HC TPS:llä vuoden tärkein viikko

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella riittää töitä, jotta TPS on valmis pudotuspelikiekkoon puolivälierien käynnistyessä. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella riittää töitä, jotta TPS on valmis pudotuspelikiekkoon puolivälierien käynnistyessä. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Jääkiekon Liigan runkosarja päättyy TPS:n osalta torstaina, kun Palloseura isännöi SaiPaa. Vaikka TPS:n vastus puolivälierissä onkin vielä auki, varmaa on, että TPS:n sijoitus runkosarjassa on kuuden joukossa. Runkosarjan jälkeen TPS:llä on siis viikon päivät aikaa saada pakettinsa kasaan ennen pudotuspelejä.

Viikon huili otetaan TPS-leirissä taatusti avosylin vastaan. Sen verran hakemista Palloseuran peli runkosarjan loppumetreillä on ollut.

TPS oli pitkään kiinni viimevuotiseen tapaan jopa runkosarjan kakkossijassa. Vuodenvaihteen jälkeen TPS:n kauteen on mahtunut kuitenkin kaksi selvästi keskiarvoa heikompaa jaksoa. Toinen oli heti vuodenvaihteen jälkeen, jolloin TPS hävisi viisi peliä putkeen. Toinen heikompi jakso alkoi helmikuun lopulla, kun Kärpät mätki Oulussa loppulukemiksi 6–1.

Tuon tappion jälkeen pelissä on ollut paljon heikkoja elementtejä, vaikka muutaman pisteen TPS onkin onnistunut raapimaan. Viime aikoina pistetahti on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin mitaleista taistelevan joukkueen.

Kun pisteet ovat olleet tiukassa ja pelaaminen, muutamaa yksilöä lukuun ottamatta, on näyttänyt haluttomalta, ei ihme, että kritiikki kiekkokansan syvissä riveissä on voimistunut.

Ihan vielä ei kuitenkaan kannata tuhkaa ripotella sen enempää päävalmentaja Kalle Kaskisen kuin joukkueenkaan päälle.

Palloseura on pelannut jo hyvän tovin ”merkityksettömiä” otteluita. Ei siis ihme, jos ihan jokaiseen otteluun ei ole löytynyt parasta mahdollista latausta. Näennäisen merkityksettömässä runkosarjaottelussa ihan jokaista tilannetta ei pelata samalla intensiteetillä kuin pudotuspeleissä. Vaikka pelaajat väittävätkin, että pisteillä on merkitystä, jokainen tietää, että TPS:n fokus on jonkin aikaa ollut pudotuspeleissä.

Palloseuran kuluvalle kaudelle luonteenomaista on ollut myös tietty vuoristoratamaisuus. Hyviä jaksoja seuraa huonommat ajat ja niitä jälleen parempi vaihe. Tämä on ollut nähtävissä sekä otteluiden sisällä, että pidemmissä jaksoissa.

Aaltoilut, tai tappioputketkaan, itsessään eivät ole poikkeuksellisia. Niitä tulee kauden aikana lähes kaikille. Mutta yleensä muutama kierros ennen runkosarjan loppua pelaaminen on suunnilleen ruodussa niillä joukkueilla, jotka pudotuspeleissä menevät pitkälle. TPS ei ole viime aikoina näyttänyt pudotuspeleihin valmiilta joukkueelta.

Kaikki on vielä mahdollista, kun ensimmäistäkään pudotuspeliä ei ole pelattu. Helmikuun puolivälin jälkeen nähdyillä otteilla TPS:n on kuitenkin turha mitalipeleistä haaveilla.

Ja jos TPS ei neljän joukossa tällä kaudella ole, on se satsauksiin nähden pettymys.

Ilkka Lappi

Enemmistön mielestä perusoikeudet toteutuvat riittävästi

Suomessa koetaan kaikkien perusoikeuksien ja vapauksien toteutuvan ainakin jokseenkin riittävästi. Kärkeen kohoaa kokoontumisvapaus, jonka valtaosa (86 %) katsoo toteutuvan täysin tai jokseenkin riittävästi, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Syanobakteerit tuottamaan liuottimia, polttoaineita ja muovien raaka-aineita?

Verónica Carbonell González.

Kilpailukykyisten bioteknologian sovellusten kehittäminen vaatii tuotantosysteemiltä sekä tehokkuutta, säädeltävyyttä että geneettistä vakautta. Verónica Carbonell González selvitti Turun yliopistoon tekemässään väitöstutkimuksessa, miten haihtuvien hiilivety-yhdisteiden tuottoa bakteerisoluissa voitaisiin tehostaa.

Pikainen pakkopalautus ässäfaneille

Ässien faneja Turkuhallissa.

Eduskuntavaalien alla piisaa puhetta muukalaisista. Mutta pitäisikö meidän katsoa joskus hieman lähemmäksi, ehkä jopa peiliin? Erityisesti olisi syytä kiinnittää nyt huomionsa tiettyyn kansanryhmään: potuihin, porilaisiin Turkuun tunkeutujiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vierailee Varsinais-Suomessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vierailee Varsinais-Suomessa viikonloppuna 23.-24. maaliskuuta.

