HC TPS julkisti kolme isoa jatkosopimusta

Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Kuva: Lennart Holmberg

HC TPS julkisti alkuviikosta kolme tärkeää jatkosopimusta, joista jokainen oli varsin perusteltu. Rasmus Tirronen kiinnitettiin TPS:ään kevääseen 2021 saakka. Samanlaisen kahden vuoden jatkosopimuksen teki Hannu Kuru. Elias Karvonen puolestaan kirjoitti nimensä vuoden jatkosopimukseen, mikä siis pitää miehen TPS-paidassa ainakin kevääseen 2020 asti.

Varsinkin Tirrosen suora kahden vuoden sopimus on TPS:lle iso asia. Tirronen on pelannut alkukauden aikana erinomaisesti, josta osoituksena muun muassa Jukka Jalosen kutsu Leijona-paitaan. Venäjän EHT-turnauksessa maajoukkuedebyyttinsä tekevä Tirronen on noussut TPS:n ykkösmaalivahdiksi ja torjunut paljon pisteitä Palloseuralle. Myös monissa maalivahtitilastoissa Tirronen on ollut kärkipäässä kauden alusta lähtien.

Tilastoja tärkeämpää on kuitenkin ottaa voittavasti ja senkin Tirronen osaa. Hän ottaa tärkeitä torjuntoja, mutta pelaa perusrauhallista peliä. Tirronen on maalivahti, jonka maalilla ollessa puolustajankin on hieman helpompi pelata. Vaikka itse tekisi pienen virheen, kiekko ei välttämättä helähdä saman tien omaan maaliin.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti on noussut hitaasti kohti valtakunnan eliittiä. TPS:n maalilla marraskuussa 28 vuotta täyttänyt Tirronen on ottanut isoja kehitysaskelia. Kehittyminen on näkynyt myös itseluottamuksena, mikä taas näkyy kaukalossa.

Tirrosen varaan on helppo rakentaa tulevien kausien puolustusta.

Myös Hannu Kurun ja Elias Karvosen jatkot mustavalkoisessa paidassa ovat hyviä kiinnityksiä urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäeltä. Vaikka Kuru ja Karvonen harvemmin pisteillä mässäilevät, ovat he joukkuepelaajina ja haalariosaston miehinä äärimmäisen arvokkaita.

Molemmat ovat myös kiekkoilijana hyvässä iässä. Karvonen on 24-vuotias ja Kuru vuoden vanhempi.

Varsinkin parhaillaan loukkaantuneena ollut Kuru on ollut erityisesti alivoimaspesialistina arvokas roolipelaaja. Vuodesta toiseen joukkuekaverit ovat myös kehuneet Kurua hyväksi pukukoppipelaajaksi.

Vaikka Kuru ei olekaan mikään synnynnäinen maaliruisku, saa hän myös laatan häkkiin paikan tullen. Pari vuotta sitten Mestiksessä Kuru iski 50 pelissä 14 maalia ja teki yhteensä 30 pistettä.

Kolmesta sopimuksesta pienin huomioarvo on Elias Karvosella. Mies on ollut edustusjoukkueen ringissä jo kaudesta 2014–15, mutta loukkaantumiset ovat haitanneet urakehitystä.

Loukkaantumisista huolimatta Karvonen on kunnostautunut näkymättömän työn tekijänä. Syötönkatkoja, oman maalin suojelua, nöyrää puolustamista ja niin edelleen. Ne ovat asiat, joissa Karvonen tekee perusvarmaa työtä illasta toiseen.

Viime kaudella hän sai myös vastuuta kakkosketjussa, jolloin hän väläytti potentiaaliaan myös tulosta tekevissä ketjuissa.

Ilkka Lappi

Roskia tulessa keskellä Turkua

Aution puutalon pihalla sytytettiin roskia palamaan Turun keskustassa Kaskenkadulla torstaina iltapäivällä.

Turun yliopisto haluaa olla mukana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa

Pentti Huovinen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän uudistuksen tarve ei hävinnyt, vaikka sen toteutusmallista ei päästy yksimielisyyteen viime hallituskaudella. Työ jatkuu uuden hallituksen johtamana. Turun yliopiston monitieteinen Sote-akatemia tarjoaa uudistuksen tueksi tutkittua tietoa ja jatkuvan oppimisen palveluita.

Vakaviin rikoksiin syyllistynyt voi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden

Kansalaisuuslakia muutetaan siten, että tiettyihin vakaviin rikoksiin syyllistynyt henkilö voi menettää Suomen kansalaisuuden. Valtioneuvosto esitti lain vahvistamista torstaina 25. huhtikuuta, ja tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina. Lain on määrä tulla voimaan 1. toukokuuta.

Väitös: Perhetausta ja matala koulutus yhteydessä taloudellisten vaikeuksien kokemisen riskiin nuorilla aikuisilla

Ilari Ilmakunnas.

Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassa tutkittiin nuoren aikuisuuden aikaisia taloudellisia vaikeuksia ja niihin yhteydessä olevia tekijöitä. Suomessa taloudelliset vaikeudet ovat nuorilla aikuisilla tyypillisiä, mutta suurimmalle osalle lyhytaikaisia. Riski taloudellisten vaikeuksien kokemiselle ei kuitenkaan jakaudu tasaisesti. Etenkin matala koulutus ja perhetausta ovat voimakkaasti yhteydessä riskiin.

Tutkimus: Nuorisorikollisuuden ehkäisy edellyttää tukea, kuntoutusta ja jälkihoitoa

Toistuvia rikoksia tekevien nuorten tuki ja palvelut ovat pirstaleisia, eikä niiden vaikutuksia seurata. Rikoksia tekevien nuorten tukeen, kuntoutukseen ja jälkihoitoon on kiinnitettävä enemmän huomiota, todetaan 25. huhtikuuta julkaistussa tutkimuksessa.

Santtu Kiili vie ravintola Bassin myös Helsinkiin

Bassi tunnetaan äyriäisvadistaan.

Äyriäisvadistaan tunnettu kala- ja äyriäisravintola Bassi laajentaa toimintaansa tänä keväänä Helsinkiin. Bassi Helsinki avautuu kesäkuun aikana aivan Helsingin ytimeen, Esplanadin puiston laidalle. Ravintola tarjoaa kalaruokia, tuoreita äyriäisiä, kasvisruokaa ja liha-annoksia.

Viranomaisten pankkitilikyselyt muuttuvat sähköisiksi

Useat viranomaiset voivat jatkossa saada sähköisesti tietoa pankkitileistä. Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti vahvistaa lakimuutokset tulemaan pääosin voimaan toukokuun alussa.

Teollisuuden tuottajahinnat nousivat 2,3 prosenttia

Tuottajahintaindeksi (THI) 2015=100, 1/2015–3/2019.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden tuottajahinnat nousivat keskimäärin 2,3 prosenttia vuoden 2018 maaliskuusta vuoden 2019 maaliskuuhun. Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat nousivat 2,7 prosenttia, kun taas vientitavaroiden tuottajahinnat nousivat 1,8 prosenttia.

Wiklundin Walo-kattobaari avataan tänään – auki viikonloppuisin aamuviiteen asti

Wiklundin kattoterassille valmistunut Walo Rooftop Bar avataan tänään torstaina kello 17. Kahteen kattokerrokseen ulottuvassa baarissa on ainoalaatuiset näköalat yli kaupungin. Ylemmän kerroksen suojaamaton kattoterassi on avoinna ilmojen salliessa, alempi terassi puolestaan on auki ympäri vuoden.

Urheilu

Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka.

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen .

Ura Basket aloittaa tänään taistelun liigapaikasta

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa oli vaikea monella tapaa. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan karsinnoissa.

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa on ollut vaikea. Eikä se ole edes vielä ohi. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan liigakarsinnassa. Paras kolmesta -sarja alkaa Littoisten monitoimitalolla tänään torstaina 25. huhtikuuta. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva karsintapeli pelataan Littoisissa 3. toukokuuta.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia jatkoja Tepsille

Zach Budish.

HC TPS on vähitellen julkaissut kauden 2019–20 joukkueen sopimuksiaan. Viime vuoden joukkueesta jatkavat muun muassa Lauri Pajuniemi , Zach Budish ja Joe Piskula . Uusina pelaajina Palloseuraan saapuvat muun muassa Topi Nättinen ja Tony Sund .

Palloliiton Länsi-Suomen piirin toiminta vuoden lopussa

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin 24. huhtikuuta Porissa. Sääntömääräisten kevätkokousasioiden lisäksi kokouksessa hypättiin loikka kohti Seurojen Palloliittoa, kun piirin jäsenseurat hyväksyivät sopimuksen toiminnan ja käyttöomaisuuden siirrosta Suomen Palloliitolle.

FC TPS Turku Oy:n tilikauden tulos tappiollinen

Jarmo Kähkönen.

TPS-jalkapallon taustayhtiö FC TPS Turku Oy piti virallisen yhtiökokouksensa tiistaina. Yhtiökokouksessa käsiteltiin kaikki sääntömääräiset yhtiökokouksen asiat.

Tuto Volleyn naisten joukkue nousi ykkössarjaan

Tuto Volley nousi ykkössarjaan.

Lentopalloilun naisten kakkossarja sinetöitiin pääsiäisenä. Tuto Volleyn naiset voittivat niin alkusarjan kuin ylemmän jatkosarjan lohkonsa. Tuto aloitti finaalit kotiedun turvin Turussa pitkäperjantaina voittamalla Pihtiputaan Plokin 3–1. Joukkue matkusti lauantaina Jyväskylään valmistautumaan sunnuntain peliin. Hotellin palohälyttimet laukesivat keskellä yötä ja koko hotelli heräsi piinaavaan summerin sointiin kello 2 yöllä. Siitä huolimatta Tuto voitti sunnuntaina 3–0 Pihtiputaalla.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!