Turkuun kesäksi kolme uutta padel-kenttää, syksyksi kaksi lisää

Kupittaan padel-kentistä tulisi tämännäköisiä. Kupittaan padel-kentistä tulisi tämännäköisiä. Kuva: Lahtinen & Mantere

Turkuun rakennetaan kesäksi 2018 kolme uutta padel-ulkopelikenttää. Yksi kentistä nousee Harjattulan Golf & Country Clubin yhteyteen ja kaksi Kupittaanpuistoon. Lisäksi Turussa avataan lokakuussa kaksi uutta sisäkenttää.

Padel-kentät rakennuttaa ja omistaa turkulainen PadelPark Oy. PadelParkin kentillä mailapelistä nauttimassa voi nähdä myös maskulaissyntyisen tennistähden, Jarkko Niemisen. Niemisen voi bongata pelaamassa kenttien avajaisissa tai, jos oikein onni osuu kohdalle, saada padel-viikoilla pelikaverikseen.

PadelPark Oy:n suunnitelma on laajentua koko Suomeen ketjukonseptina, jonka tilat ovat kaikilla paikkakunnilla tunnistettavia ja palvelutasoltaan yhteneväisiä.

– Aiomme esimerkiksi seuraavien lähivuosien aikana rakennuttaa useita kenttiä vuosittain. Fokuksemme on kaupungeissa ja vireissä matkailukeskuksissa. Kartoitamme jatkuvasti sopivia ulkotontteja ja sisäpelihalleja, toimitusjohtaja Tiia Sucksdorff kertoo.

– Haluamme tuoda ihmisten ulottuville lisää mahdollisuuksia liikkua, kuntoilla ja pitää hauskaa yhdessä, ja padel on juuri siihen sopiva matalan kynnyksen ratkaisu.

Padel on Meksikossa kehitetty mailapeli, jota pelataan nelinpelinä puolikkaan tenniskentän kokoisella lasiseinäkentällä ulkona tai sisällä. Padel on enemmän taktiikkaa ja peliälyä kuin voimaa vaativa laji. Säännöt ovat yksinkertaiset, ja lyhytvartinen maila helposti hallittava. Aloittelijallakaan ei kulu peliaika pallojen keräämiseen kentän laidoilta. Laji ei vaadi aiempaa mailapelitaustaa ja sopii erinomaisesti myös lapsille sekä koululaisille.

Hyvinkin eritasoiset pelaajat voivat pelata mielekkäästi keskenään.

– Se on osa padelin hienoutta, Jarkko Nieminen sanoo.

Padelilla on tällä hetkellä 35 kansallista lajiliittoa ja yli 12 miljoonaa pelaajaa lähes 80 maassa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikepanosten hinnat nousivat 3,5 prosenttia, palveluiden hinnat 2,4 prosenttia ja työpanosten hinnat kaksi prosenttia edellisen vuoden syyskuuhun verrattuna.

Omakotiliitto: Valtio asettamassa asumismuodot paremmuusjärjestykseen

Kiinteistöverouudistusta on valmisteltu vuoden 2011 lopusta lähtien. Uusi lainsäädäntö muuttaisi kotien kiinteistöverotusta vuonna 2020. Valtiovarainministeriö on perustellut uudistustarvetta sillä, että nykyinen kiinteistövero ei kohtele verovelvollisia tasapuolisesti ja siksi verotusarvot tarvitsevat päivitystä. Omakotiliitto kannattaa uudistuksen päätavoitteita eli reiluutta, läpinäkyvyyttä ja helppoutta.

Kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen

Tuoreen tutkimuksen mukaan kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen. Kuuden viikon liikuntaharjoittelun jälkeen mahdolliset tulehduksenaiheuttajamikrobit (Proteobakteerit) vähenivät ja tehokkaaseen aineenvaihduntaan liitetyt mikrobit (Akkermansia) lisääntyivät koehenkilöiden suolistossa.

Viisas kuluttaja tiedostaa viettinsä

Samuel Piha.

Samuel Piha pureutuu väitöstutkimuksessaan kuluttajakäyttäytymisen evoluutiopsykologiaan. Pihan mukaan vuosituhansien aikana kehittyneet psykologiset vietit eivät aina johda hyvinvointia edistävään kuluttamiseen. ‒ Kun kuluttaja tuntee viettiensä alkuperän, hän voi toimia viisaammin, väittelijä sanoo.

Menoviikko: Turkulaiset bändit maratonin pauloissa

Corona Skies on yksi Turku Band Marathonin esiintyjistä.

Järjestyksessään jo neljäs Turku Band Marathon järjestetään 19.–20. lokakuuta. Paikallisten bändien ja musiikki-ihmisten kokoontumisajojen näyttämönä toimii perinteiseen tapaan Baari.

Urheilu

Riennon kausi pyörähtää käyntiin

Turun Riento pelaa alkavalla kaudella naisten 1. divisioonassa.

Koripallokausi pyörähtää viikonloppuna käyntiin myös Turun Riennon naisten osalta. Naisten 1. divisioonassa alkavalla kaudella pelaava Riento avaa kautensa kotiottelulla 14. lokakuuta, jolloin Nina Kalmin valmentama Riento saa vastaansa Nunnavuoren palloiluhallissa vantaalaisen Ringsiden.

Sergio Almenara Interin toiseksi valmentajaksi

Interin uudeksi kakkosvalmentajaksi kaudet 2019 ja 2020 kattavalla sopimuksella on valittu Honka Akatemian nykyinen päävalmentaja Sergio Almenara , kerrotaan Interin nettisivuilla.

Interin viimeiseen kotiotteluun ilmaiseksi heijastimella

FC Inter kutsuu kaikki mukaan viimeiseen kotiotteluun Loistetaan yhdessä -kampanjan hengessä. Inter kohtaa Hongan 21. lokakuuta kello 14.30 alkavassa ottelussa. Heijastinta näyttämällä saa stadionin lipunmyyntipisteestä ottelulipun veloituksetta.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.