HC TPS:llä vuoden tärkein viikko

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella riittää töitä, jotta TPS on valmis pudotuspelikiekkoon puolivälierien käynnistyessä. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella riittää töitä, jotta TPS on valmis pudotuspelikiekkoon puolivälierien käynnistyessä. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Jääkiekon Liigan runkosarja päättyy TPS:n osalta torstaina, kun Palloseura isännöi SaiPaa. Vaikka TPS:n vastus puolivälierissä onkin vielä auki, varmaa on, että TPS:n sijoitus runkosarjassa on kuuden joukossa. Runkosarjan jälkeen TPS:llä on siis viikon päivät aikaa saada pakettinsa kasaan ennen pudotuspelejä.

Viikon huili otetaan TPS-leirissä taatusti avosylin vastaan. Sen verran hakemista Palloseuran peli runkosarjan loppumetreillä on ollut.

TPS oli pitkään kiinni viimevuotiseen tapaan jopa runkosarjan kakkossijassa. Vuodenvaihteen jälkeen TPS:n kauteen on mahtunut kuitenkin kaksi selvästi keskiarvoa heikompaa jaksoa. Toinen oli heti vuodenvaihteen jälkeen, jolloin TPS hävisi viisi peliä putkeen. Toinen heikompi jakso alkoi helmikuun lopulla, kun Kärpät mätki Oulussa loppulukemiksi 6–1.

Tuon tappion jälkeen pelissä on ollut paljon heikkoja elementtejä, vaikka muutaman pisteen TPS onkin onnistunut raapimaan. Viime aikoina pistetahti on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin mitaleista taistelevan joukkueen.

Kun pisteet ovat olleet tiukassa ja pelaaminen, muutamaa yksilöä lukuun ottamatta, on näyttänyt haluttomalta, ei ihme, että kritiikki kiekkokansan syvissä riveissä on voimistunut.

Ihan vielä ei kuitenkaan kannata tuhkaa ripotella sen enempää päävalmentaja Kalle Kaskisen kuin joukkueenkaan päälle.

Palloseura on pelannut jo hyvän tovin ”merkityksettömiä” otteluita. Ei siis ihme, jos ihan jokaiseen otteluun ei ole löytynyt parasta mahdollista latausta. Näennäisen merkityksettömässä runkosarjaottelussa ihan jokaista tilannetta ei pelata samalla intensiteetillä kuin pudotuspeleissä. Vaikka pelaajat väittävätkin, että pisteillä on merkitystä, jokainen tietää, että TPS:n fokus on jonkin aikaa ollut pudotuspeleissä.

Palloseuran kuluvalle kaudelle luonteenomaista on ollut myös tietty vuoristoratamaisuus. Hyviä jaksoja seuraa huonommat ajat ja niitä jälleen parempi vaihe. Tämä on ollut nähtävissä sekä otteluiden sisällä, että pidemmissä jaksoissa.

Aaltoilut, tai tappioputketkaan, itsessään eivät ole poikkeuksellisia. Niitä tulee kauden aikana lähes kaikille. Mutta yleensä muutama kierros ennen runkosarjan loppua pelaaminen on suunnilleen ruodussa niillä joukkueilla, jotka pudotuspeleissä menevät pitkälle. TPS ei ole viime aikoina näyttänyt pudotuspeleihin valmiilta joukkueelta.

Kaikki on vielä mahdollista, kun ensimmäistäkään pudotuspeliä ei ole pelattu. Helmikuun puolivälin jälkeen nähdyillä otteilla TPS:n on kuitenkin turha mitalipeleistä haaveilla.

Ja jos TPS ei neljän joukossa tällä kaudella ole, on se satsauksiin nähden pettymys.

Ilkka Lappi

Sähköpotkulaudat saapuvat Turkuun, vuokrattavia menopelejä aluksi noin 200

Kuka tahansa voi käyttää sähköpotkulautaa kertamaksua vastaan.

Helsingin katukuvaan maaliskuussa ilmestyneet sähköpotkulaudat saapuvat tänään Turkuun, kun ruotsalainen mikromobiiliyritys VOI tuo sähkökäyttöiset potkulaudat kaikkien kaupungissa liikkuvien käyttöön.

Jyrsintä- ja päällystystyö aiheuttaa liikennejärjestelyjä Taipaleenkadulla Hirvensalossa

Jyrsintä- ja päällystystöitä tehdään useassa eri kohteessa eri puolilla kaupunkia. Taipaleenkadulla Hirvensalossa työt kestävät noin viikon keskiviikosta alkaen.

Kaksi kolmasosaa suomalaisista kuullut tietosuoja-asetuksesta

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) alettiin soveltaa vuosi sitten. Uusi tietosuojalainsäädäntö on parantanut tietosuojaoikeuksia ja yhtenäistänyt henkilötietojen käsittelyä EU-maissa. Tietoisuus tietosuojaoikeuksista on lisääntynyt.

Pauliina Uhinki-Suomisesta Henrikin uusi kirkkoherra

Pauliina Uhinki-Suominen.

Turun Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvosto on valinnut Henrikin uudeksi kirkkoherraksi Pauliina Uhinki-Suomisen .

Vanhalla Hämeentiellä tehdään jyrsintä- ja päällystystöitä

Jyrsintä- ja päällystystöitä tehdään useassa eri kohteessa eri puolilla kaupunkia. Vanhalla Hämeentiellä Chorellinkadun ja Karjakadun välillä työt kestävät noin viikon keskiviikosta alkaen.

Kike Elomaa hallitusneuvottelijoille: Älkää myykö maatamme

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) on huolissaan tulevan vaalikauden talouslinjasta. Elomaan mukaan hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) on antanut ymmärtää, että rahaa riittäisi hyvin pitkän vaalilupauslistan lunastamiseksi.

Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla

Pysäköintisäännöt ja pysäköintitaidot ovat monella hukassa. Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla. Puhutaan kymmenistä tuhansista kolareista vuodessa.

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!