Vain kulta kelpaa Honkasalolle

Finnfighters' Gymin palkintokokoelmaan haetaan täydennystä vapaaottelun amatöörien  MM-kisoista. Finnfighters' Gymin palkintokokoelmaan haetaan täydennystä vapaaottelun amatöörien MM-kisoista. Kuva: Ilkka Lappi

Tällä viikolla Bahrainissa käytäviin vapaaottelun amatöörien MM-kisoihin lähti Suomesta 13 hengen vahvuinen nälkäinen joukkue. Yksi Suomen tämän vuoden mitalitoivoista on jo viime vuonna MM-kisoissa otellut Finnfighters' Gymin Jaakko Honkasalo.

Turkulainen ottelee kevyessä raskaassa sarjassa, eli 93-kiloisissa. Menestystoiveet eivät ole tuulesta temmatut, sillä vuosi sitten Las Vegasista Honkasalo toi tuliaisina MM-pronssia. Tuolloin mies lähti MM-kisoihin yhden vapaaottelun kokemuksella.

– Tällä kertaa vain kulta kelpaa. Viime vuonna lähdin reissuun yhden matsin kokemuksella ja silloin irtosi tosiaan pronssi. Kisoihin valmistautuminen on sujunut hyvin ja olen luottavainen omiin kykyihini, Honkasalo miettii.

Vaikka Honkasalolla ei ole vapaaottelusta kuin muutaman amatööriottelun kokemus, on hän kokenut kisaaja. Kamppailu-urheilun Honkasalo aloitti muutama vuosi sitten brasilialaisella jujutsulla. Bjj:n parissa kisakokemusta on kertynyt enemmänkin. Vuonna 2015 Honkasalo esimerkiksi nappasi Roomasta bjj:n No-Gi EM-kultaa sinivöisten sarjassa.

– Uskon, että bjj:ssä kisaaminen on auttanut kokonaisvaltaisesti, vaikka ei se vaparia olekaan. Kisajännitys ja kansainvälisiin kisoihin matkustaminen on samanlaista lajista riippumatta.

26-vuotias Honkasalo on muutenkin sinut kilpailemisen kanssa. Pikkupojasta täysi-ikäisyyteen asti hän pelasi jalkapalloa. Sitten kamppailulajit veivät mennessään. bjj:tä Honkasalo ehti harrastaa aktiivisesti kolmisen vuotta ennen kuin veti vapaaotteluhanskoja käsiinsä.

– Toinen valmentajani on Packalenin Teemu ja hänen suunnitelmansa mukaan on edetty, Honkasalo toteaa.

Kun Packalenin lisäksi muistetaan FFG:n maine kovia matto-ottelijoita tuottavana seurana, ei tarvitse arvuutella Honkasalon vahvuuksia.

– Kyllä matto on itselleni isoin vahvuusalue, mutta en minä pystyotteluakaan kaihda. Siihen pyritään, että ottelut loppuvat nopeasti oltiin sitten pystyssä tai matossa, lopetushakuiseksi ottelijaksi itseään kuvaileva Honkasalo toteaa.

Nähtäväksi jää tuoko lopetushakuisuus seuraavan vapaaottelun amatöörien MM-kullan Turkuun. Edellisen turkulaisen maailmanmestaruuden voitti Minna Grusander vuonna 2015.

Ilkka Lappi

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.