Kristian Palotie uskoo Ura Basketin potentiaaliin

Malik Dime on kahminut Ura Basketille alkukaudella levypalloja yli 12 levypallon keskiarvolla. Dime hallitseekin Korisliigan levypallotilastoa selvästi. Dime torjuu  Seagulsin Tyler Thorntonin heittoyrityksen. Malik Dime on kahminut Ura Basketille alkukaudella levypalloja yli 12 levypallon keskiarvolla. Dime hallitseekin Korisliigan levypallotilastoa selvästi. Dime torjuu Seagulsin Tyler Thorntonin heittoyrityksen. Kuva: Jari Laurikko

Täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Ura Basket on alkukauden aikana osoittanut, että sarjanousija on vakavasti otettava vastus mille tahansa Korisliigan joukkueelle. Vaikka alkukauden saldo on kelvollinen viisi voittoa ja kahdeksan tappiota, päävalmentaja Kristian Palotie uskoo kaarinalaisten pystyvän paljon nähtyä parempaan.

– Luultavasti meillä on kaikista Korisliigajoukkueista eniten potentiaalia parantaa verrattuna nykyiseen tasoon. Mestaruudesta en ala huudella, mutta potentiaalia paljon alkukautta parempaan meillä on, Palotie toteaa.

– Ihan kohtuullinen meidän alku on ollut, vaikka tappiopeleistä ainakin kolme on sellaisia, jotka olisi pitänyt saada käännettyä meille. Hiukan hitaammin joukkue on kehittynyt kuin mitä toivottiin, mutta pitää olla kärsivällinen, hän jatkaa.

Vaikka Palotie ei alkukauden tappioita loukkaantumisten piikkiin laitakaan, on selvää, että lukuisat loukkaantumiset ovat hankaloittaneet sarjanousijan pelaamista. Isojen ruutujen pelaajista muun muassa Stephen Croone, Eldar Skamo ja Pyry Rainamaa ovat olleet loukkaantuneina, Croone ja Skamo käytännössä koko alkukauden.

– Meidän peliajatus rakentui aika paljon sen varaan, että vahvat nelospaikan pelaajat laittavat palloa lattiaan. Nyt on kaksi nelospaikan pelaajaa ollut poissa. Se on vaikuttanut jonkin verran meidän hyökkäämiseemme.

Kärkimiesten poissaolo on näkynyt myös siinä, että Ura ei ole saanut juurikaan apua hyökkäyspeliin penkiltä. Vaihtopelaajien tekemät pisteet ovat jääneet vähiin. Penkkipelaajien tekemät pisteet ovat olleet järjestäen vain hiukan toisella kymmenellä.

Toisaalta avausviisikolla on kulkenut. Varsinkin levypalloja hurjalla tahdilla kahminut Malik Dime, syöttötilaston kärkisijoilla viihtyvä Fiifi Aidoo ja aavistuksen nihkeän alkukauden jälkeen vauhtiin päässyt Avery Woodson ovat kantaneet isoa vastuuta Uran hyökkäyksessä.

– Woodson on hyvä esimerkki kärsivällisyyden merkityksestä. Alkukaudesta joukkueen ulkopuolelta tuli vähän kritiikkiäkin hänen pelaamisestaan. Nyt hän on pistetilastojen kärkipäässä. Hänellä on valtava heittovoima. Suomessa on ollut vähän trendinä vaihtaa helposti ulkomaalaisia. Uskon, että tässäkin asiassa kärsivällisyys palkitaan, Palotie sanoo.

Parhaillaan käynnissä olevalla maaottelutauolla Uran harjoittelu painottuu yksilötaitoon pelisysteemin sisällä. Palotie uskoo, että Uran potentiaali alkaa näkyä entistä enemmän, kun kausi etenee. Uskoa lisää muun muassa sairastuvan tyhjeneminen.

– Maaottelutauon jälkeen Skamo ja Rainamaa palaavat kokoonpanoon. Croone on pidempään poissa. Hänen paikkaajakseen hankittu Chris McNealy ei ole vielä pelikunnoltaan parhaimmillaan, mutta hänenkin pelissään on näkynyt niitä juttuja, joita häneltä haluamme nähdä.

Ilkka Lappi

Väinö Rahko jatkaa Loimussa ainakin kevääseen 2021

Väinö Rahko.

Lentopallon Mestaruusliigassa debytoinut 199-senttinen yleispelaaja Väinö Rahko , 18, on tehnyt kahden vuoden jatkosopimukseen kasvattajaseuransa kanssa. Rymättyläläislähtöinen tulevaisuuden nimi nähdään oranssissa paidassa vähintään kevääseen 2021 asti.

Uusi Tuomioistuinvirasto aloittaa vuonna 2020

Tuomioistuinvirasto aloittaa toimintansa vuonna 2020. Uudistuksen voimaantulo on tarkoitus vahvistaa tasavallan presidentin esittelyssä perjantaina.

Raakapuun reaalinen kantohinta nousi kuudella prosentilla

Metsäteollisuuden ostamaa puuta kirjautui tilastoon 51,5 miljoonaa kuutiometriä.

