Piccu Maccia kattaa à la cartea opiskelijoillekin

 Piccu Macciassa viihtyvät monenlaiset ruokailijat. Piccu Macciassa viihtyvät monenlaiset ruokailijat. Kuva: Elli Kummala

Opiskelijoiden lounaisiin erikoistunut Unica Oy on avannut uuden ravintolan syyskuussa 2018 Educariumille vanhaan teknisen työn tilaan. Macciavellin alaisuudessa toimiva Piccu Maccia on sekä lounas- että iltaravintola, jonne ovat tervetulleita muutkin kuin opiskelijat. Täysin uudistetulta à la carte -listalta voi nauttia herkkuja moneen makuun. Ravintolassa on myös A-oikeudet ja siellä voi maistella laadukkaita viinejä, oluita ja siidereitä, sekä itse tehtyjä cocktaileja.

– Tämä on rento ja kaikille avoin paikka, sanoo ravintolan vuoropäällikkö Timo Kuukka.

Piccu Macciasta saa lounasta maanantaista perjantaihin kello 11–14 sekä lauantaisin kello 12–15. Kuten muissakin Unican ravintoloissa, tarjolla on kolme linjastoruokaa ja kaksi deliannosta. Kokin tekemän deliannoksen saa à la carte -tyyppisesti lautasannoksena ja se maksaa hieman enemmän kuin linjastolta otettu lounas. Maku on joka tapauksessa herkullinen.

Muista opiskelijaravintoloista poiketen Piccu Macciassa ei käytetä ollenkaan tarjottimia. Tällä pyritään ekologisuuteen.

Kuten sanottu, Piccu Maccia on paljon muutakin kuin opiskelijaruokala. Ravintolan pääasiakasryhmä ovat tällä hetkellä yliopiston henkilökunta, alueella olevien yritysten työntekijät sekä opiskelijat.

– Opiskelijoiden suosimat ravintolat ovat usein ruuhkaisia, joten tämä on rennompi lounaspaikkavaihtoehto yliopiston henkilökunnalle, Kuukka kertoo.

Piccu Macciassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. Ravintolasta voi varata pienen kabinetin enintään kuudelletoista hengelle tai suuremman 30 henkilölle. Videotykin ja valkokankaan saa myös halutessaan käyttöön. Ensimmäisen vuoden aikana ravintolassa onkin jo järjestetty kokouksia ja illanviettoja.

Piccu Maccia aikoo tulla tunnetuksi lounaiden lisäksi iltatoiminnastaan. À la carte -listan ja runsaan juomavalikoiman lisäksi ravintolaan on hankittu lautapelejä houkuttelemaan opiskelijoita. Siellä on myös pidetty jo pari erikoisiltaa, kuten viime vappuna.

– Silloin meillä oli täällä aivan erityinen vappugrilli: pistettiin baarit pystyyn ja musiikkivalinnat vähän erityyppisiksi, Kuukka hymyilee.

Iltatoiminta on ollut kesän ajan tauolla, mutta se alkaa taas uudestaan 28. elokuuta. Iltatoiminnot ovat auki keskiviikosta lauantaihin kello 15–21. Jossain vaiheessa on tarkoitus aloittaa myös klubitoiminta ja kutsua ravintolaan esiintyjiäkin.

Kuka tietää, vaikka Piccu Macciasta tulisi opiskelijoille uusi ”Treba”. Ylioppilaskylässä sijainnut baari, oikealta nimeltään Three Beers, oli legendaarinen opiskelijoiden tapaamispaikka. Se suljettiin lopullisesti viime kesänä.

Timo Kuukka uskoo, että Piccu Maccia tulee löytämään yleisönsä.

– Turussa kaikki painottuu keskustaan. Piccu Maccia on reunemmassa, mutta se on silti helposti lähestyttävä.

Elli Kummala

Työsuojeluviranomaisen opastava ote saa kiitosta maahantuojilta

Työsuojeluviranomaisella (aluehallintovirasto) on meneillään kuluvan vuoden kestävä koneiden maahantuojien valtakunnallinen markkinavalvontahanke. Tavoitteena ei ole löytää ongelmakoneita, vaan selvittää kuinka hyvin koneiden maahantuojat tuntevat heitä koskevat velvollisuudet. Nyt kun hankkeen tarkastuksista on tehty puolet, on välitilinpäätöksen aika.

Linja-autoilun sosiaalinen etiketti

Bussimatkustamisella on kirjoittamaton, mutta sitäkin vakiintuneempi sosiaalinen etikettinsä.

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin?

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin? Vaikka lemmikki ei olisikaan nielaissut tupakkatuotetta, on silti hyvä konsultoida etäeläinlääkäriä. Jos lemmikki on niellyt tupakkatuotteen tai nuollut sähkötupakan nestettä ja ilmenee nikotiinimyrkytyksen oireita, tulee hakeutua välittömästi päivystykseen.

Turun kaupunki selvittää Sepänkatu 2:n asbestiepäilyn

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Tuloksia odotellaan maanantaina aamulla.

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Näytteet on otettu perjantaina iltapäivällä ja niiden tulokset saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan maanantaina aamulla. Asiasta tiedotetaan heti, kun tutkimustulokset on saatu kaupungille ja tulokset on analysoitu.

100 000 suomalaista lasta ja nuorta liikkuu Euroopan urheiluviikolla

Euroopan urheiluviikkoa vietetään viidettä kertaa 23.–30. syyskuuta. EU-puheenjohtajuuskausi tuo Suomeen viikon avajaiset. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

THL: Sosiaalityön apua tarvitsevat tulisi ohjata Kelasta kuntiin nykyistä tehokkaammin

Sosiaalityö tarpeessa olevien asiakkaiden ohjaaminen Kelasta kuntiin toimii heikosti, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kun perustoimeentulotuki siirrettiin Kelaan vuoden 2017 alussa, Kelan tehtäväksi tuli myös ilmoittaa kuntaan niistä toimeentulotukea saavista, joilla on tarvetta sosiaalityön palveluille.

Laskuri kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

S-ryhmä on avannut ostetun ruoan hiilijalanjäljen kertovan laskurin. Palvelu on osa S-mobiilin Omat ostot -palvelua, ja sitä on kehitetty pitkään yhdessä Luonnonvarakeskuksen parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa Loukinaistentiellä perjantaina kello 21.20 tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta.

Kuntien sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannukset kasvuun viime vuonna

Tilastokeskuksen kuntataloustilaston tiedot osoittavat kuntien käyttötalouden nettokustannusten kasvaneen 31,4 miljardiin euroon vuonna 2018. Muutokseen vaikuttivat erityisesti sekä sosiaali- ja terveystoiminnan että opetus- ja kulttuuritoiminnan nettokustannusten muodostuminen edellisvuotta suuremmiksi.

Urheilu

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Jälkipeli: Tuton valmentaja Antti Virtanen tietää kokemuksesta, mitä menestyminen edellyttää

Komean liigauran ja Suomen mestaruuden voittanut Tuto Hockeyn uusi päävalmentaja Antti Virtanen tietää, mitä menestyminen vaatii.

– Olen nähnyt ja kokenut, miten voittava organisaatio toimii liigatasolla. Tuloksia saa, kun pidetään määrätyistä asioista kiinni. Esimerkiksi yksikään pelaaja ei jätä takakarvaamatta tai ota tyhmiä jäähyjä. Ei siis tehdä mitään sellaista, mikä hajottaa kokonaisuutta.

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.