Ura Basketissa saadaan tuloksia kovalla työmoraalilla

Ura on pelannut tällä kaudella voittavaa ja yleisöystävällistä koripalloa. Ura Basketin Riku Laine (vas.) ja Pyry Rainamaa panivat Tarmon Elias Lahdensuun ahtaalle. Ura on pelannut tällä kaudella voittavaa ja yleisöystävällistä koripalloa. Ura Basketin Riku Laine (vas.) ja Pyry Rainamaa panivat Tarmon Elias Lahdensuun ahtaalle. Kuva: TS/Jane Iltanen

Vastoin monia odotuksia Ura Basket on kuluvalla kaudella ollut koripallon miesten 1. divisioona A:ssa kova luu koko kauden ajan. Kaarinalaiset taistelevat edelleen jopa runkosarjan voitosta, vaikka HBA-Märsky olikin molemmissa keskinäisissä otteluissa parempi.

– Totta kai runkosarjan voitolla olisi iso merkitys. Kotietu olisi loppuun asti ja myös taloudellisesti useammalla kotipelillä olisi seuralle merkitystä, miettii Uran päävalmentaja Kristian Palotie.

– Tosin nyt ollaan runkosarjan loppuun asti sellaisessa otteluruuhkassa, että ei onneksi pahemmin joukkue sarjasijoituksia miettiä, hän jatkaa samaan hengenvetoon.

1. divisioona A:n runkosarja päättyy 4. maaliskuuta. Sitä ennen Uralla on edessä vielä kuusi ottelua, joista viisi seuraavan 16 päivän aikana. Seuraava koetinkivi on 8. helmikuuta ensimmäinen odotettu paikalliskamppailu Kristikaa vastaan.

Ura on hävinnyt toistaiseksi pelaamastaan 16 ottelusta vain kolme. 1. divisioona A on tällä kaudella suhteellisen tasainen. Useasti tasaiset pelit ovat kääntyneet kaarinalaisille.

– Joukkueessa on paljon kokemusta ja pelaajat ovat erittäin kilpailullisesti orientoituneita. Joukkue on tehnyt minun työni todella helpoksi. Joukkueen sisällä on kova työmoraali. Jos pelin sisällä tulee heikompi jakso, se saadaan nopeasti poikki, Palotie kehuu.

– Joukkue on ymmärtänyt, että hyvä puolustaminen johtaa siihen, että saa hyökätä vapaasti. Kun on puolustettu hyvin, voidaan hyökätä nopeasti. Meidän pelitapamme vaatii onnistunutta puolustusta. Se on ollut erittäin yleisöystävällinen, mutta myös voittava.

Täksi kaudeksi Uraan tullut Palotie valmensi viime vuonna PuHu Juniorit 1. divisioona B:n voittoon. 1. divisioona A on kuitenkin ollut myös päävalmentajalle uusi haaste. Uudesta sarjatasosta ja uudesta ympäristöstä huolimatta kaikki on toiminut niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

– Olen sellainen ihminen, että työpäiväni ei lopu missään vaiheessa. Hengitän tätä lajia 24/7. Kaarinassa on ollut ympärilläni paljon ihmisiä, jotka elävät koripalloa samalla tavalla. Se on tehnyt päivittäisen työnteon helpoksi.

Ennen kauden alkua Kaarinassa puhuttiin virallisena tavoitteena keskikastista ja tason vakiinnuttamisesta 1. divisioonaan. Korisliigapaikka on Kaarinassa asetettu tavoitteeksi vuoteen 2022 mennessä.

Vaikka peli on tällä kaudella kulkenut, ei Korisliigan suhteen aiota kiirehtiä.

– Kun jossain vaiheessa Ura Korisliigaan nousee, haluamme olla siellä pitkään. Koko organisaation täytyy olla valmis nousuun. Vaikka nousu urheilullisesti olisikin mahdollinen, ei siihen kannata ryhtyä, jos emme muuten ole valmiita, Palotie linjaa.

Ilkka Lappi

Lotossa yksi täysosuma

Lauantain lottoarvonnassa (kierros 33/2018) löytyi yksi 7 oikein -tulos. 2,4 miljoonan euron voitto matkasi pelaajalle, joka oli pelannut lottorivinsä Forssan Prismassa.

Seppo Pajulle hopeaa EM-kisoista

Seppo Paju.

Suomen pelaajat nappasivat kaksi mitalia avoimen luokan kilpailusta frisbeegolfin EM-kilpailuista Kroatian Sveti Martin Na Murissa. Frisbeegolfseura 7k:ta seuratasolla edustava Seppo Paju saavutti EM-hopeaa ja laukaalaisseura Puska Puttaajia edustava Väinö Mäkelä EM-pronssia. Suomen joukkue saavutti kilpailuista upeasti yhteensä 10 mitalia.

Alkuvuonna syntynyt yli 1 500 lasta viime vuotta vähemmän

Väestönlisäys kuukausittain 2014–2018.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli heinäkuun lopussa 5 517 887. Maamme väkiluku kasvoi tammi-heinäkuun aikana 4 757 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 8 731 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 3 974 vähemmän kuin kuolleita.

