Kommentti: Tuto kaatui pystyssä päin

Vaikka KeuPa oli Mestiksen finaaleissa parempi, voi Tuto olla tyytyväinen kauteensa. Vaikka KeuPa oli Mestiksen finaaleissa parempi, voi Tuto olla tyytyväinen kauteensa. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Tuton kausi päättyi lopulta pettymykseen. Kuudennen Mestis-finaalin jatkoajalla Teemu Hutun tekemä maali käynnisti KeuPan juhlat Kupittaan jäällä ja pakotti Tuton nieleskelemään katkeraa kalkkia.

Enemmän kaudesta haluttiin. Iso pettymys näkyi jokaisesta Tuton pelaajasta. Ei ihme, että moni nappasi hopeamitalin pikavauhtia kaulastaan läpyskän haettuaan.

Kokonaisuutena Tuton kausi oli kuitenkin kaikkea muuta kuin pettymys. Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Tuto raivasi tiensä finaaleihin asti. Niin monta kertaa Tuto on ollut häviämässä semifinaaleja katkeralla tavalla, että semifinaalikynnyksen ylitystä pelaajien on syytä arvostaa, vaikka heti kauden päätyttyä tuollaiset asiat eivät lämmitäkään.

Tuton kausi oli vähintäänkin värikäs. Kauden alla Tuto oli monissa ennakkokaavailuissa jälleen kerran yksi Mestiksen ennakkosuosikeista. Kauden mittaan Tuto kärsi niin monista loukkaantumista, että peliesitykset, ja ennen kaikkea tulokset, vähemmän yllättäen heilahtelivat. Runkosarjan viides sija oli loukkaantumiset huomioiden jopa hyvä suoritus, vaikka ennen kauden alkua runkosarjan viides sija olisi tuntunut järkyttävältä mahalaskulta.

Kun Tuton miehistö toipui kevään korvalla, alkoi joukkue myös osoittaa potentiaaliaan. Tuton päättyneen kauden joukkue oli hyvin koottu ja roolitettu nippu. Jossittelu on turhaa, mutta jos runkosarja olisi ollut ehjempi, lopputulos finaaleissa olisi voinut olla toinen.

Semifinaaleissa Tuto raivasi tieltään viime kauden mestarin SaPKon. Seitsemään peliin venynyt semifinaalisarja oli äärimmäisen kuluttava ja tasainen. Se olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tuto joutui jättämään aika paljon itsestään SaPKo-sarjaan. KeuPa pääsi finaalisarjaan tuoreempana.

Se ei välttämättä ollut ratkaiseva tekijä, mutta keuruulaiset hyötyivät asetelmasta väkisinkin hieman.

Ei tosin pidä ihmetellä sitä, että KeuPa juhlii tänä keväänä Mestiksen mestaruutta. Se pelasi tasapainoisen kauden. Runkosarjan voitto ei koskaan tule sattumalta, ei tälläkään kaudella.

Pudotuspeleissä KeuPan tahti oli myös vakuuttavaa. Joukkue hävisi yhteensä kolme ottelua, joista kaksi Tutolle. Yksinkertaistettuna, Keuruulla on tehty paljon asioita oikein.

KeuPan satumainen nousu Mestiksen kärkeen tekee hyvää koko sarjalle. Ennen kautta 2013–14 Suomi-Sarjassa pelannut joukkue pelastettiin kaupunkilaisten tuella. Keväällä 2014 seura juhli Suomi-Sarjan mestaruutta. Neljä vuotta myöhemmin se valloitti Mestiksen.

Ilkka Lappi

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Näin tunnistat sinilevän

Sinilevätilanne 18.7.2018 satelliittikuvalta: Sinileväkukintoja Ahvenanmaan ja Saaristomeren alueella.

Sinileväkukinnat ovat olleet poikkeuksellisen runsaita Suomenlahdella sekä Saaristomeren etelä- ja kaakkoisosissa. Sinilevien määrä on lisääntynyt myös Ahvenanmaan lounais- ja eteläpuolella. Järvillä runsaita sinileväkukintoja esiintyy pääasiassa Etelä-Suomen alueella, mutta levähavaintoja on tehty lähes koko Suomessa Lappia lukuun ottamatta.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.