Ura Basket suuria horjuttamaan

Fiifi Aidoo on iso vastuunkantaja Ura Basketin alkavan kauden joukkueessa. Fiifi Aidoo on iso vastuunkantaja Ura Basketin alkavan kauden joukkueessa. Kuva: Jane Iltanen

Kaarinalaiset aloittavat kotiottelunsa Turussa herkkupalalla

Turun seudun koripallossa alkaa uusi aika tällä viikolla. Kaarinan Ura Basket avaa 10. lokakuuta Korisliigataipaleensa vierasottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. Kunnon koripallohuumaa on luvassa lauantaina 13. lokakuuta kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Tuolloin Ura saa vastaan sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Salon Vilppaan Teemu Rannikon johdolla.

Viimeksi Korisliigaa on nähty Turussa muutama vuosi sitten, kun Loimaan Bisons pelasi Pantteri-patsaasta Joensuun Katajaa vastaan. Edellisen kerran Turussa säännöllisemmin nähtiin miesten pääsarjatason koripalloa yli kymmenen vuotta, kun Turun NMKY ja Ura yhdistyivät hetkeksi Aura Basketin nimellä. Tosin lyhytikäisen projektin taru loppui jo 2006.

Paikallistaisto Uran ja Vilppaan välillä kauden alkuun on sekä Uralle että Turun seudun koripallolle erinomainen juttu. 38-vuotias Rannikko on varma kassamagneetti. Lisäksi ”Taikuri” on edelleen kotimaan kenttien valovoimaisimpia tähtiä. Jossittelu ei kannata, mutta hyvin todennäköisesti viime keväänä Vilpas maksoi Rannikon loukkaantumisesta mestaruudella.

Pelkästään Rannikon ja historiallisuuden varaan Uran ensimmäisen kotiottelun vetovoimaa ei tarvitse laskea. Korisliigaan nousseella Uralla on heittää kentälle varsin mielenkiintoinen nippu. Etukäteen ajatellen Uran miehistön mielenkiintoisin nimi on Fiifi Aidoo. 22-vuotias Aidoo on pelannut viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa ja ehtinyt pelata neljä peliä myös maajoukkueessa. Takamieheltä voikin odottaa murtautumista laajempaan kansalliseen tietoisuuteen alkavan kauden aikana.

Pelkästään Aidoon varaan nousijan peli ei rakennu. Joukkueen ulkomaalaisvahvistukset viimeisimpänä sisään tulleen Avery Woodsonin johdolla ovat kiinnostavia tyyppejä, vaikka kaksi kolmesta onkin vielä katsomattomia kortteja kotimaan parketeilla. Woodson on upottanut kolmosia kovalla prosentilla ja lisäksi takamies on profiililtaan puolustusekspertti.

Myös muut ulkomaalaiset, eli Malik Dime ja Stephen Croone, ovat kiinnostavia. Senegalilaissyntyinen Dime on päälle kaksimetrinen järkäle korin alle. Myös häneltä odotetaan vahvaa puolustamista ja levypallojen repimistä. Croone totutteli viime vuonna suomalaiseen koripalloon Lapualla ja pussitti peliä kohti vajaat 15 pistettä.

Lähtökohtaisesti Ura ei kuulu Korisliigan kärkijoukkueisiin, mutta Kristian Palotien valmentamalla joukkueella on hyvät mahdollisuudet horjuttaa kauden edetessä lähes mitä tahansa joukkuetta Korisliigassa, varsinkin, jos joukkue pystyy olemaan Palotien lanseeraaman ”kaaos-koripallon” ytimessä.

Ilkka Lappi

Terassit ennen mittumaaria kesäkuntoon

Kesäkuun alku on paras aika laittaa kodin parvekkeet ja terassit kesäkuntoon. Helppous ja koko kesän toimivuus ovat valttia istutuksen suunnittelussa. Niihin voi vaikuttaa parhaiten perustamisvaiheessa. Hanki reilunkokoisia ruukkuja, jolloin kastelu ja lannoitus onnistuvat varmimmin. Istutusvaiheessa ruukkuseokseen lisätään pitkäaikaislannoitetta.

Nainen soitti aiheettomasti 51 kertaa hätäkeskukseen, päätyi poliisin huomaan

Turun pääpoliisiaseman suojiin päätyi lauantai-illalla vuonna 1978 syntynyt nainen. Hän oli lauantaina puolenyön ja kello 19.40:n välillä soittanut hätäkeskukseen 51 aiheetonta puhelua.

Poliisi pysäytti rattijuopon Rieskalähteentiellä

Poliisin pysäyttämäksi joutui vuonna 1980 syntynyt mies henkilöautolla perjantaina kello 21.30 Turussa Rieskalähteentiellä.

