FC TPS:n Oskari Jakonen tähtää aiempaa vaarallisemmaksi

Oskari Jakonen odottaa alkaneella jalkapallokaudella paljon niin itseltään kuin koko TPS:ltäkin. Oskari Jakonen odottaa alkaneella jalkapallokaudella paljon niin itseltään kuin koko TPS:ltäkin. Kuva: Ilkka Lappi

TPS on aloittanut jalkapallon Ykkösen paremmin kuin kaudet keskimäärin viime vuosina. Kahdesta ottelusta saldona on voitto ja tasapeli. Tulokset ovat olleet alkukaudesta positiivisia, mutta varsinkin maalipaikkojen tehokkaammassa hyödyntämisessä Palloseuralla on vielä tekemistä.

Yksi ratkaisu ongelmaan saattaa olla Oskari Jakonen, joka on joutunut katsomaan alkukauden ottelut katsomon puolelta. Jakosen kauteen valmistautumista on haitannut lievä polvivamma, joka esti harjoittelun runsaan kuukauden ajan. Torstaisen TPV-kotiavauksen kynnyksellä Jakonen on kuitenkin pelikunnossa.

– En välttämättä ole ihan 90 minuutin kunnossa vielä, mutta periaatteessa valmiina kentälle, Jakonen toteaa.

Ylimääräisestä harjoittelutauosta huolimatta Jakonen uskoo pääsevänsä pian täyteen iskuun.

– Ei tuollainen runsas kuukausi tässä vaiheessa vuotta hirveästi takapakkia fyysisesti tuonut. Pohjat on tehty alkuvuoden aikana ja kaikenlaisia juttuja tein myös sinä aikana, kun olin joukkueharjoituksista sivussa.

Jakonen odottaa itseltään tällä kaudella selkeää tasonnostoa.

– Edellisellä Ykkösen kaudella (2017) tein kuusi maalia. Ainakin sitä olisi tarkoitus parantaa. Aiempaa enemmän maaleja odotan itseltäni ainakin.

Aiempiin vuosiin verrattuna Jakosen rooli kentällä on hieman muuttunut. Uuden roolin myötä laidalla viihtyvän Jakosen voi odottaa olevan aiempaa enemmän pallossa.

– Aiemmin olen ehkä juossut vaan enemmän pystyyn linjojen taakse. Nyt minulla on myös enemmän roolia siinä, miten lähdetään ylöspäin pallon kanssa. Tommi (Pikkarainen) haluaa, että tulen enemmän sisään ja taskuun, mikä avaisi pakille yhden syöttösuunnan lisää. Se tekisi minusta pallollisemman ja antaisi mahdollisuuden kääntyä ja antaa niitä viimeisiä syöttöjä hyökkääjille, Jakonen toteaa.

– Toivottavasti muuttuneen roolin myötä pääsen myös vähän vaarallisemmaksi pelaajaksi, hän tiivistää.

Ikään kuin varkain Jakonen on kasvanut TPS:n kokeneempaan osastoon. Vaikka hänellä ei ole ikää kuin 22 vuotta, pelaa mies jo viidettä kauttaan TPS-paidassa.

Pukukoppirooliin karttunut kokemus ei ainakaan vielä ole suuremmin vaikuttanut.

– Ainakin itse näen, että roolini kopissa on aika samanlainen kuin tähänkin asti. (Sami) Rähmöseen ja (Mika) Ääritaloon on itselläni vielä matkaa.

Viime vuosiin verrattuna uutta TPS-leirissä on myös se, että joukkue operoi suhteellisen laajalla pelaajaringillä. Laitaan Jakosenkin tontille on ainakin teoriassa useampi tasavahva vaihtoehto.

– Joka treeneissä pitää olla paras. Itse näen positiivisena sen, että pelipaikoista on aitoa kilpailua. Ainakin vielä joukkueen sisäinen kilpailu on ollut hyvähenkistä, Jakonen toteaa.

Ilkka Lappi

Vajaa viidesosa suomalaisista luottaa maan hallituksen talouslinjauksiin, enemmistö epäilee

Vain viidesosa (19 %) suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin pysyvien menojen lisäyksen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Enemmistö (52 %) on epäileväinen ja reilu neljännes (28 %) ei pysty ottamaan kantaa.

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

THL: Saattohoitoa ei saa kotiin riittävästi, päivystys ja sairaalat joutuvat paikkaamaan tilannetta

Kotihoidon asiakkaat käyvät elämänsä loppuvaiheessa usein päivystyksessä ja sairaalassa. Vuonna 2016 kotihoidon asiakkaista 90 prosenttia oli ollut sairaalassa kolmen kuukauden aikana ennen kuolemaansa ja 70 prosenttia oli käyttänyt päivystyspalveluja.

