Tatu Varmanen (77. Jessy Lando), Aldayr Hernandez, Sami Rähmönen, Jonni Peräaho; Solomon Duah, Mika Mäkitalo (67. Jani Virtanen), Alim Moundi, Albijon Muzaci (46. Joakim Latonen); Mika Ääritalo, Eliecer Espinosa.

TPV: Tuomas Karjanlahti; Giorgi Ositashvili, Juho Mattila, Ardian Kovaqi, Mauno Siren; Tommi Smeets, Riku Oras (79. Tomi Ylinen), Paavo Näykki (74. Eetu Räisänen); Arjan Goljahanpoor, Eetu Kolu, Eino-Veikko Ek (65. Jesse Oksanen).

Erotuomari: Toni Pohjoismäki.

Varoitukset: Moundi, TPS. Mattila, TPV.

Lasse Virtanen

Pauliina Uhinki-Suomisesta Henrikin uusi kirkkoherra

Pauliina Uhinki-Suominen.

Turun Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvosto on valinnut Henrikin uudeksi kirkkoherraksi Pauliina Uhinki-Suomisen .

Vanhalla Hämeentiellä tehdään jyrsintä- ja päällystystöitä

Jyrsintä- ja päällystystöitä tehdään useassa eri kohteessa eri puolilla kaupunkia. Vanhalla Hämeentiellä Chorellinkadun ja Karjakadun välillä työt kestävät noin viikon keskiviikosta alkaen.

Kike Elomaa hallitusneuvottelijoille: Älkää myykö maatamme

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) on huolissaan tulevan vaalikauden talouslinjasta. Elomaan mukaan hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) on antanut ymmärtää, että rahaa riittäisi hyvin pitkän vaalilupauslistan lunastamiseksi.

Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla

Pysäköintisäännöt ja pysäköintitaidot ovat monella hukassa. Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla. Puhutaan kymmenistä tuhansista kolareista vuodessa.

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!