HC TPS julkisti kolme isoa jatkosopimusta

Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Kuva: Lennart Holmberg

HC TPS julkisti alkuviikosta kolme tärkeää jatkosopimusta, joista jokainen oli varsin perusteltu. Rasmus Tirronen kiinnitettiin TPS:ään kevääseen 2021 saakka. Samanlaisen kahden vuoden jatkosopimuksen teki Hannu Kuru. Elias Karvonen puolestaan kirjoitti nimensä vuoden jatkosopimukseen, mikä siis pitää miehen TPS-paidassa ainakin kevääseen 2020 asti.

Varsinkin Tirrosen suora kahden vuoden sopimus on TPS:lle iso asia. Tirronen on pelannut alkukauden aikana erinomaisesti, josta osoituksena muun muassa Jukka Jalosen kutsu Leijona-paitaan. Venäjän EHT-turnauksessa maajoukkuedebyyttinsä tekevä Tirronen on noussut TPS:n ykkösmaalivahdiksi ja torjunut paljon pisteitä Palloseuralle. Myös monissa maalivahtitilastoissa Tirronen on ollut kärkipäässä kauden alusta lähtien.

Tilastoja tärkeämpää on kuitenkin ottaa voittavasti ja senkin Tirronen osaa. Hän ottaa tärkeitä torjuntoja, mutta pelaa perusrauhallista peliä. Tirronen on maalivahti, jonka maalilla ollessa puolustajankin on hieman helpompi pelata. Vaikka itse tekisi pienen virheen, kiekko ei välttämättä helähdä saman tien omaan maaliin.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti on noussut hitaasti kohti valtakunnan eliittiä. TPS:n maalilla marraskuussa 28 vuotta täyttänyt Tirronen on ottanut isoja kehitysaskelia. Kehittyminen on näkynyt myös itseluottamuksena, mikä taas näkyy kaukalossa.

Tirrosen varaan on helppo rakentaa tulevien kausien puolustusta.

Myös Hannu Kurun ja Elias Karvosen jatkot mustavalkoisessa paidassa ovat hyviä kiinnityksiä urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäeltä. Vaikka Kuru ja Karvonen harvemmin pisteillä mässäilevät, ovat he joukkuepelaajina ja haalariosaston miehinä äärimmäisen arvokkaita.

Molemmat ovat myös kiekkoilijana hyvässä iässä. Karvonen on 24-vuotias ja Kuru vuoden vanhempi.

Varsinkin parhaillaan loukkaantuneena ollut Kuru on ollut erityisesti alivoimaspesialistina arvokas roolipelaaja. Vuodesta toiseen joukkuekaverit ovat myös kehuneet Kurua hyväksi pukukoppipelaajaksi.

Vaikka Kuru ei olekaan mikään synnynnäinen maaliruisku, saa hän myös laatan häkkiin paikan tullen. Pari vuotta sitten Mestiksessä Kuru iski 50 pelissä 14 maalia ja teki yhteensä 30 pistettä.

Kolmesta sopimuksesta pienin huomioarvo on Elias Karvosella. Mies on ollut edustusjoukkueen ringissä jo kaudesta 2014–15, mutta loukkaantumiset ovat haitanneet urakehitystä.

Loukkaantumisista huolimatta Karvonen on kunnostautunut näkymättömän työn tekijänä. Syötönkatkoja, oman maalin suojelua, nöyrää puolustamista ja niin edelleen. Ne ovat asiat, joissa Karvonen tekee perusvarmaa työtä illasta toiseen.

Viime kaudella hän sai myös vastuuta kakkosketjussa, jolloin hän väläytti potentiaaliaan myös tulosta tekevissä ketjuissa.

Ilkka Lappi

Palveluiden ulkomaankauppa jatkoi kasvuaan

Palveluiden tuonti ja vienti.

Palveluvienti kasvoi viisi prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä edellisvuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Palvelutuonti kasvoi kahdeksan prosenttia. Muita liike-elämän palveluita sekä myytiin että ostettiin enemmän kuin vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä, mikä selittää eniten sekä palveluviennin että -tuonnin kasvua. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tavaroiden ja palveluiden ulkomaankauppa -tilastosta, joka on osa maksutasetta.

Maakunnat tuottaisivat ensihoitopalvelun pääasiassa itse, mutta myös yksityiset toimijat voisivat tuottaa palveluja

Hallitus esittää terveydenhuoltolain ensihoitopalvelua koskeviin säännöksiin muutoksia, jotta ne vastaisivat maakunta- ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen rakenteita.

