Sarjakärki vaihtui ringeten SM-sarjassa

RNK Flyersin viikonloppu tiedettiin haastavaksi, sillä ohjelmassa on vierasottelut kovimpia haastajia, Nokian Urheilijoita ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea vastaan. Ykköstähti Susanna Tapani on jääkiekkomaajoukkueen mukana, ja loukkaantumishuoliakin on kasaantunut.

Viikonlopun haaste konkretisoitui heti lauantaina viime kauden finaaliuusinnassa. Nokia otti kotonaan makean 7–5-voiton ja kiskaisi itsensä vahvasti raisiolaisten imuun sarjataulukossa.

– Emme saaneet tänään pidettyä omaa tasoamme yllä, ja lopputulos on se, mihin tekemisemme tänään riitti. Varsinkin renkaallisessa pelissämme oli isoja haasteita läpi pelin, Raision Nuorisokiekon päävalmentaja Katriina Kulju myönsi.

Nokian tempun kovuutta nostaa se, että kahden erän jälkeen vieraat johtivat jo 4–1. Kahdessa viimeisessä erässä Nokia oli kuitenkin täyttä rautaa. Kuusi perättäistä maalia, joista Miranda Uusi-Kämppä (3+2) oli mukana peräti viidessä, käänsivät ottelun kotijoukkueen eduksi.

Voitto oli Nokialle arvokas. Tappiolla sarjan kärkikaksikko olisi jo päässyt kärkeen, mutta voiton myötä Nokia tempaisi itsensä RNK Flyersin imuun. Raisiolaiset ovat keränneet 11 ottelusta 18 pistettä, nokialaiset yhtä monesta ottelusta 16 pistettä.

Kun Raisio taipui omassa ottelussaan, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheeselle avautui kultainen mahdollisuus nousta takaisin sarjan kärkeen. Lapinlahti myös tarttui tähän tilaisuuteen lyömällä kotonaan Espoon Kiekkoseuran 9–3.

Lahti Ringette otti kauden toisen voittonsa lauantain myöhäisottelussa. Kuten ensimmäinenkin voitto, toinen tuli sarjajumbo VG-62:n kustannuksella. Loppulukemiksi Naantalissa saatiin 4–9.

VG-62 kaivoi kuoppansa jo avausminuuteilla, sillä ajassa 6.22 Lahti johti jo 4–1. Naantalilaiset roikkuivat iskuetäisyydellä, mutta eivät päässeet missään vaiheessa haastamaan lahtelaisia tosissaan voittotaistelussa.

VG-62 on vaikeassa tilanteessa. Maaliero on 11 ottelun jälkeen synkkääkin synkempi 29–172, ja lähin selkä edessä on neljän pisteen päässä. Lahti on tosin voittanut molemmat keskinäiset kohtaamiset, joten sen tavoittaminen ei lähtökohtaisesti riitä – pitäisi päästä ohi.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Älä someta lomasuunnitelmia

Toukotalkoot muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä. Irrota kaikkien elektronisten laitteiden pistokkeet verkkovirrasta.

Mökkiluonto tutuksi kännykällä

Mökillä ei tarvitse yrittää eroon kännykästä – päinvastoin sen voi ottaa käyttöön luontokokemuksia syventämään.

Sinilevämyrkytys voi olla koiralle kohtalokas

Koiraa ei saa päästää uimaan tai juomaan veteen, jossa on tai saattaa olla sinilevää, sillä koiralle voi tulla vaarallinen sinilevämyrkytys.

Moni koiranomistaja suuntaa helteillä koirineen rannalle viilentymään. Koiraa ei saa päästää uimaan tai juomaan veteen, jossa on tai saattaa olla sinilevää, sillä koiralle voi tulla vaarallinen sinilevämyrkytys. Sinilevän myrkky voi johtaa koiran menehtymiseen jopa tunnin kuluessa.

Nautelankosken museossa harrastetraktoripäivä

Harrastetraktoripäivä-idean takana on Wanhat Masinat Lieto -kerho.

Nautelankosken museossa vietetään lauantaina 21. heinäkuuta kello 12–15 kolmen tunnin ajan harrastetraktoripäivää. Museon pihalle saapuu parisenkymmentä vanhaa traktoria tutustuttavaksi ja ihasteltavaksi. Mukana ovat eri merkeistä ainakin Ferguson, Valmet, Fordson, Zetor ja Ford.

Näin ajomatkat lasten kanssa sujuvat ilman puhelinta, tablettia tai riitaa

Kesä ja pitkät ajomatkat voivat raastaa perheiden hermoja. Pitkä ajomatka edessä ja lapset jo valmiiksi kärttyisinä takapenkillä? Loma on rentoa, mutta usein myös stressaavaa aikaa suomalaisperheissä. Etenkin usean tunnin automatkat voivat kiristää sekä vanhempien että lasten hermoja sekä lomatunnelmaa.

Katedralskolanin liikuntasalin pop up -museossa vieraili lähes 4 500 kävijää

Katedralskolanin liikuntasalin kaivauksilla vieraili lähes 4 500 kiinnostunutta.

Kesäkuussa avattu Katedralskolanin liikuntasalin arkeologisia kaivauksia esittelevä pop up -museo Turku goes Underground saavutti suuren suosion. Viimeiset yleisöryhmät vierailivat tutustumassa kaivauksiin sunnuntaina 15. heinäkuuta. Historiallinen Turku kiinnosti yli odotusten ja kierrosten määrää lisättiin suuren suosion vuoksi.

Valtioneuvosto käsitteli komission lakialoitetta kertakäyttömuoveista

Valtioneuvosto lähetti eduskunnan käsiteltäväksi Euroopan komission kertakäyttömuoveja koskevan lainsäädäntöaloitteen. Valtioneuvoston alustavan kannan mukaan merten roskaantumiseen on tärkeää puuttua. Valtioneuvosto kuitenkin toivoo, että direktiivin soveltamisalaan ei sisällytettäisi kuitu- ja sellupohjaisia tuotteita, joissa on vähäinen määrä tuotteen toiminnallisuuden kannalta olennaisia muovipinnoitteita.

Syöpätutkimusta ja genetiikkaa Saarekkeessa

Mynämäen iltakoulussa päästään 18. heinäkuuta kello 18–19 tutustumaan tutkijan työhön, kun genetiikan yliopisto-opettaja, tutkijatohtori Niina Santio kertoo syöpätutkimuksesta ja genetiikasta.

Urheilu

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.