Toni Autio palaa TPS:n ja salibandyn pariin

Toni Autio aloittaa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana elokuussa. Toni Autio aloittaa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana elokuussa. Kuva: Ilkka Lappi

TPS Salibandyn organisaatiossa tapahtuu muutoksia ennen ensi kautta. Yksi keskeinen muutos on Toni Aution siirtyminen TPS Salibandyn toiminnanjohtajaksi. Autio aloittaa pestissään elokuun alussa.

Viime vuodet Turkuhallin ja Kupittaan jäähallin taustalla olevan halliyhtiön markkinointipäällikkönä toimineelle Autiolle uusi pesti on kaksinkertainen kotiinpaluu. Vajaa kymmenen vuotta sitten hän toimi jääkiekko-TPS:n palkkalistoilla ja salibandyn parissa hän on työskennellyt aikanaan Uudenkaupungin Salibandyssa muun muassa joukkueenjohtajana.

– Tämä pesti yhdistää hyvin omaa historiaani. Tunnen TPS:ää jääkiekon puolelta ja tunnen myös alueen salibandytoimijoita. Tapahtumapuolen kokemus auttaa siinä, että tiedän tapahtumapuolta kehittäessä, mikä on realistista puitteiden puolelta, Autio toteaa.

Uusi toiminnanjohtaja pääsee aloittamaan hyvässä tilanteessa. Puitteet Kupittaan palloiluhallissa ovat kohdallaan ja myös urheilullisesti TPS Salibandyllä on takanaan erinomainen kausi niin miehissä kuin naisissakin.

– Lähtökohdat ovat hyvät. Toiminta on terveellä pohjalla, mutta paljon töitä tulee olemaan siinä, että saadaan toiminta hyvään kasvuun.

Entä, miten kasvu saadaan aikaan?

– Kovin syvällistä analyysiä en pysty vielä tekemään, mutta yleisellä tasolla seurayhteisön entistä parempi hyödyntäminen TPS:ssä on yksi asia, jonka suhteen onkin keskusteluja jo käyty.

– Suomessa on vain muutama TPS:n mittaluokan monilajiseura. Jos pystymme hyödyntämään olemassa olevia verkostoja, se on iso etu. Samanlaista tilannetta ei salibandyn puolella ole millään muulla seuralla. Esimerkiksi Classic on huikea tarina, mutta se on vain salibandyseura, Autio sanoo.

Yleisellä tasolla TPS Salibandyn haasteet ovat samat kuin muillakin urheiluseuroilla. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa.

– Ajattelumalli, minkä haluan tapahtumapuolelta tuoda, on se, ettemme voi ottaa mitään itsestäänselvyytenä. Meidän täytyy tehdä töitä, jotta olemme kiinnostavampi vaihtoehto kuin jäädä kotiin katsomaan Netflixiä.

Salibandyn viitekehyksessä Palloseuran puitteet ja organisaation kehys ovat poikkeuksellisen vahvoja. Finaalipelit osoittivat, että yleisö saapuu katsomoon, kun panokset ovat kovat. Hallia täyttäessä Autio haluaa muistaa erilaiset kohderyhmät.

– On erilaisia kuluttajia, joilla on erilaiset tarpeet ottelutapahtuman ympärillä. Meidän pitää pystyä tuomaan yrityksille hyvät verkostoitumismahdollisuudet, meidän pitäisi pystyä tuomaan perheille helppo, iloinen ja turvallinen ottelutapahtuma, meidän pitäisi pystyä tuomaan kaveriporukalle se rento illanvietto ja niin edelleen.

– Tarkoitus on luoda sellaiset puitteet, että mahdollisimman moni asiakas kokee meidän ottelutapahtumamme sellaisena, että sinne halutaan tulla, Autio linjaa.

Ilkka Lappi

Vajaa viidesosa suomalaisista luottaa maan hallituksen talouslinjauksiin, enemmistö epäilee

Vain viidesosa (19 %) suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin pysyvien menojen lisäyksen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Enemmistö (52 %) on epäileväinen ja reilu neljännes (28 %) ei pysty ottamaan kantaa.

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

THL: Saattohoitoa ei saa kotiin riittävästi, päivystys ja sairaalat joutuvat paikkaamaan tilannetta

Kotihoidon asiakkaat käyvät elämänsä loppuvaiheessa usein päivystyksessä ja sairaalassa. Vuonna 2016 kotihoidon asiakkaista 90 prosenttia oli ollut sairaalassa kolmen kuukauden aikana ennen kuolemaansa ja 70 prosenttia oli käyttänyt päivystyspalveluja.

