"He tarvitsevat minun kaltaistani pelaajaa"

Miko Kailiala on TPS:n johtotähti ensi vuonna Salibandyliigassa. Miko Kailiala on TPS:n johtotähti ensi vuonna Salibandyliigassa. Kuva: Ilkka Lappi

TPS julkisti maanantaina kovan paluumuuttajan, kun valtakunnan parhaisiin salibandyhyökkääjiin kuuluva Miko Kailiala palaa TPS-paitaan viiden vuoden tauon jälkeen. Kailialan sopimus on mallia 1+1.

– Vähän alkoi koti kutsua. Turku on kuitenkin se kotikaupunki. Joukkueen runko on ollut käytännössä useamman vuoden kasassa ja nyt näytti siltä, että he tarvitsevat minun kaltaistani pelaajaa, Kailiala summaa paluunsa taustoja.

Viiden poissaolovuotensa aikana Kailiala on ehtinyt voittaa kaksi SM-pronssia, yhden SM-hopean ja maailmanmestaruuden. Suomen mestaruus Kailialan palkintokaapista vielä puuttuu.

– En olisi tänne palannut, jos tämä olisi tuntunut huonolta ratkaisulta. Uskon, että pystyn edelleen kehittymään pelaajana. En olisi tullut myöskään takaisin, jos en uskoisi joukkueen mahdollisuuksiin. Suurin unelma on voittaa Suomen mestaruus Tepsissä, kun se vielä puuttuu.

TPS-päävalmentaja Mikko Ruotsalainen sai joukkueensa hyvissä ajoin kasaan. Kailialan lisäksi Palloseuran viimevuotiseen runkoon vahvistusta tuovat muun muassa paluumuuttajat Mikko Hautaniemi, joka pelasi pitkään Sveitsissä sekä niin ikään Sveitsissä pelannut Juuso Alin.

Ruotsalainen uskoo, että TPS:n salibandyhistorian ensimmäinen mitali on realismia tulevalla kaudella.

– Tämä on tavallaan muutaman vuoden takaisista liigakarsinnoista alkanutta jatkumoa. Pitkään ollaan suunniteltu millaisia palasia joukkueeseen on haluttu ja tänä vuonna niitä on nyt saatu. Joukkue on varmasti henkisesti valmis menestymään. Nyt täytyy vaan tehdä töitä.

– Meillä on paljon voittamisesta eläviä pelaajia. Se antaa hyvin työkaluja ensi kautta ajatellen. Runko säilyi ja siihen saatiin sopivia paloja lisää. Nyt on joukkueen aika näyttää, Ruotsalainen linjaa.

Ilkka Lappi

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.