Ura Basket suuria horjuttamaan

Fiifi Aidoo on iso vastuunkantaja Ura Basketin alkavan kauden joukkueessa. Fiifi Aidoo on iso vastuunkantaja Ura Basketin alkavan kauden joukkueessa. Kuva: Jane Iltanen

Kaarinalaiset aloittavat kotiottelunsa Turussa herkkupalalla

Turun seudun koripallossa alkaa uusi aika tällä viikolla. Kaarinan Ura Basket avaa 10. lokakuuta Korisliigataipaleensa vierasottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. Kunnon koripallohuumaa on luvassa lauantaina 13. lokakuuta kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Tuolloin Ura saa vastaan sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Salon Vilppaan Teemu Rannikon johdolla.

Viimeksi Korisliigaa on nähty Turussa muutama vuosi sitten, kun Loimaan Bisons pelasi Pantteri-patsaasta Joensuun Katajaa vastaan. Edellisen kerran Turussa säännöllisemmin nähtiin miesten pääsarjatason koripalloa yli kymmenen vuotta, kun Turun NMKY ja Ura yhdistyivät hetkeksi Aura Basketin nimellä. Tosin lyhytikäisen projektin taru loppui jo 2006.

Paikallistaisto Uran ja Vilppaan välillä kauden alkuun on sekä Uralle että Turun seudun koripallolle erinomainen juttu. 38-vuotias Rannikko on varma kassamagneetti. Lisäksi ”Taikuri” on edelleen kotimaan kenttien valovoimaisimpia tähtiä. Jossittelu ei kannata, mutta hyvin todennäköisesti viime keväänä Vilpas maksoi Rannikon loukkaantumisesta mestaruudella.

Pelkästään Rannikon ja historiallisuuden varaan Uran ensimmäisen kotiottelun vetovoimaa ei tarvitse laskea. Korisliigaan nousseella Uralla on heittää kentälle varsin mielenkiintoinen nippu. Etukäteen ajatellen Uran miehistön mielenkiintoisin nimi on Fiifi Aidoo. 22-vuotias Aidoo on pelannut viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa ja ehtinyt pelata neljä peliä myös maajoukkueessa. Takamieheltä voikin odottaa murtautumista laajempaan kansalliseen tietoisuuteen alkavan kauden aikana.

Pelkästään Aidoon varaan nousijan peli ei rakennu. Joukkueen ulkomaalaisvahvistukset viimeisimpänä sisään tulleen Avery Woodsonin johdolla ovat kiinnostavia tyyppejä, vaikka kaksi kolmesta onkin vielä katsomattomia kortteja kotimaan parketeilla. Woodson on upottanut kolmosia kovalla prosentilla ja lisäksi takamies on profiililtaan puolustusekspertti.

Myös muut ulkomaalaiset, eli Malik Dime ja Stephen Croone, ovat kiinnostavia. Senegalilaissyntyinen Dime on päälle kaksimetrinen järkäle korin alle. Myös häneltä odotetaan vahvaa puolustamista ja levypallojen repimistä. Croone totutteli viime vuonna suomalaiseen koripalloon Lapualla ja pussitti peliä kohti vajaat 15 pistettä.

Lähtökohtaisesti Ura ei kuulu Korisliigan kärkijoukkueisiin, mutta Kristian Palotien valmentamalla joukkueella on hyvät mahdollisuudet horjuttaa kauden edetessä lähes mitä tahansa joukkuetta Korisliigassa, varsinkin, jos joukkue pystyy olemaan Palotien lanseeraaman ”kaaos-koripallon” ytimessä.

Ilkka Lappi

Työryhmä: Kunnallisen ja yksityisen sektorin eläkejärjestelmän yhdistäminen mahdollista ja tarkoituksenmukaista

Kunnallinen eläkejärjestelmä ja yksityisen sektorin eläkejärjestelmä olisi mahdollista ja tarkoituksenmukaista yhdistää. Näin toteaa raportissaan eläkejärjestelmien erillisyyttä selvittänyt sosiaali- ja terveysministeriön ja valtiovarainministeriön yhteinen työryhmä. Eläkejärjestelmien yhdistämisen hyötynä olisi riskien jakaminen yhdessä.

Punasolujen käyttö sairaaloissa laskenut tasaisesti

Punasolujen käyttö sairaaloissa on laskenut tasaisesti 2000-luvulla, ja myös verta on vastaavasti kerätty joka vuosi edellisvuotta vähemmän. Viime vuonna laskeva trendi kuitenkin taittui, ja verta kerättiin sekä toimitettiin Suomen sairaaloihin hieman edellisvuotta enemmän.

Kasvillisuutta siistitään Kerrolanpuistossa Raisiossa

Raision kaupungin kunnallistekniset palvelut on aloittanut kasvillisuuden raivaus- ja siistimistyöt Kerrolanpuistossa.

Alkuvuoden suosituin kalaresepti nopeaa uuniruokaa

Alkuvuoden hitiksi on noussut mehevät silakkapihvit uunissa -resepti.

