Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka. Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka. Kuva: TPS Salibandy

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen.

Edustusjoukkueet selvittivät molemmat selvittivät tiensä ensimmäistä kertaa mitaliotteluihin Salibandyliigassa viime kaudella. Miesten joukkue ylsi hopeamitaleille. Naisten kausi päättyi neljännelle sijalle.

Seura oli koko kauden ilman päätoimista toiminnanjohtajaa. Elokuusta alkaen organisaatio vahvistuu urheilu- ja tapahtumamarkkinoinnin sekä myynnin ammattilaisella. Autio ottaa vastuun seuran toiminnasta.

Autio on työskennellyt 2010-luvun alussa viisi kautta TPS-jääkiekon markkinoinnissa ja tämän jälkeen viisi vuotta Marli Areenan ja Gatorade Centerin taustalla toimivan halliyhtiön markkinointipäällikkönä. Seuran puheenjohtaja Toni Lahtela on vakuuttunut uudesta toiminnanjohtajasta.

– Toni on tuttu jo jääkiekon puolelta ja hänen valintansa tehtävään oli helppo. Hän tuntee organisaation ja lajin sekä on Tepsin miehiä. Olen vakuuttunut hänen positiivisesta asenteestaan ja suhteista Turun yrityskenttään, Lahtela vakuuttaa.

Autio on ollut mukana Uudenkaupungin Salibandyn toiminnassa eri rooleissa. Hän palaa tutun seuran lisäksi myös tutun lajin pariin.

– Paluu Suomen kauneimman seuran palvelukseen lämmittää mustavalkoista sydäntäni. Olen erittäin vakuuttunut kevään aikana näkemästäni ja toivottavasti pystyn osaltani auttamaan seuraa ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin, tuleva toiminnanjohtaja kommentoi.

2+1-vuotisella sopimuksella TPS:ään tuleva Kainulainen on kolme edellistä kautta ollut päävalmentajana Kuopion SB Welhoissa, joista kaksi viimeistä kautta joukkue pelasi Salibandyliigassa. Peliurallaan TPS:n ja Happeen paidassa Salibandyliigaa 150 ottelua pelannut Kainulainen tekee paluun mustavalkoisiin ja Turkuun.

– Olen erittäin innoissani TPS:n tarjoamasta mahdollisuudesta ja on kunnia palata takaisin Turkuun ja TPS:ään. Jukka Ruotsalaisen, Aki Vilanderin ja monen muun johdolla seuraa ja edustusjoukkuetta on viety pitkäjänteisesti kohti Suomen huippua, Kainulainen kommentoi.

– Turussa olosuhteet salibandyyn ovat maan kärkitasoa ja pudotuspelit näyttivät, että yleisö on ottanut lajin omakseen ja tänne on kasvanut Suomen parhaat kannattajat.

35-vuotias Kainulainen on liikuntatieteiden maisteri. Peli- ja valmennusuran lisäksi hän on toiminut valmennuspäällikkönä Happeessa sekä Ad Astra Sarnenissa Sveitsissä.

– Pelillisesti TPS:ään on luotu vahva identiteetti ja arvomaailma. Joukkueen pelitapa tulee tulevaisuudessa perustumaan sen vahvuuksien ja nykyisen identiteetin vahvistamiseen. Uskon, että Turussa juhlitaan Suomen mestaruutta lähivuosina. Tää kaupunki on mustavalkoinen, Kainulainen vakuuttaa.

Kainulaisen kanssa joukkueen valmennustiimiin liittyy viime kaudet Sveitsin divisioonassa Iron Marmots Davos-Klostersin ja Italian maajoukkueen päävalmentajana toiminut Mikael de Anna.

TPS julkaisee ensimmäiset uudet pelaajasopimukset ensi viikolla.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kahdella moottoripyörällä nopeutta 203 km/h, kuskit ajokieltoon

Poliisipartio mittasi lauantaina kello 23.50 Turussa kasitiellä kahdelle moottoripyörälle nopeudet 203 kilometriä tunnissa.

Puuvahoilla ilmettä kotiin

Väreillä saa helposti uuden ilmeen sisustukseen. Värillisiä puuvahoja voidaan käyttää kodin puupintojen, kuten seinien, kattojen, huonekalujen ja väliovien suojaamiseen ja sävyttämiseen. Puuvahat imeytyvät puuhun korostaen pinnan eloisuutta ja muotoja.

Kortiton huumemotoristi lähti poliisia pakoon, nopeutta yli 200 km/h

Poliisimoottoripyöränkuljettaja mittasi sunnuntaina kello 00.35 Turun Ohikulkutiellä moottoripyörälle nopeuden 172 kilometriä tunnissa. Paikassa on suurin sallittu nopeus 100 kilometriä tunnissa.

