Kuntosaliyrittäjäksi harrastuksen kautta

P&P Fitness Centerin omistaja Pasi Inkinen perusti yrityksen harrastuksen myötä. P&P Fitness Centerin omistaja Pasi Inkinen perusti yrityksen harrastuksen myötä. Kuva: Marianne Rovio

Pasi Inkinen on yksityisenä ketjuuntuneessa bisneksessä

Pasi Inkinen yhdistää kaksi itselleen rakasta asiaa työelämässään. Sekä kutsumuksesta että harrastuksesta on tullut hänelle työt kummastakin. Kutsumusammatti palomiehenä, ja lisäksi 35 vuotta kuntosalia harrastanut Inkinen omistaa oman kuntosalin P&P Fitness Centerin.

– Kai minulla on ollut aina jokin yrittäjyyden palo ja halua kokeilla omia siipiä. Mitään ei saa, jos ei kokeile. Ja välttämättä siltikään ei saa, mutta sitten ei tarvitse jossitella ainakaan. Yhteiskunta saisi olla kuitenkin hieman enemmän yrittäjämyönteisempi. Se olisi molemminpuolista kauppaa verottajan ja yrittäjän kannalta.

Inkinen valmistui Turun palo-opistosta vuonna 1990. Siitä lähtien hän on toiminut palomiehenä. Lisäksi hän on erikoistunut pelastussukeltajaksi.

– Palomiehen työ on kyllä mielenkiintoista, sillä siinä pääsee aina välillä kokeilemaan kaikkea erikoista mistä moni maksaisi itsensä kipeäksi kuten helikopterilentoa. Myös työporukan henki on mahtava. Vesipelastusta teen muiden palomiehen töiden ohessa. Palomiehen töissä on hyvää myös se, että pääsee auttamaan hädässä olevia, vaikka aina ei voikaan onnistua.

Palomiehen työn ohessa yrittäjyyttä on astunut mukaan eri muodoissa vuosien varrella. Pelastuslaitoksen työvuorot toimivat Inkisen mukaan niin, että yksi vuorokausi ollaan töissä ja sitten kolme vapaata. Näin yrittämiselle jää aikaa.

– Tosin jossain vaiheessa yritin 40 tuntia viikossa ja olin pelastuslaitoksella 40 tuntia, eli ei siinä lopulta niin paljoa aikaa jäänyt.

Inkinen on kokeillut kuntosalitoiminnan ohella montaa muutakin yrittämistä. Kuntosalitoiminnan hän aloitti kaverin kanssa 16 vuotta sitten, ja nyt hän on omistanut sen yksin viimeiset yhdeksän vuotta. Hän oli myös perustamassa Turkuun ensimmäistä DNA-kauppaa ja hänellä oli vaimonsa kanssa myös torikahvila.

– Sitten on tullut tehtyä myös esimerkiksi portsarin sekä sukeltajan töitä toiminimellä.

Yksityisenä kuntosaliyrittäjänä Inkinen on saanut vastaansa ajan haasteet.

– Kuntosaliyrittäminen on muuttunut siinä mielessä, että salien määrä on kasvanut huomattavasti. Salien määrä on kaksinkertaistunut Turussa muutaman vuoden aikana ja ulkomaalaiset ketjut myyvät salipasseja puolet halvemmalla. Yksityisenä yrittäjänä kuntosalia on hankala perustaa tällä hetkellä, koska alkuinvestoinnit ovat niin suuret, että parhaillaan olevaa kilpailua vastaan olisi haastavaa toimia ja saada alkuinvestoinnit maksettua. Ketjuuntuminen vie todella paljon tilaa yksinyrittäjiltä ja kilpailu asiakkaista on kovaakin.

Marianne Rovio

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen viesti hallituspuolueille.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.