Pro Kala ry:n nettisivuilla on satoja kalareseptejä. Tämän alkuvuoden hitiksi on noussut mehevät silakkapihvit uunissa -resepti, jota on käyty lukemassa enemmän kuin mitään muuta reseptiä.

Duuni tukee nuorten äitien ja isien siirtymistä perhevapailta työelämään tai opiskelemaan

Duuni auttaa nuorta äitiä tai isää hyödyntämään vanhemmuuden taitoja, kun on aika palata perhevapailta työelämään tai opiskelemaan. Hankkeessa tarjotaan maksutonta ryhmätoimintaa ja ohjausta oman tulevaisuuden suunnittelun tueksi.

Lausteen koulu lähiönsä sydän

Kirjoittajan mukaan lähiöt tarvitset koulunsa.

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina 28. tammikuuta mittavan toimenpideohjelman syrjäytymisen ja alueellisen eriytymisen ehkäisemiseksi. Itse en päässyt osallistumaan tuohon päätöksentekoon, sillä osallistuin samaan aikaan järjestettyyn tilaisuuteen Lausteen koulussa.

Kela: Opintotuen puhelinpalvelussa ruuhkaa

Kela on postittanut opiskelijoille opintotuen takaisinmaksuehdotukset. Opiskelija voi katsoa päätösehdotuksen myös verkossa Kelan asiointipalvelussa ja jättää tarvittaessa siellä uudelleenkäsittelypyynnön jonottamatta.

Varsinaissuomalainen teknologiayritys Pilvia kansainvälistyy Business Finlandin myöntämällä Tempo-rahoituksella

Lotta ja Sami Niemi.

Pilvia on pyhärantalainen Turussa toimiva perheyritys, joka tarjoaa muun muassa WordPress-hostingpalvelua. Vaikka Pilvia on nuori teknologiayritys, kokemusta löytyy monen vuoden takaa aiemman yrityksen parista. Itsekehitetty alusta otettiin käyttöön vuonna 2016.

Avoimia työpaikkoja viime vuoden lopulla enemmän kuin vuotta aiemmin

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä 41 000, kun vuotta aiemmin määrä oli 37 200. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta ja kuvaavat joulukuun ensimmäisen päivän tilannetta. Vuonna 2018 avoimia työpaikkoja oli keskimäärin 49 400, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna (41 600).

Urheilu

Kankaisten Golf ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa

Timo Tuominen.

Maskussa toimiva Kankaisten Golf ry on ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa. Kankaisten Golfin lisäksi ehdolla ovat Espoon Ringside Golf ja oululainen Virpiniemi Golf. Vuoden golfseura julkistetaan lauantaina 16. maaliskuuta Helsingissä pidettävässä Golfgaalassa.

Åboraakkeli: Huuhkajat laskeutuvat Kupittaalle?

Päävalmentaja Markku Kanerva ja Huuhkajat valmistautuivat Kupittaalla Turkki-otteluun lokakuussa 2017.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen taival EM-karsinnoissa alkaa runsaan kuukauden kuluttua. Tänä vuonna Suomi pelaa kymmenen karsintaottelua, joista viisi kotikentällä. Bosnia-Hertsegovina, Kreikka ja Italia kohdataan varmuudella Tampereella, mutta lokakuun Armenia-ottelun ja marraskuun Liechtenstein-ottelun pelipaikkaa ei ole vielä päätetty.

Mika Lamppu avustamaan Kreikkaan

Turun Erotuomarikerhon avustava erotuomari Mika Lamppu on mukana sunnuntaina 17. helmikuuta Kreikan liigan huippuottelussa Olympiakos–AEK. Ottelun erotuomarina toimii Ville Nevalainen ja toinen avustava erotuomari on Jukka Honkanen .

Jälkipeli: Kiekkolegenda Ville Vahalahden komea ura tuli päätökseen

Vahalahden koko perhe oli mukana hienosti järjestetyssä juhlaottelussa.

- Totta kai järjestämme! Ville Vahalahti on loistava pelaaja ja upea ihminen.

Aleksi "Sählä" Salonen tuo ääntä ja huumoria TPS:n koppiin

Aleksi Salonen tuli Turkuun ottamaan isoa vastuuta ja kovia peliminuutteja.

Kun jääkiekkoilija siirtyy seurasta toiseen, moni asia muuttuu. Jos siirto tapahtuu kesken kauden, muutoksen pureskeluun ei pahemmin jää aikaa.

Jälkipeli: Hirvensalon rinteet ovat mainiossa kunnossa

Hirvensalon laskettelukeskuksessa vietetään vuoden kiireisintä aikaa. Iltavalaistuksessa kelpaa lasketella, sillä rinteet ovat hyvässä kunnossa.

– Odota! Nyt on pakko keskeyttää haastattelu hetkeksi. Pihalle tuli juuri tärkeä postilähetys Itävallasta.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?