Yli kolmannes suomalaisista ajattelee seksiä päivittäin

Yli kolmannes, eli 35 prosenttia, suomalaisista ajattelee seksiä vähintään kerran päivässä. Tämä käy ilmi Kaalimadon teettämässä tutkimuksessa.

Seksuaalisesti vilkkain mielikuvitus löytyy suomalaisilta miehiltä, joista joka kolmas ajattelee seksiä useita kertoja vuorokaudessa. Vähintään kerran päivässä seksi käy mielessä 49 prosentilla miehistä.

Suomalaisilla naisilla ajatukset ovat miehiin verrattuna huomattavasti harvemmin seksissä. Vaikka joka neljäs nainen miettiikin seksiä useita kertoja viikossa, niin päivittäinen seksin ajattelu on miehiä huomattavasti harvinaisempaa.

– Visuaalisuudella on yleensä suurempi rooli miesten kiihottumisessa. Miehet saattavat siis saada ympäristöstä herkemmin erilaisia visuaalisia ärsykkeitä, jotka saavat omat ajatukset kääntymään seksiin. Kaalimato.comin aikaisemmat tutkimukset ovat myös osoittaneet miesten haluavan keskimäärin naisia enemmän seksiä. Naisten seksihaluihin voi vaikuttaa puolestaan kuukautiskierron eri vaiheet sekä miehiä suurempi alttius stressille ruuhkavuosien aikana, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Usein voi törmätä olettamukseen, jonka mukaan vain nuorilla hormonit hyrräävät ja ajatukset harhailevat seksissä tuon tuosta. Seksi on luonnollisesti usein myös nuorten mielessä, mutta tosiasiassa kaikkein himokkaimpia ovat 35–44-vuotiaat suomalaiset. Heistä lähes kolmannes (31 prosenttia) ajattelee seksiä useita kertoja vuorokaudessa, kun 18–24-vuotiailla vastaava osuus on 19 prosenttia. Myös 45–54-vuotiaat ajattelevat seksiä aktiivisesti, sillä heistä 24 prosenttia ajattelee seksiä useita kertoja päivässä.

– 50 ikävuoden tienoilla oma arki on saattanut rauhoittua lasten jo kasvettua itsenäisemmiksi. Oma elämä ei siis välttämättä pyöri enää kiireisessä lapsiarjessa, vaan syntyy tilaa ja vapaa-aikaa omille harrastuksille, ja myös seksielämälle on jälleen enemmän aikaa, Lavikainen sanoo.

Seksi on useita kertoja viikossa mielessä varsin tasaisesti kaikilla 18–70-vuotiailla suomalaisilla. Toisin kuin muissa ikäryhmissä, 55–70-vuotiaiden kesken on havaittavissa selvempää jakautumista seksuaalisesti erittäin aktiivisiin ja harvemmin tai ei koskaan seksiä ajatteleviin.

– Vanhemmissa ikäluokissa omaan seksuaalisuuteen vaikuttavat vaihdevuodet sekä sairaudet ja lääkitykset. Vanhemmiten ihmiset ovat saattaneet myös löytää muita keinoja saada mielihyvää kuin seksi. Jotkut pysyvät kuitenkin seksuaalisesti aktiivisina aina vanhuuteensa saakka, Lavikainen sanoo.

Elokuussa monet suomalaiset palaavat lomilta takaisin töidensä pariin. Töiden alku saattaa tuoda mukanaan stressiä joskus niinkin paljon, että työasioista ei tunnu pääsevän irti kotonakaan. Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia suomalaisista kokee ajattelevansa vapaa-ajallaan enemmän töitään kuin seksiä.

– Seksin harrastaminen, tai edes sen ajatteleminen, vaatii yleensä aikaa ja stressitöntä mieltä. Hektisen työarjen alkaessa onkin erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten ja millaisessa seurassa omaa vapaa-aikaansa kuluttaa. On tärkeää kehitellä itselleen stressivapaata tekemistä, kuten metsässä käyskentelyä tai kirjojen lukua, ja viettää aikaa sellaisessa seurassa, joka tuo hyvää mieltä ja oloa. Myös hetkessä elämisen taitoa kannattaa harjoittaa säännöllisesti, Lavikainen neuvoo.

Viisi prosenttia suomalaisista ei ajattele seksiä lainkaan. Onkin siis hyvä muistaa, että seksin ajatteleminen – tai ajattelematta jääminen – ei suinkaan määrittele normaaliutta. Joillekin ihmisille on tavanomaista, että seksiä ei ole koskaan elämässään ajatellut sen kummemmin. Myös seksuaalisesti aktiivisempien on täysin luonnollista kohdata ajoittain hiljaisempia aikakausia, jolloin seksiä ei tule ajatelleeksi tai sitä ei tee mieli.

