Toni Autio palaa TPS:n ja salibandyn pariin

Toni Autio aloittaa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana elokuussa. Toni Autio aloittaa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana elokuussa. Kuva: Ilkka Lappi

TPS Salibandyn organisaatiossa tapahtuu muutoksia ennen ensi kautta. Yksi keskeinen muutos on Toni Aution siirtyminen TPS Salibandyn toiminnanjohtajaksi. Autio aloittaa pestissään elokuun alussa.

Viime vuodet Turkuhallin ja Kupittaan jäähallin taustalla olevan halliyhtiön markkinointipäällikkönä toimineelle Autiolle uusi pesti on kaksinkertainen kotiinpaluu. Vajaa kymmenen vuotta sitten hän toimi jääkiekko-TPS:n palkkalistoilla ja salibandyn parissa hän on työskennellyt aikanaan Uudenkaupungin Salibandyssa muun muassa joukkueenjohtajana.

– Tämä pesti yhdistää hyvin omaa historiaani. Tunnen TPS:ää jääkiekon puolelta ja tunnen myös alueen salibandytoimijoita. Tapahtumapuolen kokemus auttaa siinä, että tiedän tapahtumapuolta kehittäessä, mikä on realistista puitteiden puolelta, Autio toteaa.

Uusi toiminnanjohtaja pääsee aloittamaan hyvässä tilanteessa. Puitteet Kupittaan palloiluhallissa ovat kohdallaan ja myös urheilullisesti TPS Salibandyllä on takanaan erinomainen kausi niin miehissä kuin naisissakin.

– Lähtökohdat ovat hyvät. Toiminta on terveellä pohjalla, mutta paljon töitä tulee olemaan siinä, että saadaan toiminta hyvään kasvuun.

Entä, miten kasvu saadaan aikaan?

– Kovin syvällistä analyysiä en pysty vielä tekemään, mutta yleisellä tasolla seurayhteisön entistä parempi hyödyntäminen TPS:ssä on yksi asia, jonka suhteen onkin keskusteluja jo käyty.

– Suomessa on vain muutama TPS:n mittaluokan monilajiseura. Jos pystymme hyödyntämään olemassa olevia verkostoja, se on iso etu. Samanlaista tilannetta ei salibandyn puolella ole millään muulla seuralla. Esimerkiksi Classic on huikea tarina, mutta se on vain salibandyseura, Autio sanoo.

Yleisellä tasolla TPS Salibandyn haasteet ovat samat kuin muillakin urheiluseuroilla. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa.

– Ajattelumalli, minkä haluan tapahtumapuolelta tuoda, on se, ettemme voi ottaa mitään itsestäänselvyytenä. Meidän täytyy tehdä töitä, jotta olemme kiinnostavampi vaihtoehto kuin jäädä kotiin katsomaan Netflixiä.

Salibandyn viitekehyksessä Palloseuran puitteet ja organisaation kehys ovat poikkeuksellisen vahvoja. Finaalipelit osoittivat, että yleisö saapuu katsomoon, kun panokset ovat kovat. Hallia täyttäessä Autio haluaa muistaa erilaiset kohderyhmät.

– On erilaisia kuluttajia, joilla on erilaiset tarpeet ottelutapahtuman ympärillä. Meidän pitää pystyä tuomaan yrityksille hyvät verkostoitumismahdollisuudet, meidän pitäisi pystyä tuomaan perheille helppo, iloinen ja turvallinen ottelutapahtuma, meidän pitäisi pystyä tuomaan kaveriporukalle se rento illanvietto ja niin edelleen.

– Tarkoitus on luoda sellaiset puitteet, että mahdollisimman moni asiakas kokee meidän ottelutapahtumamme sellaisena, että sinne halutaan tulla, Autio linjaa.

Ilkka Lappi

Rasekon kolmikko haki kultaa ammattitaidon SM-kilpailuista

Voittajilla on hymy herkässä. Veeti Lundahl (vas.), Miisa Suvanto ja Samuli Kohmo.

Ammattitaidon SM-kilpailujen Taitaja 2019 -finaali käytiin tällä viikolla Joensuussa. Eilen päättyneissä kilpailuissa Raseko sai täyspotin, kun kaikki kolme Rasekon kilpailijaa palkittiin kultaisella mitalilla: autonasennuksen uusi Suomen mestari on ruskolainen Samuli Kohmo ja caterinkokki-sarjan voittivat raisiolaiset Miisa Suvanto ja Veeti Lundahl .

