Menestyksen maku: Sami Salon unelma jäi ottelun päähän

Sami Salo ehti pelata NHL:ssä kauteen 2013–14 asti. Kevään 2011 Stanley Cup -finaalit jäivät Salon pitkän uran ainoiksi. Sami Salo ehti pelata NHL:ssä kauteen 2013–14 asti. Kevään 2011 Stanley Cup -finaalit jäivät Salon pitkän uran ainoiksi.

Keväällä 2011 Sami Salo oli jo varsin meritoitunut kiekkoilija. Takana oli yli kymmenen vuotta NHL-kiekkoa ja palkintokaapissa muun muassa olympiahopeaa. Kaudella 2010-2011 Salo koki kuitenkin jotain ainutlaatuista omalla urallaan.

Vancouver Canuksin NHL-joukkueella monia palasia loksahti kohdalleen ja Canuks eteni kolmannen kerran historiansa aikana Stanley Cup -finaaleihin. Salo oli toinen turkulaiskiekkoilija Miikka Kiprusoffin jälkeen, joka sai kokea Stanley Cup -finaalit pelaajana.

– Se joukkue oli kasvanut pettymysten kautta. Harvoin menestyvä joukkue rakentuu yhdessä yössä. Meillä oli paljon pelaajia, jotka olivat kasvaneet yhteisten pettymysten kautta, Salo muistelee.

Henkilökohtaisella tasolla Salon kausi oli totuttuun tapaan loukkaantumisten värittämä. Edellisenä kesänä Salo katkaisi akillesjänteessä, minkä vuoksi hän palasi kaukaloon vasta helmikuussa 2011. Lisäksi loppukauden aikana Salo kärsi parista pienemmästä loukkaantumisesta.

– Ehkä loukkaantumisista oli hyötyäkin. Ainakin tuntui siltä, että oli virtaa play offseissa, jota myös joukkueen menestyminen toi.

Kuten menestyvä joukkue yleensäkin, Canuks ylitti myös isoja henkisiä kynnyksiä kauden aikana. Vancouver voitti runkosarjan, mutta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettui hallitseva mestari Chicago Blackhawks.

Vancouver johti ottelusarjaa jo voitoin 3–0, mutta Chicago tasoitti väkisin voitot 3–3:een. Lopulta Vancouver voitti seitsemännen ottelun kotihallissaan Alexandre Burrowsin kahdella maalilla, joista toinen syntyi jatkoajalla. Kahtena edellisenä keväänä Vancouver oli hävinnyt pudotuspeleissä juuri Chicagolle.

– Chicago-sarja oli meille iso voitto, josta syntyi se tunne, että voidaan voittaa mikä joukkue tahansa. Chicago oli hallitseva mestari ja oli ollut meille pieni peikko, Salo sanoo.

Chicagon jälkeen Vancouver voitti Nashvillen ja San Josen matkallaan finaaleihin, joissa se kohtasi Boston Bruinsin. Finaalisarja eteni kotivoittojen merkeissä ensimmäiset kuusi peliä. Seitsemäs peli pelattiin Vancouverissa, jossa Canuks oli pudotuspelien aikana pelannut hyvin.

Boston oli kuitenkin parempi ja voitti seitsemännen ottelun numeroin 4–0. Ratkaisufinaalin jälkeen puhkesi mellakka kaupungilla, jossa hajotettiin iso osa Vancouverin keskustaa.

– Mellakat on yksi asia, mikä muistuu mieleen, koska emme saaneet lähteä hallilta. Mellakka oli anarkistien järjestämä ja olisi ilmeisesti tapahtunut pelin lopputuloksesta riippumatta.

– Vaikka voittoa ei tullutkaan, nostan finaalit uran kohokohtien rinnalle olympiamitalien ja muiden kanssa. NHL:ssä paljon pelaajia, jotka eivät koskaan ole päässeet pelaamaan yhtäkään play off -peliä. Itse pääsin Stanley Cup -finaalien seiskapeliin, Salo sanoo.