– Olennaista on kiinnittää huomiota asiaan silloin, jos itsessään havaitsee tapahtuneen pidempikestoisen muutoksen, joka myös haittaa itseä. Jos esimerkiksi parisuhteessasi omat seksihalusi ovat yllättäen kateissa yli puolen vuoden ajan ja asia alkaa häiritä sinua, on fiksua lähteä selvittämään syitä muutoksen taustalla, Lavikainen sanoo.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin kansalaispaneelissa toukokuussa 2019. Tutkimukseen vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Linja-autoilun sosiaalinen etiketti

Bussimatkustamisella on kirjoittamaton, mutta sitäkin vakiintuneempi sosiaalinen etikettinsä.

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin?

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin? Vaikka lemmikki ei olisikaan nielaissut tupakkatuotetta, on silti hyvä konsultoida etäeläinlääkäriä. Jos lemmikki on niellyt tupakkatuotteen tai nuollut sähkötupakan nestettä ja ilmenee nikotiinimyrkytyksen oireita, tulee hakeutua välittömästi päivystykseen.

Turun kaupunki selvittää Sepänkatu 2:n asbestiepäilyn

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Tuloksia odotellaan maanantaina aamulla.

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Näytteet on otettu perjantaina iltapäivällä ja niiden tulokset saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan maanantaina aamulla. Asiasta tiedotetaan heti, kun tutkimustulokset on saatu kaupungille ja tulokset on analysoitu.

100 000 suomalaista lasta ja nuorta liikkuu Euroopan urheiluviikolla

Euroopan urheiluviikkoa vietetään viidettä kertaa 23.–30. syyskuuta. EU-puheenjohtajuuskausi tuo Suomeen viikon avajaiset. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

THL: Sosiaalityön apua tarvitsevat tulisi ohjata Kelasta kuntiin nykyistä tehokkaammin

Sosiaalityö tarpeessa olevien asiakkaiden ohjaaminen Kelasta kuntiin toimii heikosti, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kun perustoimeentulotuki siirrettiin Kelaan vuoden 2017 alussa, Kelan tehtäväksi tuli myös ilmoittaa kuntaan niistä toimeentulotukea saavista, joilla on tarvetta sosiaalityön palveluille.

Laskuri kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

S-ryhmä on avannut ostetun ruoan hiilijalanjäljen kertovan laskurin. Palvelu on osa S-mobiilin Omat ostot -palvelua, ja sitä on kehitetty pitkään yhdessä Luonnonvarakeskuksen parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa Loukinaistentiellä perjantaina kello 21.20 tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta.

Kuntien sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannukset kasvuun viime vuonna

Tilastokeskuksen kuntataloustilaston tiedot osoittavat kuntien käyttötalouden nettokustannusten kasvaneen 31,4 miljardiin euroon vuonna 2018. Muutokseen vaikuttivat erityisesti sekä sosiaali- ja terveystoiminnan että opetus- ja kulttuuritoiminnan nettokustannusten muodostuminen edellisvuotta suuremmiksi.

Agilityn joukkueiden maailmanmestaruudet ratkaistu Turussa, Suomi ei yltänyt mitaleille

Janita Leinonen ja bordercollie Fu.

Agilityn joukkuekilpailun maailmanmestaruudet on ratkaistu Turussa Gatorade Centerissä. Kilpailujen ennakkosuosikit valtasivat palkintosijat. Suomi ei yltänyt mitaleille. Kilpailut kokoavat agilityharrastajia ympäri maailman paikan päälle tai ruudun ääreen. Suomen joukkue hurmasi kotiyleisön ja menestystä odotetaan viikonlopun yksilökilpailuista.

Urheilu

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Jälkipeli: Tuton valmentaja Antti Virtanen tietää kokemuksesta, mitä menestyminen edellyttää

Komean liigauran ja Suomen mestaruuden voittanut Tuto Hockeyn uusi päävalmentaja Antti Virtanen tietää, mitä menestyminen vaatii.

– Olen nähnyt ja kokenut, miten voittava organisaatio toimii liigatasolla. Tuloksia saa, kun pidetään määrätyistä asioista kiinni. Esimerkiksi yksikään pelaaja ei jätä takakarvaamatta tai ota tyhmiä jäähyjä. Ei siis tehdä mitään sellaista, mikä hajottaa kokonaisuutta.

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.