Saara-Sofia Sirénillä kaksi haastajaa Voimisteluliiton puheenjohtajakisassa

Saara-Sofia Sirén. Saara-Sofia Sirén. Kuva: Jori Liimatainen

Voimisteluliiton hallituksen puheenjohtaja vaihtuu liiton syyskokouksessa lauantaina 18. marraskuuta. Nykyinen puheenjohtaja Anne Vierelä on toiminut Voimisteluliiton puheenjohtajana kaksi kautta, mutta keskittyy jatkossa luottamustehtäviinsä Olympiakomitean hallituksessa.

Voimisteluliiton hallituksen puheenjohtajaksi on ilmoittautunut kolme hakijaa.

– Voimisteluseurat ovat ilmoittaneet kolmea henkilöä liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Ehdollepanotoimikuntana totesimme kaikki hakijat päteviksi ja kenen tahansa heidän johdollaan Voimisteluliitto voi menestyä tulevaisuudessa, kommentoi hakijoita Voimisteluliiton ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Erkki Vuori.

Puheenjohtajakilpailun ehdokkaat ovat projektipäällikkö Olli-Pekka Lintula (esittävä seura Espoon Telinetaiturit ry), turkulainen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok., esittävä seura Turun Riennon Voimistelu ry) ja toimitusjohtaja Kaisa Vikkula (esittävä seura Olarin Voimistelijat ry).

Puheenjohtajaksi hakevilla on kaikilla aikaisempaa voimisteluseuratoiminnan tuntemusta. He ovat verkostoituneet liike-elämään ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Voimisteluliiton jäsenseurat valitsevat hallituksen uuden puheenjohtajan ja jäsenet liiton vuosikokouksessa Helsingissä.

Ehdollepanotoimikunta tekee esityksensä syyskokoukselle hallituksen uudesta puheenjohtajasta kokouksessaan 21. lokakuuta, jonka jälkeen puheenjohtajaehdokkaiden hakemukset julkaistaan voimistelu.fi sivulla.

Voimisteluliiton syyskokouksessa valitaan puheenjohtajan lisäksi kolme jäsentä hallitukseen. Ehdollepanotoimikunta vahvisti lauantaina 7. lokakuuta lajien seurakokousten esitykset hallitukseen valittavista henkilöistä.

Miesten telinevoimistelun hallituspaikalle on ehdolla Ari Mäkelä (esittävä seura Voimisteluseura Helsinki ry), rytmisen voimistelun paikalle Anna Halonen (esittävä seura Olarin Voimistelijat ry) sekä kilpa-aerobicin, TeamGymin, trampoliinivoimistelun ja akrobatiavoimistelun edustajaksi hallitukseen on ehdolla Katja Anoschkin (esittävä seura Fliku -82 ry).

Erovuorossa olevat Mäkelä, Halonen ja Anoschkin ovat olleet Voimisteluliiton hallituksen jäseniä vuodesta 2012 lähtien ja ilmaisseet kiinnostuksensa jatkaa luottamustehtävissään.

Hallitukseen valittujen uusien jäsenien ja puheenjohtajan kolmivuotiskausi käynnistyy 1.1.2018.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Syöpätutkimusta ja genetiikkaa Saarekkeessa

Mynämäen iltakoulussa päästään 18. heinäkuuta kello 18–19 tutustumaan tutkijan työhön, kun genetiikan yliopisto-opettaja, tutkijatohtori Niina Santio kertoo syöpätutkimuksesta ja genetiikasta.

Yrityskauppa riskittömämpi kuin uuden yrityksen perustaminen

Suomessa on kymmeniä tuhansia eläkeikää lähestyviä yrittäjiä, joilla ei ole tietoa, miten eläkkeelle siirtyminen tapahtuisi ja mistä löytyisi yritystoiminnalle jatkaja. Tyypillisesti kyse on pienyrittäjästä, jolla on huoli työntekijöiden tulevaisuudesta ja siitä, että oma omaisuus on kiinni yrityksessä. Liiketoiminta kuihtuu, kun yrityksen näkymät ovat epävarmat.

Auto istuu tiukemmin omissa käsissä yli 35-vuotiailla

Suomalaiset autokaupoilla 2018 -tutkimus luotasi omaan autoon ja yhteisomistuksessa olevaan autoon liittyviä näkemyksiä. Oman auton omistaminen koetaan edelleen tärkeäksi sekä asenteissa että tottumuksissa. Kimpassa omistettu kulkupeli koetaan vaihtoehdoksi autottomien tai vähän ajavien talouksien keskuudessa.

Uusi mökki helposti

Finsilva Oyj, Kiinteistömaailma-ketju ja Kontio Oy tuovat markkinoille uudenlaisen vaihtoehdon rakennuttaa moderni vapaa-ajanasunto rantatontille. Mökkivalmis-palvelulla ostaja voi hankkia rakennusvalmiin tontin, hirsihuvilan avaimet käteen -rakennettuna ja rahoituspaketin koko projektille. Joka neljäs suomalainen haluaisi hankkia uuden kesämökin. Mökkikannasta kuitenkin lähes 40 prosenttia on yli 50 vuotta vanhoja.

Artesaanisiiderit uusin trendi

Artesaanisiiderit ovat olleet kovassa nosteessa USA:ssa jo pidemmän aikaa ja trendi on rantautumassa Suomeen. Suurin ero artesaanisiiderissä verrattuna perinteisiin siidereihin on niiden pohjassa. Perinteiset valtavirran siiderit tehdään omenaviinipohjaan, kun taas artesaanisiiderit tehdään aina tuorepuristettuun omenamehupohjaan.

Suomen Yrittäjät esittää uutta oppivalmiusmallia

Suomen Yrittäjät esittää uutta oppivalmiusmallia, joka vahvistaisi oppijan polkua jo esi- ja perusopetuksessa ja pitäisi mukana nuoret, joille toisen asteen opinnot ovat nyt hankalia.

Urheilu

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.