Ilkka Lappi

Kymmenen syytä saunoa

Sauna- ja spa-alan toimija Harvia listasi kymmenen hyvää syytä saunoa. Saunan kehutaan muun muassa kosteuttavan ihoa, rentouttavan lihaksia ja auttavan uniongelmiin. Saunan lämpö laittaa sydämen pumppaamaan enemmän verta ja pintaverisuonten laajentuessa sydämen työ helpottuu.

Keskiaikaisilla markkinoilla runsaasti asiaohjelmaa

Turun Vanhalla Suurtorilla tutustutaan keskiaikaiseen elämänmenoon 28.6.‒1.7.2018, kun Keskiaikaiset markkinat johdattaa kävijät neljänä päivänä vuoden 1400 Turkuun. Torimyynnin, käsityöläisten työnäytösten sekä erilaisten esittävien taiteiden lisäksi tapahtuma tarjoaa asiaohjelmaa tiedonjanoisille.

Nopea mansikka-jogurttijäde

Jäisistä mansikoista ja jugurtista saa nopeasti herkullisen jäätelön.

Laita jäiset mansikat, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri tehosekoittimeen ja soseuta. Voit myös soseuttaa kulhossa sauvasekoittimella. Annostele kulhoihin ja tarjoile heti.

Kymppikuvien suosio vahvaa

Kymppikuvan suosio kestää digiaikanakin.

Valokuvaaminen muuttuu digitaalisemmaksi, mutta perinteisten paperikuvien aika ei silti ole ohi. Päinvastoin, suomalaiset teettävät edelleen kymmeniä miljoonia paperikuvia vuosittain.

Reliikkinäyttely avautuu tuomiokirkossa torstaina

Turun tuomiokirkot reliikit ovat esillä kesäkuusta marraskuuhun.

Turun tuomiokirkon etelälehterillä sijaitsevaan Tuomiokirkkomuseoon on kesän ja syksyn ajaksi koottu Pieni reliikkinäyttely. Museossa ovat esillä Turun tuomiokirkon Pyhän Kertun reliikki sekä Getsemanen kivet ja reliikkien säilytyspussi.

Suurin osa autoilijoista ohittaa hevosen rauhallisesti

Valtaosa Liikenneturvan kyselyyn vastanneista autonkuljettajista kertoo ohittavansa ratsukon tai ravikärryn hiljaisella nopeudella ja kunnon turvavälillä. Liikenneturva muistuttaa, että seesteisinkin polle saattaa pelästyä auton kaasuttelua tai prätkän päristelyä ja pillastua. Huomaavaisuus on valttia myös hevosta kohdatessa.

Maksuhäiriöinen voi jo nyt nopeuttaa merkintöjen poistumista

Joukko kansanedustajia jätti juhannuksen alla lakialoitteen, jossa esitetään luottotietolain muuttamista niin, että kuluttajan maksuhäiriömerkinnät tulisi poistaa heti, kun niitä koskeva saatava on maksettu. Suomen Asiakastieto Oy:n maksuhäiriödataan ja pitkäaikaiseen tilastolliseen analyysiin perustuvan arvion mukaan muutos nykytilaan ei olisi kovin suuri.

Urheilu

Puukkokatsomo: Derby toisellakin rintamalla

Yhdysvalloissa Lea Kaszas on viime vuosina pelannut myös pelintekijänä, mutta Turku Trojansissa hän on viihtynyt keskushyökkääjän roolissa.

Turun Trojansin miesjoukkue rakentaa uutta tulevaisuutta 3. divisioonassa, mutta Trojansin nimi on silti vahvasti esillä kotimaisessa jenkkifutiksessa.

Lucas Garcia jättää FC Interin

Keskikenttäpelaaja Lucas Garcia jättää FC Interin kesken kauden jäätyään vähälle peliajalle.

Otteluanalyysi: Pisteet jakoon derbyssä

TPS ja Inter päätyivät pistejakoon kauden toisessa derbyssä. Kaikkiaan keskiviikon tasatulos oli derbyhistorian 13. tasapeli Veikkausliigassa. Tapahtumiin nähden lopputulos oli oikeutettu ja molemmat joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä pisteeseen. Kumpikin joukkue olisi kuitenkin tarvinnut kolmea pistettä.

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.