Kristiinankadulla huoneistopalo, ensihoito tarkisti yhden henkilön voinnin

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Kristiinankadulla syttyi huoneistopalo lauantaina aamulla.

Joululaulut katkaisevat lahjakiireet Varissuon ostarilla

Annamaria Lehto.

Turun Katariinanseurakunta kokeilee tänä vuonna urbaania lähestymistapaa Kauneimpiin joululauluihin. Tapahtumapaikkana on Varissuon liikekeskuksen keskusaukion tuntumassa sijaitseva Kahvila A&B, jonne voi piipahtaa laulamaan vaikkapa ostosten lomassa keskiviikkona 19. joulukuuta kello 17–18.30.

Trafin sähköiset asiointipalvelut avattu osittain

Viestintävirasto on liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä arvioinut Trafin sähköisiä asiointipalveluita ja erityisesti sitä, ovatko muut asiointipalvelut kuin kuljettajatietopalvelut käyttöönotettavissa laillisesti ja turvallisesti.

Eurojackpotissa yksi täysosuma

Eurojackpotin kierroksella 50/2018 löytyi yksi täysosuma. Kymmenen miljoonan euron potti osui Espanjaan.

Tonttujuoksu aiheuttaa vähäistä haittaa liikenteelle keskustan alueella lauantaina

Tonttujuoksu aiheuttaa vähäistä haittaa keskustan liikenteelle lauantaina 15. joulukuuta kello 12–16.

Väitös: Raha ei ratkaise alueiden elinvoimaisuutta

Jos raha olisi ratkaisu elinvoimaisuuteen, niin uudistuminen ja kehittäminen olisi turhaa. Alueellinen elinvoima lähtee arvoista ja asiakastyytyväisyydestä, ilmenee Keijo Houhalan Vaasan yliopistossa tarkastettavasta tuotantotalouden väitöstutkimuksesta.

Rehutehdas Agrox rikkoi 100 000 tonnin tuotantorajan

Mynämäellä avattiin syyskuussa 2016 rehutehdas Agrox Oy. Agroxin valmistamasta tuotannosta reilu 60 prosenttia on siipikarjalle valmistettua rehua eli muniville kanoille ja broilerilla ja loput 30 prosenttia tuotannosta on sikarehua.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Salibandyväen iso haaste

Lauri Stenfors.

Suomi juhli sunnuntaina toista peräkkäistä miesten maailmanmestaruutta. MM-finaalissa Ruotsi kaatui suorastaan suvereenilla esityksellä.

Jälkipeli: Tuton identtiset tuplakaksoset haluavat liigapelaajiksi

Tutossa jääkiekkoa pelaavat Atte (vas) ja Miro Mäkinen ovat asettaneet tavoitteekseen edetä liigapelaajiksi. Tuton Volleyn Eetu ja Aatu Kulmalan tulevaisuuden tavoite on myös liigakentät.

Melkoinen erikoisuus. Tuton organisaatiossa on sattumalta kaksi identtistä kaksosta. 22-vuotiaat Atte ja Miro Mäkinen pelaavat Tuton Mestis-joukkueessa. 18-vuotiaat Aatu ja Eetu Kulmala pelaavat Tuto Volleyn ykkössarjan lentopallojoukkueessa.

Syksyn urheilukirjat nostivat myös naiset esiin

Tänäkin syksynä on ilmestynyt monta kiinnostavaa urheilukirjaa. Poimimme laajasta tarjonnasta muutaman joululahjavinkin.

Montola ja Latonen tekivät jatkosopimuksen TPS:n kanssa

Joakim Latonen.

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva TPS on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Keskikenttäpelaaja Juho Montola ja hyökkääjä Joakim Latonen jatkavat TPS:n riveissä kauden 2019 kattavalla jatkosopimuksella.

Petrus Palmu palaa TPS:aan

Petrus Palmu.

Turun Palloseura saa riveihinsä paluumuuttajan, kun viime kaudella TPS:n paidassa Liigan vuoden tulokkaaksi valittu Petrus Palmu , 21, liittyy mustavalkoisten riveihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikielto

Ilkka Heikkinen.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikiellon lauantain KooKoo–TPS-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta. Zach Budishille ei määrätty pelikieltoa.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?