Viime vuotta leimasi yksityismetsistä ostetun raakapuun reaalisen kantohintatason selvä kallistuminen. Nousua oli kuusi prosenttia edellisvuodesta. Metsäteollisuus ostaa valtaosan yksityismetsien puusta pystykaupoilla, ja niiden osuus puukaupasta ylsi lähes 90 prosenttiin.

Merenkulun hiilidioksidipäästöjen tiedonkeruuta yhtenäistetään

Euroopan komissio on antanut ehdotuksen asetukseksi, joka yhtenäistää EU:n tietojen keruuta merenkulun hiilidioksidipäästöistä maailmanlaajuisen järjestelmän kanssa. Valtioneuvosto toimitti asetusta koskevan kirjelmän eduskunnalle torstaina.

Kenelle Junior Taito -palkinto?

Taitoliitto ja LähiTapiola jakavat toisen kerran nuorille taitajille suunnatun kädentaitojen palkinnon. Palkinnon voi saada 12–25-vuotias nuori käsityön tekijä tai ryhmä, joka harrastaa käsitöiden tekemistä ja saa iloa itse tekemisestä, on edistänyt jollain tavalla käsityön asiaa vaikkapa harrastuksessa, somessa tai opiskelussa.

Jo kerran viikossa tehty voimaharjoittelu hyödyttää iäkkäitä

Tuoreen tutkimuksen mukaan jo kerran viikossa tehty voimaharjoittelu kuntosalilla on hyödyllistä yli 65-vuotiaiden terveydelle. Hyödyt näkyivät veriarvojen, lihasvoiman ja henkisen hyvinvoinnin paranemisena.

Tietosuojavaltuutetun toimistolle ilmoitettu jo 2 700 henkilötietojen tietoturvaloukkausta

Organisaatioiden ilmoitusvelvollisuus alkoi toukokuussa 2018, kun EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ryhdyttiin soveltamaan. Tietosuojavaltuutetun toimistossa on havaittu, että ilmoituskynnys vaihtelee organisaatioittain.

Suomalaisen rockjournalismin isä Waldemar Wallenius Vinyyli-iltamissa

Legendaarinen rockjournalisti Jukka ”Waldemar” Wallenius on Raision kaupunginkirjaston Vinyyli-iltamien vieraana maanantaina 4. maaliskuuta. Toimittaja Kimmo Lilja haastattelee suomalaisen rockjournalismin isää kello 18 musiikki- ja taideosastolla.

Raskaat ajoneuvoyhdistelmät kolaroivat kasitiellä

Raskas ajoneuvoyhdistelmä jäi lauantaina yöllä kello 1.20 kasitiellä paikalleen loivassa ylämäessä Laitilasta Turun suuntaan Ilomäentien kohdalla.

Urheilu

Väinö Rahko jatkaa Loimussa ainakin kevääseen 2021

Väinö Rahko.

Lentopallon Mestaruusliigassa debytoinut 199-senttinen yleispelaaja Väinö Rahko , 18, on tehnyt kahden vuoden jatkosopimukseen kasvattajaseuransa kanssa. Rymättyläläislähtöinen tulevaisuuden nimi nähdään oranssissa paidassa vähintään kevääseen 2021 asti.

Puukkokatsomo: Kuivin jaloin

Susanna Tapani, numero 77.

Naisten jääkiekon SM-liigaan täksi kaudeksi noussut TPS selvisi kaudesta lopulta kuivin jaloin, kun se onnistui välttämään karsinnat, mikä oli joukkueen tavoitteena.

Raision Loimun passari Kasper Vuorinen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Kasper Vuorinen.

Lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi on valittu Kasper Vuorinen . Raision Loimun passarina Mestaruusliigassa pelaava Vuorinen on opiskellut valmennusta Jyväskylän yliopistossa ja on hakenut valmennusoppia myös ulkomailta.

Jääkiekkoharrastuksen jatkumiseen vaikuttaa monta tekijää juniori-iässä

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kolmen vuoden seurantatutkimuksen mukaan 15-vuotiaana jääkiekkoa harrastaneista 60 prosenttia jatkoi lajia edelleen 18-vuotiaana. Alueelliset erot harrastuksen jatkumisessa olivat kuitenkin suuria vaihdellen 20–80 prosentin välillä. Mitä aikaisemmin jääkiekko oli aloitettu, sitä todennäköisempää oli harrastuksen jatkuminen.

Teemu Packalénin paluu häkkiin lähestyy

Teemu Packalén hioo parhaillaan huippukuntoa Montrealissa maineikkaalla Tristar-salilla. Miehen tähtäimessä on paluu tositoimiin vielä tänä keväänä.

Suomalainen vapaaotteluväki on joutunut odottamaan pitkään Teemu Packalénin paluuta tositoimiin. Turkulaisen edellisestä ottelusta tulee maaliskuussa kuluneeksi kaksi vuotta. Tuolloin ottelu päättyi puolessa minuutissa tyrmäystappioon Marc Diakiesea vastaan.

Kankaisten Golf ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa

Timo Tuominen.

Maskussa toimiva Kankaisten Golf ry on ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa. Kankaisten Golfin lisäksi ehdolla ovat Espoon Ringside Golf ja oululainen Virpiniemi Golf. Vuoden golfseura julkistetaan lauantaina 16. maaliskuuta Helsingissä pidettävässä Golfgaalassa.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?