Maakunnan liikenteen tulevaisuutta pohditaan asiantuntijajoukolla

Varsinais-Suomen kuntien johtoa ja asiantuntijoita eri sektoreilta kokoontuu keskustelemaan maakunnan liikenteen tulevaisuudesta perjantaina. Tilaisuus käynnistää liikennejärjestelmäsuunnitelman päivitystyön, jota tehdään ensimmäistä kertaa koko maakunnan laajuisesti. Prosessiin halutaan osallistaa aiempaa laajemmin eri sektoreiden asiantuntemusta.

Sinitakkien säveliä ja Merivoimien musiikkia

Soittokunta mainoskuvauksissa Suomen Joutsenella vuonna 1994. Ruorin edessä oikealla soittokunnan päällikkö Timo Kotilainen.

Laivaston soittokunta täyttää tänä vuonna täydet sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Forum Marinum ja Laivaston soittokunta ovat yhdessä tuottaneet värikkään näyttelyn soittokunnan historiasta fregatti Suomen Joutsenelle.

Ruokavirasto: Varo tuomasta tulipoltetta puutarhamatkan tuliaisena

Vaarallinen kasvitauti tulipolte voi levitä Suomeen ulkomailta ostetuissa taimissa, varoittaa Ruokavirasto. Riski koskee erityisesti omena- ja päärynäpuun taimia. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

Poliisi on ottanut uudelleen tutkintaan 17 vuotta sitten Turussa tapahtuneen arvokuljetusryöstön yrityksen

Epäillyt onnistuivat pakenemaan poliisia, kuvassa näkyvä pakettiauto poltettiin pakomatkalla.

Poliisi on alkanut uudelleen tutkia arvokuljetusryöstön yritystä, joka tapahtui Turussa Vanhan Tampereentien Prisman pihalla 5. elokuuta 2002. Tuolloin neljä tai viisi naamioitunutta ja konetuliaseilla varustautunutta ryöstäjää yritti murtautua arvokuljetusautoon keskellä päivää. Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin tuloa Chervolet Chevy Van- merkkisellä pakettiautolla.

Liikuntaharjoittelun kestolla suurempi merkitys maksan ja suoliston aineenvaihduntaan kuin harjoittelun intensiteetillä

Kumail Motiani.

MD Kumail Motiani tutki Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan pitkäkestoisen ja matalatehoisen kestävyysliikunnan sekä lyhytkestoisen ja korkeatehoisen sprintti-intervalliharjoittelun vaikutuksia maksan, haiman ja suoliston aineenvaihduntaan.

Suurin osa terveyskeskukseen yhteyttä ottaneista pääsi kuukaudessa lääkärille

Lääkärin kiireettömälle vastaanotolle toteutuneiden käyntien odotusajat hoidon tarpeen arvioinnista eri aluehallintovirastojen alueella maaliskuussa 2019, %.

Suurin osa asiakkaista pääsee kuukaudessa kiireettömälle perusterveydenhuollon lääkärin avosairaanhoidon vastaanotolle.

Liekit-musikaalilla esityksiä Liedossa ja Piikkiössä

Musiikkikoulu Ilonen, Tanssistudio Point ja Piikkiön seurakunta toteuttavat yhdessä Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen Liekit-musikaalin 25.–26. toukokuuta. Esitykset ovat lauantaina kello 15 ja 18 Piikkiön liikuntahallissa ja sunnuntaina kello 16 Lietohallissa.

Yli puolet äänesti ennakkoon

Äänestysprosentit (Suomessa asuvat Suomen kansalaiset) eduskuntavaaleissa 1983–2019.

Suomessa asuvien Suomen kansalaisten äänestysprosentti oli 72,1, eli 2,0 prosenttiyksikköä edellisiä eduskuntavaaleja suurempi. Yli puolet äänestäneistä (50,7 %) äänesti ennakkoon.

Kaupunki
Urheilu

Tahrat Justin Gatlinin kilvessä mahdollistavat olympiavoittajan saapumisen Turkuun

Renaud Lavillenie ja muut kenttälajien huiput ovat saaneet paistatella valokeilassa Paavo Nurmi Gamesissa.

Pikajuoksutähti Justin Gatlinin saapuminen Paavo Nurmi Gamesiin on herättänyt monenlaisia tunteita suomalaisessa yleisurheiluväessä. Osa on innoissaan maailman huipputason juoksijan saapumisesta, osa pitää Gatlinia dopingissa ryvettyneenä huijarina.

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!