Kristian Palotie uskoo Ura Basketin potentiaaliin

Malik Dime on kahminut Ura Basketille alkukaudella levypalloja yli 12 levypallon keskiarvolla. Dime hallitseekin Korisliigan levypallotilastoa selvästi. Dime torjuu  Seagulsin Tyler Thorntonin heittoyrityksen. Malik Dime on kahminut Ura Basketille alkukaudella levypalloja yli 12 levypallon keskiarvolla. Dime hallitseekin Korisliigan levypallotilastoa selvästi. Dime torjuu Seagulsin Tyler Thorntonin heittoyrityksen. Kuva: Jari Laurikko

Täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Ura Basket on alkukauden aikana osoittanut, että sarjanousija on vakavasti otettava vastus mille tahansa Korisliigan joukkueelle. Vaikka alkukauden saldo on kelvollinen viisi voittoa ja kahdeksan tappiota, päävalmentaja Kristian Palotie uskoo kaarinalaisten pystyvän paljon nähtyä parempaan.

– Luultavasti meillä on kaikista Korisliigajoukkueista eniten potentiaalia parantaa verrattuna nykyiseen tasoon. Mestaruudesta en ala huudella, mutta potentiaalia paljon alkukautta parempaan meillä on, Palotie toteaa.

– Ihan kohtuullinen meidän alku on ollut, vaikka tappiopeleistä ainakin kolme on sellaisia, jotka olisi pitänyt saada käännettyä meille. Hiukan hitaammin joukkue on kehittynyt kuin mitä toivottiin, mutta pitää olla kärsivällinen, hän jatkaa.

Vaikka Palotie ei alkukauden tappioita loukkaantumisten piikkiin laitakaan, on selvää, että lukuisat loukkaantumiset ovat hankaloittaneet sarjanousijan pelaamista. Isojen ruutujen pelaajista muun muassa Stephen Croone, Eldar Skamo ja Pyry Rainamaa ovat olleet loukkaantuneina, Croone ja Skamo käytännössä koko alkukauden.

– Meidän peliajatus rakentui aika paljon sen varaan, että vahvat nelospaikan pelaajat laittavat palloa lattiaan. Nyt on kaksi nelospaikan pelaajaa ollut poissa. Se on vaikuttanut jonkin verran meidän hyökkäämiseemme.

Kärkimiesten poissaolo on näkynyt myös siinä, että Ura ei ole saanut juurikaan apua hyökkäyspeliin penkiltä. Vaihtopelaajien tekemät pisteet ovat jääneet vähiin. Penkkipelaajien tekemät pisteet ovat olleet järjestäen vain hiukan toisella kymmenellä.

Toisaalta avausviisikolla on kulkenut. Varsinkin levypalloja hurjalla tahdilla kahminut Malik Dime, syöttötilaston kärkisijoilla viihtyvä Fiifi Aidoo ja aavistuksen nihkeän alkukauden jälkeen vauhtiin päässyt Avery Woodson ovat kantaneet isoa vastuuta Uran hyökkäyksessä.

– Woodson on hyvä esimerkki kärsivällisyyden merkityksestä. Alkukaudesta joukkueen ulkopuolelta tuli vähän kritiikkiäkin hänen pelaamisestaan. Nyt hän on pistetilastojen kärkipäässä. Hänellä on valtava heittovoima. Suomessa on ollut vähän trendinä vaihtaa helposti ulkomaalaisia. Uskon, että tässäkin asiassa kärsivällisyys palkitaan, Palotie sanoo.

Parhaillaan käynnissä olevalla maaottelutauolla Uran harjoittelu painottuu yksilötaitoon pelisysteemin sisällä. Palotie uskoo, että Uran potentiaali alkaa näkyä entistä enemmän, kun kausi etenee. Uskoa lisää muun muassa sairastuvan tyhjeneminen.

– Maaottelutauon jälkeen Skamo ja Rainamaa palaavat kokoonpanoon. Croone on pidempään poissa. Hänen paikkaajakseen hankittu Chris McNealy ei ole vielä pelikunnoltaan parhaimmillaan, mutta hänenkin pelissään on näkynyt niitä juttuja, joita häneltä haluamme nähdä.

Ilkka Lappi

Vajaa viidesosa suomalaisista luottaa maan hallituksen talouslinjauksiin, enemmistö epäilee

Vain viidesosa (19 %) suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin pysyvien menojen lisäyksen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Enemmistö (52 %) on epäileväinen ja reilu neljännes (28 %) ei pysty ottamaan kantaa.

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

THL: Saattohoitoa ei saa kotiin riittävästi, päivystys ja sairaalat joutuvat paikkaamaan tilannetta

Kotihoidon asiakkaat käyvät elämänsä loppuvaiheessa usein päivystyksessä ja sairaalassa. Vuonna 2016 kotihoidon asiakkaista 90 prosenttia oli ollut sairaalassa kolmen kuukauden aikana ennen kuolemaansa ja 70 prosenttia oli käyttänyt päivystyspalveluja.

