FC TPS:n Oskari Jakonen tähtää aiempaa vaarallisemmaksi

Oskari Jakonen odottaa alkaneella jalkapallokaudella paljon niin itseltään kuin koko TPS:ltäkin. Oskari Jakonen odottaa alkaneella jalkapallokaudella paljon niin itseltään kuin koko TPS:ltäkin. Kuva: Ilkka Lappi

TPS on aloittanut jalkapallon Ykkösen paremmin kuin kaudet keskimäärin viime vuosina. Kahdesta ottelusta saldona on voitto ja tasapeli. Tulokset ovat olleet alkukaudesta positiivisia, mutta varsinkin maalipaikkojen tehokkaammassa hyödyntämisessä Palloseuralla on vielä tekemistä.

Yksi ratkaisu ongelmaan saattaa olla Oskari Jakonen, joka on joutunut katsomaan alkukauden ottelut katsomon puolelta. Jakosen kauteen valmistautumista on haitannut lievä polvivamma, joka esti harjoittelun runsaan kuukauden ajan. Torstaisen TPV-kotiavauksen kynnyksellä Jakonen on kuitenkin pelikunnossa.

– En välttämättä ole ihan 90 minuutin kunnossa vielä, mutta periaatteessa valmiina kentälle, Jakonen toteaa.

Ylimääräisestä harjoittelutauosta huolimatta Jakonen uskoo pääsevänsä pian täyteen iskuun.

– Ei tuollainen runsas kuukausi tässä vaiheessa vuotta hirveästi takapakkia fyysisesti tuonut. Pohjat on tehty alkuvuoden aikana ja kaikenlaisia juttuja tein myös sinä aikana, kun olin joukkueharjoituksista sivussa.

Jakonen odottaa itseltään tällä kaudella selkeää tasonnostoa.

– Edellisellä Ykkösen kaudella (2017) tein kuusi maalia. Ainakin sitä olisi tarkoitus parantaa. Aiempaa enemmän maaleja odotan itseltäni ainakin.

Aiempiin vuosiin verrattuna Jakosen rooli kentällä on hieman muuttunut. Uuden roolin myötä laidalla viihtyvän Jakosen voi odottaa olevan aiempaa enemmän pallossa.

– Aiemmin olen ehkä juossut vaan enemmän pystyyn linjojen taakse. Nyt minulla on myös enemmän roolia siinä, miten lähdetään ylöspäin pallon kanssa. Tommi (Pikkarainen) haluaa, että tulen enemmän sisään ja taskuun, mikä avaisi pakille yhden syöttösuunnan lisää. Se tekisi minusta pallollisemman ja antaisi mahdollisuuden kääntyä ja antaa niitä viimeisiä syöttöjä hyökkääjille, Jakonen toteaa.

– Toivottavasti muuttuneen roolin myötä pääsen myös vähän vaarallisemmaksi pelaajaksi, hän tiivistää.

Ikään kuin varkain Jakonen on kasvanut TPS:n kokeneempaan osastoon. Vaikka hänellä ei ole ikää kuin 22 vuotta, pelaa mies jo viidettä kauttaan TPS-paidassa.

Pukukoppirooliin karttunut kokemus ei ainakaan vielä ole suuremmin vaikuttanut.

– Ainakin itse näen, että roolini kopissa on aika samanlainen kuin tähänkin asti. (Sami) Rähmöseen ja (Mika) Ääritaloon on itselläni vielä matkaa.

Viime vuosiin verrattuna uutta TPS-leirissä on myös se, että joukkue operoi suhteellisen laajalla pelaajaringillä. Laitaan Jakosenkin tontille on ainakin teoriassa useampi tasavahva vaihtoehto.

– Joka treeneissä pitää olla paras. Itse näen positiivisena sen, että pelipaikoista on aitoa kilpailua. Ainakin vielä joukkueen sisäinen kilpailu on ollut hyvähenkistä, Jakonen toteaa.

Ilkka Lappi

Keikalla: Vaakahuoneen kesästartti

Vaakahuoneen kesänavausviikkoa vietetään 27. 5– 2.6. Viikon aikana esiintyvät Kyösti Mäkimattila , Finlanders, Vilperin Perikunta sekä torstaista sunnuntaihin Seitsemän Seinähullua Show. Seinähullut saavat lauantaina 1. kesäkuuta erikoisvieraaksi Lea Lavenin . Mäkimattila juhlii keikkansa yhteydessä 27. toukokuuta tuoretta runokirjaansa Valoina toisillemme .

