Trojans katoaa Vaahteraliigasta jo toistamiseen

Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Kuva: Lennart Holmberg

Viime viikonloppuna Turku Trojans ilmoitti, ettei pelaa Vaahteraliigassa kaudella 2018. Trojans ei ole saanut tehtyä tarpeeksi pelaajasopimuksia.

– Palavereissa kävi ilmi, että pelaajat eivät yksinkertaisesti riitä. Kyllähän maailmassa pelaajia on, mutta ei ole järkeä koota Suomen oloissa ostojoukkuetta. Trojans on kaikille mukana oleville harrastus, eikä meillä ole yhtään palkattua työntekijää, Trojansin puheenjohtaja Pasi Sillgren toteaa.

Samaan aikaan Vaahteraliigaan ilmoittautumisen kanssa sulkeutui ilmoittautuminen myös 1. ja 2. divisioonaan. 3. divisioonaan ovet auki vielä kuukauden päivät, mutta Sillgren ei pidä todennäköisenä, että Trojansin miehillä olisi ensi kaudella edustusjoukkuetta millään sarjatasolla.

– Sellaisen käsityksen pelaajapalaverissa sain, että jatkoa halunneet pelaajat olisivat halunneet pelata nimenomaan Vaahteraliigassa. En näe todennäköisenä, että nyt koottaisiin jostain 3. divisioonaan joukkue.

Vuonna 1982 perustettu Trojans on yksi kotimaisen amerikkalaisen jalkapallon perinteikkäimmistä seuroista. Ensimmäistä kertaa se raivasi tiensä loppuotteluun jo 1984. Varsinkin 1990-luku oli menestyksekästä aikaa. Trojans voitti 90-luvulla viisi hopeaa.

Kaivattu ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, mestaruus tuli viimein vuonna 2003. Vielä 2004 Trojans voitti hopeaa ja 2005 joukkue oli neljäs.

Sen jälkeen Trojansin taival on ollut vuoristorataa. Kauden 2012 jälkeen Trojans jätti ensimmäisen kerran Vaahteraliigan väliin, mutta pelasi 2013 menestyksellä 1. divisioonaa. Trojans voitti Spagettimaljan, eikä hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua. 2014 ja 2015 Trojans ylsi vielä kolmen parhaan joukkoon, mutta pari viime kautta ovat olleet vaikeampia.

Yksi iso ongelma viime vuosina on ollut monien kokeneiden runkopelaajien lopettaminen. Syntyneitä aukkoja ei ole pystytty paikkaamaan omalla juniorituotannolla, vaikka turkulainen juniorityö on ollut pitkään yksi maan parhaista. Vastikään U17-maajoukkueeseeen valittiin kaksi Trojansia, Eemeli Forsblom ja Anssi Hannelin.

– Jonkun verran omista junioreista edustukseen on noussut pelaajia, mutta kynnys Vaahteraliigassa pelaamiseen on aika korkea U19-joukkueen jälkeen. Aika harva pelaaja on siihen fyysisesti valmis siinä kohtaa, Sillgren miettii.

Trojansin miesten edustusjoukkueen jatkon suhteen ei olla vielä tehty mitään suunnitelmia. Toiminta naisten edustusjoukkueen ja junioreiden suhteen jatkuu kuten tähänkin asti.

– Tämän viikon aikana istumme junioripuolen kanssa alas suunnittelemaan tulevaa. Periaatteessa tilanne voi poikia juniorijoukkueille hyvääkin, kun käsiä nyt vapautuu junioritoimintaan, Sillgren pohtii.

Ilkka Lappi

Volter Kilpi -viikolla ennätysyleisö

Vissi humaus ja hengen ylennys Katriina Karikosken taidegalleriassa.

Kirjailija Volter Kilvelle omistettua Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietettiin viime viikolla Kustavissa 11.–15. heinäkuuta. Tapahtuman teemana oli Kärhämä – sota, riita ja ristiriita osin sadan vuoden takaista sisällissotaa muistaen. Viiden päivän aikana kirjallisuusviikolla vieraili yli 4 600 kirjallisuuden ja kulttuurin ystävää, mikä on enemmän kuin aiempina vuosina.

Lakimiesliitto: Seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö uudistettava

Lakimiesliitto esittää, että seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö tulisi uudistaa. Vaatimuksen taustalla on erityisesti raiskaustuomioiden ympärillä viime aikoina käyty keskustelu ja esitys suostumuksen puutteen ottamisesta raiskauksen tunnusmerkistöön. Samoin keskustelua on herättänyt tapaus, jossa sukupuoliyhteys 10-vuotiaan tytön kanssa ei ollut törkeä raiskaus, vaan lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö.

Saarikko: Oikeus osa-aikatyöhön olisi perheiden parhaaksi

Annika Saarikko.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa työelämän joustoja aidoksi oikeudeksi jokaiselle työntekijälle. Saarikko nosti asian esille keskustan ministeritentissä SuomiAreenassa tiistaina.

Jo lähes kolmasosa verkko-ostoista tehdään mobiilisti

Mobiilimaksaminen on yleistynyt suomalaisessa verkkokaupassa vauhdilla: jo lähes kolmasosa verkko-ostoista tehdään mobiilisti. Maksuturva Group Oy on solminut yhteistyö- ja jakelusopimuksen OP Ryhmään kuuluvan Pivo Wallet Oy:n kanssa.

Poraus sulkee kaistan Pansiontiellä

Poraustyö sulkee vasemmanpuoleisen ajokaistan Pansiontiellä Juhana Herttuan puistokadun ja Nosturinkadun välillä 18.–20. heinäkuuta kello 8.30–16.

Arkeologiset kaivaukset avoinna yleisölle perjantaina

Yleisö pääsee tutustumaan torin arkeologisiin kaivauksiin perjantaina 20. heinäkuuta.

Kauppatorin laajat arkeologiset kaivaukset avautuvat yleisölle perjantaina 20. heinäkuuta. Muuritutkimus Oy järjestää opastettuja esittelykierroksia kaivausalueelle kello 9–16.30. Noin 20 henkilön kokoisia ryhmiä otetaan sisään alueelle noin kymmenen minuutin välein Eerikinkadun ja Aurakadun kulmasta. Ennakkovarauksia kierroksille ei oteta, eli sisään alueelle pääse jonottamalla.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.