Lapset pois laitoksista

Lastensuojelun räikeät epäkohdat ovat nousseet kansan tietoisuuteen. Olisi jo aika tehdä asialle jotain ja päästää lapset pois laitoksista läheisten hoiviin. Vangitkin pääsevät vankilasta pois rangaistuksen kärsittyään, mutta lapset saattavat joutua olemaan lastensuojelun asiakkaana koko ikänsä, 18:sta ikävuoteen saakka.

Asfaltointi haittaa liikennettä Satakunnantiellä

Asfaltointityö haittaa liikennettä Satakunnantiellä 16.–18. heinäkuuta. Työaika on kello 7–17. Työkoneita on liikenteen seassa.

Syksyn opintolainan voi nostaa elokuun alusta alkaen

Kela on tarkistanut opintojaan jatkavien opintolainat lukuvuodeksi 2019–20. Seuraavan lukuvuoden lainatakauspäätökset on lähetetty 115 925 opiskelijalle. Opintolainan ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen.

Kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat viime vuonna saaristossa

Monien mökkipaikkakuntien pakkauskeräyksessä näkyy erityisesti mökkiläisten saapuminen mökeille ja paluu takaisin kotiin.

Suomen suosituimpien kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat asustelevat kesäisin saaristossa. Kemiönsaarella kerättiin kesäkuukausina huimat 9,5 kiloa ja Paraisilla 7,7 kiloa pakkausjätettä asukasta kohti. Sisämaassa hyväksi kolmoseksi sijoittuu Savonlinna, jossa kerättiin pakkausjätettä seitsemän kiloa asukasta kohti.

Kansainvälisen verkoston vapaaehtoiset kunnostamaan Kauppilan Umpipihan pärekattoja ja riukuaitoja

John Björkman.

Laitilalaisessa museokohteessa Kauppilan Umpipihalla järjestetään 21. heinäkuuta alkaen lähes kaksi viikkoa kestävä European Heritage Volunteers verkoston vapaaehtoisleiri. Leirin aikana kunnostetaan museokohteeseen kuuluvia pärekattoja ja riukuaitoja sekä maalataan rakennuksia punamultamaalilla.

Kymppitiellä päällystystöitä Ravattulan ja Liedon välillä

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä kymppitiellä Ravattulan ja Liedon välillä. Päällystystyöt alkavat kymppitiellä Hakkisten ja Liedon keskustan välillä tiistaina 16. heinäkuuta kello 18:n jälkeen.

Urheilu

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Maradona – pyhimys ja luopio

Diego Maradona pelasi parhaat vuotensa Napolissa 1980-luvun lopulla.

Asif Kapadia keskittyy dokumentissaan Diego Maradonan vuosiin Napolissa

Jälkipeli: Pesäpallolla vahva asema Pöytyällä

Pesäpallolla on vahva asema Pöytyällä. Pöytyän Urheilijoiden naiset pelaavat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Maaseudulla on kuitenkin omat haasteensa. Yhteistyötä pitää tehdä yli kuntarajojen, muun muassa Turun kanssa.

– Pöytyä on pinta-alaltaan kaksinkertainen Turkuun verrattuna. Meillä välimatkat ovat pitkiä. Pienessä seurassa joutuu panostamaan siihen, että lapset ylipäätään pääsevät liikkumaan, kertoo Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio haasteista, jotka ovat erilaisia maaseudulla kuin kaupungissa.

Otteluanalyysi: Muzacin pusku takasi voiton AC Oulusta

Toppari Valtteri Vesiaho debytoi onnistuneesti TPS-paidassa.

Kova ottelu, hyvä ottelu. Maalitilanteita ei ollut paljon, mutta TPS loi niitä enemmän kuin AC Oulu ja käytti niistä yhden. Vaihtomies Albijon Muzaci puski kulmasta voitto-osuman, ja TPS löi AC Oulun 1-0 (0-0) Kupittaalla Ykkösen kärkipään kamppailussa. Asetelma Ykkösen kärjessä säilyi entisellään, sillä Haka löi Jaron. TPS repi kuitenkin lisää kaulaa muihin, sillä Jaro ja MuSa ovat jo kymmenen pisteen päässä.

Missäs oot?: Rankkuutta kaipaava Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen.

Tavoitimme Turun Urheiluliittoa edustavan maantiepyöräilijä Antti-Jussi Juntusen perjantaina 5. heinäkuuta kello 11.40.

Åboraakkeli: Hyppytuliaisia Gävlestä?

Taika Koilahti.

Mitä tulee Suomen menestymismahdollisuuksiin, yleisurheilukesän kiinnostavimmat arvokisat alkavat torstaina, kun Gävlessä kisataan 22-vuotiaiden EM-kisat 11.–14. heinäkuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.