Näin suomalainen valitsee hotellihuoneen

Kyselyn mukaan suomalaisten mielestä hotelliyö on loman kohokohta. Yli 60 prosenttia vastaajista odottaa lomallaan hotelliyöpymistä ja haluaa silloin nukkua yönsä rauhassa.

Suomalaisista 68 prosenttia luottaa ketjuhotelliin ja arvostaa hotellivalinnassaan runsasta aamiaista. Hotellin rauhallinen sijainti ja hiljainen huone ovat valintakriteerien kärkikolmikossa, tärkein valintaperuste on hinta. Hotelliyöpyjälle oleellista on myös hotellin keskeinen sijainti, samoin hyvä ravintolatarjonta hotellin lähiympäristössä.

Viiden tärkeimmän valintaperusteen listalle mahtuu vielä hotellin langaton ja ilmainen wifi-verkko. Joka viides vastaaja on sitä mieltä, että huonekoolla ei ole niin väliä. Vain viisi prosenttia vastaajista haluaa rehkiä hotellin kuntosalilla ja kertoo sen vaikuttavan hotellin valintaan.

Yli puolet vastaajista hyväksyy hotellissa tapahtuvat kunnostustyöt. Muun muassa nämä tiedot selviävät Klaus K Hotellin heinäkuussa teettämän kyselytutkimuksen tuloksista. Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista.

Suomalaisista 40 prosenttia yöpyy lomallaan hotellissa 1–2 kertaan vuodessa kotimaassa tai ulkomailla. Joka viides mies kertoo majoittuvansa lomallaan hotellihuoneessa yksin. Naisista 15 prosenttia kertoo lomalla jakavansa hotellihuoneen ystävän kanssa.

Kolmannekselle vastaajista ilmainen wifi on yksi hotellivalintaan vaikuttavista tekijöistä. Kolme viidestä vastaajasta pitää hotelliketjun hotellia luotettavampana vaihtoehtona. Huoneen koolla ei ole niin väliä. Vastaajista vain 20 prosenttia antoi huonekoolle painoarvoa hotellin valinnassa. Jos oma mielikuva huoneen koosta ei kuitenkaan vastaa todellisuutta, joka kolmas jättää palaamatta hotelliin.

– Hotellihuoneen sijainti ylemmissä kerroksissa on melko tärkeää tai tärkeää lähes puolelle vastaajista, kun alempi huonekerros on tärkeä lähes joka viidennelle. Suomessa on alueellisia eroja. Pääkaupunkiseudulla tai Oulussa asuvat huoneen varaajat viihtyvät alakerroksissa. Turusta ja Tampereelta tulevat haluavat katsella ympärilleen ylemmistä huonekerroksista. Huone käytävän päässä on haluttu, sillä rauhalliset päätyhuoneet miellyttävät reippaasti yli puolta vastaajista, kertoo Klaus K Hotellin hotelli- ja markkinointipäällikkö Tero Thynell.

Yksi yöpyjien mielipiteitä jakava asia on huoneen sijainti suhteessa hissin läheisyyteen. Vain kymmenen prosenttia kyselyn vastaajista pitää tärkeänä, että hissiltä on lyhyt matka huoneeseen. Naiset arvostavat hissin läheisyyttä hienoisesti enemmän kuin miehet. Varauloskäynnin läheisyyteen ei ole tunkua. Alle kymmenen prosenttia vastaajista pitää tärkeänä, että huone sijaitsee varauloskäynnin läheisyydessä.

– Moni hotellivieras pohtii myös haluaako huoneen sisäpihan vai kadun puolelta. Kyselyn perusteella huone kadulle päin on erittäin tärkeä joka kolmannelle ja sen lisäksi yli 70 prosenttia haluaa ikkunoista mukavat näkymät, kertoo Thynell.

Huoneeseen kantautuvat öiset äänet ovat selvästi herkkä asia monelle hotelliasujalle. Kolme neljästä ei palaisi hotelliin uudelleen tultuaan häirityksi yöaikaan. Päivän aikana kuuluvista äänistä ei olla niin harmissaan, kolme neljästä kestää sen. Huoneen siisteys on suomalaiselle kriittistä. Lähes yhdeksänkymmentä prosenttia vastaajista pitää huoneen siisteystasoa oleellisena tekijänä, kun miettii palaako hotelliin uudelleen vai ei.

– Suomalainen näyttäisi kuitenkin palaavan samaan hotelliin uudelleen, sillä kolmannes kertoo aiempien kokemusten vaikuttavan lomahotellin uudelleenvalintaan. Huoneen sisustus on iso asia. Kun hotellihuoneen sisustus miellyttää silmää, joka viides kertoo, että voisi majoittua hotelliin uudelleen.

– Yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että remonttityöt hotellin sisällä eivät häiritse heidän vierailuaan. Tämä on ilahduttava tieto, sillä mekin aloitamme oman hotellimme huoneuudistuksen suunnittelun. Selvitämme syksyn aikana hotellivieraiden toiveita ja tarpeita esimerkiksi erilaisin kyselyin, Thynell paljastaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Sisävesien pintalämpötilat laskemassa

Vesistöt ovat jäähtyneet kuluneen viikon aikana lähelle ajankohdan keskimääräisiä lukemia tai hieman sen alle. Lämpimintä järvivesi on tällä hetkellä Saimaalla Lauritsalassa, jossa se on 15,6-asteisena pari astetta ajankohdan keskiarvoa lämpimämpää.

Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä väheni vuoden toisella neljänneksellä

Kuorma-autojen tavarankuljetukset kotimaan liikenteessä neljännesvuosittain.

Vuoden toisella neljänneksellä kuorma-autoilla kuljetettiin tavaroita 57 miljoonaa tonnia, mikä oli 12 prosenttia vähemmän kuin edeltävän vuoden vastaavalla neljänneksellä.

SKAL: Budjettiriihestä käsittämätön ympäristölinjaus liikenteelle

Ensi kesälle ehdotetun 250 miljoonan euron polttoaineveron korotuksen lisäksi hallitus on nostamassa parafiinisen dieselöljyn verotusta 120 miljoonalla eurolla tällä hallituskaudella, perustelunaan yritystuen poistaminen. Faktojen valossa esitys on käsittämätön, arvioi kuljetusalan yrittäjiä edustava Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry.

Kysely: Suomalaiset välttelevät hyötyliikuntaa ja pelkäävät kuntosaleja

Kahdeksan kymmenestä suomalaisesta ovat tyytymättömiä omaan liikkumiseensa. Syyt liikunnan välttelyyn vaihtelevat huonosta säästä kuntosalien pelkäämiseen. Tiedot käyvät ilmi ravitsemusyritys Herbalife Nutritionin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Ex-kansanedustaja Heli Paasio Turun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajaksi

Heli Paasio istui eduskunnassa neljä kautta SDP:n edustajana vuosina 1999-2016.

Filosofian maisteri Heli Paasio on valittu Turun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajaksi vuosille 2019–22. Paasio toimii Oona Ylösen sijaisena Ylösen kolmivuotisen Turun Yliopiston lastensuojelun työelämäprofessuurin ajan. Yhdistys kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Eloranta: Koulutuksen kunnianpalautus on alkanut

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) iloitsee Rinteen hallituksen panostuksista osaamiseen ja koulutukseen. Hallitus investoi merkittävästi osaamiseen ja koulutukseen kaikille koulutusasteille ulottuvalla kokonaisuudella, jolla parannetaan koulutuksen laatua ja tasa-arvoa, sekä nostetaan suomalaisten osaamistasoa koko yhteiskunnan laajuisesti.

Kuluneet tuulilasinpyyhkimet turvallisuusriski ja korjauskehotuksen peruste katsastuksessa

Tuulilasinpyyhkimien suositeltu vaihtoväli on normaalikäytössä noin puoli vuotta.

Tuulilasinpyyhkimien kunto on autojen vuosikatsastuksessa yksi tarkastuskohteista ja kuluneet pyyhkimet on korjauskehotuksen peruste. Myös tuulilasin pesulaitteen pitää toimia moitteettomasti ja pesunestettä pitää olla riittävästi säiliössä. Useampi yhtäaikainen korjauskehotusvika voi johtaa katsastuksen hylkäämiseen.

OAJ: Koulutuspanokset perusteltuja

Valtion ensi vuoden budjetti lupaa ammatilliseen koulutukseen lisää opettajia. Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin käytetään 80 miljoonaa euroa. Hallituskaudella on luvattu lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen kaikkiaan 235 miljoonaa euroa.

Turku Rock Academy aloittaa Auran Panimossa laboratorioillat

Tomi Arvas.

Turkulaiset nuoret pääsevät syksystä lähtien tutustumaan kotimaisiin musiikkialan huipputuotteisiin. Turku Rock Academy aloittaa 25. syyskuuta Auran Panimossa kuukausittain järjestettävät laboratorioillat, joissa kotimaiset musiikkivälineiden valmistajat esittelevät ja tuovat omia tuotteitaan Auran Panimolle nuorten kokeiltaviksi.

Urheilu

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Menoviikko: Matka kohti mestaruutta alkaa

FC Interillä on kaikki mahdollisuudet palauttaa Veikkausliigan mestaruusveistos Turkuun 11 vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisenä vastaan asettuu IFK Mariehamn.

Veikkausliigan mestaruussarja alkaa ensi sunnuntaina. Piikkipaikalta loppuhuipennukseen starttaava Inter kohtaa ensimmäisessä ottelussaan IFK Mariehamnin. Ottelu Kupittaalla alkaa kello 17.

Tähen Toivomus vei Kavioliiga-pisteet ja samalla Pohjoismaiden mestaruuden Metsämäessä

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus vei Kavioliiga-pisteet Metsämäessä.

Kavioliigan ensimmäinen kausi jatkui Turussa Metsämäen raviradalla molempien rotujen osakilpailuilla. Kylmäveristen osakilpailu oli samalla Pohjoismaiden mestaruus. Kavioliiga-pisteet ja Pohjoismaiden mestarin titteli jäivät Suomeen, kun Henri Bollström kannusti Tähen Toivomuksen voittoon. Lämminveristen osakilpailussa loisti Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando.

Åboraakkeli: Jäitä Huuhkajien sulkiin

Teemu Pukki.

Myönnettävä on, että Huuhkajilla on edelleen erinomainen mahdollisuus selvitä kesän 2020 jalkapallon EM-kisoihin. Karsintoja on jäljellä neljä peliä ja lähin uhkaaja takana on kolmen pisteen päässä oleva Armenia.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.