Joka toinen autoileva tuntenut liikennekiukkua

Liikenneturvan kyselyn mukaan joka toinen autoileva on tuntenut liikennekiukkua. Valtaosa ei kuitenkaan anna ärsyyntymisen vaikuttaa toimintaansa kuin korkeintaan itsekseen jupinana ratissa.

Puhallinmusiikkia koko viikko

Hirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia.

Turun pääkirjaston sisäpiha täyttyy 20.–24. toukokuuta torvista, kun kirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia. Joka päivä ohjelmassa on kaksi konserttia, joista toinen alkaa kello 18 ja toinen kello 19.

Asumaton rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Raisiossa

Asumaton noin 300-neliöinen rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Naakkakujalla Raisiossa sunnuntaina aamulla.

Portsan katumarkkinat sulkee Puutarhakadun liikenteeltä sunnuntaina

Portsan katumarkkinat -tapahtuma sulkee Puutarhakadun yleiseltä liikenteeltä Sairashuoneenkadun ja Korkeavuorenkadun välillä sunnuntaina kello 9–16.

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä Eskonkadun ja Varkkavuorenkadun risteysalueella 20.-21. toukokuuta.

Loton potti nousee 2,4 miljoonaan euroon

Loton kierroksen 20/2019 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on 2,4 miljoonaa euroa. Lauantaina löytyi yksi 6+1 -tulos, jolla Jämsänkosken Kenraalintien R-kioskissa rivinsä tehnyt pelaaja voittaa 372 357 euroa.

Urheilu

Jälkipeli: Rauteen suku on tärkeä osa Turun Kisa-Veikkojen historiaa

Rauteen suku on ollut Turun Kisa-Veikkojen toiminnassa mukana jo kolmen sukupolven ajan. Isoisä Urho Rautee aloitti, pojat Pekka (vas.) ja Matti jatkoivat. Nyt Pekan poika Mikko vetää seuran jääkiekkotoimintaa ja tytär, Katja, on koko seuran puheenjohtaja.

Historiallinen Rientolan urheilutalo on täyttynyt ääriään myöten. Turun Kisa-Veikkojen talvikauden päätöstilaisuus todistaa, miten perinteitä huokuvalla seuralla menee hyvin. ”Kisurit” on tärkeä osa turkulaista urheiluseuraperinnettä.

Otteluanalyysi: Inter jatkoi voittoputkea KuPS:n kustannuksella

Maalivahti Aati Marttinen piti nollan.

Neljäs voitto putkeen. Tällä kertaa jalkoihin jäi KuPS. Inter korjasi Veikkausliigan pisteet 1-0 (1-0). Peli kulkee, tulosta tulee. Eikä haitannut, vaikka Timo Furuholm ja Niko Markkula olivat pelikiellon takia sivussa. Paikkaajia löytyy.

Esimakua finaalista jo alkukaudesta?

Trojansin naisten joukkue kohtaa Roostersin lauantaina.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon kausi on vasta päässyt käyntiin, kun nousijajoukkue Turun Trojans matkustaa 18. toukokuuta Helsinkiin Roostersin vieraaksi. Trojans on asettanut kauden tavoitteekseen finaalipaikan. Naisten Vaahteraliigan kestomenestyjiin kuuluva Roosters on hyvä mittari, missä Trojans tällä hetkellä menee.

Puukkokatsomo: Sundin kokoinen aukko

Antero Niittymäki.

TPS:n jääkiekkomiehistö koki pahan takaiskun jo toukokuussa, kun Vaasan Sportista hankittu puolustaja Tony Sund teki NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

SM-kisoihin tulossa lähes tuhat voimistelijaa

Joka toinen vuosi järjestettävät voimistelun kaikkien lajien yhteiset SM-kilpailut järjestetään 24.–26. toukokuuta Turussa Kupittaan urheilupuistossa. Viidettä kertaa järjestettävä voimistelulajien yhteinen SM-viikonloppu kokoaa maan parhaat voimistelijat urheiluhalliin ja palloiluhalliin.

Otteluanalyysi: TPS nappaa voittoja nihkeillä esityksillä

Tommi Pikkarainen ja Kristian Heinolainen.

Onkohan tämä mikään ongelma ollenkaan? Kerrotaan se silti. TPS nappaa voittoja ja pisteitä jalkapalloilun Ykkösessä, vaikka peliesitys ei ole järin häävi. Nyt uhriksi joutui AC Kajaani, jonka TPS päihitti kapteeni Sami Rähmösen rankkarimaalilla. TPS keikkuu sarjataulukon kärjessä.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!