Lapset pois laitoksista

Lastensuojelun räikeät epäkohdat ovat nousseet kansan tietoisuuteen. Olisi jo aika tehdä asialle jotain ja päästää lapset pois laitoksista läheisten hoiviin. Vangitkin pääsevät vankilasta pois rangaistuksen kärsittyään, mutta lapset saattavat joutua olemaan lastensuojelun asiakkaana koko ikänsä, 18:sta ikävuoteen saakka.

Asfaltointi haittaa liikennettä Satakunnantiellä

Asfaltointityö haittaa liikennettä Satakunnantiellä 16.–18. heinäkuuta. Työaika on kello 7–17. Työkoneita on liikenteen seassa.

Syksyn opintolainan voi nostaa elokuun alusta alkaen

Kela on tarkistanut opintojaan jatkavien opintolainat lukuvuodeksi 2019–20. Seuraavan lukuvuoden lainatakauspäätökset on lähetetty 115 925 opiskelijalle. Opintolainan ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen.

Kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat viime vuonna saaristossa

Monien mökkipaikkakuntien pakkauskeräyksessä näkyy erityisesti mökkiläisten saapuminen mökeille ja paluu takaisin kotiin.

Suomen suosituimpien kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat asustelevat kesäisin saaristossa. Kemiönsaarella kerättiin kesäkuukausina huimat 9,5 kiloa ja Paraisilla 7,7 kiloa pakkausjätettä asukasta kohti. Sisämaassa hyväksi kolmoseksi sijoittuu Savonlinna, jossa kerättiin pakkausjätettä seitsemän kiloa asukasta kohti.

Kansainvälisen verkoston vapaaehtoiset kunnostamaan Kauppilan Umpipihan pärekattoja ja riukuaitoja

John Björkman.

Laitilalaisessa museokohteessa Kauppilan Umpipihalla järjestetään 21. heinäkuuta alkaen lähes kaksi viikkoa kestävä European Heritage Volunteers verkoston vapaaehtoisleiri. Leirin aikana kunnostetaan museokohteeseen kuuluvia pärekattoja ja riukuaitoja sekä maalataan rakennuksia punamultamaalilla.

Kymppitiellä päällystystöitä Ravattulan ja Liedon välillä

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä kymppitiellä Ravattulan ja Liedon välillä. Päällystystyöt alkavat kymppitiellä Hakkisten ja Liedon keskustan välillä tiistaina 16. heinäkuuta kello 18:n jälkeen.

Urheilu

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Maradona – pyhimys ja luopio

Diego Maradona pelasi parhaat vuotensa Napolissa 1980-luvun lopulla.

Asif Kapadia keskittyy dokumentissaan Diego Maradonan vuosiin Napolissa

Jälkipeli: Pesäpallolla vahva asema Pöytyällä

Pesäpallolla on vahva asema Pöytyällä. Pöytyän Urheilijoiden naiset pelaavat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Maaseudulla on kuitenkin omat haasteensa. Yhteistyötä pitää tehdä yli kuntarajojen, muun muassa Turun kanssa.

– Pöytyä on pinta-alaltaan kaksinkertainen Turkuun verrattuna. Meillä välimatkat ovat pitkiä. Pienessä seurassa joutuu panostamaan siihen, että lapset ylipäätään pääsevät liikkumaan, kertoo Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio haasteista, jotka ovat erilaisia maaseudulla kuin kaupungissa.

Otteluanalyysi: Muzacin pusku takasi voiton AC Oulusta

Toppari Valtteri Vesiaho debytoi onnistuneesti TPS-paidassa.

Kova ottelu, hyvä ottelu. Maalitilanteita ei ollut paljon, mutta TPS loi niitä enemmän kuin AC Oulu ja käytti niistä yhden. Vaihtomies Albijon Muzaci puski kulmasta voitto-osuman, ja TPS löi AC Oulun 1-0 (0-0) Kupittaalla Ykkösen kärkipään kamppailussa. Asetelma Ykkösen kärjessä säilyi entisellään, sillä Haka löi Jaron. TPS repi kuitenkin lisää kaulaa muihin, sillä Jaro ja MuSa ovat jo kymmenen pisteen päässä.

Missäs oot?: Rankkuutta kaipaava Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen.

Tavoitimme Turun Urheiluliittoa edustavan maantiepyöräilijä Antti-Jussi Juntusen perjantaina 5. heinäkuuta kello 11.40.

Åboraakkeli: Hyppytuliaisia Gävlestä?

Taika Koilahti.

Mitä tulee Suomen menestymismahdollisuuksiin, yleisurheilukesän kiinnostavimmat arvokisat alkavat torstaina, kun Gävlessä kisataan 22-vuotiaiden EM-kisat 11.–14. heinäkuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.