Rullaluistelutapahtuma haittaa liikennettä Hirvensalossa ja Kakskerrassa

Rullaluistelutapahtuma Kakskerran Lenkki haittaa liikennettä Hirvensalossa ja Kakskerrassa 16. kesäkuuta kello 11.55-15.

Loton potti nousee viiteen miljoonaan euroon

Lotosta ei löytynyt täysosumia lauantain arvonnassa (kierros 24/2019), joten potti nousee juhannukseksi tasan viiteen miljoonaan euroon. Seuraava arvonta (kierros 25/2019) on juhannuspäivänä lauantaina 22. kesäkuuta.

Asbestinpurkajalta parta pois suojaimen kanssa

Asbestipurkajille tehdyissä hengityksensuojainten tiiviystesteissä havaittiin, että noin puolet ei läpäissyt tiiviystestiä naamarin reunoilta tapahtuvan ohivuodon takia.

Kesäkuun keltainen kiivi

Keltainen kiivi muistuttaa ulkonäöltään vihreää lajitoveriaan, mutta sen kuori on hieman vaaleampi ja hedelmäliha selkeästi keltaisempi. Keltainen kiivi myös maistuu makeammalta eikä siinä ole vihreän kiivin hapokkuutta. Keltaisen kiivin maku on trooppisen makea, sekoitus mangoa, persikkaa ja sitrusta.

Kaikki sunnuntaina kasveja tunnistamaan

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 16. kesäkuuta. Tuolloin järjestetään opastettuja kasviretkiä eri puolilla Suomea. Retket ovat maksuttomia ja ne kestävät yleensä kahdesta kolmeen tuntia, vapaaehtoisen oppaan vetämänä.

Tee se Suomessa

Tänä kesänä suomalaisia kiinnostaa kotimaan matkailu. Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoman tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia kotimaan matkailusta ilmastosyistä. Tee Se Suomessa -lähimatkailukampanja nostaa esiin mielenkiintoisia matkailukohteita eri puolilta Suomea.

Urheilu

Åboraakkeli: Kahden kauppa?

Jalkapallon Ykköstä on ehditty pelata vajaa kolmannes, mutta jo nyt näyttää siltä, että kärkitaistosta on tulossa kahden kauppa. Haka ja TPS ovat erottumasta muusta ryhmästä.

Jälkipeli: Ilmojen halki käy laskuvarjohyppääjän tie

Tandemhyppy on nopein tapa kokea laskuvarjohypyn huumaa. Ville Pulkkinen (vas.) pääsi polttareidensa kunniaksi hyppäämään taivaalta alas. Turun Laskuvarjourheilijoiden hyppymestari Matti Pahikkala huolehti käytännön järjestelyistä ja turvallisuudesta. Ilo oli yhteinen, kun elämys oli täydellinen.

Mieli tyhjenee kaikesta muusta. Hyppääjä elää vain siinä hetkessä. Näin kuvaa laskuvarjohyppääjä Niko Kiviniemi harrastustaan. Laskeutuminen ilmojen halki koukuttaa nopeasti.

Maalikuningas Heikki Suhosen tarina kirjaksi elokuussa – luvassa paljastus kohuttujen TPS-potkujen syistä

Heikki Suhosesta kertova kirja ilmestyy 15. elokuuta.

Iso pala turkulaista urheiluhistoriaa lyödään elokuussa koviin kansiin, kun jalkapallolegenda Heikki Suhosesta kertova Super-Hessu – Maalikuningas ilmestyy.

Otteluanalyysi: MuSa hyödynsi TPS:n virheet

Voittomaalin tehneellä Taiki Kagayamalla oli syytä hymyyn pelin jälkeen.

TPS kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun MuSa kävi hakemassa pisteet Kupittaan perjantai-illasta. Porilaiset eivät esittäneet säkenöivää pelaamista, mutta käyttivät paikkansa tehokkaasti ja puolustivat uhrautuvasti. Palloseura esiintyi kotiyleisön edessä hengettömästi, mikä jättää paljon pohdittavaa jatkoon.

FC TPS kunnioittaa Wahlstenin muistoa

Juhani Wahlsten menehtyi maanantaina 81 vuoden iässä.

FC TPS kunnioittaa perjantain kotiottelussaan 14. kesäkuuta Juhani "Juuso" Wahlstenin muistoa.

Petteri Nummelinista jääkiekkoleijona numero 253

Petteri Nummelin (oikealla) nousee isänsä Timon rinnalle jääkiekkoleijonaksi.

Suomen Jääkiekkomuseon aatelointitoimikunnan puheenjohtaja Jari Kurri on julkistanut vuoden 2019 Jääkiekkoleijonat ja elämäntyöpalkinnon saajat.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.