HC TPS julkisti kolme isoa jatkosopimusta

Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Kuva: Lennart Holmberg

HC TPS julkisti alkuviikosta kolme tärkeää jatkosopimusta, joista jokainen oli varsin perusteltu. Rasmus Tirronen kiinnitettiin TPS:ään kevääseen 2021 saakka. Samanlaisen kahden vuoden jatkosopimuksen teki Hannu Kuru. Elias Karvonen puolestaan kirjoitti nimensä vuoden jatkosopimukseen, mikä siis pitää miehen TPS-paidassa ainakin kevääseen 2020 asti.

Varsinkin Tirrosen suora kahden vuoden sopimus on TPS:lle iso asia. Tirronen on pelannut alkukauden aikana erinomaisesti, josta osoituksena muun muassa Jukka Jalosen kutsu Leijona-paitaan. Venäjän EHT-turnauksessa maajoukkuedebyyttinsä tekevä Tirronen on noussut TPS:n ykkösmaalivahdiksi ja torjunut paljon pisteitä Palloseuralle. Myös monissa maalivahtitilastoissa Tirronen on ollut kärkipäässä kauden alusta lähtien.

Tilastoja tärkeämpää on kuitenkin ottaa voittavasti ja senkin Tirronen osaa. Hän ottaa tärkeitä torjuntoja, mutta pelaa perusrauhallista peliä. Tirronen on maalivahti, jonka maalilla ollessa puolustajankin on hieman helpompi pelata. Vaikka itse tekisi pienen virheen, kiekko ei välttämättä helähdä saman tien omaan maaliin.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti on noussut hitaasti kohti valtakunnan eliittiä. TPS:n maalilla marraskuussa 28 vuotta täyttänyt Tirronen on ottanut isoja kehitysaskelia. Kehittyminen on näkynyt myös itseluottamuksena, mikä taas näkyy kaukalossa.

Tirrosen varaan on helppo rakentaa tulevien kausien puolustusta.

Myös Hannu Kurun ja Elias Karvosen jatkot mustavalkoisessa paidassa ovat hyviä kiinnityksiä urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäeltä. Vaikka Kuru ja Karvonen harvemmin pisteillä mässäilevät, ovat he joukkuepelaajina ja haalariosaston miehinä äärimmäisen arvokkaita.

Molemmat ovat myös kiekkoilijana hyvässä iässä. Karvonen on 24-vuotias ja Kuru vuoden vanhempi.

Varsinkin parhaillaan loukkaantuneena ollut Kuru on ollut erityisesti alivoimaspesialistina arvokas roolipelaaja. Vuodesta toiseen joukkuekaverit ovat myös kehuneet Kurua hyväksi pukukoppipelaajaksi.

Vaikka Kuru ei olekaan mikään synnynnäinen maaliruisku, saa hän myös laatan häkkiin paikan tullen. Pari vuotta sitten Mestiksessä Kuru iski 50 pelissä 14 maalia ja teki yhteensä 30 pistettä.

Kolmesta sopimuksesta pienin huomioarvo on Elias Karvosella. Mies on ollut edustusjoukkueen ringissä jo kaudesta 2014–15, mutta loukkaantumiset ovat haitanneet urakehitystä.

Loukkaantumisista huolimatta Karvonen on kunnostautunut näkymättömän työn tekijänä. Syötönkatkoja, oman maalin suojelua, nöyrää puolustamista ja niin edelleen. Ne ovat asiat, joissa Karvonen tekee perusvarmaa työtä illasta toiseen.

Viime kaudella hän sai myös vastuuta kakkosketjussa, jolloin hän väläytti potentiaaliaan myös tulosta tekevissä ketjuissa.

Ilkka Lappi

Raskaat ajoneuvoyhdistelmät kolaroivat kasitiellä

Raskas ajoneuvoyhdistelmä jäi lauantaina yöllä kello 1.20 kasitiellä paikalleen loivassa ylämäessä Laitilasta Turun suuntaan Ilomäentien kohdalla.

Tulipalo tuhosi kerrostalohuoneiston keittiön Pernossa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kolmannen kerroksen huoneiston keittiöstä syttyi huoneistopalo myöhään perjantai-iltana Ankkurikylänkadulla Pernossa.

Eurojackpotin potti nousee 29 miljoonaan euroon

Eurojackpotin kierroksella 8/2019 ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on noin 29 miljoonaa euroa.

Rikosuhripäivystys: Lähestymiskiellolla suojatun henkilön turvallisuutta lisättävä

Rikosuhripäivystys haluaa eduskuntavaalitavoitteissaan seuraavan eduskunnan kiinnittävän erityistä huomiota muun muassa lähestymiskiellolla suojatun henkilön turvallisuuden lisäämiseen sekä ihmiskaupan uhriksi joutuneiden henkilöiden avunsaannin parantamiseen. Rikosuhripäivystys julkisti tavoitteensa seuraavalle eduskuntavaalikaudelle 2019–23.

