Tanssia rennolla fiiliksellä

Flaman reggaeton-tunnilla on hauskanpito sallittu. Flaman reggaeton-tunnilla on hauskanpito sallittu. Kuva: Elli Kummala

Tanssikoulu Flama on tanssijalle kuin toinen koti

Tanssi on suosittu ja monipuolinen liikuntamuoto, jossa riittää harrastusmahdollisuuksia. Turussakin on monia tanssikouluja ja seuroja, joista yksi on selvästi jo löytänyt asiakaskuntansa. Flamassa on koko ajan käynnissä useita alkeiskursseja, joten kynnys tanssiharrastuksen aloittamiseen on matala. Flamaan voi tulla kokeilemaan, vaikka ei olisi koskaan ennen tanssinut. Sitähän varten tanssikoulut ovat.

Tanssinopettaja Anna Tolppa on Flaman perustaja ja opettaa tanssikoulussa myös itse. Syyskuussa 2017 hän päätti perustaa yksin oman tanssikoulun opetettuaan tanssia sivutoimisesti muutaman vuoden. Edellisenä työpaikkana toimineen tanssikoulun omistajat muuttivat Espanjaan, mistä Tolppakin haki inspiraatiota: Flama on espanjaa ja tarkoittaa liekkiä. Tolpan ideana oli perustaa tanssikoulu, jossa ei olisi suorituskeskeisyyttä eikä keskinäistä kilpailua.

– Vaikka treenattaisiin teknisesti haastaviakin kuvioita niin silti mennään rennolla fiiliksellä, Tolppa sanoo.

Nykyään Flamassa työskentelee kymmenen tanssinopettajaa, joiden johdolla tanssitaan monia erilaisia lajeja. Enimmäkseen Flamassa on tarjolla latinalaistansseja eli lattareita, mutta myös muunlaisia lajeja löytyy baletista twerkkaukseen. Tolpan mukaan tällä hetkellä Flaman suosituimpia lajeja ovat juuri twerkkaus, sekä reggaeton, joka on yksin tanssittava lattaritanssi. Lattarit ylipäätään ovat nousussa, mikä saattaa johtua siitä, että radiossa soitetaan nykyään paljon lattarimusiikkia.

Toisin kuin monissa muissa tanssikouluissa, Flamassa ei tarvitse sitoutua käymään tietyn lajin tunnilla joka viikko. Koreografiat vaihtuvat viikoittain ja ne oppii nopeasti. Viikonloppuisin Flamassa on tarjolla tiiviskursseja ja workshoppeja, jotka kestävät koko päivän. Tanssimaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikenlaisista taustoista tulevat ihmiset.

– Ei tarvitse olla nuori ja hoikka aloittaakseen tanssin, Tolppa kannustaa.

Flama on yhteisöllinen tanssikoulu. Tunneilla tutustuu helposti muihin tanssijoihin ja voi saada hyviä ystäviä. Flamassa järjestetään pari kertaa kuussa bileet, minkä lisäksi kesällä tanssitaan sunnuntaisin Turun linnan puistossa. Tanssibileisiin on helppo mennä mukaan ja ne ovat hauska tapa viettää yhdessä iltaa ilman alkoholia.

Sofia Lehto ja Tiina Katajainen ovat käyneet Flaman tunneilla viisi kuukautta ja ovat todella tyytyväisiä tanssikoulun ilmapiiriin. Katajainen löysi Flaman ensin ja houkutteli kaverinsa Lehdonkin tanssimaan. Kahden kokeilutunnin jälkeen Lehto oli myyty. Nykyään molemmilla on kahdeksan tanssituntia viikossa, ja siihen sisältyy kaikenlaisia lajeja dancehallista itämaiseen tanssiin. Tunneilla on naisten mukaan niin hauskaa, että he kävisivät useamminkin, jos vain aika riittäisi.

– Täällä on mahtavia opettajia ja mahtava tunnelma. Flamasta on muutamassa kuukaudessa tullut toinen koti, Katajainen hehkuttaa.

– Ihan sama kuinka huono päivä on ollut, niin kun tulee Flamaan ja alkaa tanssia, heti helpottaa, Lehto hymyilee.

Elli Kummala

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen viesti hallituspuolueille.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.