HC TPS julkisti kolme isoa jatkosopimusta

Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Rasmus Tirronen on noussut TPS:n maalilla Liigan eturivin maalivahteihin. Kuva: Lennart Holmberg

HC TPS julkisti alkuviikosta kolme tärkeää jatkosopimusta, joista jokainen oli varsin perusteltu. Rasmus Tirronen kiinnitettiin TPS:ään kevääseen 2021 saakka. Samanlaisen kahden vuoden jatkosopimuksen teki Hannu Kuru. Elias Karvonen puolestaan kirjoitti nimensä vuoden jatkosopimukseen, mikä siis pitää miehen TPS-paidassa ainakin kevääseen 2020 asti.

Varsinkin Tirrosen suora kahden vuoden sopimus on TPS:lle iso asia. Tirronen on pelannut alkukauden aikana erinomaisesti, josta osoituksena muun muassa Jukka Jalosen kutsu Leijona-paitaan. Venäjän EHT-turnauksessa maajoukkuedebyyttinsä tekevä Tirronen on noussut TPS:n ykkösmaalivahdiksi ja torjunut paljon pisteitä Palloseuralle. Myös monissa maalivahtitilastoissa Tirronen on ollut kärkipäässä kauden alusta lähtien.

Tilastoja tärkeämpää on kuitenkin ottaa voittavasti ja senkin Tirronen osaa. Hän ottaa tärkeitä torjuntoja, mutta pelaa perusrauhallista peliä. Tirronen on maalivahti, jonka maalilla ollessa puolustajankin on hieman helpompi pelata. Vaikka itse tekisi pienen virheen, kiekko ei välttämättä helähdä saman tien omaan maaliin.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti on noussut hitaasti kohti valtakunnan eliittiä. TPS:n maalilla marraskuussa 28 vuotta täyttänyt Tirronen on ottanut isoja kehitysaskelia. Kehittyminen on näkynyt myös itseluottamuksena, mikä taas näkyy kaukalossa.

Tirrosen varaan on helppo rakentaa tulevien kausien puolustusta.

Myös Hannu Kurun ja Elias Karvosen jatkot mustavalkoisessa paidassa ovat hyviä kiinnityksiä urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäeltä. Vaikka Kuru ja Karvonen harvemmin pisteillä mässäilevät, ovat he joukkuepelaajina ja haalariosaston miehinä äärimmäisen arvokkaita.

Molemmat ovat myös kiekkoilijana hyvässä iässä. Karvonen on 24-vuotias ja Kuru vuoden vanhempi.

Varsinkin parhaillaan loukkaantuneena ollut Kuru on ollut erityisesti alivoimaspesialistina arvokas roolipelaaja. Vuodesta toiseen joukkuekaverit ovat myös kehuneet Kurua hyväksi pukukoppipelaajaksi.

Vaikka Kuru ei olekaan mikään synnynnäinen maaliruisku, saa hän myös laatan häkkiin paikan tullen. Pari vuotta sitten Mestiksessä Kuru iski 50 pelissä 14 maalia ja teki yhteensä 30 pistettä.

Kolmesta sopimuksesta pienin huomioarvo on Elias Karvosella. Mies on ollut edustusjoukkueen ringissä jo kaudesta 2014–15, mutta loukkaantumiset ovat haitanneet urakehitystä.

Loukkaantumisista huolimatta Karvonen on kunnostautunut näkymättömän työn tekijänä. Syötönkatkoja, oman maalin suojelua, nöyrää puolustamista ja niin edelleen. Ne ovat asiat, joissa Karvonen tekee perusvarmaa työtä illasta toiseen.

Viime kaudella hän sai myös vastuuta kakkosketjussa, jolloin hän väläytti potentiaaliaan myös tulosta tekevissä ketjuissa.

Ilkka Lappi

Vajaa viidesosa suomalaisista luottaa maan hallituksen talouslinjauksiin, enemmistö epäilee

Vain viidesosa (19 %) suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin pysyvien menojen lisäyksen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Enemmistö (52 %) on epäileväinen ja reilu neljännes (28 %) ei pysty ottamaan kantaa.

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

THL: Saattohoitoa ei saa kotiin riittävästi, päivystys ja sairaalat joutuvat paikkaamaan tilannetta

Kotihoidon asiakkaat käyvät elämänsä loppuvaiheessa usein päivystyksessä ja sairaalassa. Vuonna 2016 kotihoidon asiakkaista 90 prosenttia oli ollut sairaalassa kolmen kuukauden aikana ennen kuolemaansa ja 70 prosenttia oli käyttänyt päivystyspalveluja.

