Japi Hauhtonen debytoi virallisesti S.I.G:n laulajana Jaskarockissa

Jarmo Hauhtonen (vas.), Jukka Merisaari, Rauno Linja-aho, Juha Oksanen, Jouni Salovaara ja Erkka Makkonen ovat vuoden 2019 SIG. Jarmo Hauhtonen (vas.), Jukka Merisaari, Rauno Linja-aho, Juha Oksanen, Jouni Salovaara ja Erkka Makkonen ovat vuoden 2019 SIG. Kuva: Jori Liimatainen

Japi Hauhtonen (ex-Korroosio) debytoi virallisesti S.I.G:n laulajana yhtyeen kotikaupungissa eli Raisiossa lauantaina 17. elokuuta Jaskarock-tapahtumassa.

Hauhtonen on liittynyt bändiin vuoden alussa ja takana on kymmeniä treenejä ja vajaa kymmenen keikkaa S.I.G:n mukana. Esiintymisiä on tehty tarkoituksella vain Varsinais-Suomessa (Laitilan Munamarkkinat, Karjurock, Unikeon päivät Naantalissa ja Apollo Turussa).

– Pääpaino on nyt ollut harjoittelussa. Uuden jäsenen sisäänajo vie aina aikansa. Toistojen määrä on ollut aika hurja kun Japia on ajettu sisään. Samalla vahvistimme myös komppipuolta, kun kitaristi Rauno Line Linja-aho palasi S.I.G -miehistöön, kertoo yksi yhtyeen perustajista, kosketinsoittaja Juha Oksanen.

Linja-aho soitti yhtyeessä vuonna 1979–87. Hän on ajanut itseään sisään yhtyeen harvoilla keikoilla vuosien 2009–18 välillä.

Matti Inkisen kuoleman jälkeen toimintansa alas ajanut S.I.G keikkaili kymmenen vuoden ajan ”keikka per vuosi” -tahdilla, mutta viime syksynä yhtyeen vireyden herätti uuteen lentoon Aku-Tuomas Mattilan kirjoittama SIG-kirja Portaat purppurasumuun.

– Kirjan luettuamme tuli yksinkertaisesti kova palo taas jatkaa. Niin paljon olimme kokeneet hienoja hetkiä että ajattelimme ettei tämä kaikki nyt vielä tässä ole, Oksanen jatkaa.

Jaskarock-esiintyminen myös jatkaa yhtyeen monivaiheista 40-vuotisjuhlintaa. Elokuun lopussa tulee kuluneeksi 40 vuotta S.I.G:n ensimmäisestä ulkoilmaesiintymisestä Raisiossa.

Vuonna 1979 järjestettiin Mahittulassa ensimmäisen Raisrock. Kaupungin yhteisöllisestä rock-kulttuurista kertoo paljon se, että S.I.G-miehistöstä perustajajäsen Oksanen soitti SIG-keikan, mutta kitaristi Line Linja-aho esiintyi Rattlersin riveissä, Japi Hauhtonen marssitti ensikeikalleen Korroosion ja vuonna 1981 SIGiin liittynyt rumpali Jukka ”Mercy” Merisaari iski rockabilly-komppia Buck Jonesin riveissä.

SIG-kirjan soundtrackiksi kesäkuussa ilmestynyt kokoelmalevy Kuinka paljon sua rakastinkaan myytiin ensimmäisen painoksen osalta loppuun kahdessa kuukaudessa, mutta identtistä kakkospainosta on jälleen saatavilla kaupoista ja keikalta. Levyltä löytyy nimikappaleen lisäksi radiopromosinkkuja, käyttämättömiä studioäänityksiä, Raision Pommarissa äänitettyjä demokappaleita 2000-luvun alussa.

Vanhimmat äänitykset ovat vuodelta 1978 ja mukana on myös live-äänityksistä yhtyeen ensimmäiseltä Mahittula-keikalta keväältä 1979. Kaikissa levyn lauluissa kuullaan laulajana luonnollisesti Matti Inkistä.

Jaskarockin keikka on S.I.G:lle tunteikas myös siksi, että yhtyeen kulta-aikojen basisti Ari ”Haba” Hemmilä menehtyi heinäkuussa nopean ja ankaran sairastelun väsyttämänä.

– Myös Habaa tulemme Raisiossa muistamaan.

Jaskarock-keikkaan mahtuu onneksi myös iloisia asioita.

Yhtye on luvannut esitellä Jaskarock-keikalla Rakkauden sävel -laulusta tutun naisen eli Miss Naantali -76:n. Kuka on tämä mystinen nainen, jonka puhelinnumero on yhtyeen Facebook-sivujen mukaan Naantalin kaupungin keskuksen puhelinnumero? Raisioon-laulussa lavalle nousee myös Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen kitaransa kanssa.

Raision keikan jälkeen yhtye jää tauolle.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.