Kortiton huumekuski poliisin haaviin Eteläkaarella

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 9.36 Turussa Eteläkaarella henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille ja kannabikselle, eikä kuljettajalla ollut voimassa olevaa ajokorttia.

Maa- ja metsätalousministeriö päätti punasotkan, tukkakoskelon ja allin metsästysrajoituksista

Punasotkan metsästys kiellettiin kokonaan kolmen vuoden määräajaksi.

Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetukset punasotkan, tukkakoskelon ja allin metsästysrajoituksista. Punasotkan ja tukkakoskelon metsästys kiellettiin kokonaan kolmen vuoden määräajaksi. Vastaava kielto koskee sisämaassa metsästettävää allia. Merialueilla allin metsästystä rajoitetaan metsästäjäkohtaisella saaliskiintiöllä, joka rajoittaa metsästyksen enintään viiteen alliin vuorokaudessa.

Kaupunki
Kulttuuri

Sumu Big Band syyskuussa Naantaliin

Sumu Big Band with Stringsin Ella & Frank -konsertit kuultiin toukokuussa niin Turussa kuin Salossakin. Yleisön pyynnöstä kokoonpano esittää ohjelmiston vielä kerran syyskuussa Naantalissa, ja solisteina ovat tietenkin Suomen Ella ja Frank, eli Aili Ikonen ja Sami Pitkämö . Konsertissa kuullaan niin Ella Fitzgeraldin ja Frank Sinatran tunnetuiksi tekemiä jazz-klassikoita kuin Ailin ja Samin omaakin ohjelmistoa. Orkesteria johtaa kapellimestari Rami Koskinen .
Urheilu

Seppo Pajulle hopeaa EM-kisoista

Seppo Paju.

Suomen pelaajat nappasivat kaksi mitalia avoimen luokan kilpailusta frisbeegolfin EM-kilpailuista Kroatian Sveti Martin Na Murissa. Frisbeegolfseura 7k:ta seuratasolla edustava Seppo Paju saavutti EM-hopeaa ja laukaalaisseura Puska Puttaajia edustava Väinö Mäkelä EM-pronssia. Suomen joukkue saavutti kilpailuista upeasti yhteensä 10 mitalia.

Otteluanalyysi: KuPS katkaisi Interin putken

Otso Virtanen.

Interillä oli alla viisi tappiotonta ottelua ja neljässä edellisessä pelissä joukkue ei ollut päästänyt maaliakaan. Se ei painanut nyt missään, sillä Kuopion Palloseura haki pisteet tiukalla puolustuspelillä Kupittaalta maalein 0-1 (0-1). Interillä on ollut koko kauden ajan vaikeuksia tehdä tulosta kotiyleisön edessä, eikä se näytä muuttuvan, vaikka sarjapaikka alkaa olla turvattu. Kuntopuntarin kärkijoukkue kompuroi siis jälleen kotinurmella.

Benjamin Källman lainalle Skotlantiin

Benjamin Källman (oik.).

Inter ja Dundee FC ovat päässeet yhteisymmärrykseen hyökkääjä Benjamin Källmanin siirtymisestä lainasopimuksella skotlantilaisseuraan. Kauden 2018-19 kattavan lainasopimuksen lisäksi Dundee FC:llä on Källmanin osto-optio laina-ajan päättyessä. Osana järjestelyä 20-vuotias Källman on allekirjoittanut Interin kanssa kauden 2020 loppuun saakka kestävän jatkosopimuksen.

Otteluanalyysi: TPS katkaisi tappioputkensa komeasti

TPS katkaisi viiden ottelun tappioputkensa suurinumeroisella kotivoitolla VPS:stä. Uusia miehiä kotiyleisön eteen juoksuttaneen Palloseuran voittolukemat kirjattiin lopulta 4-1. TPS:n suurimmaksi sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Riku Sjöroos . Voiton myötä TPS nousi 19 pisteeseen ja ainakin väliaikaisesti jälleen kymmeneksi sarjataulukossa.

Johanna Kylmäsen johdolla nuorten olympialaisiin

Lokakuun alussa Argentiinassa käytäviin nuorten olympialaisiin Suomesta lähtee 24 urheilijan joukkue. Varsinaissuomalaisia mukana on kolme, Aurinko Golfin Eemil Alajärvi , Aura Golfin Elina Saksa sekä Raision Kuulaa seuratasolla edustava pikajuoksija Johanna Kylmänen . Nuorten olympialaisissa kilpaillaan 32 lajissa. Kisoihin matkaa noin 4 000 urheilijaa runsaasta 200 maasta. Lajista riippuen urheilijat ovat 15–18-vuotiaita.

Fiifi Aidoo vahvistaa Kaarinan Uraa

Ura Basket on solminut yksivuotisen sopimuksen Fiifi Aidoon kanssa. Pelaajasopimus tuo viime vuosina Yhdysvaltojen Grand Canyonin yliopistokentiltä oppeja hakeneen 22-vuotiaan Aidoon takaisin kotimaan sarjojen parketeille.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.