Kulutusluotot ja pikalainat kasvattavat ulosoton asiamääriä

Ulosottoon saapui vuonna 2018 noin 3,4 miljoonaa asiaa, mikä on noin 2,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Eri velallisia ulosotossa oli vuonna 2018 noin 577 000, lisäystä edellisvuoteen oli 3,4 prosenttia. Velallisista luonnollisia henkilöitä oli valtaosa, noin 519 000, ja yrityksiä ja yhteisöjä noin 58 000.

Turkulaiskuski huristeli 140 kilometrin tuntinopeutta ysitiellä alueella, jossa nopeusrajoituksena on 80 kilometriä tunnissa

Turkulainen noin 35-vuotias nainen ajoi keskiviikko-aamuna noin kello 7.30 Aurassa ysitiellä pidemmän matkaa noin 140 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa nopeusrajoituksena on 80 kilometriä tunnissa.

SDP:n Rönnholm vaatii laajaa kansallista työhyvinvoinnin ohjelmaa

Antton Rönnholm.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm vaatii seuraavalta hallitukselta tekoja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Mielenterveyshäiriöt ovat jo suurin peruste jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Varissuolla kaadetaan tänään puita

Puita kaadetaan Turun Varissuon kaupunginosassa Varissuonkentällä ja Karvataskunpuiston leikkipaikalla. Kaadettavat puut poistetaan Varissuonkentän liikuntapaikkojen ja oleskelualueen sekä Karvataskunpuiston tulevan peruskorjauksen valmistelevina töinä.

VR maksoi valtiolle osinkoa sata miljoonaa euroa

VR-Yhtymä Oy:n tänään Helsingissä pidetty yhtiökokous on vahvistanut yhtiön vuoden 2018 tilinpäätöksen. Yhtiökokous päätti hallituksen esityksestä, että vuodelta 2018 jaetaan osinkoa sata miljoonaa euroa. Osinko maksetaan Suomen valtiolle.

Urheilu

Turun Uimareiden vesipallonaiset runkosarjan voittoon

Turun Uimarit oli jälleen naisten vesipaollilun SM-runkosarjan ykkönen.

Naisten vesipallon SM-runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Runkosarjan voiton vei jo neljännen kerran peräkkäin Turun Uimarit vahvan alkukauden siivittämänä. Joukkue koki ainoat tappiot sarjassa viime vuoden finaalivastustajalleen ja kauden etukäteisasetelmissakin vahvimmaksi arvioidulle Uinti Tampereelle. Joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja TU:n ja UiTa:n keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 2–2.

FC Inter perusti vähävaraisten perheiden junioreille tukirahaston

Timo Furuholm lupasi lahjoittaa pistebonusrahansa juniorien tukirahastoon.

FC Inter on perustanut oman tukirahaston heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta niille seuran junioreille, joiden perheillä on vaikeuksia harrastusmaksujen kanssa. Seurassa on tällä hetkellä noin 500 junioripelaajaa.

Puukkokatsomo: Katsojapula haasteena

Toiseksi korkein runkosarjan katsojakeskiarvo oli TPS:llä, vajaat 5 500 katsojaa.

Jääkiekon Liigalla on käsillä tärkeä kevät. Suomen ykköslajin korkeimmalla sarjatasolla riittää pohdittavaa, sillä päättyneen runkosarjan katsojamäärät eivät valtakunnallisella tasolla mairittele. Kaudella 2018–19 koko Liigan katsojakeskiarvo oli 4 232 katsojaa.

Paavo Nurmi Gamesissa jaossa Tokion olympiapaikat

Wilma Murto ja monet muut suomalaishuiput saavat venyä parhaimpaansa, jotta Tokion olympialaisten tulosrajat saavutetaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julkisti maaliskuun alulla tulosrajat, joilla urheilijat lunastavat paikkansa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomalaisittain tulosrajat ovat kovat ja oletettavasti vain muutama urheilija pääsee rajan rikkomalla olympialaisiin.

Inter kohtaa puolivälierissä VPS:n Kupittaalla

Jalkapalloilun Suomen Cupin puolivälierävaiheen otteluparit arvottiin tiistaina. Inter, joka on Cupin hallitseva mestari, saa kotiottelussa vastaansa Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 30. maaliskuuta kello 15 kentällä Kupittaa 5.

Seppo Paju kolmonen frisbeegolfin Disc Golf Pro Tourin osakilpailussa Yhdysvalloissa

Seppo Paju.

Vuoden miespelaajaksi Euroopassa valittu lietolainen Seppo Paju sijoittui kolmanneksi frisbeegolfin Disc Golf Pro Tourin osakilpailussa Teksasissa Yhdysvalloissa. Pajun sijoitus sivuaa parasta suomalaistulosta Disc Golf Pro Tourilla.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?