Inter rakentaa tulevaisuutta pala kerrallaan

Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Kuva: Jori Liimatainen

Vaikka jalkapallon Veikkausliiga on vasta kääntymässä loppusuoralle kuluvan kauden osalta, Interissä rakennetaan jo täyttä päätä vuoden 2018 joukkuetta. Tällä viikolla Inter julkisti viisi jatkosopimusta, joiden joukossa muun muassa maalivahti Henrik Moisander, keskikenttäpelaaja Lucas Garcia ja hyökkääjä Benjamin Källman.

Jatkosopimusten myötä Interillä on ensi kaudeksi jo 16 pelaajasopimusta. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, mutta erikoista on se, että Interillä ei ole vielä päävalmentajaa kiinnitetty ensi kaudeksi. Varteenotettavin vaihtoehto tällä hetkellä on elokuun alussa päävalmentajan pestin vastaanottanut Fabrizio Piccareta, mutta keskusteluja asiasta ei ole käyty.

- Haluaisin valmentaa täällä vielä pitkään, mutta minä en sitä päätä. Kaikki on toiminut hyvin ja uskon, että joukkueella on hyvä tulevaisuus edessään. Täällä rakennetaan joukkuetta, jolla on mahdollisuus menestyä jatkossa, tuumii italialaisvalmentaja.

Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan päävalmentajatilanteen avonaisuus ei ole merkittävästi vaikuttanut ensi vuoden joukkueen kokoamiseen.

- Olemme puhuneet kolmestaan Fabrizion ja Stefanin (Håkans) kanssa paljon. Olemme puhuneet seuraidentiteetistä ja siitä, millainen Inter jatkossa haluaa olla. Ajattelemme Interin identiteetistä hyvin samalla tavalla. Välillä on tuntunut siltä, että ensi kauden valmentaja on joko Fabrizio tai joku, joka ajattelee jalkapallosta samalla tavalla kuin hän, Mäki sanoo.

Pallollisuus on yksi Interin tulevaisuudenkin ohjenuorista, mitä puoltaa myös Garcian ja Mika Ojalan kaltaisten pelaajien kiinnittäminen. Mäellä on selkeä näkemys siitä, millainen Interin pitää jatkossa olla.

- Pallonhallinnan lisäksi pitää olla uskallusta pelata. Jalkapallo nopeutuu jatkuvasti. Tarvitaan nopeita jalkoja sekä älykkyyttä pelaajana. Se ei riitä, että jalat pelkästään ovat nopeita vaan myös pään pitää olla nopea, Mäki luettelee.

Viime vuodet Inter on systemaattisesti tehnyt töitä junioriorganisaation vahvistamiseksi. Omia junioreita halutaan jatkossa nähdä edustusjoukkueessa entistä enemmän. Ensi kauden joukkueessa omaa juniorituotantoa edustaa muun muassa maalivahti Aati Marttinen.

- Edustusjoukkueen rima omille junioreille ei saa olla matalalla, mutta heille pitää antaa mahdollisuus pitkäjänteiseen työntekoon ja kehittymiseen. Aati on hyvä esimerkki tällaisesta pelaajasta. Samanlaisia pitkäjänteisiä nuoria haluamme löytää omista junioreistamme, mutta myös muista joukkueista, Mäki toteaa.

- Meillä Interissä on selkeä ajatus siitä, mitä haluamme tehdä. Ne ovat asioita, jotka eivät välttämättä näy kovin nopeasti, mutta pidemmällä aikajänteellä varmasti, sanoo puolestaan Piccareta.

Ilkka Lappi

Älä someta lomasuunnitelmia

Toukotalkoot muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä. Irrota kaikkien elektronisten laitteiden pistokkeet verkkovirrasta.

Mökkiluonto tutuksi kännykällä

Mökillä ei tarvitse yrittää eroon kännykästä – päinvastoin sen voi ottaa käyttöön luontokokemuksia syventämään.

Sinilevämyrkytys voi olla koiralle kohtalokas

Koiraa ei saa päästää uimaan tai juomaan veteen, jossa on tai saattaa olla sinilevää, sillä koiralle voi tulla vaarallinen sinilevämyrkytys.

Moni koiranomistaja suuntaa helteillä koirineen rannalle viilentymään. Koiraa ei saa päästää uimaan tai juomaan veteen, jossa on tai saattaa olla sinilevää, sillä koiralle voi tulla vaarallinen sinilevämyrkytys. Sinilevän myrkky voi johtaa koiran menehtymiseen jopa tunnin kuluessa.

Nautelankosken museossa harrastetraktoripäivä

Harrastetraktoripäivä-idean takana on Wanhat Masinat Lieto -kerho.

Nautelankosken museossa vietetään lauantaina 21. heinäkuuta kello 12–15 kolmen tunnin ajan harrastetraktoripäivää. Museon pihalle saapuu parisenkymmentä vanhaa traktoria tutustuttavaksi ja ihasteltavaksi. Mukana ovat eri merkeistä ainakin Ferguson, Valmet, Fordson, Zetor ja Ford.

Näin ajomatkat lasten kanssa sujuvat ilman puhelinta, tablettia tai riitaa

Kesä ja pitkät ajomatkat voivat raastaa perheiden hermoja. Pitkä ajomatka edessä ja lapset jo valmiiksi kärttyisinä takapenkillä? Loma on rentoa, mutta usein myös stressaavaa aikaa suomalaisperheissä. Etenkin usean tunnin automatkat voivat kiristää sekä vanhempien että lasten hermoja sekä lomatunnelmaa.

Katedralskolanin liikuntasalin pop up -museossa vieraili lähes 4 500 kävijää

Katedralskolanin liikuntasalin kaivauksilla vieraili lähes 4 500 kiinnostunutta.

Kesäkuussa avattu Katedralskolanin liikuntasalin arkeologisia kaivauksia esittelevä pop up -museo Turku goes Underground saavutti suuren suosion. Viimeiset yleisöryhmät vierailivat tutustumassa kaivauksiin sunnuntaina 15. heinäkuuta. Historiallinen Turku kiinnosti yli odotusten ja kierrosten määrää lisättiin suuren suosion vuoksi.

Valtioneuvosto käsitteli komission lakialoitetta kertakäyttömuoveista

Valtioneuvosto lähetti eduskunnan käsiteltäväksi Euroopan komission kertakäyttömuoveja koskevan lainsäädäntöaloitteen. Valtioneuvoston alustavan kannan mukaan merten roskaantumiseen on tärkeää puuttua. Valtioneuvosto kuitenkin toivoo, että direktiivin soveltamisalaan ei sisällytettäisi kuitu- ja sellupohjaisia tuotteita, joissa on vähäinen määrä tuotteen toiminnallisuuden kannalta olennaisia muovipinnoitteita.

Syöpätutkimusta ja genetiikkaa Saarekkeessa

Mynämäen iltakoulussa päästään 18. heinäkuuta kello 18–19 tutustumaan tutkijan työhön, kun genetiikan yliopisto-opettaja, tutkijatohtori Niina Santio kertoo syöpätutkimuksesta ja genetiikasta.

Urheilu

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.