Lapset pois laitoksista

Lastensuojelun räikeät epäkohdat ovat nousseet kansan tietoisuuteen. Olisi jo aika tehdä asialle jotain ja päästää lapset pois laitoksista läheisten hoiviin. Vangitkin pääsevät vankilasta pois rangaistuksen kärsittyään, mutta lapset saattavat joutua olemaan lastensuojelun asiakkaana koko ikänsä, 18:sta ikävuoteen saakka.

Asfaltointi haittaa liikennettä Satakunnantiellä

Asfaltointityö haittaa liikennettä Satakunnantiellä 16.–18. heinäkuuta. Työaika on kello 7–17. Työkoneita on liikenteen seassa.

Syksyn opintolainan voi nostaa elokuun alusta alkaen

Kela on tarkistanut opintojaan jatkavien opintolainat lukuvuodeksi 2019–20. Seuraavan lukuvuoden lainatakauspäätökset on lähetetty 115 925 opiskelijalle. Opintolainan ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen.

Kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat viime vuonna saaristossa

Monien mökkipaikkakuntien pakkauskeräyksessä näkyy erityisesti mökkiläisten saapuminen mökeille ja paluu takaisin kotiin.

Suomen suosituimpien kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat asustelevat kesäisin saaristossa. Kemiönsaarella kerättiin kesäkuukausina huimat 9,5 kiloa ja Paraisilla 7,7 kiloa pakkausjätettä asukasta kohti. Sisämaassa hyväksi kolmoseksi sijoittuu Savonlinna, jossa kerättiin pakkausjätettä seitsemän kiloa asukasta kohti.

Kansainvälisen verkoston vapaaehtoiset kunnostamaan Kauppilan Umpipihan pärekattoja ja riukuaitoja

John Björkman.

Laitilalaisessa museokohteessa Kauppilan Umpipihalla järjestetään 21. heinäkuuta alkaen lähes kaksi viikkoa kestävä European Heritage Volunteers verkoston vapaaehtoisleiri. Leirin aikana kunnostetaan museokohteeseen kuuluvia pärekattoja ja riukuaitoja sekä maalataan rakennuksia punamultamaalilla.

Kymppitiellä päällystystöitä Ravattulan ja Liedon välillä

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä kymppitiellä Ravattulan ja Liedon välillä. Päällystystyöt alkavat kymppitiellä Hakkisten ja Liedon keskustan välillä tiistaina 16. heinäkuuta kello 18:n jälkeen.

Urheilu

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Maradona – pyhimys ja luopio

Diego Maradona pelasi parhaat vuotensa Napolissa 1980-luvun lopulla.

Asif Kapadia keskittyy dokumentissaan Diego Maradonan vuosiin Napolissa

Jälkipeli: Pesäpallolla vahva asema Pöytyällä

Pesäpallolla on vahva asema Pöytyällä. Pöytyän Urheilijoiden naiset pelaavat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Maaseudulla on kuitenkin omat haasteensa. Yhteistyötä pitää tehdä yli kuntarajojen, muun muassa Turun kanssa.

– Pöytyä on pinta-alaltaan kaksinkertainen Turkuun verrattuna. Meillä välimatkat ovat pitkiä. Pienessä seurassa joutuu panostamaan siihen, että lapset ylipäätään pääsevät liikkumaan, kertoo Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio haasteista, jotka ovat erilaisia maaseudulla kuin kaupungissa.

Otteluanalyysi: Muzacin pusku takasi voiton AC Oulusta

Toppari Valtteri Vesiaho debytoi onnistuneesti TPS-paidassa.

Kova ottelu, hyvä ottelu. Maalitilanteita ei ollut paljon, mutta TPS loi niitä enemmän kuin AC Oulu ja käytti niistä yhden. Vaihtomies Albijon Muzaci puski kulmasta voitto-osuman, ja TPS löi AC Oulun 1-0 (0-0) Kupittaalla Ykkösen kärkipään kamppailussa. Asetelma Ykkösen kärjessä säilyi entisellään, sillä Haka löi Jaron. TPS repi kuitenkin lisää kaulaa muihin, sillä Jaro ja MuSa ovat jo kymmenen pisteen päässä.

Missäs oot?: Rankkuutta kaipaava Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen.

Tavoitimme Turun Urheiluliittoa edustavan maantiepyöräilijä Antti-Jussi Juntusen perjantaina 5. heinäkuuta kello 11.40.

Åboraakkeli: Hyppytuliaisia Gävlestä?

Taika Koilahti.

Mitä tulee Suomen menestymismahdollisuuksiin, yleisurheilukesän kiinnostavimmat arvokisat alkavat torstaina, kun Gävlessä kisataan 22-vuotiaiden EM-kisat 11.–14. heinäkuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.