Ilmastonmuutoksella monia terveysriskejä

Tunnetun tiedejulkaisu Lancetin asiantuntijaryhmä on tiivistänyt näkemyksensä ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksista kolmeen johtopäätökseen. Ilmastomuutos muodostaa suuren riskin väestön terveydelle, sen torjunta voi muodostua tämän vuosisadan suurimmaksi terveysteoksi ja haasteet eivät ole teknisiä tai taloudellisia vaan pääosin poliittisia. Oikea aika toimia on nyt, toteavat johtava tutkija Timo Lanki ja THL:n entinen pääjohtaja Juhani Eskola Duodecim -lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan.

Mystiikka ja meditaatio avuksi ympäristöahdistuksessa

Panu Pihkala.

Mystiikkaa tosielämän tarpeisiin -luentosarjan viidennellä luennolla Ympäristöahdistus ja toivo pohditaan, miten mystiikka ja meditaatio voivat auttaa ympäristöahdistuksen käsittelyssä. Luento alkaa Aureliassa, osoitteessa Aurakatu 18, keskiviikkona 27. helmikuuta kello 18.

Hiilinanoputkia voidaan valmistaa grafeenia kiertämällä

Grafeeni on materiaali, joka muodostuu tasoon asettuneista hiiliatomeista. Sen sisarmateriaaleja ovat hiilinanoputket, joita käytetään vahvistavana aineena kestävyyttä vaativissa tuotteissa kuten tuulivoimaloiden osissa, avaruuskomponenteissa, maaleissa ja urheiluvälineissä. Jyväskylän yliopiston tuoreen fysiikan ja nanotieteiden väitöstutkimuksen mukaan hiilinanoputkia voidaan valmistaan uudella tavoin nauhamaista grafeenia kiertämällä.

Kaskenpuiston palvelutaloa aiotaan laajentaa noin 30 uudella asunnolla

Seniorikeskus Kaskenpuiston palvelutalon laajentaminen Vähäheikkiläntien varrella halutaan mahdollistaa asemakaavanmuutoksella. Keskukseen tulee noin 30 uutta asuntoa. Samalla pysäköintialuetta laajennetaan.

Entäs punapartisaanien tappotyöt?

Partisaanien uhrien muistoristiä pystytettiin Juntusrannan-Murtovaaran maantien varrella heinäkuussa 1943.

Nyt ollaan taas saatu tietoon se valtava asia, että suomalaiset SS-miehet ovat tehneet pahojaan. Sodassahan pahoja tehdään aina.

Urheilu

Puukkokatsomo: Kuivin jaloin

Susanna Tapani, numero 77.

Naisten jääkiekon SM-liigaan täksi kaudeksi noussut TPS selvisi kaudesta lopulta kuivin jaloin, kun se onnistui välttämään karsinnat, mikä oli joukkueen tavoitteena.

Raision Loimun passari Kasper Vuorinen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Kasper Vuorinen.

Lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi on valittu Kasper Vuorinen . Raision Loimun passarina Mestaruusliigassa pelaava Vuorinen on opiskellut valmennusta Jyväskylän yliopistossa ja on hakenut valmennusoppia myös ulkomailta.

Jääkiekkoharrastuksen jatkumiseen vaikuttaa monta tekijää juniori-iässä

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kolmen vuoden seurantatutkimuksen mukaan 15-vuotiaana jääkiekkoa harrastaneista 60 prosenttia jatkoi lajia edelleen 18-vuotiaana. Alueelliset erot harrastuksen jatkumisessa olivat kuitenkin suuria vaihdellen 20–80 prosentin välillä. Mitä aikaisemmin jääkiekko oli aloitettu, sitä todennäköisempää oli harrastuksen jatkuminen.

Teemu Packalénin paluu häkkiin lähestyy

Teemu Packalén hioo parhaillaan huippukuntoa Montrealissa maineikkaalla Tristar-salilla. Miehen tähtäimessä on paluu tositoimiin vielä tänä keväänä.

Suomalainen vapaaotteluväki on joutunut odottamaan pitkään Teemu Packalénin paluuta tositoimiin. Turkulaisen edellisestä ottelusta tulee maaliskuussa kuluneeksi kaksi vuotta. Tuolloin ottelu päättyi puolessa minuutissa tyrmäystappioon Marc Diakiesea vastaan.

Kankaisten Golf ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa

Timo Tuominen.

Maskussa toimiva Kankaisten Golf ry on ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa. Kankaisten Golfin lisäksi ehdolla ovat Espoon Ringside Golf ja oululainen Virpiniemi Golf. Vuoden golfseura julkistetaan lauantaina 16. maaliskuuta Helsingissä pidettävässä Golfgaalassa.

Åboraakkeli: Huuhkajat laskeutuvat Kupittaalle?

Päävalmentaja Markku Kanerva ja Huuhkajat valmistautuivat Kupittaalla Turkki-otteluun lokakuussa 2017.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen taival EM-karsinnoissa alkaa runsaan kuukauden kuluttua. Tänä vuonna Suomi pelaa kymmenen karsintaottelua, joista viisi kotikentällä. Bosnia-Hertsegovina, Kreikka ja Italia kohdataan varmuudella Tampereella, mutta lokakuun Armenia-ottelun ja marraskuun Liechtenstein-ottelun pelipaikkaa ei ole vielä päätetty.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?