Kristian Palotie uskoo Ura Basketin potentiaaliin

Malik Dime on kahminut Ura Basketille alkukaudella levypalloja yli 12 levypallon keskiarvolla. Dime hallitseekin Korisliigan levypallotilastoa selvästi. Dime torjuu  Seagulsin Tyler Thorntonin heittoyrityksen. Malik Dime on kahminut Ura Basketille alkukaudella levypalloja yli 12 levypallon keskiarvolla. Dime hallitseekin Korisliigan levypallotilastoa selvästi. Dime torjuu Seagulsin Tyler Thorntonin heittoyrityksen. Kuva: Jari Laurikko

Täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Ura Basket on alkukauden aikana osoittanut, että sarjanousija on vakavasti otettava vastus mille tahansa Korisliigan joukkueelle. Vaikka alkukauden saldo on kelvollinen viisi voittoa ja kahdeksan tappiota, päävalmentaja Kristian Palotie uskoo kaarinalaisten pystyvän paljon nähtyä parempaan.

– Luultavasti meillä on kaikista Korisliigajoukkueista eniten potentiaalia parantaa verrattuna nykyiseen tasoon. Mestaruudesta en ala huudella, mutta potentiaalia paljon alkukautta parempaan meillä on, Palotie toteaa.

– Ihan kohtuullinen meidän alku on ollut, vaikka tappiopeleistä ainakin kolme on sellaisia, jotka olisi pitänyt saada käännettyä meille. Hiukan hitaammin joukkue on kehittynyt kuin mitä toivottiin, mutta pitää olla kärsivällinen, hän jatkaa.

Vaikka Palotie ei alkukauden tappioita loukkaantumisten piikkiin laitakaan, on selvää, että lukuisat loukkaantumiset ovat hankaloittaneet sarjanousijan pelaamista. Isojen ruutujen pelaajista muun muassa Stephen Croone, Eldar Skamo ja Pyry Rainamaa ovat olleet loukkaantuneina, Croone ja Skamo käytännössä koko alkukauden.

– Meidän peliajatus rakentui aika paljon sen varaan, että vahvat nelospaikan pelaajat laittavat palloa lattiaan. Nyt on kaksi nelospaikan pelaajaa ollut poissa. Se on vaikuttanut jonkin verran meidän hyökkäämiseemme.

Kärkimiesten poissaolo on näkynyt myös siinä, että Ura ei ole saanut juurikaan apua hyökkäyspeliin penkiltä. Vaihtopelaajien tekemät pisteet ovat jääneet vähiin. Penkkipelaajien tekemät pisteet ovat olleet järjestäen vain hiukan toisella kymmenellä.

Toisaalta avausviisikolla on kulkenut. Varsinkin levypalloja hurjalla tahdilla kahminut Malik Dime, syöttötilaston kärkisijoilla viihtyvä Fiifi Aidoo ja aavistuksen nihkeän alkukauden jälkeen vauhtiin päässyt Avery Woodson ovat kantaneet isoa vastuuta Uran hyökkäyksessä.

– Woodson on hyvä esimerkki kärsivällisyyden merkityksestä. Alkukaudesta joukkueen ulkopuolelta tuli vähän kritiikkiäkin hänen pelaamisestaan. Nyt hän on pistetilastojen kärkipäässä. Hänellä on valtava heittovoima. Suomessa on ollut vähän trendinä vaihtaa helposti ulkomaalaisia. Uskon, että tässäkin asiassa kärsivällisyys palkitaan, Palotie sanoo.

Parhaillaan käynnissä olevalla maaottelutauolla Uran harjoittelu painottuu yksilötaitoon pelisysteemin sisällä. Palotie uskoo, että Uran potentiaali alkaa näkyä entistä enemmän, kun kausi etenee. Uskoa lisää muun muassa sairastuvan tyhjeneminen.

– Maaottelutauon jälkeen Skamo ja Rainamaa palaavat kokoonpanoon. Croone on pidempään poissa. Hänen paikkaajakseen hankittu Chris McNealy ei ole vielä pelikunnoltaan parhaimmillaan, mutta hänenkin pelissään on näkynyt niitä juttuja, joita häneltä haluamme nähdä.

Ilkka Lappi

Kristiinankadulla huoneistopalo, ensihoito tarkisti yhden henkilön voinnin

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Kristiinankadulla syttyi huoneistopalo lauantaina aamulla.

Joululaulut katkaisevat lahjakiireet Varissuon ostarilla

Annamaria Lehto.

Turun Katariinanseurakunta kokeilee tänä vuonna urbaania lähestymistapaa Kauneimpiin joululauluihin. Tapahtumapaikkana on Varissuon liikekeskuksen keskusaukion tuntumassa sijaitseva Kahvila A&B, jonne voi piipahtaa laulamaan vaikkapa ostosten lomassa keskiviikkona 19. joulukuuta kello 17–18.30.