#Päättäjäiset täyttää Kupittaan urheiluhallin tiistaina

Jo viidettä kertaa järjestettävä #Päättäjäiset-koulunpäätöstapahtuma täyttää Kupittaan urheiluhallin tulevana tiistaina 28. toukokuuta. Messutapahtumassa on luvassa runsaasti hyötytietoa nuorille heitä koskettavista asioista ja joka pisteellä on tuttuun tapaan luvassa myös mukavaa tekemistä. Tapahtuman ideana on olla erilainen ja hauska koulupäivä kevään viimeisellä kouluviikolla.

Kelalta etuisuuksiin viime vuonna noin 15 miljardia euroa

Kelan perustoimeentulotuen asiakasmäärät kasvoivat edelleen viime vuonna. Etuuksia maksettiin 15 miljardia euroa.

Rasekon kolmikko haki kultaa ammattitaidon SM-kilpailuista

Voittajilla on hymy herkässä. Veeti Lundahl (vas.), Miisa Suvanto ja Samuli Kohmo.

Ammattitaidon SM-kilpailujen Taitaja 2019 -finaali käytiin tällä viikolla Joensuussa. Eilen päättyneissä kilpailuissa Raseko sai täyspotin, kun kaikki kolme Rasekon kilpailijaa palkittiin kultaisella mitalilla: autonasennuksen uusi Suomen mestari on ruskolainen Samuli Kohmo ja caterinkokki-sarjan voittivat raisiolaiset Miisa Suvanto ja Veeti Lundahl .

Maakunnan liikenteen tulevaisuutta pohditaan asiantuntijajoukolla

Varsinais-Suomen kuntien johtoa ja asiantuntijoita eri sektoreilta kokoontuu keskustelemaan maakunnan liikenteen tulevaisuudesta perjantaina. Tilaisuus käynnistää liikennejärjestelmäsuunnitelman päivitystyön, jota tehdään ensimmäistä kertaa koko maakunnan laajuisesti. Prosessiin halutaan osallistaa aiempaa laajemmin eri sektoreiden asiantuntemusta.

Sinitakkien säveliä ja Merivoimien musiikkia

Soittokunta mainoskuvauksissa Suomen Joutsenella vuonna 1994. Ruorin edessä oikealla soittokunnan päällikkö Timo Kotilainen.

Laivaston soittokunta täyttää tänä vuonna täydet sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Forum Marinum ja Laivaston soittokunta ovat yhdessä tuottaneet värikkään näyttelyn soittokunnan historiasta fregatti Suomen Joutsenelle.

Ruokavirasto: Varo tuomasta tulipoltetta puutarhamatkan tuliaisena

Vaarallinen kasvitauti tulipolte voi levitä Suomeen ulkomailta ostetuissa taimissa, varoittaa Ruokavirasto. Riski koskee erityisesti omena- ja päärynäpuun taimia. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

Poliisi on ottanut uudelleen tutkintaan 17 vuotta sitten Turussa tapahtuneen arvokuljetusryöstön yrityksen

Epäillyt onnistuivat pakenemaan poliisia, kuvassa näkyvä pakettiauto poltettiin pakomatkalla.

Poliisi on alkanut uudelleen tutkia arvokuljetusryöstön yritystä, joka tapahtui Turussa Vanhan Tampereentien Prisman pihalla 5. elokuuta 2002. Tuolloin neljä tai viisi naamioitunutta ja konetuliaseilla varustautunutta ryöstäjää yritti murtautua arvokuljetusautoon keskellä päivää. Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin tuloa Chervolet Chevy Van- merkkisellä pakettiautolla.

Liikuntaharjoittelun kestolla suurempi merkitys maksan ja suoliston aineenvaihduntaan kuin harjoittelun intensiteetillä

Kumail Motiani.

MD Kumail Motiani tutki Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan pitkäkestoisen ja matalatehoisen kestävyysliikunnan sekä lyhytkestoisen ja korkeatehoisen sprintti-intervalliharjoittelun vaikutuksia maksan, haiman ja suoliston aineenvaihduntaan.

Kaupunki
Urheilu

Tahrat Justin Gatlinin kilvessä mahdollistavat olympiavoittajan saapumisen Turkuun

Renaud Lavillenie ja muut kenttälajien huiput ovat saaneet paistatella valokeilassa Paavo Nurmi Gamesissa.

Pikajuoksutähti Justin Gatlinin saapuminen Paavo Nurmi Gamesiin on herättänyt monenlaisia tunteita suomalaisessa yleisurheiluväessä. Osa on innoissaan maailman huipputason juoksijan saapumisesta, osa pitää Gatlinia dopingissa ryvettyneenä huijarina.

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!