Legendaarisia lauluja omalla tyylillä

She's Leaving Home pääsee Liverpooliin soittamaan Beatlesin musiikkia. She's Leaving Home pääsee Liverpooliin soittamaan Beatlesin musiikkia. Kuva: Riddo Ridberg

She’s Leaving Home lähtee soittamaan Beatlesin kotikonnuille Liverpooliin

Pari vuotta sitten paraislainen Tom ”Riddo” Ridberg löysi kaipaamansa soittajat ja laulajan, jotta The Beatlesiä versioiva coverbändi She’s Leaving Home näki päivänvalon.

– Parikymmentä vuotta asia on ollut enemmän tai vähemmän mielessä, mutta sopivien soittajien löytäminen vei aikaa. Teatterihommien kautta olen tutustunut lahjakkaisiin itseäni nuorempiin tyyppeihin, jotka sitten lähtivät tähän kanssani, kertoo She’s Leaving Homen kosketinsoittaja ja perustaja Ridberg.

Beatles on ollut miehen elämässä käytännössä aina. Hän syntyi 1960 ja vietti lapsuuttaan Beatles-huuman ollessa kuumimmillaan. Beatles oli läsnä myös jo Ridbergin ensimmäisissä bändiprojekteissa.

– Muistan, että jo ensimmäisen bändini ohjelmistossa 1970-luvun puolivälin jälkeen oli joku Beatlesin biisi, mutta tosimielessä innostuin Beatlesista vasta 1980-luvun lopulla, Ridberg muistelee.

Ridberg on vuosien varrella soittanut lukuisissa cover-bändeissä. Tällä hetkellä hän vaikuttaa neljässä cover-bändissä. She’s Leaving Homen lisäksi Ridbergin bändejä ovat Bruce Springsteenin musiikkiin keskittynyt Bruce Almighty, Deep Purplea soittava Burned Picture sekä laaja-alaisesti 1960–80-lukujen musiikkia soittava Green Onion, joka on ehtinyt toimia jo yli 20 vuoden ajan.

Vuosikymmenien saatossa on perustettu lukemattomia bändejä, jotka coveroivat Beatlesia enemmän tai vähemmän tarkasti. She’s Leaving Homen pyrkimyksenä on tehdä omanlaisiaan versioita Beatles-biiseistä.

– Kopiointi oli jossain vaiheessa trendi, mutta nyt ainakin Beatlesia soittavien keskuudessa suuntaus on se, että tehdään rohkeasti omanlaisia versioita.

She’s Leaving Home erottuu alkuperäisestä jo laulajan ansiosta. She’s Leaving Homessa laulaa nainen. Toinen selkeästi erottava tekijä löytyy musiikista.

– Meillä ei ole bändissä ollenkaan kitaraa. Rummut, basso, koskettimet ja laulu on se, millä mennään. Rumpalimme ja basistimme ovat soittaneet paljon yhdessä soul- ja funk-tyyppistä musiikkia, joten meidänkin versiot menevät aika usein siihen suuntaan.

She’s Leaving Home keikkailee aktiivisesti. Elokuussa he esiintyvät muun muassa Kaarina-teatterissa 11. elokuuta ja Taiteiden yössä 15. elokuuta.

Elokuussa koittaa myös matka Liverpooliin, kun She’s Leaving Home matkaa esiintymään kansainväliselle Beatles-viikolle.

– Siitä tulee varmasti tosi kiinnostava reissu. Sinne saapuu 70 bändiä. Meilläkin on kymmenen keikkaa erilaisissa paikoissa ja eri vuorokaudenaikaan. Vaikka soitetaankin asiantuntevalle yleisölle, ei ole paineita reissusta, Ridberg tuumii.

Ilkka Lappi

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen viesti hallituspuolueille.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.