Trafin sähköiset asiointipalvelut avattu osittain

Viestintävirasto on liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä arvioinut Trafin sähköisiä asiointipalveluita ja erityisesti sitä, ovatko muut asiointipalvelut kuin kuljettajatietopalvelut käyttöönotettavissa laillisesti ja turvallisesti.

Eurojackpotissa yksi täysosuma

Eurojackpotin kierroksella 50/2018 löytyi yksi täysosuma. Kymmenen miljoonan euron potti osui Espanjaan.

Tonttujuoksu aiheuttaa vähäistä haittaa liikenteelle keskustan alueella lauantaina

Tonttujuoksu aiheuttaa vähäistä haittaa keskustan liikenteelle lauantaina 15. joulukuuta kello 12–16.

Väitös: Raha ei ratkaise alueiden elinvoimaisuutta

Jos raha olisi ratkaisu elinvoimaisuuteen, niin uudistuminen ja kehittäminen olisi turhaa. Alueellinen elinvoima lähtee arvoista ja asiakastyytyväisyydestä, ilmenee Keijo Houhalan Vaasan yliopistossa tarkastettavasta tuotantotalouden väitöstutkimuksesta.

Rehutehdas Agrox rikkoi 100 000 tonnin tuotantorajan

Mynämäellä avattiin syyskuussa 2016 rehutehdas Agrox Oy. Agroxin valmistamasta tuotannosta reilu 60 prosenttia on siipikarjalle valmistettua rehua eli muniville kanoille ja broilerilla ja loput 30 prosenttia tuotannosta on sikarehua.

Palkansaajan kokonaisveroaste alenee

Tuloverotus kevenee ja kulutuksen verotus kiristyy lievästi ensi vuonna, selviää vuoden 2019 luvuilla päivitetystä Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n Verokoneesta. Palkansaajista valtaosan kokonaisveroaste kevenee. Kuntakohtaiset erot ovat kuitenkin merkittäviä, sillä 46 kuntaa korottaa kunnallisveroa ja viisi laskee sitä.

Kansantalouden tuotanto kasvoi lokakuussa vuodentakaisesta, laskua edelliskuukaudesta

Tuotannon volyymi 2005–2018, trendi ja kausitasoitettu sarja.

Lokakuun työpäiväkorjattu tuotanto oli 2,9 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Kausitasoitettu tuotanto oli lokakuussa 0,2 prosenttia edelliskuukautta matalammalla tasolla. Syyskuun työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 3,4 prosenttia (oli 3,2) edellisvuoden syyskuusta.

Kaupunki
Urheilu

Syksyn urheilukirjat nostivat myös naiset esiin

Tänäkin syksynä on ilmestynyt monta kiinnostavaa urheilukirjaa. Poimimme laajasta tarjonnasta muutaman joululahjavinkin.

Montola ja Latonen tekivät jatkosopimuksen TPS:n kanssa

Joakim Latonen.

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva TPS on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Keskikenttäpelaaja Juho Montola ja hyökkääjä Joakim Latonen jatkavat TPS:n riveissä kauden 2019 kattavalla jatkosopimuksella.

Petrus Palmu palaa TPS:aan

Petrus Palmu.

Turun Palloseura saa riveihinsä paluumuuttajan, kun viime kaudella TPS:n paidassa Liigan vuoden tulokkaaksi valittu Petrus Palmu , 21, liittyy mustavalkoisten riveihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikielto

Ilkka Heikkinen.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikiellon lauantain KooKoo–TPS-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta. Zach Budishille ei määrätty pelikieltoa.

Jälkipeli: Sokan sukupuussa kiekosta kasvoi reikäpallo

Vanhempien rooli lapsen urheiluharrastuksen tukemisessa on äärimmäisen tärkeä. Miikka Sokan (kesk.) isä Mikko ja äiti Mari ovat aina paikalla, kun perheen poika pelaa.

Kuuluttajan kuulutus vaikuttaa perin tutulta. Tälläkään kertaa, kun tehot ovat 1+5, ei ole epäselvyyttä ottelun tärkeimmästä pelaajasta.

Turkulaisurheilijat sykähdyttivät vuonna 2018 kansainvälisillä kentillä

Lukas Hradeckyn otteet Saksassa ja Suomen maajoukkueen paidassa ovat sykähdyttäneet.

Urheiluvuosi on tarjonnut monta sykähdyttävää hetkeä. Muistelemme muutamaa turkulaisittain hienoa hetkeä vuoden varrelta.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?