Raisio Oyj:n liikevaihto kasvoi ja liiketulos parani

Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi. Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi. Kuva: Jari Laurikko

Raisio Oyj:n liikevaihto kasvoi ja liiketulos parani huhti–kesäkuussa. Konsernin liikevaihto oli 62,7 miljoonaa euroa, kun luku oli viime vuonna vastaavaan aikaan 59,7 miljoonaa euroa.

Liiketulos oli 7,3 (6,5) miljoonaa euroa, mikä on 11,6 (10,9) prosenttia liikevaihdosta. Terveelliset elintarvikkeet -yksikön liikevaihto oli 34,2 (33,7) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 4,5 (3,8) miljoonaa euroa, mikä on 13,2 (11,2) % liikevaihdosta.

Terveelliset ainesosat -yksikön liikevaihto oli 34,7 (32,3) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 3,9 (3,3) miljoonaa euroa, mikä on 11,3 (10,3) prosenttia liikevaihdosta.

Ensimmäisellä vuosipuolikkaalla konsernin liikevaihto oli 112,6 (109,5) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 12,2 (10,9) miljoonaa euroa, mikä 10,9 (9,9) prosenttia liikevaihdosta. Vertailukelpoinen liiketulos oli 12,2 (12,8) miljoonaa euroa, mikä on 10,9 (11,7) prosenttia liikevaihdosta.

Terveelliset elintarvikkeet -yksikön liikevaihto oli 68,9 (68,7) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 8,5 (8,6) miljoonaa euroa, mikä on 12,3 (12,5) prosenttia liikevaihdosta. Vertailukelpoinen liiketulos oli 8,5 (8,7) miljoonaa euroa, mikä on 12,3 (12,7) prosenttia liikevaihdosta.

Terveelliset ainesosat -yksikön liikevaihto oli 56,6 (53,6) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 5,3 (5,7) miljoonaa euroa, mikä on 9,3 (10,6) prosenttia liikevaihdosta. Konsernin liiketoiminnan rahavirta rahoituserien ja verojen jälkeen oli 7,9 (-0,2) miljoonaa euroa.

– Raision uudessa strategiassa määrittelimme kuluvan vuoden teemaksi ydinliiketoiminnan kasvun ja kannattavuuden varmistamisen. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä kykenimme jo pysäyttämään liikevaihdon laskun ja toisella vuosineljänneksellä suunta käännettiin selkeään kasvuun sekä liikevaihdon että kannattavuuden osalta. Liikevaihto kasvoi lähes viisi prosenttia ja kannattavuus parani yli kymmenen prosenttia vertailukaudesta. Jo kahden vuosineljänneksen jälkeen on nähtävissä uuden organisaatiorakenteen asiakaslähtöisyyden hyödyt ja erityisesti BtoB-liiketoiminnassa näemme huomattavaa uutta potentiaalia, sanoo toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi.

– Kasvipohjaisten lisäarvotuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistuvan tuotantolaitoksemme rakennustyöt käynnistyivät katsauskauden jälkeen heinäkuun alussa. Suomen elintarviketeollisuuden viime vuosien mittavimpiin kuuluvan investointihankkeen valmistumisen myötä Raision kyvykkyydet lanseerata innovatiivisia, kasvipohjaisia tuotteita nousevat uudelle tasolle. Avainhenkilöiden rekrytoinnit sekä tuotekehitykseen että tuotantoon ovat jo käynnissä.

Molemmat liiketoimintayksiköt, Terveelliset elintarvikkeet ja Terveelliset ainesosat, paransivat suoritustaan vertailukaudesta.

Vuoden näkymät ovat muuttumattomat. Raisio arvioi jatkuvien toimintojen liikevaihdon kasvavan tänä vuonna (2018: 228,2 miljoonaa euroa) ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan yli kymmenen prosenttia liikevaihdosta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin?

Söikö koirasi maasta löytyneen nuuskatyynyn tai tupakantumpin? Vaikka lemmikki ei olisikaan nielaissut tupakkatuotetta, on silti hyvä konsultoida etäeläinlääkäriä. Jos lemmikki on niellyt tupakkatuotteen tai nuollut sähkötupakan nestettä ja ilmenee nikotiinimyrkytyksen oireita, tulee hakeutua välittömästi päivystykseen.