Lapset pois laitoksista

Lastensuojelun räikeät epäkohdat ovat nousseet kansan tietoisuuteen. Olisi jo aika tehdä asialle jotain ja päästää lapset pois laitoksista läheisten hoiviin. Vangitkin pääsevät vankilasta pois rangaistuksen kärsittyään, mutta lapset saattavat joutua olemaan lastensuojelun asiakkaana koko ikänsä, 18:sta ikävuoteen saakka.

Asfaltointi haittaa liikennettä Satakunnantiellä

Asfaltointityö haittaa liikennettä Satakunnantiellä 16.–18. heinäkuuta. Työaika on kello 7–17. Työkoneita on liikenteen seassa.

Syksyn opintolainan voi nostaa elokuun alusta alkaen

Kela on tarkistanut opintojaan jatkavien opintolainat lukuvuodeksi 2019–20. Seuraavan lukuvuoden lainatakauspäätökset on lähetetty 115 925 opiskelijalle. Opintolainan ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen.

Kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat viime vuonna saaristossa

Monien mökkipaikkakuntien pakkauskeräyksessä näkyy erityisesti mökkiläisten saapuminen mökeille ja paluu takaisin kotiin.

Suomen suosituimpien kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat asustelevat kesäisin saaristossa. Kemiönsaarella kerättiin kesäkuukausina huimat 9,5 kiloa ja Paraisilla 7,7 kiloa pakkausjätettä asukasta kohti. Sisämaassa hyväksi kolmoseksi sijoittuu Savonlinna, jossa kerättiin pakkausjätettä seitsemän kiloa asukasta kohti.

Kansainvälisen verkoston vapaaehtoiset kunnostamaan Kauppilan Umpipihan pärekattoja ja riukuaitoja

John Björkman.

Laitilalaisessa museokohteessa Kauppilan Umpipihalla järjestetään 21. heinäkuuta alkaen lähes kaksi viikkoa kestävä European Heritage Volunteers verkoston vapaaehtoisleiri. Leirin aikana kunnostetaan museokohteeseen kuuluvia pärekattoja ja riukuaitoja sekä maalataan rakennuksia punamultamaalilla.

Kymppitiellä päällystystöitä Ravattulan ja Liedon välillä

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä kymppitiellä Ravattulan ja Liedon välillä. Päällystystyöt alkavat kymppitiellä Hakkisten ja Liedon keskustan välillä tiistaina 16. heinäkuuta kello 18:n jälkeen.

Urheilu

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Maradona – pyhimys ja luopio

Diego Maradona pelasi parhaat vuotensa Napolissa 1980-luvun lopulla.

Asif Kapadia keskittyy dokumentissaan Diego Maradonan vuosiin Napolissa

Jälkipeli: Pesäpallolla vahva asema Pöytyällä

Pesäpallolla on vahva asema Pöytyällä. Pöytyän Urheilijoiden naiset pelaavat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Maaseudulla on kuitenkin omat haasteensa. Yhteistyötä pitää tehdä yli kuntarajojen, muun muassa Turun kanssa.

– Pöytyä on pinta-alaltaan kaksinkertainen Turkuun verrattuna. Meillä välimatkat ovat pitkiä. Pienessä seurassa joutuu panostamaan siihen, että lapset ylipäätään pääsevät liikkumaan, kertoo Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio haasteista, jotka ovat erilaisia maaseudulla kuin kaupungissa.

Otteluanalyysi: Muzacin pusku takasi voiton AC Oulusta

Toppari Valtteri Vesiaho debytoi onnistuneesti TPS-paidassa.

Kova ottelu, hyvä ottelu. Maalitilanteita ei ollut paljon, mutta TPS loi niitä enemmän kuin AC Oulu ja käytti niistä yhden. Vaihtomies Albijon Muzaci puski kulmasta voitto-osuman, ja TPS löi AC Oulun 1-0 (0-0) Kupittaalla Ykkösen kärkipään kamppailussa. Asetelma Ykkösen kärjessä säilyi entisellään, sillä Haka löi Jaron. TPS repi kuitenkin lisää kaulaa muihin, sillä Jaro ja MuSa ovat jo kymmenen pisteen päässä.

Missäs oot?: Rankkuutta kaipaava Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen.

Tavoitimme Turun Urheiluliittoa edustavan maantiepyöräilijä Antti-Jussi Juntusen perjantaina 5. heinäkuuta kello 11.40.

Åboraakkeli: Hyppytuliaisia Gävlestä?

Taika Koilahti.

Mitä tulee Suomen menestymismahdollisuuksiin, yleisurheilukesän kiinnostavimmat arvokisat alkavat torstaina, kun Gävlessä kisataan 22-vuotiaiden EM-kisat 11.–14. heinäkuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.