HC TPS:n nuorten luisteltava pappojen varjosta esiin

Tomi Kalliolla, Eric Perrinillä ja Henrik Tallinderilla on varmasti annettavaa vielä niin halutessaan, mutta nuorempien pelaajien on noustava peliaikavertailussa pappa-kerholaisten ohi. Tomi Kalliolla, Eric Perrinillä ja Henrik Tallinderilla on varmasti annettavaa vielä niin halutessaan, mutta nuorempien pelaajien on noustava peliaikavertailussa pappa-kerholaisten ohi.

Vaikka TPS:n jääkiekkomiehistön kautta on jäljellä vielä pronssiottelun verran, tämän vuoden pudotuspelit SaiPaa ja Tapparaa paljastivat muutamia asioita, joita ensi kautta silmällä pitäen on syytä miettiä.

Suurin pohdinnan paikka on jälleen kerran ”pappa-kerhon” tilanne. Kukaan, tuskin trio itsekään, ei vielä tiedä jatkuuko Tomi Kallion, Eric Perrinin ja Henrik Tallinderin ura Turussa tai ylipäätään. Aiempina vuosina kolmikko on tehnyt jatkopäätöksen yksissä tuumin. Päätöksen, suuntaan tai toiseen, miehet tekevät todennäköisesti tänäkin vuonna yhdessä, kunhan kausi päättyy.

Kallio ja Perrin ovat jo julkisesti ehtineet vihjailla pelihaluja edelleen olevan. Tallinderin jatkon puolesta taas puhuu vahvimmin se fakta, että hän on ollut tällä kaudella Palloseuran tärkein puolustaja. Ehkä Tappara olisi joka tapauksessa ollut semifinaaleissa liian kova pala, mutta jälkikäteen on helppo sanoa, että Tallinderin poissaolo teki Tapparan marssista finaaleihin huomattavasti helpompaa.

Mikä tahansa kolmikon päätös jatkosta on, tulevaisuuden kannalta on olennaista, että TPS löytää ensi kaudella uusia vastuunkantajia. Jos Kallio, Perrin ja Tallinder pelaavat, heidän on jäätävä nykyistä pienempään rooliin. Muiden pelaajien on otettava heiltä pelillisen johtajan rooli pois.

Tämän kauden puolivälierissä ja välierissä Kallio sai eniten jääaikaa TPS-hyökkääjistä. Kallio pelasi keskimäärin 20.49 peliä kohden. Eric Perrin oli TPS-hyökkääjistä toiseksi eniten jäällä, vain kahdeksan sekuntia Kalliota vähemmän. Runkosarjassa Kallio ja Perrin pelasivat alle 20 minuuttia per peli, mutta olivat silti TPS-hyökkääjistä omilla lukemillaan. Koko kauden TPS:ssä pelanneista hyökkääjistä seuraavaksi eniten jäällä viihtyneet pelasivat reilusti vähemmän.

Valmennusta peluuttamisesta ei kannata ristiinnaulita, edes pudotuspelien osalta. ”Papat” ovat tehneet kauden aikana kovaa tuosta, joten on luonnollista, että heitä peluutetaan.

Kallio ei selvästikään ollut täydessä iskussa pudotuspeleissä, mutta hyvän runkosarjan jälkeen valmennusjohdolla ollut kanttia jättää Kalliota vähemmälle peliajalle. Tämä on vain luonnollista. Kallio on TPS:n kapteeni ja viimeisten kolmen kauden aikana hän on antanut Palloseuralle valtavasti.

Jos Kallio, Perrin ja Tallinder jatkavat, nuoremman polven pelaajien on syrjäytettävä seniorit pelillisillä ansioillaan jo runkosarjan aikana. Se on vaativa tehtävä, mutta jos TPS aikoo lähivuosina tapella kirkkaammista mitaleista, sen on tapahduttava mahdollisimman pian. Oula Palveessa TPS:llä on palettia pyörittävä ykkössentteri, mutta lisää parhaassa iässä olevia johtajia kaivataan.

Ilkka Lappi

Syöpätutkimusta ja genetiikkaa Saarekkeessa

Mynämäen iltakoulussa päästään 18. heinäkuuta kello 18–19 tutustumaan tutkijan työhön, kun genetiikan yliopisto-opettaja, tutkijatohtori Niina Santio kertoo syöpätutkimuksesta ja genetiikasta.

Yrityskauppa riskittömämpi kuin uuden yrityksen perustaminen

Suomessa on kymmeniä tuhansia eläkeikää lähestyviä yrittäjiä, joilla ei ole tietoa, miten eläkkeelle siirtyminen tapahtuisi ja mistä löytyisi yritystoiminnalle jatkaja. Tyypillisesti kyse on pienyrittäjästä, jolla on huoli työntekijöiden tulevaisuudesta ja siitä, että oma omaisuus on kiinni yrityksessä. Liiketoiminta kuihtuu, kun yrityksen näkymät ovat epävarmat.

Auto istuu tiukemmin omissa käsissä yli 35-vuotiailla

Suomalaiset autokaupoilla 2018 -tutkimus luotasi omaan autoon ja yhteisomistuksessa olevaan autoon liittyviä näkemyksiä. Oman auton omistaminen koetaan edelleen tärkeäksi sekä asenteissa että tottumuksissa. Kimpassa omistettu kulkupeli koetaan vaihtoehdoksi autottomien tai vähän ajavien talouksien keskuudessa.

Uusi mökki helposti

Finsilva Oyj, Kiinteistömaailma-ketju ja Kontio Oy tuovat markkinoille uudenlaisen vaihtoehdon rakennuttaa moderni vapaa-ajanasunto rantatontille. Mökkivalmis-palvelulla ostaja voi hankkia rakennusvalmiin tontin, hirsihuvilan avaimet käteen -rakennettuna ja rahoituspaketin koko projektille. Joka neljäs suomalainen haluaisi hankkia uuden kesämökin. Mökkikannasta kuitenkin lähes 40 prosenttia on yli 50 vuotta vanhoja.

Artesaanisiiderit uusin trendi

Artesaanisiiderit ovat olleet kovassa nosteessa USA:ssa jo pidemmän aikaa ja trendi on rantautumassa Suomeen. Suurin ero artesaanisiiderissä verrattuna perinteisiin siidereihin on niiden pohjassa. Perinteiset valtavirran siiderit tehdään omenaviinipohjaan, kun taas artesaanisiiderit tehdään aina tuorepuristettuun omenamehupohjaan.

Suomen Yrittäjät esittää uutta oppivalmiusmallia

Suomen Yrittäjät esittää uutta oppivalmiusmallia, joka vahvistaisi oppijan polkua jo esi- ja perusopetuksessa ja pitäisi mukana nuoret, joille toisen asteen opinnot ovat nyt hankalia.

Urheilu

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.