Turun kaupunki selvittää Sepänkatu 2:n asbestiepäilyn

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Tuloksia odotellaan maanantaina aamulla.

Turun kaupunki on ottanut ilmanäytteet Sepänkatu 2:n sisäilmasta asbestiepäilyjen takia. Näytteet on otettu perjantaina iltapäivällä ja niiden tulokset saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan maanantaina aamulla. Asiasta tiedotetaan heti, kun tutkimustulokset on saatu kaupungille ja tulokset on analysoitu.

100 000 suomalaista lasta ja nuorta liikkuu Euroopan urheiluviikolla

Euroopan urheiluviikkoa vietetään viidettä kertaa 23.–30. syyskuuta. EU-puheenjohtajuuskausi tuo Suomeen viikon avajaiset. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

THL: Sosiaalityön apua tarvitsevat tulisi ohjata Kelasta kuntiin nykyistä tehokkaammin

Sosiaalityö tarpeessa olevien asiakkaiden ohjaaminen Kelasta kuntiin toimii heikosti, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kun perustoimeentulotuki siirrettiin Kelaan vuoden 2017 alussa, Kelan tehtäväksi tuli myös ilmoittaa kuntaan niistä toimeentulotukea saavista, joilla on tarvetta sosiaalityön palveluille.

Laskuri kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

S-ryhmä on avannut ostetun ruoan hiilijalanjäljen kertovan laskurin. Palvelu on osa S-mobiilin Omat ostot -palvelua, ja sitä on kehitetty pitkään yhdessä Luonnonvarakeskuksen parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta

Poliisi pyytää havaintoja Liedossa Loukinaistentiellä perjantaina kello 21.20 tieltä suistuneesta ajoneuvosta ja sen kuljettajasta.

Kuntien sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannukset kasvuun viime vuonna

Tilastokeskuksen kuntataloustilaston tiedot osoittavat kuntien käyttötalouden nettokustannusten kasvaneen 31,4 miljardiin euroon vuonna 2018. Muutokseen vaikuttivat erityisesti sekä sosiaali- ja terveystoiminnan että opetus- ja kulttuuritoiminnan nettokustannusten muodostuminen edellisvuotta suuremmiksi.

Agilityn joukkueiden maailmanmestaruudet ratkaistu Turussa, Suomi ei yltänyt mitaleille

Janita Leinonen ja bordercollie Fu.

Agilityn joukkuekilpailun maailmanmestaruudet on ratkaistu Turussa Gatorade Centerissä. Kilpailujen ennakkosuosikit valtasivat palkintosijat. Suomi ei yltänyt mitaleille. Kilpailut kokoavat agilityharrastajia ympäri maailman paikan päälle tai ruudun ääreen. Suomen joukkue hurmasi kotiyleisön ja menestystä odotetaan viikonlopun yksilökilpailuista.

Eurojackpotissa yksi 44,6 miljoonan euron täysosuma, Jokerissa miljoonavoitto

Eurojackpotin arvonnassa (kierros 38/2019) löytyi yksi täysosuma. 44,6 miljoonan euron voitto meni tällä kertaa Norjaan. Myös Suomessa päästiin tänään juhlimaan miljoonavoittoa, sillä Perjantai-Jokerista löytyi yksi täysosuma.

Urheilu

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Jälkipeli: Tuton valmentaja Antti Virtanen tietää kokemuksesta, mitä menestyminen edellyttää

Komean liigauran ja Suomen mestaruuden voittanut Tuto Hockeyn uusi päävalmentaja Antti Virtanen tietää, mitä menestyminen vaatii.

– Olen nähnyt ja kokenut, miten voittava organisaatio toimii liigatasolla. Tuloksia saa, kun pidetään määrätyistä asioista kiinni. Esimerkiksi yksikään pelaaja ei jätä takakarvaamatta tai ota tyhmiä jäähyjä. Ei siis tehdä mitään sellaista, mikä hajottaa kokonaisuutta.

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.